Romantiko dobro vece
Ocekujem da mi svakim danom bude sve bolje i bolje ali ..nesto mi to slabo ide..nije da nisam optimista ali i pored svih lekova moje ozdravljenje sporo ide..cak sam bila na trenutak zapala u bedak ..kriveci sve moguce za nesto za sto sam sama kriva i cemu sam u najvecem delu doprinela..svojom nepaznjom i nedovoljnom brigom za sebe samu..ali..kao veciti optimista nadam se brzom oporavku..ono sto sebi trenutno govorim..veruj..posebno veruj u snagu ljubavi..
veliku ljubav koju nosite u sebi nista ne moze unistiti..tisina najmanje..
Optimisti žive duže od onih koji imaju mračan pogled na svet, pokazalo je istraživanje klinike Mejo. U okviru istraživanja ispitivano je oko 7.000 odraslih, počev od njihove srednje škole sredinom 60-tih godina. Stručnjaci su otkrili da su oni koji su bili optimisti u mladosti, imali manji rizik da umru u narednih 40 godina.
U proseku, oni koji su najveći pesimisti, imaju 42 odsto veću šansu da umru od bilo kakve bolesti u odnosu na optimiste.
Optimisti duže žive bez obzira na zdravstveno stanje. Oni manje pate od depresije, u boljoj su fizičkoj formi, više vode računa o ishrani i više se kreću, navodi se u studiji.
Tokom višegodišnjeg istraživanja ispitanici su povremeno popunjavali upitnik kako bi se utvrdilo kakvo im je stanje duha. Optimisti smatraju da su negativni događaji prolazni i ne utiču na njihovo ponašanje i pogled na svet. Pesimisti, naprotiv, sve događaje primaju k srcu, često krive sebe i veruju da loši događaji neće nikada proći....
Sada kada ste procitali ovaj tekst..vi gledajte sta cete ..hocete biti optimisti ili pesimisti
Koliko sam videla kolega Buntovnik se kandidovao za misao noci....ja i delje:
Misao dana: Potrebna su nam 4 zagrljaja dnevno da bismo preživeli. Potrebno nam je 8 zagrljaja da bismo se održali i 12 da bi smo se razvijali....V.Satir
Sudeci po ovome meni zivota nema jos puno..
Pesma koju slusam veceras