romi...cigani...madnovi...kako god

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zivi primeri iz beograda... skole imaju obavezu da pustaju romsku decu da prolaze lagano do 4 il 5 ..nisam tacno siguran. to je uveo prethodni ministar prosvete.... znaci ima dosta njih koji dolaze u skolu kao na utakmicu, bez udzbenika, svezaka, totalno nezainteresovani... deca naravno nisu kriva, vec moroni od roditelja koji ih uce da je skola budalastina, ali eto mora pa dokle izdrzi... obicno treci razred za takve postaje preloman i tu vec ne mogu ni da shvate gradivo a kamoli da ucestvuju u nastavnom programu. po meni je taj princip pogresan i treba tu decu tretirati kao i drugu i ne favorizovati ih zbog ovog ili onoga sto su dobili kao nalog iz eu ili vec odakle. pedagoski rad treba da bude usmeren na roditelje da se kultivisu, a ne da bude situacija da kad se iz cerge usele u nov stan ii slikaju nasmejani sa lokalnim gradskim rukovodiocima, prve zime povade parket i vrata iz ragastova i greju se na njih... mukotrpan posao ali jedino ispravan. naravno da ima romske dece koja su vredna i uspesna kao i svaka druga, ali ovih prvih je jako veci broj. ko ne veruje nek se raspita u najblizoj skoli.

pa bre majmuni stoke itd itd da ne nabrajam mnogo pa sta vi mislite da su bas svi cigani isti... prevarili ste se da u pravu ste ima cigana koji zive bedno bez krova nad glavom koji nemaju nista a naravno ima i ljudi koji su bogatiji od vas da vas pokriju parama i ja bi vas pokrio parama samo gledam sta blabacete ovde i sta pisete ljudi su bre ko i vi i sta su cigani ucinili da ih tako podcenjujete ima i vasih jos gore sto zive majke vam ga nabijem gledajte svoja posla a ne vodite tudju brigu da ne pisem dalje ionako ste smor majmuni.........

AntunTun:
aaa evo je i tema za vecheras...danas sam provali neki vid osiguranja...koji oslobadja rome od platjanja participacije "usled tradicionalnog nachina zhivota"...hah...kloshar po tradiciji...do sada su ih nekako provlachili na neke vidove tipa deca il penzioneri..sad imaju svoj vid...napravili svoju televiziju i radio...jacha romski lobi...gotovi smo za par godina imatje primat (: ...ovaj...shta mislite o romima?...mrzite ih?...volite?...shta mislite o "nachninu" zhivota koji oni furaju...mozhda i nishta ne mislite...shto ne bi chudilo...al kao meni zanimljivo pa reko da postavim temu...

mandovi? stidim se sto zivim na istoj planeti sa tobom.
i treba da budu oslobodjeni participacije. to je takozvana pozitivna diskriminacija, stvar koja mi se u principu ne dopada. cim se pravi neka nejednakost to nije dobro. sada je podrzavam. romi su prilicno diskriminisani. ne bih da pricam o srbiji. u evropi. ne moram da navodim nikakve primere. minimum je sto tim ljudima mozemo da obezbedimo zdravstvenu zastitu. to je i u nasem interesu jer vecina njih, na zalost, zivi u ne higijenskim uslovima, da ne izbije neka zaraza.
poenta je da njima nije pruzena jednaka sansa.

n-you:
pa bre majmuni stoke itd itd da ne nabrajam mnogo pa sta vi mislite da su bas svi cigani isti... prevarili ste se da u pravu ste ima cigana koji zive bedno bez krova nad glavom koji nemaju nista a naravno ima i ljudi koji su bogatiji od vas da vas pokriju parama i ja bi vas pokrio parama samo gledam sta blabacete ovde i sta pisete ljudi su bre ko i vi i sta su cigani ucinili da ih tako podcenjujete ima i vasih jos gore sto zive majke vam ga nabijem gledajte svoja posla a ne vodite tudju brigu da ne pisem dalje ionako ste smor majmuni.........
Podigao temu da bi nekog nazvao majmunom? Prika, mogao si lepo temu da otvoriš, k'o svaki normalan forumaš...

Zbogom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back