RUKOMET!!!!!!!!!!!!1

Dakle 13. polufinale u zadnjih 11 godina i lov na desetu medalju....

Nikada od svih tih polufinala nismo bili toliki autsajderi za pobjedu.....

Realno sanse nam nisu vece od 25%... Ali mozda uspijemo...

Netko je ovdje spomenuo rukometnu ligu bivse Jugoslavije i dfinitivno cu se sloziti da su srbijanski klubovi imali vise klubova u njoj, pogotovo za vrijeme 80-ih...medjutim vremena se mjenjaju. Hrvatska je imala poprilici isti broj kosarkaskih klubova u tadasnjoj prvoj saveznoj ligi (koji su bili uspjesniji) a poslejdnjih 20 godina se snaga srbijanske kosarke ne moze mjerito sa snagom hrvatske.

Šteta! Igrali smo odlično i bili bolji od Danaca. Ali nemreš bez golmana i protiv sudaca. Nikad nisam nesretan kad je neko bolji ali danas to Danci nisu bili. A i sami smo si krivi. Imali smo 3 napada na igrača više za +3 na početku drugog ali Čupić je sve fulo, kasnije dva da se vratimo Štrlek promaši (jedan pod faulom žešćim). I zadnji napad simbolika Duvnjaku ispadne lopta. Naravno kad igra cijelo vrijeme.

Šteta....

Šteta! Igrali smo odlično i bili bolji od Danaca. Ali nemreš bez golmana i protiv sudaca. Nikad nisam nesretan kad je neko bolji ali danas to Danci nisu bili. A i sami smo si krivi. Imali smo 3 napada na igrača više za +3 na početku drugog ali Čupić je sve fulo, kasnije dva da se vratimo Štrlek promaši (jedan pod faulom žešćim). I zadnji napad simbolika Duvnjaku ispadne lopta. Naravno kad igra cijelo vrijeme.

Šteta....

..sami smo si krivi..a i Goluzi je vrijeme da ode..nit je trener,niti strateg,niti pristup igri niti igracima..

Šteta....
Duvnjak je želeo najbolje i ne bi trebali da ga krivite za taj potez...koliko sam video,sudije su napravile jednu grešku na vašu štetu kada se lomio rezultat u završnici kada nisu svirali očigledan faul nad Duvnjakom ili Kopljarom,nisam siguran...sve u svemu,vi ste bili bolji protiv domaćina u polufinalu nego mi protiv te iste Danske u finalu pre 2 godine kada smo mi domaćini.

Mislim da se previse vadimo na suce, Danci su u odlucujucim trenucima pokazali vise i zasluzeno idu dalje. Po kladionickim statistikama rukomet je sport na kojeg se najbolje kladiti, odnosno tu sudacke odluke imaju najvecu tezinu. Domacini na bilo europskim, bilo svjetskim prvenstvima rade dobre rezultate, sutra ce to Danci potvrditi protiv Francuza. Misljenja sma da su Spanjolci vise pokradeni u polufinalu nego Hrvatska.

Duvnjak je želeo najbolje i ne bi trebali da ga krivite za taj potez...koliko sam video,sudije su napravile jednu grešku na vašu štetu kada se lomio rezultat u završnici kada nisu svirali očigledan faul nad Duvnjakom ili Kopljarom,nisam siguran...sve u svemu,vi ste bili bolji protiv domaćina u polufinalu nego mi protiv te iste Danske u finalu pre 2 godine kada smo mi domaćini.

Realno nakon prospavane noći i nemam neke velike primjedbe na suce. Zapravo smo ispali seljaci sa silnim plakanjem. Al od Goluže kamenjara teško je nešto bolje očekivati. Držali su ih prvo poluvrijeme kada su nam nepotrebno isključili Čupića i Bičanića, a u drugom su trebali sankcionirati Hansena kaj izigrava šerifa i faul na Štrlekov zicer (koji kur.ve danske nisu ni prikazali u ponovljenoj snimci). Možda i Kopljar kad mu je Landin ulovio živu.

Realno nemamo golmana vrhunskog kalibra i tu pucamo godinama. Protivnički golman skine 15 minimum, a Alilović je nacionalni heroj kad obrani 10.
Trebal ga je mijenjat poslije 20 minuta, a ne kad je krenulo u k....
Nitko ne krivi Duvnjaka, već je tužno da ga nemremo odmorit ni 5 minuta kolko smo slabi na srednjem. Čupić odigrao turnir izvan forme. Godinama nas vuče pa je tu kredit ogroman, al daš Horvatu igrat, čovjek je iskasapio Landina.
Potreban je veći stručnjak u napadačkom dijelu. Nemamo igru na igrača više ni suradnju sa pivotom ko nekad Balić-Sulić nenadyebivo.

Sve u svemu realan rezultat.

Al koliko gorčine raznih patnika sa komentarima. Svi su razočarani što naši rukometaši nisu u stanju izliječiti njihove osobne komplekse i neuspjehe pa eto tako jadni i nikakvi osvoje 10 medalja u 10 godina, al ebeš to, kad budala koja nemre rukometnu loptu ni primiti u ruku, niti pozna pravila, priznaje samo zlato.:bljak:

Dance s onako navijački postavljenih sudaca nismo mogli dobiti. U finale je prošla slabija ekipa to se vidilo večeras, Francuzi su ih razvalili ko FAP žabu!

Mi moramo minjati izbornika, Goluža ne prepoznaje kada triba minjat pojedinog igrača, Musa napravi bez veze 90% faula za isključenje, bolje je popušit gol nego igrat s igračem manje!
Mislim da bi još uvik Balić triba biti u reprezentaciji, Duvnjaka triba odmoriti. Slišković bi moga bit igračina!

Ja sam nekada bila srednji bek, krilo u odbrani ukoliko je suprotni srednji bek visok. I ja iskreno ne vidim slicnost izmedju krila i centra. Srednji bek je tu da razmislja, organizuje, namesta golove, drzi tim na okupu, dok je krilo tu da bude brzo, precizno... Da ne pricam o uglovima iz kojih se sutira. Tako da je moja omiljena pozicija srednji bek.

Како сада ствари стоје, Црвена звезда неће наступати у домаћем првенству наредне сезоне! Наиме, челни људи лиге саопштили су да је прошао последњи рок који су клубови имали да доставе потребну документацију и гаранције, што наш клуб није успео да уради, тако да му неће бити издата дозвола за такмичење!

Užas !!!

Бек Црвене звезде позитиван на допинг тесту!

Средњи бек Црвене звезде Милош Меденица био је позитиван на допинг тесту после меча трећег кола Супер лиге Црвена звезда – Планинка одиграном 3. октобра
Антидопинг агенција Републике Србије објавила је да је Меденица био позитиван на забрањене супстанце: карбокси ТХЦ из групе С.8. (дериват марихуане) и сибутрамин из групе С.6.б (стимуланс који се налази у суплементима, али и зеленом чају) Листе забрањених допинг средстава.
http://www.zurnal.rs/rukomet/super-liga/8314/bek-crvene-zvezde-pozitivan-na-doping-testu
mislio sam da u rukometu nema ovoga...

Kiril Lazarov je najbolji Ex-Yu rukometaš u sezoni 2014/2015!

lazarov_zastava_keln.jpg

Najbolji Ex-Yu rukometaš u sezoni iza nas je Kiril Lazarov! Makedonski reprezentativac, najbolji desni bek na svetu u 2014. godini u izboru Handball-Planet.com i član španske Barselone sa kojom se domogao pehara EHF Lige šampiona pre par nedelja u Kelnu, pobedio je u tradicionalnom izboru Balkan-Handball.com i tako se pridružio Domagoju Duvnjaku (2013) i Momiru Iliću (2014) kao jedinim laureatima do sada.

Makedonski as (29 glasova) je iza sebe upravo ostavio srpskog kapitena i člana Vesprema u “mrtvoj trci” – Momira Ilića (28). Presudili su glasovi posetilaca Balkan-Handball.com, koji su Lazarova dali najveću podršku ispred Ilića. Tako je Lazarov od publike dobio sedam glasova, Momir Ilić šest, a za njima i svi ostali…

NAJBOLJI EX-YU RUKOMETAŠ 2014/2015:
Kiril Lazarov 29
Momir Ilić 28
Renato Sulić 7
Domagoj Duvnjak 5
Dean Bombač 5
Marko Bezjak 5
Mirko Alilović 4

http://www.balkan-handball.com/balkan/kiril-lazarov-je-najbolji-ex-yu-rukometas-u-sezoni-20142015/

Poljaci obezglavljeni u skopskom paklu

vardar_grupna1516.jpg

Rukometaši skopskog Vardara odigrali su jednu od najboljih partija u istoriji kluba ubedljivo savladavši poljskog giganta Vive Tauron Kelce 34:24 (18:14) u šestom kolu EHF Lige šampiona. Makedonski šampion predvođen sjajnim Arpadom Šterbikom naneo je jedan od najtežih poraza timu Talanta Dušebajeva, koji večeras bez Uroša Zormana, nije imao rešenja da nadigra čeličnu odbranu domaćina.

Da im se ne piše dobro u paklu „Jane Sandanski“ videlo se nakon uvodnog vođstva Vardara 6:2. Najbolju partiju Poljaci su pružili sredinom prvog dela, kada su se u par navrata približili na gol ili dva zaostatka (11:9), ali od nokauta na startu drugog dela, kada je Vardar serijom 6:1 izašao iz svlačionice, nisu mogli da se oporave – 24:15 (36.).

Do kraja se prednost domaćeg tima samo se uvečavala, da bi u 57. minutu iznosila rekordnih +12 – 34:22.

Najefikasniji su bili Dibirov i Gorbok sa po osam golova. Sa druge strane, Aginagalde je šest puta bio precizan.

http://www.balkan-handball.com/evropa/vardar-pobedio-kielce-3424/

SEHA: Ubedljivi Vardar I brutalni Tatran

U oba subotnja duela SEHA Gasprom lige, domaćini su slavili ubedljivu pobedu. Lider Tatran Prešov, naneo je pravu katastrofu Maks Strumici pobedom od 44:18 (27:12). Podatak da je slovački tim postigao nestvarnih 27 golova u prvih 30 minuta, dovoljno govori na kom je nivou bio debitant u regionalnom takmičenju.

Nadavali su se golovi momci iz Prešova, a kao po pravilu prednjačio je Radoslav Antl sa fascinantnom statistikom – 17 golova iz 18 šuteva. Dvocifren je bio i Hrstka sa 10 pogodaka.

Ni Vardar nije imao težak zadatak. Makedonski šampion savladao je na svom terenu ekipu Borca sa 39:27 (20:14). Raul Gonzales je u ovom meču odmarao Gorboka, Toskića, Karačića, Šterbika i Angelova. Stoilov i Dereven su povređeni.

I pored kombinovanog sastava, Vardar je brzo stekao visoku prednost. Serijom 6:0, domaći su stigli do vođstva od 9:4 u 12. minutu, i tu prednost uvećao za gol do poluvremena. Gonzales je posle odmora načinio par izmena u sastavu, ali je i pored toga Vardar uspeo da poveća prednost i ubedljivo slavi.

Odličnu partiju pružio je Mijajlo Marsenić, koji je šutirao 7/7. Pogodak manje postigao je Timur Dibirov. Na drugoj strani, Obradović je postigao osam, a Janković sedam golova.

http://www.balkan-handball.com/balkan/seha-ubedljivi-vardar-i-brutalni-tatran/

1О-ак секунди прије краја Борац је промашио шут за побједу против водећег Татрана, гости су узели лопту, поставили напад и упутили шут ка голу а онда ...

Poslednja izmena:

Back