Rupa II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
šta ja, ja prošo... u vojsci bio, šeset trećoj
samo maji sam bio kad su bili ratovi pa nisam aktivno učestvovo

svi ovi što su za vreme rata sedeli s babetinama po skloništima ili se tukli sa istim babetinama po redovima za kilo mleka su po meni - babetine

Kako me tvoj post asocira na poslednji pasus u romanu "Kad su cvetale tikve", da izbije jedan mali rat itd, itd. A ličiš i na glavnog junaka.

Hiljade su bile na ratistima, prosli tamo nezamislive stvari, pa ipak nisu nikoga ubili, niti su pukli. Ne verujem da to ima ikakve veze sa ratistem
Ali ko ce znati, mozak je tamni vilajet, covek je imao neku bolest koja je tinjala i ovo je jedna za mene nezamisliva erupcija takve bolesti :(

Verovatno ima no postoje i predispozicije, neuroza ne eskalira odjednom u ludilo i ova prica da se probudio lud ne pije vode

Ne mora tako da bude pile
Ne mora uopste
Ima dosta primera ljudi za koje pre nekog zlocina skoro niko ne bi pretpostavio da im nesto fali i da su sposobni za takve ludosti
Ne pise svakome na celu da je lud, a ima mnogo ljudi cudnog karaktera iliponasanja, cesto verbalno agresivnih, koji nisu opasni i nikad nikoga ne ubiju ili napadnu

Ne mora uopste
Ima dosta primera ljudi za koje pre nekog zlocina skoro niko ne bi pretpostavio da im nesto fali i da su sposobni za takve ludosti
Ne pise svakome na celu da je lud, a ima mnogo ljudi cudnog karaktera iliponasanja, cesto verbalno agresivnih, koji nisu opasni i nikad nikoga ne ubiju ili napadnu

Kod nas ni za "obicne" boljke, ne provale na pregledima da ih covek ima. Tuga.

Da su ih samo kako-tako pratili, ali ne cuh da se to radi... Obaska sto je imao oruzje - koji ce djavo ljudima oruzje po kucama, nikada mi nece biti jasno, ali je to valjda neka potreba koja vuce korene iz prijasnjih vremena.

Ne mora uopste

Joj bre Stronci, pa ne možeš mi reći da ne bi skontao da ti nešto nije u redu sa bračnim drugom, bratom, sestrom, majkom, ocem. Razumem da ne primetiš da komšiji nisu sve daske na broju ali pordica deli prostor i šerpu, valjda znaju jedni druge u dušu. Ili grešim? Po toj logici ispada da su sve one žene koje su bile u braku sa nekim ko je pedofil/silovatelj i tvrdile da nisu to skontale govorile istinu.

Verovatno ima no postoje i predispozicije, neuroza ne eskalira odjednom u ludilo i ova prica da se probudio lud ne pije vode

Psihoza pak eskalira i to moze biti brzo i burno.
Mozda se pre pet dana probudio sa psihozom, imajuci sumanute ideje da mu ti rodjaci svi rade o glavi...ili da su djavoli.....ili vanzemaljci....ili da su zivi mrtvaci...ili ko zna kakvu sumanutu misao je mogao da ima.
Cutao i gledao, zaista verovao da ne sme da otkrije kako je "provalio" sta mu spremaju...... svakim danom imao sve vise "dokaza" da bi par dana kasnije eksplodirao i pobio ih. Kod psihoza osoba retko ima uvid koliko su njene ideje sumanute i pogresne

Ljudi znaju da mentalno flipnu zbog tumora na zlezdama. Tako da ko zna sta se ovde desilo. Isto bi se mozda desilo i u idelanim uslovima, a ovako, samo moze da se nagadja, ali je svakako evidetno da drzava ne radi ono sto bi trebala da radi.

Joj bre Stronci, pa ne možeš mi reći da ne bi skontao da ti nešto nije u redu sa bračnim drugom, bratom, sestrom, majkom, ocem. Razumem da ne primetiš da komšiji nisu sve daske na broju ali pordica deli prostor i šerpu, valjda znaju jedni druge u dušu. Ili grešim? Po toj logici ispada da su sve one žene koje su bile u braku sa nekim ko je pedofil/silovatelj i tvrdile da nisu to skontale govorile istinu.

Procitaj sta napisah gore
Ne mozes uvek.
Bracni drug je par dana tuzan i povucen, a onda izadje i baci se sa terase
Pa pobogu, neces svaki put kad je tuzan i povucen pomisliti da ce da se baci sa terese, ili da ce tebe da baci i odmah ga oterati kod psihijatra

a pogotovo zato što svi jedva trče da prijave ili podvrgnu analizi i mogućoj hospitalizaciji u mentalnu ustanovu nekoga bliskog, pogotovo u selendri gde bi podsmeh sredine vrv bio nezanemarljiv... kakvi ludaci slobodno šetaju ja verujem da su tog matorog kulirali čak i ako je pkazivao neke znake ludila

skeptisch_girl.gif

20130409184632.jpg

Mozda se pre pet dana probudio sa psihozom, imajuci sumanute ideje da mu ti rodjaci svi rade o glavi...ili da su djavoli.....ili vanzemaljci....ili da su zivi mrtvaci...ili ko zna kakvu sumanutu misao je mogao da ima.
Cutao i gledao, zaista verovao da ne sme da otkrije kako je "provalio" sta mu spremaju...... svakim danom imao sve vise "dokaza" da bi par dana kasnije eksplodirao i pobio ih. Kod psihoza osoba retko ima uvid koliko su njene ideje sumanute i pogresne

U pravu si. Izvinjavam se što delujem nadrndano ali baš me potreslo. Što reče Eriu sve misliš da se to događa negde tamo daleko u Americi i Švedskoj a ono tu iza ćoška. I to mučeno dete, šta je ono kome skrivilo?

I kako vezati tvoj post za mirnog i pravednog tatu i komsiju? Znaci ma koliko bila brza transformacija nemoguce je da je juce bio najdivniji tata a jutros monstrum koji ubija dete od dve godine

I kako vezati tvoj post za mirnog i pravednog tatu i komsiju? Znaci ma koliko bila brza transformacija nemoguce je da je juce bio najdivniji tata a jutros monstrum koji ubija dete od dve godine

E yebiga
Ja pricam kako se jedna tako teska bolest moze razviti naglo i burno bez nekog posebnog upozorenja
Kod nekih bi se videlo, nekom bi rekli, bili bi agresivni, optuzivali bi okolinu, jednostavno, sumanutost njihovi ideja i ponasanja bi izasla na videlo i to bi ljudi primetili
Kod drugih to cuti ispod povrsine....oni npr veruju da to sto su "otkrili" nikome ne smeju da kazu i tiho, iza scene spremaju neki bolesni plan kako da se zastite ili suprotstave necemu sto su umislili
I onda imamo ovo
Ja razumem da se neki od vas previse plase toga i stalno zele nove i nove dokaze da se takve stari vide mnogo unapred, ali.....ne bude uvek tako

Umorih se radeći nista :lol:
Obicno bude jos nizi

....sve te razumem, i meni je znao da bude toliko nizak da su se lekari pitali kako sam ziva...:(

....ono sto meni najbolje pomogne je neki sok, kiseo, a kazu da kiseline navodno snizavaju
pritisak jos vise...verovatno na razlicite osobe razlicito i deluju...

E yebiga
Ja pricam kako se jedna tako teska bolest moze razviti naglo i burno bez nekog posebnog upozorenja
Kod nekih bi se videlo, nekom bi rekli, bili bi agresivni, optuzivali bi okolinu, jednostavno, sumanutost njihovi ideja i ponasanja bi izasla na videlo i to bi ljudi primetili
Kod drugih to cuti ispod povrsine....oni npr veruju da to sto su "otkrili" nikome ne smeju da kazu i tiho, iza scene spremaju neki bolesni plan kako da se zastite ili suprotstave necemu sto su umislili
I onda imamo ovo
Ja razumem da se neki od vas previse plase toga i stalno zele nove i nove dokaze da se takve stari vide mnogo unapred, ali.....ne bude uvek tako

To je ono kad se problemi ne podele s nekim, vec se sve drzi u sebi i onda coveku pukne film i....

E yebiga
I onda imamo ovo

Ne bre, ne razumes, ja samo kazem da je u vecini slucajeva Pile u pravu da cl. porodice kriju ili ulepsavaju. Cuj, ja zivim s tobom u kuci 30 godina i ti imas plan, fix ideju, problem koji se mora nagomilavati i razradjivati i ja ne primetim da se cudno ponasas, makar toliko? Tesko

Ne bre, ne razumes, ja samo kazem da je u vecini slucajeva Pile u pravu da cl. porodice kriju ili ulepsavaju. Cuj, ja zivim s tobom u kuci 30 godina i ti imas plan, fix ideju, problem koji se mora nagomilavati i razradjivati i ja ne primetim da se cudno ponasas, makar toliko? Tesko

Sa druge strane koliko slučajeva znaš da roditelji ne skontaju da im se dete drogira, da im je ćerka pre par sati imala abortus, da ih bračni partner vara? Stronci je u pravu, želim da verujem da se ovako teške psihičke bolesti vide i da se mogu sprečiti/lečiti. Valjda je tako lakše nego verovati da komšija kojeg poznaješ 30 godina može jedne noći da te siluje ili prereže ti grkljan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back