Rotvajler

• Začetnik teme Začetnik teme mmmhh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ako ima neko nekog rotica ili odraslog nebitno a nema uslove za drzanje ili ako je stene malo bez papira i pedigrea a fali mu 50 jevreja neka mi pise :)
uslovi za drzanje su vise nego dobri :)
p.s. uslov je da nije agresivan

poz svima :) imam jedno pitanje samo pa ako moze neko da mi da odg...dali je lose ako rotvajler ima belu fleku na vratu ? mislim on meni ne treba za izlozbe i te stvari nego me zanima samo dali je samo neka genetika ili sta tu moze da bude ? evo i slike...
27082009001x.jpg

Davno pre sto godina i jace on je ukrsten sa ovcarom i to se javlja i dan dans ali retko, znaci da je genetski i to je diskvalifikaciona mana na izlozbama. Negde gde ima malo belog mo ze da se odstrani operacijom.

Pozdrav

Ćao,svima htela bih da pozdravim sve vas, i da vas zamolim da mi napišete nešto više o rotvaljerima. Nedavno sam dobila jednog, star je 2,5 meseci i htela bih da znam nešto više o njegovoj rasi. Unapred zahvalna jedna Nišlijka.

Da li neko može da mi kaže koliko obroka treba da ima štene rotvajlera staro oko 2,5 meseci .Stvarno ne želim da preteram u njegovoj ishrani .Volela bih da mi neko odgovori na ovo pitanje .Pozz!!!

Da li neko može da mi kaže koliko obroka treba da ima štene rotvajlera staro oko 2,5 meseci .Stvarno ne želim da preteram u njegovoj ishrani .Volela bih da mi neko odgovori na ovo pitanje .Pozz!!!
Stene tog uzrasta bi trebalo da jede 2-3 puta na dan,obroci trebaju biti umereni.....Tako sam ja s' mojim psima radio......
Mog psa čuvamo u boksu, ali me interesuje kada trebamo početi da ga šetamo na povodniku i kako ga najbrže naviknuti na povodnik ???
Mozes vec polako poceti da ga navikavas na povodnik....Postoji jedan trik,prvo treba da mu stavis ogrlicu ako vec nisi...proci ce malo vremena dok se rotic ne navikne na okovratnik i prestane da ga dira sapama i pokusava da ga skine.....Nakon toga mu zakacis jedan mali lancic na okovratnik,koji ce on vuci za sobom neko vreme....i tada,sasvim polako i pazljivo moras uhvatiti drugi kraj lanca,tako da je isti svo vreme labav....i polako probaj da ga nateras da ide gde ti hoces...ne zatezuci mu lanac pritom.....Setnje u pocetku trebaju biti kratke a kako vreme odmice sve duze i intenzivnije....U pocetku neka 10-ak min bude maximum....
A sto se tice informacija o samoj rasi,pa pomuci se malo i sama net je pun podataka o rotovima,verujem da si i na ovom forumu mogla da nadjes odgovore koje si trazila,jer je verovatno neko do sada postavio slicno pitanje....Ali nema veze dosadno mi je pa sam ti odgovorio....
Cuvaj rotica...Pozzz

jel ima neko zenku rota za parenje imam muzjaka 4 godine ima papire poreklom iz nemacke ...najbolje ocene ...diplome ...iz beograda...p.milos97@gmail.com(ne trebaju mi pare samo stene muzjaka po mom izboru)

Zeleo bi da kupim rotvajlera, ali nikada ranije nisam imao psa i nisam se brinuo ni o kome! Ineresuje me kakvi su za drzanje, dresuru i koliko je tesko odgajati takvog psa u stanu ??? inace veliki sam ljubitelj ovih pasa i imam jako veliku zelju da kupim sebi jednog, pa bi mi dobrodoslo misljenje nekog od vas ko je imao ili ima ovakvog psa u stanu ? unapred hvala !

Molim za savet sta da ucinim da odviknem kerusu rotvajlera da ne vrsi nuzdu po dvoristu.
Usvojili smo kerusu rotvajlera koja je ocigledno uradjena, ali veliku nuzdu vrsi po dvoristu. Starost je oko godinu dana, redovno se seta ( dva puta dnevno po 1, 5 sati) ali ,,ono ,, ne obavlja u setnji.

Da li je za rotkvicu dobro da jede kosti?
Takodje da li je dovoljno da bude u setnji oko tri sata dnevno.
na kraju da li moram da je drzim u stanu ili mogu i u kucici, posto imam veliko dvoriste inace je ne vezujem.

Imam dosta iskustva sa psima, ali sam oduvek zeleo rotkvicu ( zenku rotvajlera).
I tako Bog me je pogledao, te smo od komsije preuzeli brigu o Rei, koja je sada u nasem dvoristu. Uzeli smo je kada je bila sva izranavljena, bolesna. Vrlo se brzo adaptirala, zahvalna je ali ima odredjene probleme koje pokusavamo da ispravimo, ali nikako batinama.
Da li postoji jos neki nacin da se oduci od recimo ,,onoga,, po dvoristu.

Rotvajler može da se drži napolju, ima dobru dlaku. Kosti sme da jede, osim pilećih cevatsih (njima može da se udavi ili pocepa creva) a što se tiče velike nužde u dvorištu, veruj mi, to je dobro, moj pas je to radio samo u šetnji, i zamisli kad usred zime, dok ti duša spava a imaš 1 000 000 drugih obaveza ti šetaš psa dok "obavi posao" a imaš dvorište! Još uvođenje komunalne policije koja samo čeka vlasnike koji ne skupljaju za svojim psima... :sad2:

E, pa šuma je već druga priča. :) Sa odraslim psom će ići malo teže, ali probaj da ga izgrdiš kad to uradi u dvorištu ili, još bolje, kad ga vidiš da mu se kaki, da ga izvedeš u šetnju i pohvališ ga kad to uradi napolju.

Imam zensko stene rotvajlera staro cetri i po meseca za koje mi je pre neki dan jedan drug rekao da je mnogo malo, pa me interesuje da li neko moze da mi kaze koliko treba da bude veliko i tesko za taj period (mislim da je iz prvog legla)?????
hvala unapred :confused:

imam problem...naime max(rotvajler) je veoma miran i stalozen iako je star samo 7 meseci...pa posto meni treba pas cuvar a koliko sam citao on je medju najboljim cuvarima,neizgleda bas tako...pored njega bi bukvalno mogao da prodje bilo ko da se on cak ni ne okrene...e sad dali je on jos stene ili je jednostavno takav ....i dali moze nesto da se uradi povodom toga???

Prelepa rasa.Ja posedujem Muzjaka,starog 2god i par meseci i izuzetno je krupan,citao sam da je standard za rasu visina od 68cm max,a moj je 70 cm i ima preko 50 kg,ne meri vaga vise,lol,pa me zanima da li je to mana ili?

imam problem...naime max(rotvajler) je veoma miran i stalozen iako je star samo 7 meseci...pa posto meni treba pas cuvar a koliko sam citao on je medju najboljim cuvarima,neizgleda bas tako...pored njega bi bukvalno mogao da prodje bilo ko da se on cak ni ne okrene...e sad dali je on jos stene ili je jednostavno takav ....i dali moze nesto da se uradi povodom toga???

Problem je verovatno u tome što je dosad bio previše u kontaktu sa ljudima. Pitanje je više za temu Dresura, ili pitaj na crnim i gvozdenim NO, tamo ima ljudi koji se profesionalno bave zaštitom objekata i lica.

Prelepa rasa.Ja posedujem Muzjaka,starog 2god i par meseci i izuzetno je krupan,citao sam da je standard za rasu visina od 68cm max,a moj je 70 cm i ima preko 50 kg,ne meri vaga vise,lol,pa me zanima da li je to mana ili?

Prema pravilniku FCI, svako odstupanje od standarda povlači umanjenje ocene ili diskvalifikaciju u odnosu na stepen odstupanja, pročitaj deo standarda rase koji se odnosi na greške i mane, sigurno ima nešto i o tome.

hteo bih ovu rasu...ali posto imam samo 14 godina plasim se da ga necu dobro vaspitati...zanima me dali su skloni napadanju vlasnika...i da zeleo bih neke savete o njihovom vaspitanju...uzeo bih muzijaka...:D

Poslednja izmena:
Davno pre sto godina i jace on je ukrsten sa ovcarom i to se javlja i dan dans ali retko, znaci da je genetski i to je diskvalifikaciona mana na izlozbama. Negde gde ima malo belog mo ze da se odstrani operacijom.

Pozdrav

to je diskvalifikaciona mana rovajler ne sme imati beline ali to je nebitno jer svo zavoli psa kakv god da je on

Back