Rupa III

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i moj mladji.to kao da ih je neko drugi pravio
munjen bre,udaren mokrom carapom

...nisu munjeni nego su navikli da im neko drugi zvace, a oni samo da gutaju...a mladji su skoro svi generalno bolji,
jer se vise bore za paznju i svoje mesto...pa tako nauce svasta nesto sto oni prvencici ne znaju...slicno je i sa
zenskom decom...

:) ne znam kako da prokomentarišem ovo a da ne ispadne da ne cenim predlog. Nekako, dok nemaš takvog lika u kući i ne doživiš to, ne možeš da razumeš.
Na koji način da ga zaposlim , ako misliš na kućne poslove ? Imaš predlog ?

Ja sam brisala prasinu, usisavala, peglala, ribala kupatilo i slicno sve u sesnaest, a radim od svoje 18 jer me od tada roditelji zvanicno ne izdrzavaju - placali su mi studije, ali sve svoje zahebancije sam placala sama... Neki kafic neka ga neka konobarise, nesto tog tipa...Spavanje do podne nije postojalo, istresli bi me iz kreveta kroz prozor...

Ja sam brisala prasinu, usisavala, peglala, ribala kupatilo i slicno sve u sesnaest, a radim od svoje 18 jer me od tada roditelji zvanicno ne izdrzavaju - placali su mi studije, ali sve svoje zahebancije sam placala sama... Neki kafic neka ga neka konobarise, nesto tog tipa...Spavanje do podne nije postojalo, istresli bi me iz kreveta kroz prozor...

drugacija su nekad bila vremena...

Da, i ja sam, od šesnaeste godine radila preko leta...ali, on nema prioritete. Novac mu ništa ne znači i uopšte se ne nervira ako ga nema, tako da ga ni jedan posao ne pokreće ako ga ne voli. Internet mu znači, ali ako ga nema, uzeće knjigu da čita. Ako nema ništa što on želi da pojede, poješće parče hleba sa vodom i neće ni pitati zašto nema ničega u frižideru.
Radio je par meseci u Nemačkoj i sada uči mađarski zbog pasoša da bi tamo išao da se školuje...ali ni taj mađarski sad baš nešto i ne uči...

Da, i ja sam, od šesnaeste godine radila preko leta...ali, on nema prioritete. Novac mu ništa ne znači i uopšte se ne nervira ako ga nema, tako da ga ni jedan posao ne pokreće ako ga ne voli. Internet mu znači, ali ako ga nema, uzeće knjigu da čita. Ako nema ništa što on želi da pojede, poješće parče hleba sa vodom i neće ni pitati zašto nema ničega u frižideru.
Radio je par meseci u Nemačkoj i sada uči mađarski zbog pasoša da bi tamo išao da se školuje...ali ni taj mađarski sad baš nešto i ne uči...

Ne radi se o novcu. Radi se o tome da stekne odgovornost i radne navike koje ocigledno nema. Jer da ih ima sam bi pitao da pomogne da pokupite lisce, a ne odradjivao da vas skine sa grbace i lomio grabulje pri tom... Trebalo bi da ga pokrenes, makar to bilo i metlom po dupetu...

Ovo je tacno... Ja inace radim sa problematicnom decom koja su takva samo i jedino od viska slobodnog i nekonstruktivno provedenog vremena...

...nego sta...ja se secam da kad sam htela negde da idem u toku dana, pa krenem, tata me samo pogleda i kaze vrati se u sobu, to i to nije uradjeno (a pritom je bio dusa
do coveka)..nije bilo rasprave, vratim i kraj...a sad bi se raspravljali i davili dok im zubi ne otupe, i na kraju ko popusti, mi roditelji, umesto da klinci znaju da nema nikakve
rasprave o tome i tome...
...sad deca prvo nauce sta su im prava, a obaveze ce kao steci vremenom, ma da same ce se od sebe te obaveze nauciti....nije nego...

Kao da si ovo pisala o mom sinu. :eek: Ne mogu da verujem.

Ja imam dva deteta, skroz isto vaspitavana, ista im priča pričana, a oni kao nebo i zemlja.

Kao da si ovo pisala o mom sinu. :eek: Ne mogu da verujem.

Ja imam dva deteta, skroz isto vaspitavana, ista im priča pričana, a oni kao nebo i zemlja.
Neke stvari dok ne doživiš, ne možeš da veruješ...misliš da je moguće drugačije...i znam više takvih slučajeva...
Tako sam ja ceo život osuđivala majke koje nosaju decu "jer ne može drugačije da zaspi" Sin je kao beba spavao dok smo mi igrali riziko, stan nam se naslanjao na diskoteku, a živeli u najprometnijoj ulici u NS što se tiče noćnog života. Ništa mu nije smetalo... Onda se rodila ONA...nosili smo je godinu dana, jer stvarno nije moglo drugačije.
Još sam uvek osuđivala majke koje dozvoljavaju da im deca razvlače hranu po celom stanu dok jedu, a samo sam imala sreće pa je sin jeo sasvim normalno. A gospođica ONA neće jesti ono što ona ne želi i kad ona ne želi...bez obzira na našu istrajnost da joj ne damo da jede ono što ona hoće i kad hoće...nije jela uopšte, posle dvadesetak sati je počela da klone, stropoštala se u krevet i bila u polu svesnom stanju od gladi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back