Rotvajler

• Začetnik teme Začetnik teme mmmhh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
alo ljudi imam zenku rota sest meseci i labradorku od dve godine i bas se lepo slazu ali ponekad rotvajlerka koja se zove luna ume da bude i mala zloca.Inace luna je u boksu a labradorka u dvoristu i naravno da u boks nemoze da udje labradorka jer ova odma stane na vrata i stiti svoju teritoriju ali su ljubomorne jedna na drugu ako mazis jednu odma je tu i druga.Luna je prava maza i nece da dira druge pse samo ih onjusi i produzi dalje dok labradorka odma oce da napada sto bas nije svojstveno labradorima pa sad ispada da su se njih dve zamenile za sada se slazu sta ce biti posle videcemo da rotovi hoce da dominiraju to je istina ona to vec pokazuje.Sto se tice setnje ako sam ja pored nje nece da je drugi seta samo ja tu je mali problem toliko za sada.

Pa nije to nista strasno...mozda je manje stene zato sto je iz prvog legla to je sigurno...ja bih te savetovao da uzmes dobru hranu ja preporucujem pedigre jeste da je skupo ali bilo bi najbolje dok je stene jos malo da se hrani najbolje sto moze tako da bih mogao normalno da se razvija!!pozz :)

Pozdrav.. Imam jedan jako veliki problem uvezi svog Rota. Dakle ovako, dobio sam Rota od svog dragog prijatelja sam sam ga birao iz legla dok je imao oko 2.5 meseci izabrao sam nekako po mojoj proceni drugog po velicini od ukupno 6 stenca,e sad kad sam ga doneo kuci napravio mu lep kavez sa velikom kucicom i sve za sta sam imao para i vremena da mu bude prijatno, ali onda pocinje internet istrazivanje jer mi je to prvi rasan pas pa se bojim da ne pogresim u odgoju. Prvo pocinju slike gledam slike po google-u i brine me sto stene na slici izgleda puno krupnije od mog steneta koje isto tako ima 2.5 meseci ugl svaki Rot na slici je dosta krupniji od mog pa se bojim mozda da nije cist Rot ili ne znam ni ja sta vec pa mi je potreban neko ko mi moze reci kako da vidim dali je moj Rot rasan ili je mesan sa nekim drugim psom. Ovako majka steneta je 100% rasna to znam jer ima i papire i sve ali ne znam za muzljaka posto ga video nisam,drugar kaze da jeste rasan ali posto ga ni on nije nikada video nemoze 100% da tvrdi. Pa bih voleo da me neko uputi kako da vidim dali je moj pas cist Rot. Drugi problem je oko ukucana. Pretezno se tice sestre jer verovatno puno cita novine pa cita kako je rot ubio 3 zene kako su 3 rota pokidala jednu zenu itd. i onda se i kod mene javlja dilema. E sad voleo bih kad bih me neko samo bar malo posavetovao sta da radim a sta ne. Citao sam da rotovi uglavnom nasledjuju od roditelja karakter,za majku sam siguran da nije opasna po ljude koje vidi minimalno 2-3 puta jer sam se i ja sam igrao sa njom i tako to pa me nije ni jednom prilikom pogresno pogledala ili kojim slucajem napala totalno je opustena bila prema meni a i slusala me je npr. daj sapu lezi sedi itd ono osnovno. Ali da ne duzim sad. Znaci samo da mi neko iskusan da pravi pravac oko uzgoja.

Hvala unapred.

Rotvajleri znaju biti velike maze,iako su prvenstveno radni psi,ja imam zenku koja je shvatila da je deo porodice,deca je hrane,pa joj istu hranu uzimau iz usta,pa joj opet daju.U igri je ok,iako zna da se razigra,mada je to sa dozom paznje prema deci,ipak savet pre zenka nego muzjak,makar prvi put

Uskoro dobijam zensko stene rota, pa bih zamolila ljudbitelje ove divne rase da me posavetuju. Imam bokserku, stara je 5 godina. Poslusna je i vrlo je zahvalna. U sustini, nemam nikakvih problema sa njom,dobra je kuja. Znam da ce sigurno biti ljubomorna na novu clanicu porodice, ali dobro, prezivecemo. Mene zanima, bokserka nije cuvar, ona skoro nikada ne laje, jedino u igri sa mnom ili ako je u kapiji pa laje na druge zivotinje, na ljude ne. Sa svojim spoznanjem da svaki rot kog sam videla je cuvar imam nadu da ce biti i ova koju cu uzeti. Medjutim, logicki je da ce malena sve nauciti od bokserke, ne sve ali dosta toga, i bice mi sigurno lakse da je dresiram, ali zanimame da li ce rot postati cuvar iako bokserka nije? I da li neko mozda zna da mi da neki savet kako da je to naucim, tj kako da rodim u njoj cuvara za koga sam sigurna da ima. Mora ga imati, rot je to :D Pozdrav za repate drugare !!

pozdrav! Treba mi hitan odgovor ako je moguce.. Ovako, uzeo sam muskog rota, receno mi je da je 2 meseca star mada ja bih rekao da je mozda i malo vise.. Svejedno, ono sto me zanima jeste, uzeo sam mu granule i receno mi je da mu daje otprilike 30grama x5 dnevno, sto i radim.. svakog jutra mu hleb pomesam sa mlekom, i sve pojede.. medjutim sve mi se cini da mu je to malo? Nisam merio koliko je tacno 30 grama, ali recimo da mu dam 2 pune sake onih granula u tanjir, i sve pojede za manje od 1 minut, i jos trazi da jede.. Molim vas dajte mi savet, da li da mu povecam ishranu ili je to tako normalno, isto tako ako neko moze da mi kaze kolika je normalna/prosecna kilaza za recimo stene od 2-3 meseca.
HVALA!

Prvo, treba da znas da sa 4 meseca menjaju zube, neka ti to bude signal oko uzrasta. Drugo, predji sa mleka na jogurt, nikad se ne zna, ali vecina pasa slabije podnosi laktozu iz mleka, dok im jogurt prija, a hleb zameni kuvanim grizom, pirincem, potopljenim ovsenim pahuljicama... Psi slabo podnose i kvasac i gluten. Zapravo, i ljudi ih slabo podnose, nema veca dva zla u ljudskoj ishrani od hleba i mleka. Trece, koje si mu granule uzeo? Na dzaku bi trebalo da pisu doze za uzrast, kilazu... jer to varira od proizvodjaca do proizvodjaca. A sto se tice kilaze samog steneta, to ce morati neko ko ima iskustva sa rotvajlerima konkretno, ja ovo sa veterinarske strane.

Prvo, treba da znas da sa 4 meseca menjaju zube, neka ti to bude signal oko uzrasta. Drugo, predji sa mleka na jogurt, nikad se ne zna, ali vecina pasa slabije podnosi laktozu iz mleka, dok im jogurt prija, a hleb zameni kuvanim grizom, pirincem, potopljenim ovsenim pahuljicama... Psi slabo podnose i kvasac i gluten. Zapravo, i ljudi ih slabo podnose, nema veca dva zla u ljudskoj ishrani od hleba i mleka. Trece, koje si mu granule uzeo? Na dzaku bi trebalo da pisu doze za uzrast, kilazu... jer to varira od proizvodjaca do proizvodjaca. A sto se tice kilaze samog steneta, to ce morati neko ko ima iskustva sa rotvajlerima konkretno, ja ovo sa veterinarske strane.

Hvala na odgovoru. Sto se tice mleka ja sam citao negde na netu da moze da ima problema, medjutim pitao sam veterinara i rekao mi je da ukoliko nema proliv da onda moze da pije mleko...
Pravo da ti kazem nisam toliko "imucan", ono sto me zanima da li postoji neka alternativa, cime hraniti psa a da mi ne ispadne previse skupo mesecno.. Ove granule koje kupujem su 120dinara 500gr, sto on prakticno pojede za 2 dana.
zovu se : "Puppy & Junior Class Perference - Kompletna Hrana za stenad i zenke koje doje, svi velicina. Pakuje Beograd..".

To mu dodje 240din/kg... Razmisli o Meradog-u, nemacka hrana ista za sva trzista, od zitarica koriste pirinac, od povrca sargarepu a od mesa piletinu, ne znam kako sad stoje sa cenama ali secam se da su ranije bile otprilike duplo jeftinije nego Royal canin.

Pozdrav svima... Dobio sam zensko stene Rotvajlera staro 5-6 nedelja. Nisam ima psa do sada, pa nemam neko iskustvo u odgajanju. Ono sto zelim je da ona bude dobar veran pas, ali ne previse agresivan. Zivim u kuci, ali bi ona zivela u dvoristu u boksu. Kako se ophoditi prema njoj ovako na pocetku? Koliko cesto da bude napolju u dvoristu a koliko zatvorena u boksu? primetio sam da cvili i da je tuzna u boksu. Ishrana, kolicina, nacin? Trenutno je hranim granulama 2-3 puta dnevno. Vaspitavanje, socijalizacija, dresura? Kad poceti sa dresurom i kako? Uopste kako se postaviti prema stenetu i pratiti njegov razvoj? Nadam se da ce neko biti voljan da odgovori na sva ova moja pitanja :) hvala unapred... Uzdravlje

ja posto sam prosao sve to skoro mogu malo da ti dam neku informaciju iz licnog iskustva :D, doduse sam ishranom jos malo kuburim ali i tu se ucim polako..
I meni je rot prvi pas, i svi su mi rekli da sam se preso zato sto sam odmah uzo rota, ali sam hteo samo njega i to je to... oko dresure koliko sam cuo ne vredi da se mnogo mucis u pocetku, meni je receno da tamo posle 5-6 meseci pocnem da ga vodim na dresuru, mada to sve mozes i kod kuce. Dosta je tvrdoglav pas, i bitno je da se postavis kao pravi gazda. Ja ga licno pustim prepodne tako 1-2 sata, i onda ga zatvorim u podne, pa tako pridvece od 5-7 pola 8 ga opet pustim.. Uglavnom sam pored njega, ali bitno je da pas sam prouci dvoriste i da zna gde sme, a gde ne.. Ja kad sam mog uzo kukao je 4 dana bez prestanka, a i bio je dosta tuzan.. Kad sam pored njega on se igra i sve je ok, ali cim ga zatvorim krece cvilenje.. Evo imam ga vec 3 nedelje, i vise uopste ne cvili niti je tuzan, bitno je samo da se prilagodi par dana, i posle je sve ok.

Ovako: u nasem selu se pojavila zenka rotvajlera ima nekih 7 dana, kada ujutru idem na posao vidjam je na ulasku u neciju njivu i to stalno na istom mestu, vidi se da je pas odnegovan, i da ima par godina, par puta sam joj davao nesto da jede, ali kroz prozor od auta jer se plasim da izadjem. mislio sam da je dovedem kuci ali ne znam koliko je to pametno, kako bi odreagovala ako joj pridjem, mada mi ne izgleda da je opasna jer je dolazila skroz do auta kada sam joj davao da jede..... :dash:

jedan moj komsija je tako pronasao nemackog ovcara, i secam se da se pas vec posle 3-4 dana slozio sa njim i da nije imao nikakvih problema bar sto se tice agresivnosti itd.. Jedino znam da kada je isao kod veterinara da ga vakcinise protiv besnila jer nije bio siguran da je pas vec vakcinisan, imao je problema jer je pas bio cipovan, pa je naravno morao da ga vrati vlasniku..

Ovako: u nasem selu se pojavila zenka rotvajlera ima nekih 7 dana, kada ujutru idem na posao vidjam je na ulasku u neciju njivu i to stalno na istom mestu, vidi se da je pas odnegovan, i da ima par godina, par puta sam joj davao nesto da jede, ali kroz prozor od auta jer se plasim da izadjem. mislio sam da je dovedem kuci ali ne znam koliko je to pametno, kako bi odreagovala ako joj pridjem, mada mi ne izgleda da je opasna jer je dolazila skroz do auta kada sam joj davao da jede..... :dash:
Sta je bilo sa rotvajlerkom?Jesi li je odveo kuci? Ocigledno da gazdama vise ne treba,pa su je ostavili u njivi....Skotovi bezdusni :mrgreen:

Treba mi pomoc imam mladog rota mozda 1.5 meseci zenkica,dali su mi je sa povredjenom sapicom ,kad je vakcinisana pogodili su mu zivac pa je dugo kecao i tako povredio prstice na zadnjoj nozi .Sad vise ne keca ali rana na najvecem prstu nikako da zaraste dva puta su mu usivali ,ali cim ga svrbi on to pokida koliko god da mu to izoliramo i zavijemo.Jednostavno samo oni koji su imali rota od 1.5 meseci znaju koliko su nestasna stvorenja..Neznam sta da radim vise ,njemu nista ne fali i dobro je, dajem mu tablete Panklav primio je inekciju protiv infekcije .Previjam ga triput dnevno ali slabo nikakvi rezultati jednostavno non stop cim treba da zaraste on to nadje nacin da povredi .Neki su mi predlozili da odvijem i da ga pustim da sam to izleci lizanjem ipak se plasim gazi po prasini i inficirace se a tako i jos vise povredjuje.
Zavijali smo mu flasu i on je skine a kad previse stegnemo naduje mu se sapica .Svaki dan prvo premazem sa hidrogen pa stavim povidon jod .Prskao sam i sa onaj sprej zeleni za rane . Ona raste i sve je nestasnije nece vise da stoji mirna moramo dvoje da je drzimo.
Juce je ponovo pokidala konce .
Ako neko ima nekakav predlog sta da ucinim dobro bi mi doslo .Plasim se da mu ne odsecu prstic ako se inficira .

Hidrogen isusuje ranu i usporava zarastanje, kupi u apoteci, nebitno humanoj ili veterinarskoj, Flogocid mast, odlicna je za rane, mom macku koji se dovukao na samrti od sepse je na kraju na nozi ostao samo oziljak u obliku psece vilice. Jeste malo zanosio u levo kad skace ali skakao je po 2m uvis iz mesta.

Pozdrav svima imam zenkicu rotvajlera stara je sest meseci i kod mene je cetiri meseca jako je dobra pametna i miroljubiva i velika maza obozava sve ljude a i druge pse medjutim jako slabo slusa e sada me zanima kako da postupam sa njom da ne bi doslo do nekih eventualnih posledica kad poraste...pozzz

Sta mi mozete reci o ovom stenetu rotvajlera? Zenkica stara 4.5 meseci. Unapred hvala!
IikRxIxY
pG3Rfxks
rTpAH2n9

Poslednja izmena:

Back