Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
lenjost bi mareja mogla mnogo da kosta, ako nije vec resio da je se resi :)
a i ja ne mogu ozbiljno da napadam fedju i fedjine- prosto, ni ovo ne mora nista da znaci. uostalom, mozda je fedja upravo samo ispucao sve poraze za ovu godinu (RG ne racunam). :) nece on tako lako otici... iako je evidentno da je u krizi.
pitam se da li je AO tj. to sto je na njemu pukao 3:0 uticalo psihicki na njega i da li je samo zat izgubio. iako je marej dobar igrac- ako mu naletis u njegov dan.

Meni je drago da moja teorija koju teram od RG-a prosle godine, a to je da Roger puca po savovima svoje potisnute licnosti, sve vise dobija na snazi. Sad vec nije glavna prica ko nekad, dal ce osvojiti 4 gs-a u sezoni, nego dal gubi zbog Mirke ili zbog trenera. A tek one glupave izjave o ljubavi prema Mirkici. :D
Ma puko je nacisto.

Vreme je pocelo da se menja,pogledaj napolje :D

To sam i ranije govorio,svima treba trener.OK,Fedja je ocigledno dovoljno dobar da je i bez trenera osvojio 2 GS,ali sad je vec problematicno,a i ko bi ga znao sta je zimus radio.Mozda je pokusavao da pravi male Federere,ko zna ;)

Inace,Dubai donosi pobedniku 300 bodova. Federer trenutno ima 6 330 a Rafa 5 930...Roze gubi 300,znaci next week imace 6 030.Znaci Rafi fali 100 poena....Gle,gle...Auuuuuuuuuuuuuuu,pa ako osvoji,Rafa ozbiljno moze da predje Federera!AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja mislim da Rafa jos ne moze da ga predje zato sto su bodovi oduzeti jos 3.marta posto se Dubai prosle godine igrao u razlicito vreme, tako da Fedex ostaje jos na prvom mestu ali Nadal mu se opasno moze pribliziti.

Eto,problem je resen! Znaci moram na zvanicnom sajtu da mu sugerisem neke stvari ;)

Tja,dva poraza nista ne znace,to je istina.Desava se i drugima.Uostaolom,on je u psoeldnja 4 meseca odigrao dva turnira.Ostavlja i to traga....sad ce krenuti vrlo ozbiljan deo sezone...Jasno je da koliko vec na sledecem turniru Rafa moze da predje Rozea ako ovaj ovako nastavi da se glupira.Sad idu dva mastersa na kojima i nije bio sjajan,znaci ocekuje se priliv bodova koji ce ga sacuvati na prvom mestu :D

nego, imenjace, kada je fedja poslednji put izgubio 2 partije za redom? znam da je 2004. poslednji put ispao u 1. kolu, ali ne znam da li je pre toga osvojio ili nije turnir na kome je ucestvovao? stvarno me zanima- nije mi namera da prozivam... to cu kasnije ove godine kada fadja malo sjase sa tog vrha :lol:

Hehhehheh....Pravo da ti kazem,a da ne goooglam,ne secam se....Bilo je to jako davno ;)

A za spadanje sa prvog mesta,mislim da ces se nacekati..Jer ako je istina da su mu bodovi vec oduzeti,onda Rafa u NAJ slucaju moze samo da mu se opasno priblizi.Ali sada doalze turniri na koijma je Rafa bio faca,a Roze samo prolaznik...Vidcemo sta ce bit,nadam se da ce Roze biti prvi i krajem marta,aprila,maja..I tako jos 3 godine ;)

nadaj se ti nadaj...
Nema spasa tom narcisu, samo je pitanje meseci kad ce da krene Davidenkovim stopama. Mada, rujo bar pobedjuje slabije igrace :D
Tj, moze da se spase. Kad padne dosta i oseti dno, i izvuce odnekle mentalnu snagu koju sad nema popravice se on. Do tada - Nole i Rafa :D

Meni je drago da moja teorija koju teram od RG-a prosle godine, a to je da Roger puca po savovima svoje potisnute licnosti, sve vise dobija na snazi. Sad vec nije glavna prica ko nekad, dal ce osvojiti 4 gs-a u sezoni, nego dal gubi zbog Mirke ili zbog trenera. A tek one glupave izjave o ljubavi prema Mirkici. :D
Ma puko je nacisto.

Što mu je ličnost posrnula, posrnula mu je igra. A ta ista Mirka je jako uticala da se njegova igra poboljša i na neki način zahvaljujući njoj on je postao vrhunski igrač. Jer do njihove veze njegova igra i nije bila baš najbolja.
Ako Federer kojim slučajem izgubi No.1 može je i povratiti na isti način na koji je izgubio! To nije smak sveta, on je jedini igrač koji je uspeo u uzastopnim nedeljama da najviše drži prvu poziciju. Drugi igrači su se smenivali na prvoj poziciji dobijali je i gubili. To ne znači da ako je on izgubi da nema više nikada šanse da je povrati!
Njemu je ovo tek drugi turnir na predhodnom je Rafa izgubio danas je jedva dobio meč protiv kvalifikanta tako da ni njegova igra za sada i nije najbolja. A i Novak je takodje na predhodnom turniru izgubio i to nisu bile toliko velike vesti kolika je kada federer gubi. Svi gube može i on nekad.

Ja mislim da jednostavno neke stvari se menjaju...ne moze da se ima takva dominacija celu karijeru kao shto je Fedex imao zadnje dve godine..dolaze novi,mladji,gladni uspeha,a Federer je svake godine sve stariji i stariji i za nijansu sporiji od konkurencije koja uvek dahce za vratom.Ne kazem da ce brzo izgubiti prvo mesto ili da vishe nece posvajati GS(na travi je po meni i dalje predominantan) ali jednostavno to vreme da je on pretplatjen na finala je proshlo.

Pa bio je kvalifikant tako je došao na turnir. Nije federer toliko mator da bi se tek sada pomiro da će mladji da ga pregaze, šta bi sa onim godine-iskustvo!
Inače Federer ne može da izgubi svoju poziciju iako Rafa u najgorem slučaju osvoji ovaj turnir, biće mu jako blizu. Ali onda dolaze novi turniri na kojima je Rafa prošle godine dolazio do titule a posle i sezona na šljaci na kojoj je on osvojio skoro svaki turnir na kom je učestvovao. Tako da sada očekujem da njegova igra i poeni krenu nizbrdo pogotovo zbog povreda. Nešto ne verujem da može da ima tako dobre dve sezone.

mislim da federera ne bi trebalo vise nazivati predominantnim na travi. prosle godine su mu samo organizatori spasili titulu tako sto su urnisali djokovica koji je predao rafi u polufinalu, i tako sto su urnisali samog rafu koji je i posle svih muka- odigrao partiju za pamcenje. federer je tada bez obzira na dobru igru, trebao da zaigra kolce i zahvali se svim tadasnjim okolnostima- sto je zadrzao titulu. videcemo sta ce biti ove godine...

Paaaaaaaa....Recimo da mislim da bi Federer u svakom slucaju uzeo Vimbldon(ovako objektivan kakav jesam :D)

I ima istine da sada Rafa brani bas,bas veliki broj poena,a Federer nesto malo.Tu ce i Nole biti u zezu,jer je i on imao ekstra pocetak Masters sezone. Zato za Rozea jos ima nade da ce jos dugo drzati to prvo mesto.Mada,verujem da ce se napokon i on uozbiljiti i poceti da igra,jer konkurencija mu stvarno opasno dahce za vratom.

Za mec sa Marejom-nisam ga gledao,ali kolikosam cuo,Marej se samo i iskljucivo branio,ali je to radio vrhunski.Federer je bacao forhend i po 3 metra u aut(sam tako kaze) i tako nikako ne mozes da pobedisbilo koga.

Nordic,nema bre zezanja..I pivce i karadjordjeva!Bez toga ne ide ;)

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da pobeda Britanca Endija Mareja nad prvim igračem sveta Rodžerom Federerom na turniru u Dubaiju nije samo očekivana, i dodao da sve više igrača veruje da je švajcarski teniser sada ranjiv. "Iskreno, ako se gledaju rezultati ove sezone, stil obojice igrača i brzina podloge, očekivao sam da Marej pobedi“, izjavio je Đoković.

„Nisam bio previše iznenađen. Ne verujem da Federer voli kada mu neko vraća dosta lopti, ali očigledno Marej ima odličan stil, veliki talenat. On zna šta da odigra u momentu".

Back