Rođak, džukela?

Исти ризик имаш и са родбином и без родбине. Људи су људи. Не мислим да је проблем "веза" колико људске злоупотребе.

А сам знаш за кога можеш и смијеш гаранотвати.
Rizik za posao je isti alirodbinu ne mozes tako lako otpustiti sa posla, kad otpustis nekog nepoznatog nikakav problem kad otpustis rodjaka sa posla njegova mama ti se zakaci za vrat ako ne i ostala rodbina.

Rizik za posao je isti alirodbinu ne mozes tako lako otpustiti sa posla, kad otpustis nekog nepoznatog nikakav problem kad otpustis rodjaka sa posla njegova mama ti se zakaci za vrat ako ne i ostala rodbina.
Па не би га ја отпуштао.
Не би доводио неког од родбине да буде директно са мном и да сам му ја надређен. То не иде тако. Али да он добије посао на моју препоруку то је у реду.
Нијесам стварно никад то радио лично али само наведем примјере други људи.

Свакако се слажем да то све није без ризика.

Šta mi se dogodi, proverim kod jednog rođaka koji je manje-više visoko pozicioniran u jednoj privatnoj firmi, u manjem mestu, ima li mogućnosti za posao u jednom odseku njegove firme, kad mi kaže, otprilike, sledeće - ne znam ima li neki konkurs kod njih, u drugom sam delu firme, nije mi poznato, ali ako čujem javiću. Imao sam dilemu da kažem jebi se, vrlo ljubazno, ali odustao sam, utisak mi, međutim, ostaje da je postupio odvratno i bezosećajno................
Keyword: privatna firma

Rodjo je pametan i zna da bi zbog tebe isto tako pametnog mogao da fasuje otkaz.

Šta mi se dogodi, proverim kod jednog rođaka koji je manje-više visoko pozicioniran u jednoj privatnoj firmi, u manjem mestu, ima li mogućnosti za posao u jednom odseku njegove firme, kad mi kaže, otprilike, sledeće - ne znam ima li neki konkurs kod njih, u drugom sam delu firme, nije mi poznato, ali ako čujem javiću. Imao sam dilemu da kažem jebi se, vrlo ljubazno, ali odustao sam, utisak mi, međutim, ostaje da je postupio odvratno i bezosećajno................
sve zavisi.. mozda si TI problem samo covek nz kako da ti kaze.
mozda nisi covek za tu firmu. bila bi veca steta nego korist, a posle neko njemu da preacuje "sta si mi to doveo u firmu"

kada se covek jednom-dva puta opece zeleci da uzini nekome dobro, posle toga vise nece

nadam se da me razumes

Али да он добије посао на моју препоруку то је у реду.
da bi nekoga preporucio, moras da znas kakav je radnik i dal' ce na takvom mestu da se pokaze.

za preporuku nije dovoljno da bude rodjak

ti preporukom stavljas na sto svoj ugled i rec. a dati rec za nekoga koga poslovno ne poznajes dovoljno brzo je preveliki rizik (barem u mom slucaju)

Iskreno, više volim, da mi za posao, pomogne osoba, koju, uopšte ne poznajem. Nekako se tako namesti, i sticajem okolnosti, izađe u susret. I, bude sve OK.
Nego, neki tamo: role, roki, roćko, rođo, svojta, roćka, rodica...
Ovo prvo je nekako, rasterećenije i ležernije.

Ако си предузетник, боље да отвориш неки фонд за помоћ родбини и да имаш чист губитак на томе, да им поклањаш паре, него да их примиш у радни однос и да ти саботирају бизнис.

Back