Rome: Total War

Da, možeš u vanila verziji RTW otključati sve fakcije, osim Rebels, da ne kažem ''neutralaca'' i Senata. I sve to prostim editovanjem jednog fajla, ali tu i nema nijedne od tih ''emerging factions''.

Sa druge strane, ne možeš otključati Mongole ni u jednom od dva dela Medieval: Total War, jer se oni pojavljuju nekoliko decenija, ili vekova, zavisno od scenarija, nakon početka kampanje. Isto tako se ne mogu otključati Švajcarci u prvom delu MTW, ili Sloveni u Barbarian Invasion jer ni oni nisu prisutni na samom početku kampanje, već se pojavljuju par decenija, ili vekova, kasnije. Čini mi se da ima još primera toga, ali se ne mogu sad setiti.

Da li neko zna kako da izaberem Numidiju?Hocu reci imam samo Rim,Kartaginu,Partiu,Seldzuke,Egipat,Grke,Britance,Germane(mozda sam nerkog izostavio ali to je to)

Nađeš ovaj folder:
...\Activision\Rome - Total War\Data\world\maps\campaign\imperial_campaign

U tom folderu se nalazi fajl:
descr_strat.txt

Otvoriš taj fajl.
Prepraviš ga tako da početak izgleda ovako:
Kod:
; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor

campaign		imperial_campaign
playable
	romans_julii
	romans_brutii
	romans_scipii
 	egypt
	seleucid
	carthage
	parthia
	gauls
	germans
	britons
	greek_cities
	macedon
	pontus
	armenia
	dacia
	numidia
	scythia
	spain
	thrace
end
unlockable
end
nonplayable
	romans_senate
	slave
end

Sada možeš da odabereš bilo koju frakciju, osim pobunjenika.

Nađeš ovaj folder:
...\Activision\Rome - Total War\Data\world\maps\campaign\imperial_campaign

U tom folderu se nalazi fajl:
descr_strat.txt

Otvoriš taj fajl.
Prepraviš ga tako da početak izgleda ovako:
Kod:
; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor

playable
	romans_julii
	romans_brutii
	romans_scipii
 	egypt
	seleucid
	carthage
	parthia
	gauls
	germans
	britons
	greek_cities
	macedon
	pontus
	armenia
	dacia
	numidia
	scythia
	spain
	thrace
end
unlockable
end
nonplayable
	romans_senate
	slave
end

Sada možeš da odabereš bilo koju frakciju, osim pobunjenika.

То царе, одувек сам хтео да играм са Скитима.

Ma ok nije tu problem posto imam tu igricu na cd-u(original)pa cu je ponovo instalirati
Nego sam se bas naostrio da probam ostale frakcije ali mi se izgleda ne da:(

Nemoj da je ponovo instaliraš samo stavi nazad kako je bilo:
Kod:

playable 	
	romans_julii
	romans_brutii
	romans_scipii
end 	
unlockable 	
	egypt
	seleucid
	carthage
	parthia
	gauls
	germans
	britons
	greek_cities
end 	
nonplayable 	
	romans_senate
	macedon
	pontus
	armenia
	dacia
	numidia
	scythia
	spain
	thrace
	slave
end

Ako ni posle promene ne radi, onda si čačkao još nešto ili u tom fajlu ili nekom drugom fajlu.

P.S. Ako je neko probao ove izmene raid koršćenja svih frakcija neka javi.

Evo da javim da sam napokon uspeo:)Elem potkrala mi se jedna greska u prethodnim pokusajima medjutim sada sam to ispravio i mogu da kazem da RADI.
@caliburn hvala na pomoci.Jel znas mozda kako se ova igrica moze igrati online?video sam da i to moze ali nesto sa kompom i nisam bas spretan...

Evo da javim da sam napokon uspeo:)Elem potkrala mi se jedna greska u prethodnim pokusajima medjutim sada sam to ispravio i mogu da kazem da RADI.

:super:
U čemu je bio problem?

@caliburn hvala na pomoci.Jel znas mozda kako se ova igrica moze igrati online?video sam da i to moze ali nesto sa kompom i nisam bas spretan...

Nema na čemu.
U vezi online igranja, mislim da ćeš ovde naći sve što ti treba:
http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=549

Честитам, ја још нисам пробао али ускоро ћу. :klap:

П.С. Где си погрешио да се и ја не зајеб....:mrgreen:

А да га померим из тог фолдера где је био или не?

Ne.
Samo klikni na njega -> Copy -> otvoriš neki folder u koji smeštaš back up -> Paste.
Tako da imaš rezervu za slučaj da nešto pokvariš.
Onda se vratiš u folder imperial campaign, gde je descr_strat.txt, uneseš promene, snimiš i pokreneš igru.
U slučaju problema, obrišeš izmenjeni descr_strat.txt i iskopiraš u odgovarajući folder rezervni, neizmenjeni.

Ne.
Samo klikni na njega -> Copy -> otvoriš neki folder u koji smeštaš back up -> Paste.
Tako da imaš rezervu za slučaj da nešto pokvariš.
Onda se vratiš u folder imperial campaign, gde je descr_strat.txt, uneseš promene, snimiš i pokreneš igru.
U slučaju problema, obrišeš izmenjeni descr_strat.txt i iskopiraš u odgovarajući folder rezervni, neizmenjeni.

Можда знам мало о комповима, ал нисам баш толики дудук, само кажи копирај прву верзију и то је то. :confused:

:hahaha: Ма зезам се, пуууно ти хвала, ЦАРЕ! :worth:

Back