"Romantic caffe"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U redu je ..samo sam primetila..i mislim da u svakome u nama ima mala doza sujeverja u smislu da zastanes i zamislis se i kazes..ne .ja to necu da uradim..plasim se da cu izazvati to i to..

Upravo tako kuco.Ne znam da li je to smesno ili glupo.Ali dobro svi imamo neke svoje male rituale.Zar ne?Normalno ne treba preterivati.Ma to su smesna verovanja,ostaci paganstva.Lepo si ti kazala.U svakome od nsa postoji mala doza tog sujeverja.:) Ali to pokazuje da je iracio ponekad jaci racia.....

Lepo vece svim romanticnim dusama u kafficu.......:bye:

1_romantic_man_and_woman_dining_together.jpg

Romantiko dobro vece

Sta je pismo?

Pismo je nacin grafickog zapisivanja jezika.Nauka koja se bavi izucavanjem njegovog nastanka,vrsta i razvoja naziva se Gramatologija..Glagol pisati je najverovatnije nastao od staroslovenskog „psati“ u znacenju urezivati..U starija vremena su pojmovi pismo i pismeno oznacavali slovo..(vikipedija)

Pisma su jos i nacin da slovima pretocenim u pisanu rec nekome iskazete ono sto osecate,mislite,zelite imate potrebu...
Postoje lepa pisma..nezna pisma..ljubavna pisma..poslovna pisma ..pismo majci..bratu..sestri roditeljima..pismo prijatelju..putopisna pisma..pisma za svaku priliku..obicno pismo..pismo sa preporukom..pisma citalaca ili pak pisma gledalaca..pisma sa dobrim namerama i ona koja u sebi nose..tugi ..bol i patnju..pisma besa..pisma dobronamernosti..istorijska pisma,pisma njoj..pisma njemu..

pisma.jpg

Pitranje:Pisete li vi nekome pisma i kako vi otvarate vasa pisma? Da li pocepate kovertu ili je otvarate pazljivo sa nozem za pisma ili makazama?
Da li vam je uopste bitno kako se pismo otvara?

Misao za danas: Cudno je kako je malo potrebno da budemo srecni
i jos cudnije:kako cesto nam bas to malo nedostaje. Ivo Andric

Tri pisma
..ostala cu postaviti na Emocijama

1.Onore De Balzak- Evelini Hanskoj
Bože, kako si snažno pogodila sva moja maštanja! Zašto si toliko tražila da ti kažem ono što sam hteo da ti izrazim samo pogledom? Misli te vrste gube rečima. Hteo bi da predam iz duše u dušu plamenima jedan pogled! A sada, moja obožavana, ma što ti pisao gonjen vremenom tužan ili veseo, znaj da u mojoj duši postoji beskrajna ljubav, da ti ispunjavaš moje srce i moj život, da ništa neće izmeniti tu ljubav iako je uvek dobro ne izrazim; da će cvetati sve lepša, novija, ljupkija, jer je to prava ljubav a istinska ljubav stalno raste. Ti si moja snaga, ti to vidiš

2.Rajner Marija Rilke-Lu Andreas Salome

Volite li ruzu? Sada mi se cini da sve ruze sveta cvetaju, za vas i zahvaljujući vama

3.Kafka- Mileni

Jutros sam te opet sanjao.Sedeli smo jedno uz drugo a ti si me odgurivala od sebe,ne jarosno nego prijateljski.Bio sam veoma nesrecan.Ne zato sto me odgurujes,nego zbog sebe,jer sam se prema tebi ophodio kao sto bi prema nekoj nemoj zeni i precuo sam glas koji je govorio iz tebe i govorio upravo meni.Il ga mozda nisam precuo ali nisam bio kadar da mu odgovorim.Otisao sam jos neutesniji nego u prvom snu..Tim povodom mi pada na pamet da sam jednog dana negde procitao nesto ovako:Moja voljena je vatreni stub,koji se preko zemlje valja.Sada me drzi zagrljenog.Ali,ne vodi ona te koje grli nego one koji vide..Tvoj K

p.s
..Pisma Mileni su jedna od najlepsih ljubavnih pisama koja sam citala..citava dva zivota u jednom

Romantiko dobro vece
Flamenko
Flamenko je pre svega potraga za sto savrsenijim nacinom da se izrazi svaka i najfinija,nijansa osecanja..potraga za slobodom,za samim sobom,za smislom.Flamenko je skup zivotnih pejsaza naslikanih pomocu plesa..od euforije koja preplavljuje svaki nerv do depresije,besa,pa nazad do neznosti i senzualnosti.Definicija ne postoji.Jedno potpuno individualna emocija kroz koju se uci kako se osecati dobro u svojoj kozi i biti u skladu sa samim sobom..
Prica o flamenku jos uvek malglovita, potice od spanskih cigana Flamenkosa iz Andaluzije koji su ga nazivali Canto Gitano.( ciganska pesma) ..Pesma je srz flamenka uz baile( igru )...Muski ples najvecim delom karakterise lupanje potpeticama a zenski graciozni ili temperamentni pokreti..posebno ruku i saka.Ples i pevanje najcesce prati gitara,tapsanje,pucketanje prstima,uzvikivanje kao i kastanjete sa kojima plesaci sviraju u toku igre..tu su jos marama i lepeza..
izvor:net

Misao za danas: ponekada oprostiti je ispravna odluka

flamencozl1.jpg

Ne volim zimu ali moram da priznam da lepo izgleda ovaj danasnji sneg sto pada...nije hladno i..budi romantiku..

Romantiko dobar dan..

Salsa

Poreklo Salse pronalazimo u istoriji društva Latinske Amerike i Kariba. Značenje reči „Salsa“ jeste pikantno ljuti sos, ukus, začin što se zapravo odnosi na mešavinu različitih ritmova. U početku ovaj izraz se odnosio na ritam, ali je kasnije i sam ples poprimio ovaj naziv.
Ono što danas nazivamo Salsom, rodilo se 60-tih godina. Ovo je bio period pun konflikta, kada je puno kubanskih i Porto Rikanskih emigranata stiglo u Nju Jork. Oni su postali niži stalež ali su se borili da sačuvaju svoju kulturu i nasleđe. Njihova zajednica je sačinjavala takozvani „Spanish Harlem“.
Salsa je zapravo, na jedan poseban način plesan Mambo. Ova dva plesa su vrlo slična ritmički, u koracima i atmosferi koju odaju. Razlike se najviše ispoljavaju u naglašavanju ritma, i u tome što je Salsa u svojim figurama i koracima više zadržala autentičnost.
Prava Salsa je spontana i komplikovana muzika, a sam ples je vrlo pikantan, veseo, vatren i poletan. Njegov ritam može biti spor ili jako brz. Tokom nastanka razvila su se dva različita stila, kubanski i portorikanski stil.

misao za danas: Budućnost ima mnogo imena. Za slabice ona je Nedostizno. Za strasljivce ona je Nepoznato. Za hrabre ona je Sansa..Viktor Igo

salsa.jpg

Romantiko dobar dan..

Da li ste se uspesno danas probili kroz nanose snega..ocistili ispred svojih kuca..stigli na svoje poslove..gacali kroz vodu i sneg ili jednostavno ostali kod kuce i..rekli sebi..Necu da mi ista od ovoga pokvari dan i misli upucene dragoj ..miloj..jedinoj osobi.......

Citajuci zanimljivosti po svetu naidjoh na ovaj clanak..

Bolovanje za slomljeno srce
Firma Hime&Co, koja svojim radnicima daje plaćeni odmor i kada je sezona sniženja u trgovinama, ističe da odmor za "slomljeno srce" omogućuje radnicima da se na miru isplaču i na posao dođu sveži.
"Ne moraju svi na porodiljski odmor, ali nakon prekida svima je potrebno par dana mira, kao i kada ste bolesni", rekao je direktor Miki Hiradate, u kojoj rade samo žene.
Radnice starosti od 25 godina i mlađe imaju pravo na jedan dan odmora godišnje, one između 25 i 29 dva, a starije mogu uzeti tri slobodna dana, kažu u firmi.
"Žene u 20-tim godinama mogu se vrlo brzo ponovno zaljubiti, što malo teže polazi za rukom onima u 30-tim godinama, a i njihovi prekidi su puno traumatičniji", pojašnjavaju u japanskoj kompaniji.....
Zanimljiv clanak preuzet sa neta, kao sto su sami Japanci i njihova kultura zanimljivi...

Misao za danas
: Ako istinski verujemo da sami pisemo nasu zivotnu pricu onda kraj zavisi od nas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back