Rođen za negde drugde?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Razumem potrebu za selidbom zbog različitog mentaliteta i konstantnog sukoba sa okolinom, kod mene je to doduše iz nekih drugih razloga,uglavnom poimanja posla i politike.

Sa druge strane ne razumem koncept "otvorenih veza" . Ako želiš da živiš momački/devojački onda živi, ali bez talaca.
Razvedite se, pa se jebucnite iz nostalgije ako i kada vam dođe, kakve crne otvorene veze.

Tako da selidbe gde je čoveku bolje i gde oseća da pripada je sasvim legoitimna i štaviše poželjna zbog njegove/njene lične sreće i dobrobiti, ali sigurno ne bih to radio iz navedenih razloga.

Pa vidi, nisi u pravu sad, tj ne pišeš u skladu sa onim što sam ja napisala.

Naime,ako neko ima osećaj da je druga treća cipela na đonu, to je veliki problem. To znači da ne oseća duboku konekciju i pripadnost.

Pisala sam obrnuto, kad imaš jak osećaj pripadništva sa tom osobom onda nisi ranjen i možeš da se igraš dalje. O tome sam pisala
Ne, kapiram sta ti pricas, nego pricam ja iz svoje perspektive. Oba su ideolozi i zasnivaju se na kompletnoj predaji i spajanju licnosti. Samo je njihovo polaziste nema seksa sa drugima a tvoje je da bas moze da ima jer je odnos toliko cvrtst pa seks tu nije smetnja ili prepreka za odnos. A moje je da seks ne funkcionise tako.
Rezervisemo jedni druge. To je to. Sutra da pandrknem, sta? ona ce kao da se zakopa zajedno sa mnom pod zemlju? Hoce malo sutra. Nastavice svoj zivot, opet ako ima jak libido i potrebu za bliskoscu i intimom, nacice drugog.

Očigledno ne možeš da pojmiš seks izvan bračnih voda kao bilo šta drugo sem neverstva i izdaje.

Nisi jedini, štaviše u debeloj većini si, bar na ovim nesrećnim prostorima.
Nije problem ako to neko ne može

Kritikovati nekoga što ne može je isto kao što oni kritikuju one što mogu

Svako bira onako da ne povredi sebe, bližnjeg i svoju prirodu

Sa druge strane ne razumem koncept "otvorenih veza" . Ako želiš da živiš momački/devojački onda živi, ali bez talaca.
Razvedite se, pa se jebucnite iz nostalgije ako i kada vam dođe, kakve crne otvorene veze.

Ja, sa druge strane, ne razumem podrazumevanje da svi razmišljaju i doživljavaju stvari na isti način... deljenje saveta u skladu sa tim da i ne pominjem.

Pa,mislim, znala sam da će tako biti, ali ima li još nekoga ovde ko oseća da je rođen u pogrešnoj zemlji? 😐

Evo o čemu se radi. Ovde gde sam sad u Finskoj imam otvorenu jednu malko kinky aplikaciju i gledam ljude koji me lajkuju, ko su, gledam razne likove i njihove objave. I ono, to je uglavnom on o što kad sam u begeu ne mogu da vidim. Čak i oženjeni svi jasno kažu da su oženjeni, nema tih bezveznih igrica koje me kod nas nerviraju tipa varanje i to... Dosta muških sa intelektualnom facom i biografijom. Mnogo veće preklapanje sa svim što sam ja po karakteru i načinu života.

Šta raditi u tom slučaju a ne seliti se? Pomiriti se sa sudbinom? Kod nas sa svećom tražiti? 🥴
Razumem
Van Srbije sam doživeo neke mnogo simpatične trenutke kojih nešto nema kod nas...
A plus sam video da ljudi imaju odlične ideje za upoznavanje... Nisu aplikacije već na primer četvrtak veče je za singl ljude, ko hoće neka dođe, veče je namenjeno upoznavanju... Pa ako neko klikne klikne

Ili, veče za generalno upoznavanje ljudi iz tog i tog kraja (bez naznake ovog "dejtovanja" singl ljudi mada mi se to više sviđa 🤭)

Čudne ovde poruke ljudi ostavljaju, bojim se da uđem u razgovor jer očigledno ima raznog materijala u svima.

Ja, sa druge strane, ne razumem podrazumevanje da svi razmišljaju i doživljavaju stvari na isti način... deljenje saveta u skladu sa tim da i ne pominjem.
Čovek uvek sagledava stvari u skladu sa sopstvenom percepcijom jer i ne može drugačije. To ne uključuje podrazumevanje nego samo iskazujem svoj tok misli u pisanoj formi, zašta valjda forumi i služe-
Nigde ne delim savete, samo izražavam nerazumevanje u skladu sa ovim gore.

Ako je zvučalo tako izvinjavam se, nikome ne držim sveću iznad kreveta niti nameravam ikada.

Ama, vidim da je stvar otišla u drugi kolosek
Kao i uvek 😂
pa jesu otvoreniji. Manje zabadaju nos u tudj zivot, manje su osudjujuci. Ima puno kvaiteta na zapadu u odnosu na nase drustvo. Meni najvise prija sto je mirnije. Redje ces naici na pijane klince po kaficima. A i odrasle. Sredjeniji je i fokusiraniji zivot. Zene ne padaju na kafanskog bilmeza, traze ipak neki skladniji i komunikativniji odnos. Umeju i da saslusaju a ne samo sarene laze.
Nisam ziveo po zapadnoj evropi pa i ne znam, znam dosta ljudi tamo ali amerika je mene na pr smorila izmedju ostalog i zbog uniformisanosti. Bas ti razgovori o kuzinama, putovanjima, fotografisanja hrane gde god da se sedne u restoran i td. A ok taj trend je i kod nas usao na velika vrata tako da...

Pa,mislim, znala sam da će tako biti, ali ima li još nekoga ovde ko oseća da je rođen u pogrešnoj zemlji? 😐

Evo o čemu se radi. Ovde gde sam sad u Finskoj imam otvorenu jednu malko kinky aplikaciju i gledam ljude koji me lajkuju, ko su, gledam razne likove i njihove objave. I ono, to je uglavnom on o što kad sam u begeu ne mogu da vidim. Čak i oženjeni svi jasno kažu da su oženjeni, nema tih bezveznih igrica koje me kod nas nerviraju tipa varanje i to... Dosta muških sa intelektualnom facom i biografijom. Mnogo veće preklapanje sa svim što sam ja po karakteru i načinu života.

Šta raditi u tom slučaju a ne seliti se? Pomiriti se sa sudbinom? Kod nas sa svećom tražiti? 🥴
Finci su fini.

Atmosfere se razlikuju.. prošle god u parizu nisam baš imala osećaj da mi se tamo živi ili da imam neko preklapanje, a oni su baš poznati po slobodnim ljubavima, što znači da to nije to kod mene

Dok recimo u nekim mestima po Austriji jeste. Možda uticaj prirode i introverzije koja mi prija, plus sve to drugo. I neke dubine i hedonizma

Očigledno ne možeš da pojmiš seks izvan bračnih voda kao bilo šta drugo sem neverstva i izdaje.

Nisi jedini, štaviše u debeloj većini si, bar na ovim nesrećnim prostorima.
Pa mozda ti mozes da pojmis da ljubis svog zivotnog partnera u uspermljena usta od strane jebaca sa strane, al meni to i nije neka fora, ne bih gotivio.

Da, Skandinavija je moja Šangrli La, ako ne Švedska može i nešto drugo što ima na levo okrenutu krstaču na zastavi. Zbog toga ne želim da idem tamo čak ni turistički (dok ne budem mogao prebivališno), plašim se da se ne bih mogao vratiti ovde, a da se ubijem.

Back