Rome: Total War

Mi stari igrači smo navikli da svaka nova igra iz ovog serijala ima velika poboljšanja (tako je nekad bilo). Medieval 1 je bio potpuno drugačija igra od Shoguna 1 a Rome 1 u odnosu na Medieval nebo i zemlja. Sad svake godine izbacuju novu igru sa nekim sitnim izmenama i to izaziva nezadovoljstvo, pa kad jos ima bagova....I pored svega čak i najgora igra iz ovog serijala je bolja od svake druge strategije (barem meni) jer dok mi druge traju 2 do 3 nedelje total war igram mesecima. Što se bagova tiče možda se javljaju samo kod odredjenih grafičkih karti jer kod mene, za sad, nije bilo problema.

Mi stari igrači smo navikli da svaka nova igra iz ovog serijala ima velika poboljšanja (tako je nekad bilo). Medieval 1 je bio potpuno drugačija igra od Shoguna 1 a Rome 1 u odnosu na Medieval nebo i zemlja. Sad svake godine izbacuju novu igru sa nekim sitnim izmenama i to izaziva nezadovoljstvo, pa kad jos ima bagova....I pored svega čak i najgora igra iz ovog serijala je bolja od svake druge strategije (barem meni) jer dok mi druge traju 2 do 3 nedelje total war igram mesecima. Što se bagova tiče možda se javljaju samo kod odredjenih grafičkih karti jer kod mene, za sad, nije bilo problema.

Mi stari igraci tvrdimo da je ovo ubedljivo najgori TW.

AI je retardiran.
UI je ... glup.
Bagovi su nesnosni.
Diplomatija je nesto bolja nego pre, ali i dalje nerazvijena.
Neki debil je pomislio da bi bilo veoma dobro imati capturing point nasred polja. Prakticno sva taktika pada u vodu, teren vise nije bitan, niti je bitan odnos vojske ako protivnik stigne prvi do capturing point-a.
Grafika je OK.
Na potez od 30 sekundi se ceka do 2 minuta.

Lepa stvar je sto su na mapi Singidun i Navissos, plus Triballi. Mada su kod mene na mapi trenutno na Kavkazu :).

Multiplejer je mnogo mnogo gluplji nego Shogun 2.

Zakrpe su kao obecane. Atmosfera na forumu je za doziveti.
Sve u svemu, ne preporucujem igru za sada. Mozda za koji mesec kad (ako) rese probleme.

Poslednja izmena:

Ja nisam osetio da su r1 tw i medieval 2 bili nebo i zemlja. Vise da je empire vs ova dva bio nebo i zemlja. Mozda je tebi ovo wow, ali velikoj vecini nije jer je igra nedovrsena, izbacili su stare korisne stvari a ubacili neke nove koje su glupe (capture point, smanjili siege battles itd.), losa optimizacija igre, grafika losija nego u shogun 2 ?! (wtf pali na najjacem polju-grafika), UI strasan, voice acting i muzika losiji nego prethodnici, gameplay je sada arkada, nije vise onaj rtw filing. Nada se da ce sto vise bugova srediti pre nego sto SEGA kaze idemo na novi tw, i da ce moderi uraditi preostatak. Najvise me je razocarala grafika- ocekivao sam skok od shoguna 2, kad ono losije ili isto o.O. Moraju menjati taj engine.

Mi stari igraci tvrdimo da je ovo ubedljivo najgori TW.

AI je retardiran.
UI je ... glup.
Bagovi su nesnosni.
Diplomatija je nesto bolja nego pre, ali i dalje nerazvijena.
Neki debil je pomislio da bi bilo veoma dobro imati capturing point nasred polja. Prakticno sva taktika pada u vodu, teren vise nije bitan, niti je bitan odnos vojske ako protivnik stigne prvi do capturing point-a.
Grafika je OK.
Na potez od 30 sekundi se ceka do 2 minuta.

Lepa stvar je sto su na mapi Singidun i Navissos, plus Triballi. Mada su kod mene na mapi trenutno na Kavkazu :).

Multiplejer je mnogo mnogo gluplji nego Shogun 2.

Zakrpe su kao obecane. Atmosfera na forumu je za doziveti.
Sve u svemu, ne preporucujem igru za sada. Mozda za koji mesec kad (ako) rese probleme.
Vidim ponavljate ko papige ono sto pise na stranim forumima ;)
Ali AI je meni sasvim zadovoljavajuci, cak i na easy modu u kampanji npr. tvoj saveznik uskace da ti brani grad, napada cak i pobunjenike, brani od agenata itd.
UI, je subjektivna stvar, mada se ni meni ne svidja preterano, ali razumem sta su pokusali da urade.
Za bagove ce stici patchovi, a diplomatija je trenutno superiorna u odnosu na ostatak tw igara. Capture point je ubacen da bi postojao jos jedan faktor u bitkama. Ako napadas grad, mozes da se probijas kroz ulice, sto je posebno zamarajuce ako protivnik ima falange, a mozes i da provuces odred ili dva da uhvate taj cap. point.
Igra ima ozbiljne nedostatke, ali daleko od toga da je krs kakvim ga pokusavate predstaviti ovde....

Vidim ponavljate ko papige ono sto pise na stranim forumima ;)
Ali AI je meni sasvim zadovoljavajuci, cak i na easy modu u kampanji npr. tvoj saveznik uskace da ti brani grad, napada cak i pobunjenike, brani od agenata itd.
UI, je subjektivna stvar, mada se ni meni ne svidja preterano, ali razumem sta su pokusali da urade.
Za bagove ce stici patchovi, a diplomatija je trenutno superiorna u odnosu na ostatak tw igara. Capture point je ubacen da bi postojao jos jedan faktor u bitkama. Ako napadas grad, mozes da se probijas kroz ulice, sto je posebno zamarajuce ako protivnik ima falange, a mozes i da provuces odred ili dva da uhvate taj cap. point.
Igra ima ozbiljne nedostatke, ali daleko od toga da je krs kakvim ga pokusavate predstaviti ovde....

Budalice, neki od nas ucestvuju na stranim forumima. :aha: Izgleda da tvoju moc imaginacije prevazilazi prosta cinjenica da se mnogima ne svidja igra. Nije u pitanju copy-paste tudjeg stava, nego subjektivni dozivljaj.
Capture point je upropastio koncept bitke. Nije doprineo razvijanju taktike, nego je, naprotiv, ucinio bitke besmislenim. Koja je poenta imati random tacku na sred bojnog polja?
Posle kampanje kakvu je CA imao, ovolika kolicina bagova je nedopustiva.

Budalice, neki od nas ucestvuju na stranim forumima. :aha: Izgleda da tvoju moc imaginacije prevazilazi prosta cinjenica da se mnogima ne svidja igra. Nije u pitanju copy-paste tudjeg stava, nego subjektivni dozivljaj.
Capture point je upropastio koncept bitke. Nije doprineo razvijanju taktike, nego je, naprotiv, ucinio bitke besmislenim. Koja je poenta imati random tacku na sred bojnog polja?

Не знам што сте сви изненађени што се багова тиче, сваку игру коју су избацили је била пуна багова и скоро неигрива на почетку... сачекајте месец дана, два месеца, док среде све и биће боље. :)

Не знам што сте сви изненађени што се багова тиче, сваку игру коју су избацили је била пуна багова и скоро неигрива на почетку... сачекајте месец дана, два месеца, док среде све и биће боље. :)

Izgleda da nismo igrali iste igre.
Ima bagova i bagova. I da nema capturing pointa i da je AI bolji, bagovi bi mogli da se tolerisu.
Povrh svega, kompanije prave igre zbog para. I ako ih vec dobro naplate, proizvodi bi trebalo da su zavrseni kada su u prodaji.

RTW 2 je doneo veliku promenu u odnosu na RTW 1 i to na sve moguce nacine.
Sistem provincija, nema "rebela" vec svaku teritoriju kontrolise neko pleme, ogranicen broj armija u skladu sa snagom drzave, bitke na moru, novi agenti, drugacija diplomatija, bolja grafika, detaljnije obradjeni "varvarski" narodi a meni se posebno dopalo sto sa Galskim plemenom Arvernima mogu da ponudim konfederaciju drugim plemenima sto oni uglavnom prihvate nakon jednog-dva poraza u bitkama i tada mi se naziv drzave promenio iz Arverni u Gallic Confederation...
Ono sto nije dobro je sto ima puno bagova, ne svidja mi se sto je uklonjeno porodicno stablo, 1 potez je 1 godina, na RTW 1 su 2 poteza bila godina, takodje sistem gradjevina je blago konfuzan, mada RTW enciklopedija pomaze (aktivira se na F1) a ikonice jedinica su zaista glupo uradjene, kao na onim egipatskim plocama ili sta vec a naravno i AI bi mogao biti bolji mada iskreno msm da nije toliko los...

Sve u svemu, uz odredjene korekcije i povratak na 2 poteza=1 godina i sistema da porodica vlada zemljom (porodicno stablo) u kombinaciji sa vec lepo uradjenom politikom ovo bi mogao da bude apsolutni hit. :)

Shogun 2 nije bio pun bugova, izvini.

- - - - - - - - - -

A sad za sve one kojima je AI sjajan i ostale stvari, posto vas mrzi citati evo jedan super review, pogledajte. Bar cete se nasmejati.
https://www.youtube.com/watch?v=P_QK-lcW8a8

Znaci pogledajte celog 40 min, malo vise, cak nije ni sve obuhvaceno. Za one koji su stava da je sve extra- neka preskoce.

Poslednja izmena:
RTW 2 je doneo veliku promenu u odnosu na RTW 1 i to na sve moguce nacine.
Sistem provincija, nema "rebela" vec svaku teritoriju kontrolise neko pleme, ogranicen broj armija u skladu sa snagom drzave, bitke na moru, novi agenti, drugacija diplomatija, bolja grafika, detaljnije obradjeni "varvarski" narodi a meni se posebno dopalo sto sa Galskim plemenom Arvernima mogu da ponudim konfederaciju drugim plemenima sto oni uglavnom prihvate nakon jednog-dva poraza u bitkama i tada mi se naziv drzave promenio iz Arverni u Gallic Confederation...
Ono sto nije dobro je sto ima puno bagova, ne svidja mi se sto je uklonjeno porodicno stablo, 1 potez je 1 godina, na RTW 1 su 2 poteza bila godina, takodje sistem gradjevina je blago konfuzan, mada RTW enciklopedija pomaze (aktivira se na F1) a ikonice jedinica su zaista glupo uradjene, kao na onim egipatskim plocama ili sta vec a naravno i AI bi mogao biti bolji mada iskreno msm da nije toliko los...

Sve u svemu, uz odredjene korekcije i povratak na 2 poteza=1 godina i sistema da porodica vlada zemljom (porodicno stablo) u kombinaciji sa vec lepo uradjenom politikom ovo bi mogao da bude apsolutni hit. :)

Evo link sa crackom:
http://thepiratebay.sx/torrent/8876977/Total_War_ROME_II-RELOADED

I capture point je nonsens, pogledajte u revju-u sto sam okacio. Doneo je promene- neke dobre neke razocaravajuce. UI je stvarno grozan- mislim da oni spremaju TW za konzole...
Jos nesto, bolje da im postane hit ili nece se ovajditi koliko su ocekivali, lazovi :evil:

I capture point je nonsens, pogledajte u revju-u sto sam okacio. Doneo je promene- neke dobre neke razocaravajuce. UI je stvarno grozan- mislim da oni spremaju TW za konzole...
Jos nesto, bolje da im postane hit ili nece se ovajditi koliko su ocekivali, lazovi :evil:

Slazem se da je capture point totalni idiotizam i da ga treba hitno ukloniti. Ali ako bi uradili to i vratili 2 poteza=1 godina i porodicno stablo to bi bilo ok. Uz obavezno poboljsanje AI-ja.
UI jeste konfuzan, ali nje tako los kad se malo priviknes.

Ja nisam osetio da su r1 tw i medieval 2 bili nebo i zemlja..

tacno..obe igre su u sustini iste, cak je medieval2 bio interesantniji jer u r1 samo nakacis brdo strelaca na bedeme i niko nije mogao da te osvoji dok je u m2 to izmenjeno (tako da pada u vodu prica da je AI bio bolji u starijim vrezijama igre)..medjutim m2 mi nije imao onu igrivost koju sam osetiio sa r1..ne znam zasto.

Ja nisam osetio da su r1 tw i medieval 2 bili nebo i zemlja. Vise da je empire vs ova dva bio nebo i zemlja. Mozda je tebi ovo wow, ali velikoj vecini nije jer je igra nedovrsena, izbacili su stare korisne stvari a ubacili neke nove koje su glupe (capture point, smanjili siege battles itd.), losa optimizacija igre, grafika losija nego u shogun 2 ?! (wtf pali na najjacem polju-grafika), UI strasan, voice acting i muzika losiji nego prethodnici, gameplay je sada arkada, nije vise onaj rtw filing. Nada se da ce sto vise bugova srediti pre nego sto SEGA kaze idemo na novi tw, i da ce moderi uraditi preostatak. Najvise me je razocarala grafika- ocekivao sam skok od shoguna 2, kad ono losije ili isto o.O. Moraju menjati taj engine.

R1 tw je došao posle medieval 1 i bio je potpuno drugačija igra a medieval 2 nisam pominjao i slazem se da je maltene isti kao r1 tw. Nego kod ovog Rome 2 su izgleda izmislili da nije dovoljno osvojiti sve gradove nekog plemena da bi ga uništio nego treba uništiti i svu vojsku pa i mornaricu. Ja sam zauzeo sve gradove kartaginjanima, porazio svu vojsku i pobeže mi jedan brod negde u maglovite predele i sad se vodi da sam i dalje u ratu sa kartaginom:confused:

"mi strai igraci"..e ovo je dobro :D

prvo globalizujes sebe i svoje misljenje a drugo.. nemas pojma sa kim pricas.. igram TW od prvog shoguna tako da znam dosta dobro ceo TW serijal.
meni je primera radi najdosadniji bio medieval2

A da ti procitas ceo post i obratis paznju sta je citirano?
I molicu da naredni put prilozis cv, pa da znam sa kim pricam.

Osim ako ti nisi angryjoe, par recenica si potpuno prekopirala od tog coveka :roll:
Najgore je sto svi ovde dajete neka misljenja koja nisu vasa... jeste li vi uopste kupili igru? Ok, svi se slazemo da je igra lose realizovana, ali kopiranje tudjih recenica je debilno...

Oni koji toliko brane ovu igru 99% nisu igrali stare tw serijale na vreme tj. kada su oni izasli. Tako da sada imamo i gomilu decurlije, koja prvi put igra RTW ili bilo koji TW i kao woooow, extra itd. Pa i meni je bilo extra kada sam igrao rtw 1 (patchovan) i medieval (patchovan), kao i razne modove za njih ali kada sam probao Empire (patchovan!), zamislite da nije sta bi to tek bilo, zavrsio sam i obrisao posle 2 dana! Ovaj tw je otisao potpuno u neku arkadu. Mozda ga prave za konzolu? CA uopste ne mari za misljenja fanova cak ni nekih dokazano dobrih modera sa foruma.

@ Verci- epic , brutalan epic :) 10.48- xDDDDDDDDDDDD

Poslednja izmena:
Osim ako ti nisi angryjoe, par recenica si potpuno prekopirala od tog coveka :roll:
Najgore je sto svi ovde dajete neka misljenja koja nisu vasa... jeste li vi uopste kupili igru? Ok, svi se slazemo da je igra lose realizovana, ali kopiranje tudjih recenica je debilno...[/QUOTE

Seriously, dude, what is your problem?

Ti bas ne kapiras da mnogi ljudi dele misljenje o igri. To sto te misljenje ne svidja nije dokaz da je prekopirano od nekoga.
I da kupila sam igru. A ti?

Back