Rotvajler

• Začetnik teme Začetnik teme mmmhh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
evo jednog texta o rotvajlerima

Rotvajler je kao rasa psa, veoma cenjena i popularna u svetu, zbog njegovih brojnih vrlina koje ovu rasu čine specifičnom ali je neotporan. On je pas koji zahteva čvrstu ruku gazde i trudi se u svakom trenutku da udovolji svom vlasniku. Ljudi ga se često plaše zbog njegovog izgleda i misle da je agresivan pas ali to nije tako. On je veran sluga koji štiti svog vlasnika i celu porodicu i agresivan je jedino ako oseti opasnost po sebe i svoj čopor tj. vas i vašu porodicu. Veliki je ljubitelj dece, nežan je i obazriv pas, i pas koji će vam pružiti puno ljubavi i poverenja. Jako je privržen i nikad neće napustiti vlasnika.

Rottweiler212.jpg

skinuto sa sajta www.pas.co.yu

Два пута годишње ако су у стану (у затвореном), једанпут годишње ако су у дворишту. Иначе, лињају се као и скоро сви пси, за количину опале длаке не могу да ти прецизно кажем колико - рецимо, нити пуно нити мало, ако га редовно четкаш онда ће бити мало. Логично.

njihova mana prema meni je ta sto se bas osecaju imaju bas velike lojne zlezda i onda kad se kupaju ili pokvase mnogo se osecaju....to je za mene njihova mana ali zato imaju i mnogo vrelina....znam jednog rota koji je prava maza--voli covek da se mazi pa to ti je:)....ja mislim da bi on mogao da se mazi 24 casa na dan bez odmora;)...

njihova mana prema meni je ta sto se bas osecaju imaju bas velike lojne zlezda i onda kad se kupaju ili pokvase mnogo se osecaju....to je za mene njihova mana ali zato imaju i mnogo vrelina....znam jednog rota koji je prava maza--voli covek da se mazi pa to ti je:)....ja mislim da bi on mogao da se mazi 24 casa na dan bez odmora;)...

slaem se sa dobom, one su prave maze

evo jednog texta o rotvajlerima

Rotvajler je kao rasa psa, veoma cenjena i popularna u svetu, zbog njegovih brojnih vrlina koje ovu rasu čine specifičnom ali je neotporan. On je pas koji zahteva čvrstu ruku gazde i trudi se u svakom trenutku da udovolji svom vlasniku. Ljudi ga se često plaše zbog njegovog izgleda i misle da je agresivan pas ali to nije tako. On je veran sluga koji štiti svog vlasnika i celu porodicu i agresivan je jedino ako oseti opasnost po sebe i svoj čopor tj. vas i vašu porodicu. Veliki je ljubitelj dece, nežan je i obazriv pas, i pas koji će vam pružiti puno ljubavi i poverenja. Jako je privržen i nikad neće napustiti vlasnika.

Rottweiler212.jpg

skinuto sa sajta www.pas.co.yu

Hahhahaha.
Rot jeste opasan. Jedan moj rodjak ga ima. Samo njega slusa, a na ostale ukucane nekad i laje, iako ga i oni hrane i pokusavaju da ga pridobiju... Onda jedan prijatelj ima 2 zenke (koje se redovno kote i dresirane su), koje takodje samo njega slusaju...
Sto se tice dece, prema njima se ponasaju kao i prema odraslima.
Naravno da se moze svaki pas pretvoriti u mazu, ali agresivni psi se iz maze mogu lako pretvoriti u ono sto jesu...

Hahhahaha.
Rot jeste opasan. Jedan moj rodjak ga ima. Samo njega slusa, a na ostale ukucane nekad i laje, iako ga i oni hrane i pokusavaju da ga pridobiju... Onda jedan prijatelj ima 2 zenke (koje se redovno kote i dresirane su), koje takodje samo njega slusaju...
Sto se tice dece, prema njima se ponasaju kao i prema odraslima.
Naravno da se moze svaki pas pretvoriti u mazu, ali agresivni psi se iz maze mogu lako pretvoriti u ono sto jesu...

izvini ja jos takvog rota nisam vidio, jutros sam na tv gledao jednog rota maxa, pa to je.....nevidjeno
rotovi su extra psi
ja ovaj text nisam pisao, nego sam ga skinuo, a oni nemaju razlog da lažu

ja ovaj text nisam pisao, nego sam ga skinuo, a oni nemaju razlog da lažu

Znam, citao sam na tom sajtu, previse hvale svaku rasu...

Desava se da rot, buldog i slicni psi ubiju coveka, pa i dete, evo prosle godine se to desilo u Hrvatskoj, pisale su i mnoge nase novine o tome... Nikad nisam cuo da je recimo retriver tako nesto uradio...
Jednom sam video kako rot laje na dete od 3 godine, sav sam se najezio (inace se ne bojim pasa), ne daj boze da je preskocio ogradu...
Volim Rotvajlere, ali mislim da ih nikad necu drzati. Ostacu na Vucijacima, koji su dosta manje opasni. :razz:

Znam, citao sam na tom sajtu, previse hvale svaku rasu...

Desava se da rot, buldog i slicni psi ubiju coveka, pa i dete, evo prosle godine se to desilo u Hrvatskoj, pisale su i mnoge nase novine o tome... Nikad nisam cuo da je recimo retriver tako nesto uradio...
Jednom sam video kako rot laje na dete od 3 godine, sav sam se najezio (inace se ne bojim pasa), ne daj boze da je preskocio ogradu...
Volim Rotvajlere, ali mislim da ih nikad necu drzati. Ostacu na Vucijacima, koji su dosta manje opasni. :razz:

izvini, ali sam ja procitao da je vucijak ubio jednu djevijcicu, a drugu tesko ranio, da ne skidam text, samo da ti kazem da ni vucijaci nisu bezopasni

10_bruno4909s[1].jpg
.jpg]
10_poza11[1].jpg

10_b2s[1].jpg

.jpg].jpg]
.jpg].jpg]

evo su slike iz odgajivacnica kod nas. Ja sam prvo htela da kupim rota, tako da imam bezbroj njihovih slika na kompu i dosta sam proucavala rasu. Bas ih puno volim. Na prvim slikama je Bruno, po meni jedan od najlepsih rmuzijaka rotova koje sam videla. Takav tip mi se svidja. A od zenki, na ove dve predzadnje slike je pas Karla, ona mi je isto prelepa. Uf al sam konfuzno napisala. Htela sam samo da vam postavim slike po meni najlepsih pasa iz nasih odgajivacnica, Nemam pojma koje su, to je davno bilo, pozaboravljala sam imena.

cao. imam jedno pitanje. Da li neko ima u dvoristu rota i josh nekog psa, posto bih uzeo jednog muskog, ali u dvoristu vec imam jednu zenku mesanca labradora, pa me zanima da li bi se slagali. Bojim se da je rot ne zadavi kad poraste:roll:

Имаш женку, плус ће да одрасте уз њу значи развиће осећај поштовања према њој као старијем и плус - велика ти је заблуда то о "дављењу"! Ја сам имала рота и пекинезера и пекинезер је био вођа чопора, овај му се склањао сваки пут.

Dakle stvarno ne mogu da verujem sta ovi ljudi pisu.
ZASTO bi rot bilo koga davio? Rotovi su normalni psi kao i svi ostali!!!!!!
Moja drugarica ima srednju pudlu zbog koje je isla na sud jer je ova izujedala desetak ljudi i vecito napadala pse po ulici,a isto tako imam kumu koja ima rota i vecu mazu od nje nisam videla.

I mene je ujeo njuf,pa sta treba da pisem kako su oni zveri koje kolju????????????????

Back