Rome Total War HOTSEAT kampanja!

Gali su zauzeli Ariminium,ako hoces imam screenshot pa mogu da okacim?

Nema potrebe, vidim z:)
Inace, Keltska armija je potukla Kartaginjane u Keltiberiji, zahvaljujuci diplomatu, koji je uocio protivnicku vojsku u sumi z:lol: ali sam na sliku zaboravio :dash: medjutim, smatram da nije potrebno, sanse su bile 1:1

Utvrdjuju se gradovi u Italiji, Severvni Kelti pljackaju provinciju sa centrom u Segestici z:D

Moj brat: Vasilefs od tebe je posteno sto si priznao da si prekrsio pravilo :zimag::zimag: ali sledeci put pazi z:):zimag::zskace::zskace: Inace imam 9 godinaz:)

Posto smo do utorka na slavi i kod bake i dede u Zvorniku (Rep. Srpska) molio bih da se zbog kompleksnosti situacije kampanja pauzira do tada.
Ja se vracam do utorka, a brat ostaje do vikenda.
Hvala

Kartagina na redu

http://www.filefront.com/17762570/Vasilefs.sav

Narode, pozdrav iz Doboja! Evo mi kod nekih prijatelja, ja sam u NS sutra, brat za vikend. Kartaginjanska ponuda se odbija uz podsmeh, jer je jasno da zele mir sada kada je ogromna armija Severnih Kelta na njihovoj teritoriji, a Kartaginjanima ne odgovara rat na vise frontova z:lol:
Takodje, ne budite tako sigurni da cete osvojiti Rim, ipak su Kelti neustrasivi ratnici

Kelti su naneli Kartaginjanima dva poraza koja ce ih skupo kostati i od kojih se nece lako oporaviti z:lol:

Naime, Keltski Zapovednik Grada Rima, Vindex je naneo katastrofalan poraz daleko brojnijoj vojsci Kartagine predvodjene Burrhusom Phameasom i tako jos jednom potvrdio tezu da su Kelti neustrasivi ratnici z:) Takodje, stradala je vojska Kartaginjana na Balkanu od strane hrabrog Belenusa (opet se diplomat igrao spijunaze z:lol:) i Segetsica je sada pod opsadom. Da situacija bude gora za Kartaginu, njihovi protivnici Makedonci su sada saveznici Keltskog Kralja, a izgleda da neka Makedonska armija ide prema Segestici (ali to nije sigurno, mozda se vracaju kuci) da pomogne saveznicima.

Sada je jasno da su Kartaginjani potcenili Kelte i da sada placaju skupu cenu toga z:)

Ako do pregovora dodje, pozicije ce sada biti mnogo drugacije z:)

Kartagina na redu

http://www.filefront.com/17784352/Vasilefs.sav

Prilozi

• Belenus.jpg
    Belenus.jpg
    51,1 KB · Pregleda: 15
  • Vindex.jpg
    Vindex.jpg
    55,4 KB · Pregleda: 15
Poslednja izmena:
Hocu da mi objasnis kako je moguce da mojih 2000 kvalitetnijih vojnika izgubi od tvoe armije a da pri tome izgubis samo 100 vojnika.

Uveren sam da si ovu bitku ponavljao ko zna koliko puta jer na slici se vidi da je vecina tvojih vojnika(posebno pesadije) netaknuta ocekujem objasnjenje.

Posebno mi objasni kao to da tvoja pesadija nema ni jednog poginulog???

Poslednja izmena:
Hocu da mi objasnis kako je moguce da mojih 2000 kvalitetnijih vojnika izgubi od tvoe armije a da pri tome izgubis samo 100 vojnika.

Uveren sam da si ovu bitku ponavljao ko zna koliko puta jer na slici se vidi da je vecina tvojih vojnika(posebno pesadije) netaknuta ocekujem objasnjenje.

Posebno mi objasni kao to da tvoja pesadija nema ni jednog poginulog???

Izmisljas z:)
Stvar je u strategiji i taktici koje u kombibnaciji sa dobrim generalom i hrabrim ratnicima daju sjajnu pobedu z:lol:

Izmisljas z:)
Stvar je u strategiji i taktici koje u kombibnaciji sa dobrim generalom i hrabrim ratnicima daju sjajnu pobedu z:lol:

Ne ja ne izmasljam,samo me zanimaju cinjenice,konkretno kako je moguce da si pobedio a da tvoj pesadija nije ni ucestvovala u borbi,jer na slici se jasno vidi da sve i jedna jednica pesadije na kraju bitke stoji neostecena.
Pa me zanima kao je moguce da si sa dva generala i jednom jedincom Varvarske konjice(koja je inace ocajna jedinica) pobedio moja dva generala,tri jedinice konjice(od toga dve znatno kvalitetnije od tvoje varvarske konjice) i 15 jedinica pesadije(slicnog kvaliteta kao i tvoje peasadije,stim sto tvoj pesadija nije ni ucestvovala u bitki).

Znaci ja tvrdim da si ili ponavljao bitku ili koristio neki drugi trik pa si ostvario ovako nerealisticnu pobedu,jer tvrdim da je nemoguce sa 200 konjanika pobediti 2800 vojnika (bez obzira koliko AI los bio)

Ne ja ne izmasljam,samo me zanimaju cinjenice,konkretno kako je moguce da si pobedio a da tvoj pesadija nije ni ucestvovala u borbi,jer na slici se jasno vidi da sve i jedna jednica pesadije na kraju bitke stoji neostecena.
Pa me zanima kao je moguce da si sa dva generala i jednom jedincom Varvarske konjice(koja je inace ocajna jedinica) pobedio moja dva generala,tri jedinice konjice(od toga dve znatno kvalitetnije od tvoje varvarske konjice) i 15 jedinica pesadije(slicnog kvaliteta kao i tvoje peasadije,stim sto tvoj pesadija nije ni ucestvovala u bitki).

Znaci ja tvrdim da si ili ponavljao bitku ili koristio neki drugi trik pa si ostvario ovako nerealisticnu pobedu,jer tvrdim da je nemoguce sa 200 konjanika pobediti 2800 vojnika (bez obzira koliko AI los bio)

Ja tvrdim da je moguce, a to potvrdjuju i cinjenice - slike.
Pobedjivao sam ja i jace armije z:)

Ja tvrdim da je moguce, a to potvrdjuju i cinjenice - slike.
Pobedjivao sam ja i jace armije z:)

Ja tvrdim da si RELOAD-ovao sejv ko zna koliko puta,jer sa tri jedinice konjice(ukljucujuci generale) si pobedio armiju od 2800 vojnika.
Znaci sa obzirom da sma uveren da si prekrsio pravilo i ponavljao ovu bitku mislim da nema smisla nastavljati kampanju u kojoj ti sa tri jedinice unistis armiju od 20 jedinica.

Ja tvrdim da si RELOAD-ovao sejv ko zna koliko puta,jer sa tri jedinice konjice(ukljucujuci generale) si pobedio armiju od 2800 vojnika.
Znaci sa obzirom da sma uveren da si prekrsio pravilo i ponavljao ovu bitku mislim da nema smisla nastavljati kampanju u kojoj ti sa tri jedinice unistis armiju od 20 jedinica.

Na osnovu cega ti temeljis svoje uverenje?
Moje tvrdnje su sledece:
Ljudsko bice se razlikuje od masine po tome sto moze da razmislja - AI je isprogramiran kako da odreaguje samo u odredjenim situacijama, ali se ne snalazi u novonastalim, jer su mogucnosti covecjeg uma daleko vece.

Reload nisam koristio, samo sam logicki razmisljao koristeci iskustvo
Dakle, ja te ohrabrujem da nastavis dalje z:)
Uspeh ne treba obrazlagati, a neuspeh ne vredi.

Stade kampanja, al sta je tu je.
Ja ionako nikad ne zapoceh kampanju sa Arvernima, pa cu sutra, ali VH/M, jer sam negde procitao na TWC da se AI-ju na vh za bitke dodaje po +7 poena za napad, odbranu,... z:shock: sto je totalno van pameti. Ja racunao on ce biti inteligentniji, a ovako....

Sto bi Arvernski Lugoae bio toliko slabiji od onog koji se bori za Aedue!?
Ja bih se s njima jedva izborio, a sta onda?
Kako da zauzmem Avaricum pun elitnih jedinica pesadije i jos sa kamenim zidom, a ne mogu da srusim zidove odozdo, kao kod Bibracta?
Kako da zauzmem grad Belga sa njihovom sjajnom konjicom i opakom pesadijom - u odnosu na moju?
Kako da zauzmem RIM?

Ovako, ko sto neko rece na TWC: You have brain and the AI has money z:lol:
Gledacu da okacim koji screenshot i da napisem koji post o kampanji.
Razmisljao sam i da probam AAR al bi ovde ljudi mislili da sam prolupao, a engleski ne znam tako dobro da bih ga napisao na TWC, a uz to ni na srpskom ne bi bio nista posebno z:)
Tako da ce to biti neki opis iz perspektive tog vremena

EDIT:Vasilefs, zvanicno pruzam ruku pomirenja povodom nesporazuma koji je izbio oko bitke za Rim, jer smatram da nema potrebe da budemo u zahladnelim odnosima zbog neceg tako nebitnog z:)
Takodje, vase sugestije i saveti ce mi puno znaciti tokom ove kampanje, tako da se ne ustrucavajte z;)

Poslednja izmena:
271 BC

Keltski svet je poceo temeljito da se menja. Mi, Arverni smo odlucili da ujedinimo sva Galska plemena i stvorimo najmocnije kraljevstvo na svetu. Ta plemena zele to i imamo njihovu podrsku, ali problem su njihove vodje, zeljne moci i bogatstva, a nije ih briga za sopstveni narod. Ponudili smo Aeduima ujedinjenje ali oni nisu hteli ni da cuju, zeleli su da nas narod da taoce i bude vazal njihovom Vergobetu.
To smo, naravo, odbili jer je svakom Galu ponos na prvom mestu. I tada je armija hrabrih Gala krenula prema teritoriji Aedua u dve grupe:
Prva, predvodjena naslednikom Krune u pravcu Bibracta, iz oblasti istocno od Bibracta
Druga, predvodjena Belenusom u pravcu Cenabuma, juzno od Bibracta, iz Gergovije i Vienne
Aedui su na silu naterali 8 000 Gala da brane Bibracte od 11 000 Ujedinitelja, ali oni su bili svesni za koga se bore, te nisu pruzili jaci otpor - u bici je umrlo 1 500 Ujedinitelja, a i Vergobet i nalednik Aedua.
Mi smo docekani kao oslobodioci, a ratnici su podelili narodu sve svoje zalihe hrane, jer su ovi gladovali 3 meseca iza zidina Bibracta.
Druga armija, pojacana sa oko 4 000 ratnika Prve armije krenula je ka Cenabumu, ali je napadnuta od strane vojske Aedua.
Bitka je bila strasna - stradalo je oko 4 000 Ujedinitelja i 8 500 Aedua, zajedno sa jos jednim plemicem. Pustili smo Aedue da odu svojim kucama nakon smrti plemica. Sada je Cenabum pod opsadom i bice popriste jos jedne strasne bitke - unutra se krije i novi Vergobet Aedua.
Sklopili smo mir sa Rimskom republikom i Germanima, a u savezu smo sa Epirom.
Belenus je dobio i sina, svog naslednika.
Strasne bitke su pocele, a bice ih jos mnogo, zato moramo biti jaki i jedinstveni.
A onda...
VAE VICTUS!

Verix Aneirin oi Lugos

Poslednja izmena:

Back