Rompetrol želi NIS

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Salvantis:
ja uopste ne mogu da poverujem da ovako nesto moze da napise Srbin. Dakle jedino racionalno objasnjenje je da si Madjar koji simpatise "pokret 64 zupanije " recimo, sto bi objasnilo mnogo toga.
Зашто не можеш да поверујеш? На жалост, може Србин свашта да напише, видели смо.

И то је оно најжалосније, стално понављам што су највећи сепаратисти у Војводини управо - Срби.

Зашто би то одмах морао бити неки Мађар-сепаратиста? Зар су Срби безгрешни? Наравно да нису. Нико није.

jomini:
..sad će eremita iza ćoška... :D

Јао.....знао сам да мораш да угураш Ђинђурелу у целу причу....Лало, "убићу те о свом трошку"........ево докле си ме довео.... :lol: :lol: :lol:

'ајд, лаку ноћ.

п.с. Лало како беше она песма: НЕК' ИДЕ, НЕК' ИДЕ --- оно кад распродају земљу...

Salvantis:
i onda dobijes situaciju u kojoj tri lokalna partijska krimosa, aga, serif i kadija rade sta im padne na pamet, uzimaju koliko vole, biju koga hoce, a niko niti ih kontrolise, niti sme da ih pipne, jer su zasticeni "neprikosnovenom lokalnom autonomijom" Partijsko-familijarna oligarhija, od osnovne skole do policijske stanice, svuda provereni kadrovi, postavljeni od lokalnog feudalca...

I zamisli da zivis u malom mestu kojem vlada jedan takav trojac, pa krenes da izigravas opoziciju protiv lokalonog klana. Odmah leti zena sa posla, dete iz skole, ti u apsanu, kuca na dobos, pa se zali evropskom sudu za zastitu ljudskih prava (mislim ako dozivis da se zalis)

Ne valja Korner, ne valja totalno :D

Pa ja ni ovako ne vidim neku razliku u odnosu na ovo sto si napisao.
Imas skupstinu opstine koja postavlja i smenjuje nacelnike,ja sam na to mislio. A tu skupstinu su izabrali ti ljudi koji tu zive.
Mislim da ti nije na mestu ova konstatacija.

eremita:
Јао.....знао сам да мораш да угураш Ђинђурелу у целу причу....Лало, "убићу те о свом трошку"........ево докле си ме довео.... :lol: :lol: :lol:

'ајд, лаку ноћ.

п.с. Лало како беше она песма: НЕК' ИДЕ, НЕК' ИДЕ --- оно кад распродају земљу...
Laku noć drugar...
c010.gif

Korner zastavica:
Pa ja ni ovako ne vidim neku razliku u odnosu na ovo sto si napisao.
Imas skupstinu opstine koja postavlja i smenjuje nacelnike,ja sam na to mislio. A tu skupstinu su izabrali ti ljudi koji tu zive.
Mislim da ti nije na mestu ova konstatacija.
Skupstina opstine? Covece, u Skupstini Srbije poslanici su obicna goveda koja glasaju kako im sefovi kazu, a veze sa vezom nemaju. E u Skupstini opstine sede deset puta gori likovi.
Naravno i do sada smo imali Bidze i slicne, iako je Srbija kobajagi jako centralizovana. Ako bi se islo sa nekom mnogo vecom lokalnom autonomijom, ugusila bi se svaka sloboda, pre svega u manjim mestima, a o novcu i da ne govorim.
U pitanju je dakle mac sa dve ostrice, koji mozda lepo zvuci u teoriji. Doduse i komunizam lepo zvuci u teoriji....

Salvantis:
Ma jok samo 1,3 miliona Srba u I sv. ratu, ali sta je 40% stanovnistva Kraljevine Srbije, jel?! Ili ono pitali mi A-U dal moze, a Habzburzi rekli "naravno, nema problema, hocete i Budimpestu", a mi "neka hvala, dovoljno je i ovo" :D

"Vojvodina nije vekovno srpsko ognjiste?" Da nije tursko, siptarko ili kinesko? I koji deo Srbije je "oduvek bio naseljen Srbima"? Sta ti uopste znaci "oduvek" ? Da li su Srbi vecina u Vojvodini ili nisu?
Ybte takvi glupavi argumenti da ne covek ne poveruje :roll:

"Novija naseobina u TUDJOJ zemlji."?! Kao Australija, sta li?
Vidi ja uopste ne mogu da poverujem da ovako nesto moze da napise Srbin. Dakle jedino racionalno objasnjenje je da si Madjar koji simpatise "pokret 64 zupanije " recimo, sto bi objasnilo mnogo toga.

manijace iskompleksirani i isfrustrirani. ja bi prvi streljao taj pokret i sve slicne njima.
28% stanovnika kraljevine srbije nije izginulo zbog prikljucenja vojvodine vec zato sto su svabe napali srbiju. vojvodini je prikljucenje dozvoljeno od strane velikih sila kao deo ratne odstete.
nije uvek bio naseljen srbima, jer ako si gledao karte, i prve srpske drzave su vatale veci deo danasnje bosne i dalmacije nego danasnje srbije. ja sam cak dosao do zakljucka, mozda je i pogresan, da ne postoji parce zemlje koje je oduvek bilo u srbiji u svim kombinacijama za ovih 1300 godina. glavni deo srba u vojvodini je naseljen u seobi srba pod carnojevicem. Nova naseobina [za srbe nova] jer su srbi postojali vec 1000 godina na ovim prostorima ali ne i u vojvodini, i da Tudjoj zemlji jer u vreme kada su se naselili u vojvodinu, ovo je bila austrijska mocvara u koju su nas stavili da zivimo u zamenu da mi nosimo njihovu uniformu i idemo da ratujemo protiv napoleona i ostalih. postala je srpska zemlja tek 1918.
a da li su srbi vecina u vojvodini ili nisu, mislim da apsolutno nema veze sa onim sto si napisao ni pre ni posle toga

Salvantis:
Skupstina opstine? Covece, u Skupstini Srbije poslanici su obicna goveda koja glasaju kako im sefovi kazu, a veze sa vezom nemaju. E u Skupstini opstine sede deset puta gori likovi.
Naravno i do sada smo imali Bidze i slicne, iako je Srbija kobajagi jako centralizovana. Ako bi se islo sa nekom mnogo vecom lokalnom autonomijom, ugusila bi se svaka sloboda, pre svega u manjim mestima, a o novcu i da ne govorim.
U pitanju je dakle mac sa dve ostrice, koji mozda lepo zvuci u teoriji. Doduse i komunizam lepo zvuci u teoriji....

Salvantis,pa kako ces onda covece?
Jednostavno takav je sistem.Narod ih je izabrao valjda ,***** mu mater. Po sistemu sta ste birali to ste i dobili.
To mozes da kazes i za predsednike opstina koji se sada biraju neposredno. Pa zasta onda majku mu postoji opozicija?
Mislim,ne mozes na ovaj nacin da osporavas ,a opet kazes da lokalnim samouprava treba dati veca ovlascenja.Pa kako onda da im das veca ovlascenja?

SIGNATURE 350:
manijace iskompleksirani i isfrustrirani. ja bi prvi streljao taj pokret i sve slicne njima.
28% stanovnika kraljevine srbije nije izginulo zbog prikljucenja vojvodine vec zato sto su svabe napali srbiju. vojvodini je prikljucenje dozvoljeno od strane velikih sila kao deo ratne odstete.
nije uvek bio naseljen srbima, jer ako si gledao karte, i prve srpske drzave su vatale veci deo danasnje bosne i dalmacije nego danasnje srbije. ja sam cak dosao do zakljucka, mozda je i pogresan, da ne postoji parce zemlje koje je oduvek bilo u srbiji u svim kombinacijama za ovih 1300 godina. glavni deo srba u vojvodini je naseljen u seobi srba pod carnojevicem. Nova naseobina [za srbe nova] jer su srbi postojali vec 1000 godina na ovim prostorima ali ne i u vojvodini, i da Tudjoj zemlji jer u vreme kada su se naselili u vojvodinu, ovo je bila austrijska mocvara u koju su nas stavili da zivimo u zamenu da mi nosimo njihovu uniformu i idemo da ratujemo protiv napoleona i ostalih. postala je srpska zemlja tek 1918.
a da li su srbi vecina u vojvodini ili nisu, mislim da apsolutno nema veze sa onim sto si napisao ni pre ni posle toga
Eto i taman kad pomislim da krenem, rekoh dobro je da se danas ne zakacih sa nekom maloumnom, udrogiranom psihopatom, kad ovaj bolid mora da pokaze suprotno :roll:

Vidi sigTuru, tesko da ces ti da me ucis istoriji, ili bilo cemu drugome. Prosto me mrzi da komentarisem sve gluposti koje si nalupetao u tom postu, pocev od "prikljucenja vojvodine kao placanje ratne odstete" pa do "Srbi su naseljeni za borbu protiv Napoleona"?
Hej! "Vojna granica je ustanovljena protiv Napoleona 1690"?!?!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ybga stvarno mi se ucinilo da si malkice inteligentniji, pa izgubih i previse vremena na tebe do sada. A posto si dokazao da si extra bizgov, aj idi duvaj, ok?

Korner zastavica:
Salvantis,pa kako ces onda covece?
Jednostavno takav je sistem.Narod ih je izabrao valjda ,***** mu mater. Po sistemu sta ste birali to ste i dobili.
To mozes da kazes i za predsednike opstina koji se sada biraju neposredno. Pa zasta onda majku mu postoji opozicija?
Mislim,ne mozes na ovaj nacin da osporavas ,a opet kazes da lokalnim samouprava treba dati veca ovlascenja.Pa kako onda da im das veca ovlascenja?
Mora da postoji neki nivo kontrole lokalnih od strane centralne vlasti, inace ode sve dovraga. Naravno da mora i da postoji odredjena autonomija lokalnih organa, ali sva mudrost i jeste u tome kolika ce ta autonomija biti. A opet i lokalni organi kostaju, birokratija se umnozava....
Dakle mozda bi dobro resenje za Srbiju bilo povecanje nadleznosti okruga recimo, koji i ovako ne sluze bog zna cemu. Opet mora da se vodi racuna da se ne pretera, i da se ne stvore nekakve federalne jedinice.
I dobro bi bilo postici konsenzus po tom pitanju, sto je ovde takodje nemoguce.

Najprostije resenje bez komadanja i feudalizacije: bolja kontrola republicke vlasti, odgovorniji politicari, manje kriminala i korupcije.

@Salvantis

Pazi,ako lokalna skupstina bira nacelnika,direktora...bilo sta,a republika ga placa. Ne vidim ti neke probleme.
ne znam kako je sada,ali ono nekada da republika postavlja direktora svake skole u Srbiji ili doma zdravlja,pa to je budalastina.
I velika je verovatnoca da ce da postave onoga koji je blizi trenutno vladajucoj stranci ili koaliciji.
Mislim da sve vreme ides previse daleko,a ja pokusavam da vratim stvari malo nazad. Kapiras?

Aj,pa laku noc!

Norma Kampl:
Ма, да, ја сам опасна провокаторка. ;) :) :)
Овде смо, после свих постова, већ неколико пута у ствари дошли до (тачног) закључка да прича о "економској аутономији" јесте само параван, и пут ка оној другој, не само аутономији, него, у крајњој линији, ка - отцепљењу.
А, уопште није толико битно да ли се ради о "српској ноти", или било којој другој.
Јер сепаратизам не мора увек имати везе са етничком компонентом.
(Чак је овде, у вези с војвођанским сепаратизмом, можда карактеристично, управо да су главни носиоци тих идеја - Срби, а не припадници других нација).

E ajde se ne pre*eravati mnogo , mi u vojvodini svi pričamo o našim parama , koje su otišle u BG a nikada se deo tih para nije vratio natrag. Oćete još primera izrabljivanja vojvodine , daću vam ga :
Priča počinje 89, 90 godine prošloga veka , dogovorile se opštine da poprave prugu Kikinda - Pančevo , sve opštine koje su bile uz prugu dadoše pare , i tada se desila jogurt revolucija. Materijal je već bio kupljen šinski pragovi su ležali maltene položeni uz prugu več iskrojeni i spremni za postavljanje , čak je i krenut deo projekta i urađen deo između Kikinde i Novoga Miloševa i tu je sve stalo. Pitate se zašto??? U beogradu su krenuli projekat podzemne željeznice , preko noći maltene su pokupljeni već iskrojeni pragovi u dužini od 135 km i odneti za Beograd , bez obzira što oni nisu izdvojili te pare i nisu oni kupili opremu i materijal . ŽTP beogradu nikada na pamet nije palo da vrati te novce umesto toga krenulo se u ukidanje pruga i stanica navodno zbog zastarelosti voznog parka i loše mreže. Stara pruga i danas postoji i od Kikinde do Pančeva se klacka po 5 sati u jednom pravcu obarajući brzinske rekorde na nekim mestima od 5 km/h , na šinama pojedinima stoji još uvek 1889 .g. vreme vladavine austrougarske , a vozni park nam je isti kao i posle drugoga svetskoga rata , isti ti šinobusi saobraćaju na našim prugama. I posle mi neko od vas ovde prodaje priču o patriotizmu i slično. ma da se nosite malo tamo gde sunce ne sija.

eremita:
Не купују Румуни него Холанђани који су купили и румунску нафтну индустр. :roll:
Прочитај тему!
Kompanija Rompetrol je osnovana 1974. kao međunarodni sektor rumunske naftne industrije, ali je nakon privatizacije tokom devedesetih godina prošlog veka premestila centralu u Holandiju. .

UVODIM CENZURU TEMA:

NEMA NAFTE NA POLITICI DOSADNI STE BRE SA STRANAČKIM NATPAMEĆIVANJIMA A GISTRO ŠATRO NAFTA!

KAD NEKO OŽENI NIS SRBIJE OTIĆIĆEMO NA SVADBU A DOTLE NEK SE SVATOVI IZ SVIH STRANAKA STRPE.
IMA PUNO MLADOŽENJA I NAPETO JE, NIJE NI MLADOJ LAKO.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back