Julian
Poznat
- Poruka
- 8.029
Pa vidi, i meni je haotična ruta, ne samo tvoja, nego i ja kad sam tamo nisam najsigurniji gde idem. To je uglavnom zbog toga što neko drugi organizuje rutu, a ja kao bez mozga udarim po gasu i idem kuda i ostali.Ja planiram uskoro neki road- trip do Rumunije...ići ću preko Krajove, Pitešti, pa još do nekih gradića i sela i onda do Brašova...posle toga možda do Segešvara (tu je rodjen Vlad Cepeš ako se ne varam), iskopala sam još neke destinacije...čitala sam i o tom rudniku soli, verovatno ću tamo da idem, baš mi deluje super.
I mislim da je Poenari zamak povezan sa Vladom III, ali nisam detaljno čitala...uglavnom mi je haotična ruta kojom ću da idem, nekako ide u krug, ali volela bih da vidim sve što me zanima. Sem Bukurešta...tamo iz nekog razloga neće da idu moji saputnici,ali ne bunim se mnogo...otići ću ja još neki put, sama ako treba![]()
A pošto bih išla busom ili vozom...jel mogu da iznajmim tamo auto pa da se vozim po Transalpini i Transfagarašanu?![]()
Kada se desi da ja vodim onda idem otprilike, u fazonu ''čini mi se da ovde treba da se skrene''. Doduše i to uglavnom izađe na dobro.
Dakle, ruta ti je haotična jer mi nije jasan autobuski aranžman koji bi te vodio svuda gde si nabrojala, uključujući i rudnik soli. U svakom slučaju, trebaće ti prilično vremena.
Automobil sigurno možeš da iznajmiš, ali ćeš teško u jednom danu da stigneš da obiđeš i Transfagarašan i Transalpinu. U stvari, ne znam da li ćeš moći da iznajmiš automobil ukoliko nemaš vozačku dozvolu ili ukoliko je nemaš dovoljno dugo.
Ali, ako taj problem prevaziđeš, u Piteštiju možeš da se pozdraviš sa ekipom iz busa, sedneš u automobil i preko gradića Curtea de Arges, koji se nalazi u blizini, odeš na Transfagarašan, a odatle se spustiš na Brašov gde bi se ponovo našla sa svojom ekskurizijom. Oni će za Brašov verovatno dugim putem.
Uzgred, upravo se Poenari, pravi Vladov zamak, nalazi nedaleko od Curtee de Arges, na putu Transfagaraša, blizu impozantne brane. Zamak nisam obišao, pošto treba da se vere hiljadama stepenica kako mi rekoše, a ekipu sa kojom uglavnom idem ne interesuju toliko istorijski spomenici, kultura i slično, nego svaki trenutak žele da iskoriste za vožnju.
Ukoliko ti ne uspe da vidiš ovo o čemu ti pričam, ostaje nam jedino da te kada sledeći put budemo išli povedemo sa sobom.