Rock in Rio - Sta bih dala!

• Začetnik teme Začetnik teme Courtney
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Secam se svega,i odusevljenja,i sebe sa 8 godina,kada je ceo grad brujao o tome kako Maideni ponovo dolaze kod nas (posto su bili i na "world slavery tour" '85,i postoji video zapis na VHS "Iron Maiden behind iron curtain" gde su prikazivali Maidene kako su svirali u zemljama istocne Evrope i pesma Run To The Hills je prikazana bas sa koncerta u BG).

Secam se pocetka koncerta kako se culo da Nicko McBrain izlazi kao iz nekog podzemlja sa gvozdenim cizmama kad je cela hala gruvala,a ceo stage je bio po motivima albuma "Somewhere In Time",sto je i logicno.
Prikazuju njega kako ide prema bubnjevima,najednom mrak i onaj zarazni uvod u "Caught Somewhere In Time".
Ostatak je prica za sebe,pogotovo ponasanje tatice Mr.Harrisa koji se jasno video kao lider banda,pa onda Bruceove price izmedju pesama koje ja tada nisam razumeo.
Fantastican dogadjaj!

btw,da li ste znali da je spot za "Hallowed Be Thy Name" sniman na Golubackom gradu?

Kako nisi znao za "Hallowed Be Thy Name" ?
Pa to je treci single sa "The Number Of The Beast",i normalno je da ima i spot za pesmu, isto kao sto su singlovi "Killers", "Purgatory", "Wrathchild", "Running Free", "Phantom Of The Opera", "Iron Maiden", "Sanctuary", "Women In Uniform", "Heaven Can Wait" i "Fear Of The Dark".
Prema poznatijim video zapisima ovi spotovi pretezno nisu zastupljeni,medjutim koliko video zapisa ima Iron Maiden,sve ovo se moze naci u njihovoj kolekciji,ali na zalost,ne sve na jednom mestu.

jbt... NE ZNAM...
Imam cak i Visions Of The Beast na III CD-a... Ali Hallowed Be The Name NEMA....
Video sam sve... Ali to nisu spotovi, vise je kao sa UZIVO... a ide sa albuma pesma...
Video sam Killers, Wrathchild, Phantom Of The Opera, Prowler, Iron Maiden, Sanctuary,Women In Uniform...

Iron Maiden prvo trebaju da izdaju novi album pa tek onda da misle o turneji i eventualnom dolasku u Beograd.
Mada iskreno,koliko god sjajno zvucalo,ipak su dosta usporili i na koncertima (ako ih je neko gledao osim mene zadnjih 5 godina),jer dobrim delom izvode pesme sa poslednjih par albuma,pa ako pocnu "Sign Of The Cross", "Blood Brothers", "Dance Of Death", moze se ocekivati nekih 12 do 15 pesama na koncertu,ne vise.

Bilo bi stvarno mochno da Mejdeni opet dodju kod nas..... to ne bih propustila.... Evo par slichica iz Beograda '84 (by Ross Halfin)

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    31,2 KB · Pregleda: 4
  • 02.jpg
    02.jpg
    22,4 KB · Pregleda: 3
  • 04.jpg
    04.jpg
    26,7 KB · Pregleda: 4
  • 05.jpg
    05.jpg
    38,8 KB · Pregleda: 4
  • 06.jpg
    06.jpg
    27,3 KB · Pregleda: 3
Dont_Break_The_Oath:
Jos samo kad bi taj eventualni koncert Iron Maiden izgledao kao onaj cuveni iz 1986,onda nema tih para koje ne bi dao.
Ali ovaj sada Maiden ovako sporiji i veteranski nastrojen vise mi je nekako za kucno slusanje gde se upija svaki ton nego da se glasno slusa.

Gledao sam Maiden na Donington Monster of Rock festivalu u Britaniji 1988. kada su bili zvezde veceri, pored njih su jos svirali Helloween, Kiss, Guns`n`Roses, David Lee Roth sa Stevie Vay-om, i ne secam se sestog benda.

Mada moram priznati da ja nisam nikada bio metalac ali sam isao sa jednim prijateljem koji jeste, ali u svakom bilo je vrlo mocno, ceo dozivljaj je bio neverovatan sam po sebi , na stranu muzika.

klika:
U svoje vreme da, ali sada bi to sve bilo usiljeno, ona fora da se uzmu pare.
Ne pratim metal odavno , pa je su li oni jos uvek zivi :-)

Klika, vreme Iron Maiden-a jos nije proslo, naravno da su jos zivi i zdravi, samo sa znatno promenjenim zvukom jer je Tatica Steve Harris uzeo produkciju pod svoje i stvaraju jako dugacke pesme sa bojom gitare iz sedamdesetih godina, tako da tu nema govora o nekom uzimanju para.
Neko bi rekao da su zadnji albumi bledi u poredjenju sa starim, ali tesko, onaj ko ima sluha za kompleksne, zrele pesme naravno da ce voleti sve sto je uradjeno od promene zvuka 1995 pa na ovamo.

Back