Kad bi ti otišla iz ovog grada
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kome bih levu ruku prebacio preko ramena [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]A desnom pokazivao obronke dalekih brda i rekao: [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]"Priroda je puna mojih pogleda na svet". [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]S kim bih zastao pred raspuklim orahom govoreći: [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]"U ovom orahu možda raste moj sanduk[/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kad sam bio dete njegovo je stablo posađeno". [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Zbog koga bih prekinuo ove reči i rekao nešto radosno, [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mada ne znam šta bih sve mogao da kažem [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Na osnovu cele šume i drugih elemenata! [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]S kime bih se vraćao u grad ponosan kao u mojim pesmama. [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kome bih govorio o sajdžiji koji živi u zemlji [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]I o mom srednjem uhu koje je gusto kao šećer. [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]S kime bih podigao glavu prema besputnim nebesima, [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kome bih pokazivao kozje staze među zvezdama. [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Čiji bi zubi zvonili kao promrzla jabuka u pšeničnoj plevi [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]S kime bih pomenuo: tajge, sneg na Etni, ljude po tamnicama. [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bela ptica na snegu, plastu snega u vodi, [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kome bih rekao kako mi se čini [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Da u reci Ararat ključa kamenje [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]I ko bi me zbog toga voleo? [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Danas svi znaju da sam na tebe mislio kad sam rekao: [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]"Ona kaže balkonu da ga voli [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]I balkon se sruši u tom času". [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Poštari bi širom sveta raznosili jedno isto pismo [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Dok zver skupog krzna drema u glupoj toploti na Tibetu [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]I bilo kakav mesec prelazi preko smetova. [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]S kime bih dugo u noći govorio protiv svakoga [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]I ko bi me zbog toga voleo? [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kad bi ti otišla iz ovoga grada, [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Govorio bih uzalud: [/font]
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Moje reči se ne bi ni na koga odnosile.[/font]