Ručni, kreativni i umjetnički rad

Lako je i brzo za pletenje, može za par dana da se završi, nemam nigde šemu pa bih morala napamet. Još debeli konac ili pamučno pletivo da nađem. St George zatvorio sve prodavnice, imali su najbolji pamuk za pletenje.:confused:
Ја сам волела њихове сукње, капе и шалове, штета...

Razmišljam se da li da ispletem nešto ovako? Samo napred i nazad iste dužine? Taman ovaj muffin struk da mi prekrije kada se upakujem u farmerke.

Pogledajte prilog 1549937
Lijepo je,ali ako je konac,treba tri dana da se osusi.🙂
Nekad sam imala slicnu koncanu bluzu,zapravo imam je i dan danas,ali ne nosim vise...nepoderiva je,a izgleda kao nova i nakon vise godina.Neki svileni konac je u pitanju,cini mi se.

Lako je i brzo za pletenje, može za par dana da se završi, nemam nigde šemu pa bih morala napamet. Još debeli konac ili pamučno pletivo da nađem. St George zatvorio sve prodavnice, imali su najbolji pamuk za pletenje.:confused:
St George je nekad imao najbolju trikotazu i dzempere.Zaboravila sam skroz za njih,ima li ih jos gdje?

Ne, mislim da su zatvorili sve maloprodajne objekte.
Steta...Sad mi pade na pamet i Nikolas...i oni su imali dobre stvari,pa onda Todor...
Pozeljela sam prodavnice kao nekad, sa odjecom od kvalitetnih materijala,zanimljivih krojeva i dizajna,raznih boja...Sad nas preplavilo sinteticko smece mrtvih boja i vrecastog oblika,krojeva koji ne stoje ni manekenima...A ako je slucajno nesto ljepse na oko,onda je preskupo.

Steta...Sad mi pade na pamet i Nikolas...i oni su imali dobre stvari,pa onda Todor...
Pozeljela sam prodavnice kao nekad, sa odjecom od kvalitetnih materijala,zanimljivih krojeva i dizajna,raznih boja...Sad nas preplavilo sinteticko smece mrtvih boja i vrecastog oblika,krojeva koji ne stoje ni manekenima...A ako je slucajno nesto ljepse na oko,onda je preskupo.
Za boje si skroz u pravu. Sve je sivo,bez i ponešto narandžasto ili zeleno.U svim radnjama iste boje.

I za krojeve sam u pravu.😀
Udjite u bilo koju prodavnicu tipa Njujorker i slicno...farmerke od onog debelog teksasa,bez elastina,siroke da i najzgodniju osobu cine debelom,boja najruznija za teksas,nesto kao sareno...Sjecam se da kad sam ja bila mlada takve smo smatrali za izrazito ruzne i demode,sto i jesu.
Onda sakoi ili kaputi...nekad se znalo sta je postava,sta je kroj,sta je struk,sta su ramena...
Sad ko fol "oversajz",bezlicne vrece,ni moja pokojna baba nije nosila takve kaputine.🙂
Dzemperi...akril,a debeli kao da ces u Sibir u njima...pri tom bezoblicni,siri nego duzi,nekih ispranih boja...
Cipele...kozne ces jos malo svijecom traziti,a placati suvim zlatom.
Cast izuzecima,ali masovna proizvodnja i profit su unistili sve.

I za krojeve sam u pravu.😀
Udjite u bilo koju prodavnicu tipa Njujorker i slicno...farmerke od onog debelog teksasa,bez elastina,siroke da i najzgodniju osobu cine debelom,boja najruznija za teksas,nesto kao sareno...Sjecam se da kad sam ja bila mlada takve smo smatrali za izrazito ruzne i demode,sto i jesu.
Onda sakoi ili kaputi...nekad se znalo sta je postava,sta je kroj,sta je struk,sta su ramena...
Sad ko fol "oversajz",bezlicne vrece,ni moja pokojna baba nije nosila takve kaputine.🙂
Dzemperi...akril,a debeli kao da ces u Sibir u njima...pri tom bezoblicni,siri nego duzi,nekih ispranih boja...
Cipele...kozne ces jos malo svijecom traziti,a placati suvim zlatom.
Cast izuzecima,ali masovna proizvodnja i profit su unistili sve.
Ja u te tinejdz radnje i ne ulazim.

Ima jos Ekstera...Tu se moze naci nesto malo "razlicito".Cak se i Legend pokvario.Nekad su imali bas lijepe stvari i kvalitetne,sad i oni bezveze.
Ponekad nadjem nesto u C&A ali i kod njih je sve manje pamuka,nesto u Lindex ako uhvatim neko sniženje. Orsay je bio dobar,sad imaju samo on line. Te radnje tipa Zara,H&M i New Yorker uopste ne obilazim. Sve je kratko,usko,sto bi moja baba rekla kusasto. Njihova ciljna grupa su osobe do 30 godina .

Back