Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Fora je u tome sto ljudi ne kapiraju da pored te kamene face,unutar Federera se nalazi velik fajter.Roze nikad ne bi predao mec,kao i Nadal,sto je recimo Noletu i narocito Davidenku ko dobar dan.

Inace,Federer je jednostavno bio bolji danas,priznali vi to ili ne! I da,Nole je mogao da odustane i posle prvog seta,no nije...Kad je odustao?Kad je po drugi put izgubio servis u setu.Svaka cast Noletu,covek igra odlicno,ali danas je bio slabiji protivnik.

A na kraju krajeva i nije to mnogo strasno izgubiti od Federera...

Evo jedne zanimljivosti sa meča, kada je lopta bila u terenu ali je linijski sudija rekao da je van u istom trenu Fed. je krenuo ka mestu gde je lopta pala a Srdjan počeo da se dere. Našta mu je Fed. rekao da ućuti. Nije on džabe dobio onu nagradu za najsportistu. 40s traje pa koga zanima.

Bravo Federer!!! Tako to radi majstor!!! Kako se ucutao ovaj kreten,svaka mu cast! A posle neka i dalje pljue Federera....Hola mira las fotos de ayer en la playa :
Nije ni cudo sto nas svuda mrze,kad nas ovakvi ljudi predstavljaju u svetu. Srecom ap je Nole ipak MAX pristojan :D

fedja stvarno popravlja formu- zasluzio je ovo finale vise nego osvojeni estoril (cak i imajuci u vidu 1. kolo koje je preziveo jer je anonimus popustio u gace)... videcemo kako stoje stvari sa ostalima i da li je i stari federer dovoljan da zadrzi presto. luda sezona, nema sta :D

Fora je u tome sto ljudi ne kapiraju da pored te kamene face,unutar Federera se nalazi velik fajter.Roze nikad ne bi predao mec,kao i Nadal,sto je recimo Noletu i narocito Davidenku ko dobar dan.

Inace,Federer je jednostavno bio bolji danas,priznali vi to ili ne! I da,Nole je mogao da odustane i posle prvog seta,no nije...Kad je odustao?Kad je po drugi put izgubio servis u setu.Svaka cast Noletu,covek igra odlicno,ali danas je bio slabiji protivnik.

A na kraju krajeva i nije to mnogo strasno izgubiti od Federera...
Srle bre, Federer u poslednjih godinu dana nije nikakav fajter, igra pasivno i ceka protivnikovu gresku i pokusava bezosecajnom facom da pokaze protivniku da sve drzi pod kontrolom. Fajter je Rafa. Nole je specifican tip igraca, odigrace nekad fenomenalno a nekad ocajno, nesto kao Agasi, Dejo Genije (mada naravno ne toliko dobar), Roni O'Saliven...
Ameba nije nikakav tip igraca.
Federerova igra od juce me podsetila na onog starog Federera za koga sam nekad navijao, svaka lopta ima cilj, ostri udarci, napadacki , precizni. Vidim da ima neku modricu ispod oka, izgleda da ga je neko (trener? ajkulica? ) prizvao pameti.

AHahhahhhah Ameba nije nikav tip igraca :D :D :D E dobar komentar :D

Meni se svidja kako igra covek,evo ovo poslednje je bas bilo kako treba.Sta vise,mislim daje izgubio od Rafe bas onda-kao sto kazes-poceo da ceka greske protivnika i prestao da napada.Steta!

Znaci, razbi ga Rafa opet. Ne toliko rezultatski koliko strateski.
Mogu samo ponoviti ono sto ponavljam vise od godinu dana:
- Rogerov bekhend je lep ali neefikasan, on ne pravi poene iz bekhenda(za razliku od svojih protivnika), nego mora da se izvlaci na forhend sto zahteva mnogo trcanja i ostavlja cesto praznu forhend stranu
- ogromne oscilacije u igri mogu samo biti pokazatelj psiholoske slabosti, nikako snage. Onakve greske i o onolikoj kolicini ne prave ni slabiji igraci, nego neko kome se noge odseku i ruka stisne. Cak i na 4:0 u drogom setu nisam bio siguran da ce dobiti taj set(a ni tv komentator cini mi se), dovoljno je da Rafa pritisne malo jace i Roger se uplasi odma.
- opet mi bilo zao Rogera

Interesantno je recimo da je ove godine Federer osvio samo onaj bezznachajan Eshtoril a tamo je igrao jako jako loshe.Da se Davidenko nije us.ro mogao je tamo da ga dobije.Federer mnogo mnogo bolje igra zadnja dva mastersa od tog,ali izgleda i to nije dovoljno.A ima tu josh jedna stvar-u ovom zadnjem finalu Monte Karla protiv Nadala videlo se da Federer ima izgleda i komplex od Nadala na shljaci-imao je igru da dobije,po mom mishljenju bio bolji,ali mu se igra neshvatljivo raspala kako je vremne proticalo.Po meni on protiv Nadala nema shanse na Roland Garros-u,jedino ako neko Nadala izbaci pre finala...ali treba i on do finala da prezivi:D

Idi bre Srle napadas Srdjana a ti kad ti nesto neko kaze protiv tvog miljenika odmah skaces u vatru..Da ga je napala neka zenska ne bi ga ni Mirka branila vise od tebe..haha!Ne predstavlja Srdjan mene u svetu nego sebe..Sta je za koga kulturno,to je sve objektivna stvar..

Interesantno je recimo da je ove godine Federer osvio samo onaj bezznachajan Eshtoril a tamo je igrao jako jako loshe.Da se Davidenko nije us.ro mogao je tamo da ga dobije.Federer mnogo mnogo bolje igra zadnja dva mastersa od tog,ali izgleda i to nije dovoljno.A ima tu josh jedna stvar-u ovom zadnjem finalu Monte Karla protiv Nadala videlo se da Federer ima izgleda i komplex od Nadala na shljaci-imao je igru da dobije,po mom mishljenju bio bolji,ali mu se igra neshvatljivo raspala kako je vremne proticalo.Po meni on protiv Nadala nema shanse na Roland Garros-u,jedino ako neko Nadala izbaci pre finala...ali treba i on do finala da prezivi:D

Koji teniser nema kompleks od Rafe kada se igra na šljaci?
Federer jedini teniser koji je uspeo da mu zapreti na prošlogodišnjem RG!
Uspeo je da ga pobedi u Hamburgu 2007!
Ne znam koji teniser se može pohvaliti da je pobedio kralja šljake na njegovom terenu - šljaci i da mu dodje na prag od titule u RG, ne računam ovu godinu kada je ispao zbog povrede. Posle Rafe na šljaci je najbolji Federer to se i vidi iz njihovih duela u finalima. Da ga je Fed. pobedjivao na šljaci Rafa onda nebi bio to što jeste - kralj šljake! Mada je ova godina i raspored turnira na veliku Rafinu štetu, svaka mu čast daje 110% na svakom od njih!

Poslednja izmena:
Koji teniser nema kompleks od Rafe kada se igra na šljaci?
Federer jedini teniser koji je uspeo da mu zapreti na prošlogodišnjem RG!
Uspeo je da ga pobedi u Hamburgu 2007!
Ne znam koji teniser se može pohvaliti da je pobedio kralja šljake na njegovom terenu - šljaci i da mu dodje na prag od titule u RG, ne računam ovu godinu kada je ispao zbog povrede. Posle Rafe na šljaci je najbolji Federer to se i vidi iz njihovih duela u finalima. Da ga je Fed. pobedjivao na šljaci Rafa onda nebi bio to što jeste - kralj šljake! Mada je ova godina i raspored turnira na veliku Rafinu štetu, svaka mu čast daje 110% na svakom od njih!

I od koga beshe Federer ispao 2004. na RG ?
Da nije mozda od Nadala?

Nemam vremena da citam sve sto ste pisali od pocetka na ovoj temi, ali evo sta mislim. Prvo, tesko je uporedjivati tenisere koji se vise ne bave tenisom godinama (da ne nabrajam sad, a bili su vrhunski, znate svi) sa teniserima danasnjice. Igrao se i drugaciji tenis. Mnogo vise izlazaka na mrezu, a skoro da i nije bilo onih koji su igrali iskljucivo sa osnovne linije, sto danas jeste odlika vecine igraca.
Federeru svaka cast, dosta je postigao, oborio gomilu rekorda, ali da li je najveci teniser svih vremena?
Ne znam, licno ne spadam u njegove fanove, ali maksimalno postujem ono sto je postigao.

Back