Romantika vs patetika

Granica je kad mali kompliment, mali znak paznje, nezna rec predje u preterano hvaljenje, divljenje, i sl.
Iil bolje receno kad od onog lepog osecanja koje imas kad ti je partner/ka romantican/a postane mucnina, i krene da ti se povraca.

show%20must.jpg

Gdje je granica koja razdvaja ovo dvoje?

u principu, ovaj pdf je patetika u globalu, ali i to je potrebno s'vremena na vreme
patetika je u stvari ljubav bez seksa, bez strasti kao primarni činioc dvoje kako funkcionišu

kada pređemo na romantiku, sveće, poeziju, stihove...tra-la-la, to znači da: ili nismo istresli jajca(da izvinete)
i ona svoje hormone nije dovela do zadovoljenja primarnih potreba, onda romantika kasnije uslovljava - osećanja

ma 'ajte molim vas...ko još razmišlja romantično a da se pre toga nije seksulano oslobodio, tj. nije se poseksao ?

romantika je nešto što zahteva prevashodno oslobađanje od seksulane tenzije ukoliko ta romantika nije sredstvo za taj postupak

pa i nakon toga, u vazduhu između dvoje se opet odigrava ta seksualna tenzija koja opet vodi do svog krajnjeg čina - seksa...i tako u krug

po mojoj(seksualno-romantičnoj) konkluziji, romantika je na neki način predigra koja je jakoo i neraskidivo povezana sa seksom
i kao takva ima neraskidivu vezu sa telesnim doživljajem

u slučaju platonske ljubavi, jedna ili obe strane pre susreta mora osećati seksualnu privlačnost inače ništa od toga

konklužn - seks je glavna poveznica

seks je glavna poveznica naravno, ali samo za one koje su u stanju da taj seks i upražnjavaju,
u protivnom, bacaju se strogo na romantiku

Nemaš ti pojma !
Šta misliš o ljudima koji imaju seksa na tone, ali im nedostaje ljubav i romantika..
Da li tvoj mozak može da razmišlja u tome pravcu ???
A i pun mi K...ac nekih propalih psihoanalitičara koji bi ovde da istresaju svoje propale teorije ili provokacije !
Probaj na pdf psihilogija !

Poslednja izmena:
Nemaš ti pojma !
Šta misliš o ljudima koji imaju seksa na tone, ali im nedostaje ljubav i romantika..
Da li tvoj mozak može da razmišlja u tome pravcu ???
A i pun mi K...ac nekih psihoanalitičara koji bi ovde da istresaju svoje propale teorije ili provokacije !
Probaj na pdf psihilogija !

šta podrazumevaš pod tim . seks na tone ?
naravno da muškarac ima seks na tone sa ženom koju voli, tako i treab da bude

misliš li na plaćen seks ili sa voljenom ženom ?...ja prevashodno mislim na odnos žene i muškarca u ljubavi, u spoju,
i kao što sam rekao u prvom postu, seks se prvo provlači kroz ljubav ...seks je inicijalna kapisla, privlačnost, potreba...
ta nazovi ljubav funkcioniše sa tim činiocima, osim u godinama kada hormoni zamru pa se svede na romantiku i osećanja

a zar su ovde samo osobe u godinama kojima je istekao rok seksualnog trajanja pa su prešli isključivo na osećanja ?

:mazipsa:
Nisi ti kriv, svi se razbežali od tebe ! Smaraš !
Tvoja namera je jasna , pošto si izduvao na ostalim pdf vratio si se ovamo da provociraš !

Bolje da se pozabaviš sa sobom. Tvoja "uljudnost i finoća" isparili su za cela 2 dana i pokazao si svoje pravo lice !
Jadno !

Poslednja izmena:
Vidish,
ti pripadash "instant generaciji " koja bi sve da dobije sazvakano i zajedno sa zakljuchkom.
A ja pripadam generaciji koja je kako ti kazesh "praznila jajca " pre izuchavanja Frojda,i zakljuchke donosimo posle smrti.
Ovo je jedan fin PDF ( Romantika ) i trebalo je prvo da se izujesh
a mozda i da operesh noge pre nego shto udjesh ...
:)

ili pak čika zoki voli više da trčkara za diskutantima i diskutuje o njima pre nego o samoj temi :dontunderstand:

Stvarno si napaćena duša !
O čemu bi ti da diskutuješ ??
Patetika je stanje duha i duše. Pak, romantika je stil !!!
Dobro ti Zoki kaže , ti si neki instant i površan lik ! Suština je u osvajanju, gde su romantične osobe u prednosti nad tako suvoparnim i sirovim likovima.
Izigravaš nekog "Vučka " i slobodnog strelca ! A niko te nezarezuje nizašta . Eeee ... TO JE PATETIKA NAD PATETIKAMA!!!
Možeš biti zahvalan Zokiju i meni što smo ti poklonili par minuta svoga vremena !

Opasno je naginjati se nad tuđom prazninom, a u pustoj želji da se u njoj, kao na dnu bunara ogleda svoje vlastito lice; jer i to je taština. Taština nad taštinama.
— Danilo Kiš

Poslužio si svrsi !? da se ova tema ispamuje i zamre !

Zamolio bi moderaciju da preispita da li je ovoj temi mesto ovde ili na pdf psihologija . Tema je u startu postavljena sa namerom PROVOCIRANJA najverovatnije od iste osobe !!!!

:bye:

Poslednja izmena:
Romantika je ples - u dvoje.
Taj ples je sasvim intiman, skoro nadrealan.

Kada neko od plesača zatraži aplauz publike, onda ples prestaje biti romantičan. Postaje komercijalan i patetičan.

Najlepši romantični stihovi nisu nikada zapisani.
Jednostavno su doživljeni.

Back