Richard Bach

Ahooj!!! Kakva emotivna odbrana Bahovog lika i dela! Lepo je videti borca za ideale, pozdravljam od srca takav nastup, ali on je ipak slican Dizniju. Ako bas hoces knjigu koja "radi", preporucujem ti M&M od Bulgakova, ona pogadja sam epicentar i pokrece desavanja. E TU TREBA BITI PAMETAN I HRABAR.

Bretagne, ja sam kao i ti, strelac, hvala ti na lepim željama za vikend, nisam ljuta i nije trebalo da se izvinjavaš jer nisam ništa shvatila lično. Kada sam pročitala rečenicu koju si napisala i ostale koje su sledile bila sam navučena da napišem ono što sam napisala jer je knjiga iz koje sam to prepisala stajala pored mene.Tvoje ime je izvedeno iz ljubavi prema Francuskoj, moje nema veze (mada bih volela da se njom i prošetam), gledala sam film o Napoleonu, posle filma sam se uključila u forum, tada je traženo da se registrujem i pod utiskom Napoleona- napisala sam Zozefina.

S kim da razgovaram?- Braća su zla a prijatelji ne mogu da se vole. S kim da razgovaram?-Svi su gramzivi i ljudi pljačkaju jedni druge. S kim da razgovaram?-Trezvenost je nestala i zavladao je bezobrazluk. S kim da razgovaram?-Onaj ko izgleda zadovoljan, podlac je, a dobrota je zanemarena. S kim da razgovaram?-Jučerašnjice se više niko ne seća i niko ne zahvaljuje ako mu je učinjeno dobro. S kim da razgovaram?-Ljudi su pohlepni, i na koga čovek računa taj nema srca. S kim da razgovaram?-Nema više pravednih ljudi, zemljom vladaju nitkovi. S kim da razgovaram?-Zemlju je preplavio greh i to bezgraničan, bezgraničan.

elendil:
Vrlo brzo u organizaciji Duhovnog centra bice odrzan seminar alfa trening,tj.Silva metod kontrole uma...Prosirena verzija bazirana na visegodisnjem iskustvu u radu sa energijama,pa ukoliko ima zaista voljnih da iskuse ovu cudesnu metodu bice dobrodosli.
Kazes Silva metod kontrole uma... :shock:
Ovo je Dz(aba) marketing za skupu i kontroverznu metodu - kontrole uma :roll: Mislim...
Elendile da ne krsimo pravila Foruma :-?

"Niko ne bi smeo da postavlja sebi to pitanje: zasto sam nesrecan? To pitanje nosi virus koji razara sve. Ako ga postavimo, pozelecemo da otkrijemo sta je to sto nas cini srecnim. A ako je ono sto nas cini srecnim nesto sasvim drugo od onoga sto imamo, ili cemo promeniti zivot, jednom za svagda, ili cemo postati jos nesrecniji."

Nehrišćanske verske zajedice

Pod pojmom "nehrišćanske male vreske zajednice - sekte" navode se: 1. Biharska škola joge, 2. Ošo Radžneš, 3. Šri Činomoj centar, 4. Vaisnavska verska zajednica "Veda" (Hare Krišna), 5. Savez za transcedentalnu meditaciju (TM), 6. Satanija Saibaba, 7. Silva metod, 8. Teplari, 9. Rozenkrojceri, 10. Red solarnog hrama, 11. Iluminati, 12. Teozofsko društvo, 13. Antropozofi, 14. Učitelji vatre, 15. Masonske organizacije, i 16. Pokreti demonske kosmogonije (satanističke sekte).

U informaciji se, takođe, kaže da postoje i druge nehrišćanske sekte, ali se ne navode njihova imena.

Maha-maja:
U informaciji se, takođe, kaže da postoje i druge nehrišćanske sekte, ali se ne navode njihova imena.

Zavisi od koga dobijas informacije…Zavisi takodje da li si dogmas ( dogma – nekriticko prihvatanje tudjeg misljenja ) ili si neke stvari u zivotu proucila kroz licno iskustvo I kritickim proverama. Ima ljudi koji svoja tumacenja cudne pojave zvane zivot zasnivaju na takvim informacijama I na knjigama tipa “put kojim se cesce ide” ili “tamnicari dusa”…Ne znam da li ste citali tu knjigu recimo “put kojim se cesce ide”… To je knjiga pravoslavnog publiciste , profesora knjizevnosti I jednog od glavnih zamajaca casopisa “Srpske dveri”.Kada bi inkvizicija danas postojala,pretpostavljam da bi sponzorisala pisanje takvih knjiga. U knjizi se govori o ucenjima raznih ezoterickih ucitelja (neke od njih si I navela u svom spisku) na vrlo pogrdan nacin, posmatrano kroz prizmu najortodoksnije mrznje koja je bacala ljagu na celokupno hriscanstvo kroz ceo srednji vek. Verovatno danas I postoji toliki broj ateista I mrzitelja hriscanstva ,bas zbog takvih “hriscana” kakav je profesor koji je napisao tu knjigu. Ucenje Hrista koje propoveda bezuslovnu ljubav, mir I jedinstvo ljudi je ,po meni, jako uprljano recenicama iz te knjige kao sto su “majmun ostaje majmun” ,” prokletnik I njegova svita”…Profesor (autor izmedju ostalih I knjige “Tamnicari Dusa”) je u knjizi ocrnio sve koji ne misle I osecaju kao on ,od Hari Potera do Politikinog zabavnika (?), preko istocnjackih gurua I zapadnih ezoterika…tako da si u svoj spisak mogla da stavis I Hari Potera I Politikin zabavnik…da ne zaboravimo Tolkinove gospodare prstenova I slicne “mracne ideje” koje potresaju covecanstvo od kraja srednjeg veka koji je bio tako divan…ne znam samo zasto iz tog hiljadugodisnjeg perioda ne ostade bilo kakva tvorevina ljudskog Duha…Mozda zato sto je Duh coveka bio vezan strahom I takvim informacijama kakve ti nama prosledjujes trenutno…
Zao mi je sto je lepa tema o Richardu Bachu uprljana…Ali,kao sto nam Maha Maja lepo ukaza, covek je bio sektas…sve ovo sto je pisao o ljubavi samim tim su Djavolja posla…Hvala Maha Majo sto otvaras oci nama - zaludjenom narodu.

Gospodin Vanja Bulic je u jednoj od svojih emisija govorio o Silva metodi, informacije su potkrepljene gomilom argumenata a i njegovim ličnim iskustvom, pošto je bio jedan od prvih polaznika po otvaranju Centra u Beogradu. Posle te emisije, ja sam izgubila i elementarnu znatiželju da saznam više detalja o svemu tome. I ne dopada mi se to sto Elendil ovde reklamira nekakav skup. Sve mi to miriše na neku vrstu inicijacije, a to se ipak ne bi trebalo ovde raditi, bez obzira koliko to na prvi pogled bezazleno izgleda. A nije bezazleno, naprotiv!

snezana01:
Gospodin Vanja Bulic je u jednoj od svojih emisija govorio o Silva metodi, informacije su potkrepljene gomilom argumenata a i njegovim ličnim iskustvom, pošto je bio jedan od prvih polaznika po otvaranju Centra u Beogradu. Posle te emisije, ja sam izgubila i elementarnu znatiželju da saznam više detalja o svemu tome. I ne dopada mi se to sto Elendil ovde reklamira nekakav skup. Sve mi to miriše na neku vrstu inicijacije, a to se ipak ne bi trebalo ovde raditi, bez obzira koliko to na prvi pogled bezazleno izgleda. A nije bezazleno, naprotiv!

Cuj,kao sto rekoh dogma – nekriticko prihvatanje tudjeg misljenja. Gospodin Vanja Bulic mi nije toliko merodavan lik, ne verujem mu sad, nisam mu verovao ni kad je vodio Grand paradu ( verovatno je zeleo da uzme ucesce u duhovnom prosvetljenju mase tom emisijom.) Za razliku od tebe, ja nisam bio obeshrabren nicijom propagandom I nisam izgubio znatizelju da saznajem tako da sam jedno vreme intenzivno proucavao jednu od silva metoda. Samim tim sam merodavan da kazem da to uopste nije bauk vec da je to jedan od nacina I alata da se poveca ljudska svest, samim tim da se poveca I ljubav prema bliznjem. Nije moja stvar da branim Elendila niti da uzimam ulogu bilo cijeg advokata, ali to sto tebi “mirise” na nesto, to govori samo o tvojoj predrasudi I strahu. Uzmi, gospodjo draga, detaljnije se informisi, udubi se malo u nesto ako vec planiras da dajes neki komentar o tome, povrsnost je uzrok ljudske patnje, to mogu sa izvesnoscu da kazem. Nemoj moje reci da tumacis kao napad na tebe kao coveka, ja ne napadam ljude samo ljudsku glupost I povrsnost.

Maha-maja:
Nehrišćanske verske zajedice

Pod pojmom "nehrišćanske male vreske zajednice - sekte" navode se: 1. Biharska škola joge, 2. Ošo Radžneš, 3. Šri Činomoj centar, 4. Vaisnavska verska zajednica "Veda" (Hare Krišna), 5. Savez za transcedentalnu meditaciju (TM), 6. Satanija Saibaba, 7. Silva metod, 8. Teplari, 9. Rozenkrojceri, 10. Red solarnog hrama, 11. Iluminati, 12. Teozofsko društvo, 13. Antropozofi, 14. Učitelji vatre, 15. Masonske organizacije, i 16. Pokreti demonske kosmogonije (satanističke sekte).

Hrišćanska civilizacija nije nastala od ničega, sama od sebe, bez nasleđa i drevnih učenja, samo jednim bogočovekom, već integracijom svih severnoafričkih, mediteranskih i bliskoistočnih tradicija i učenja, pa samim tim nema potrebu da je nekom ili nečim odgovrna osim samo svojim vrednostima. I tu je šarolikost, paganskog, magijskog, religioznog, filozofskog, mističnog i sve ostalo što nas čini i duboko je u nama zakopano što ponekad isplivava u potpunom neznanju i neshvatanju. I ja sam tu zadovoljan što imam jak osećaj pripadnosti tom delu sveta, tj.toj civilizaciji. Jedino mi je žao što hrišćanstvo u I-II veku n.e. nije prišlo više Manihejcima, Gnosticima ili Nestorijancima i sličnim frakcijama koji su mogli da nas odvedu u sofisticiraniju civilizaciju, ali pobeda je bila na strani materijalizma tj. nove centralizovane moći sa novom religijom i imperijom za vladanje. Da se ovo dogodilo što su danas neke poražene sekte, izvesno je da bi se približili više istoku injenoj mudrosti, a udaljili bi smo se od alhemije (tehnologije) zapadne. Bio bi to smisleniji, uravnoteženiji i prosvećeniji Svet.

S.P.Mystic

Vazno je jos napomenuti, posto smo se dotakli tih tema da Hrist I danasnje hriscanstvo nisu isto, kao sto nisu isto prahriscanstvo I hriscanstvo. U istoriji filozofije ( za srednju skolu ! ) naci cete da su prahriscani u ranoj fazi hriscanstva bili manjina u rimskom carstvu I da su cak morali da se skrivaju po katakombama iz straha od progona. Danas verovatno niko ne bi ni znao za hriscanstvo da se neko nije “dosetio” da napravi kompromis sa svetovnom vlascu I da izmeni jedno od nacela po kome vise nije toliko bitno sta I kako radis dok god ides u crkvu da ispovedas grehe. Ovo je otvorilo vrata hriscanstva bogatima I mocnima iako Hristovo ucenje propoveda odricanje od materijalnog bogatstva I slicne stvari. Sve to dalje rezultira u to da se hriscanstvo polagano pretvorilo u polugu za manipulacijom masama ( potrazite, videcete da u srednjem veku mnogi crkveni velikodostojnici nisu bas bili imuni na svetovnu vlast, a I mnogi danasnji popovi voze besna kola I bahato se ponasaju jer imaju moc crne mantije koja masu zastrasuje.) Kao sto rekoh, drage moje dame , sve ove informacije mozete pronaci, samo ako malo dignete svoje lenje guze od gledanja Grand parade Vanje Bulica I ostalih glasnogovornika o sektama.

Ma nije...pretpostavljam da tako deluje...nije negativno, mogu cak reci za sebe da sam Hriscanin jer od svih ucenja najvise uvazavam ucenje Isusa Hrista. Ono na sta sam ogorcen je to sto sam vec naveo, netolerancija pojedinih sebicnih pojedinaca koji su to isto hriscanstvo upropastili, ogorcenje na ljude koji zastrasuju mase i sputavaju ljudski Duh da bude slobodan. Ali u sustini, svestan sam da je to sto sam ogorcen na takve negativne price o "sektama" i slicnim stvarima,svestan sam da je to ustvari moj problem i da treba da pobedim sebe i da prevazidjem tu negativnost.

Izvinjavam se i Maha Maji i Sneski ako sam vas na neki nacin povredio.
U sustini,svaki covek i svaka situacija je skola, ja to tako posmatram, i vi ste meni ucitelji i ja sam vama...nije li to nesto Dobro, ako smo svi ponesto naucili u ovoj diskusiji...

(QUOTE ) zao mi je sto je lepa tema o Richardu Bachu uprljana… .[/QUOTE]

zao je i meni, ali mislim da je najbolje ignorisati teme koje truju kao i trovace.
jednostavno kad vidite provokaciju ili ubacivanje neceg negativnog ne ragujte.
pisite vase lepe porukice i pozdrave cak i u na ovako tmuran dan

budite veseli i zdravi Bretagne :razz: :razz: :razz:

kako_hocu:
Zavisi od koga dobijas informacije…Zavisi takodje da li si dogmas ( dogma – nekriticko prihvatanje tudjeg misljenja ) ili si neke stvari u zivotu proucila kroz licno iskustvo I kritickim proverama. Ima ljudi koji svoja tumacenja cudne pojave zvane zivot zasnivaju na takvim informacijama I na knjigama tipa “put kojim se cesce ide” ili “tamnicari dusa”…Ne znam da li ste citali tu knjigu recimo “put kojim se cesce ide”… To je knjiga pravoslavnog publiciste , profesora knjizevnosti I jednog od glavnih zamajaca casopisa “Srpske dveri”.Kada bi inkvizicija danas postojala,pretpostavljam da bi sponzorisala pisanje takvih knjiga. U knjizi se govori o ucenjima raznih ezoterickih ucitelja (neke od njih si I navela u svom spisku) na vrlo pogrdan nacin, posmatrano kroz prizmu najortodoksnije mrznje koja je bacala ljagu na celokupno hriscanstvo kroz ceo srednji vek. Verovatno danas I postoji toliki broj ateista I mrzitelja hriscanstva ,bas zbog takvih “hriscana” kakav je profesor koji je napisao tu knjigu. Ucenje Hrista koje propoveda bezuslovnu ljubav, mir I jedinstvo ljudi je ,po meni, jako uprljano recenicama iz te knjige kao sto su “majmun ostaje majmun” ,” prokletnik I njegova svita”…Profesor (autor izmedju ostalih I knjige “Tamnicari Dusa”) je u knjizi ocrnio sve koji ne misle I osecaju kao on ,od Hari Potera do Politikinog zabavnika (?), preko istocnjackih gurua I zapadnih ezoterika…tako da si u svoj spisak mogla da stavis I Hari Potera I Politikin zabavnik…da ne zaboravimo Tolkinove gospodare prstenova I slicne “mracne ideje” koje potresaju covecanstvo od kraja srednjeg veka koji je bio tako divan…ne znam samo zasto iz tog hiljadugodisnjeg perioda ne ostade bilo kakva tvorevina ljudskog Duha…Mozda zato sto je Duh coveka bio vezan strahom I takvim informacijama kakve ti nama prosledjujes trenutno…
Zao mi je sto je lepa tema o Richardu Bachu uprljana…Ali,kao sto nam Maha Maja lepo ukaza, covek je bio sektas…sve ovo sto je pisao o ljubavi samim tim su Djavolja posla…Hvala Maha Majo sto otvaras oci nama - zaludjenom narodu.
Mislim da ovo nije odgovarajuci podforum za rasprave ovog tipa 8-)
Nije mi namera da propovedam, naprotiv ...Upravo sam protivnik Kontrole uma...Bilo kog tipa 8-) I zaboga da li zaista verujes u ,,Instant" metode i greb-greb lutriju?

kako_hocu:
Vazno je jos napomenuti, posto smo se dotakli tih tema da Hrist I danasnje hriscanstvo nisu isto, kao sto nisu isto prahriscanstvo I hriscanstvo. U istoriji filozofije ( za srednju skolu ! ) naci cete da su prahriscani u ranoj fazi hriscanstva bili manjina u rimskom carstvu I da su cak morali da se skrivaju po katakombama iz straha od progona. Danas verovatno niko ne bi ni znao za hriscanstvo da se neko nije “dosetio” da napravi kompromis sa svetovnom vlascu I da izmeni jedno od nacela po kome vise nije toliko bitno sta I kako radis dok god ides u crkvu da ispovedas grehe. Ovo je otvorilo vrata hriscanstva bogatima I mocnima iako Hristovo ucenje propoveda odricanje od materijalnog bogatstva I slicne stvari. Sve to dalje rezultira u to da se hriscanstvo polagano pretvorilo u polugu za manipulacijom masama ( potrazite, videcete da u srednjem veku mnogi crkveni velikodostojnici nisu bas bili imuni na svetovnu vlast, a I mnogi danasnji popovi voze besna kola I bahato se ponasaju jer imaju moc crne mantije koja masu zastrasuje.) Kao sto rekoh, drage moje dame , sve ove informacije mozete pronaci, samo ako malo dignete svoje lenje guze od gledanja Grand parade Vanje Bulica I ostalih glasnogovornika o sektama.
.. :shock: .Mislim...

Maha-maja:
Upravo sam protivnik Kontrole uma...Bilo kog tipa

Oh well...ako si zaista protivnik, onda nemoj sebe da ogranicavas kad ti dodje da nekom iz besa pregrizes vrat...nemoj se kontrolisati ako si protivnik...takodje ako vidis da neko to radi u tvojoj okolini...potapsi ga po ramenu i reci " bravo ! ja sam protivnik kontole uma! Bilo kog tipa!"

Jos nesto…ne znam o kojoj “instant” metodi pises…Silva metod ( bar ovaj koji sam ja isprobao ) nikako nije instant niti je nesto sto te promeni preko noci…to je uporan rad na sebi, na menjanju svojih zavisnosti u cilju zivljenja lepseg I ispunjenijeg zivota…konkretan primer uspesnosti u tome ti je Richard Bach recimo ( koji je za tebe thumbs down – a ne znam da li si citala nesto od njega…) Ja nisam isao na taj kurs “silve” ali imam jednu od tih knjiga koja mi je jako koristila, pretpostavljam da se na takvom kursu daju samo uputstva I objasnjenja a dalji rad zavisi samo od tebe. Ne razumem taj strah u ljudi kad se pomene bilo kakav rad na sebi…Po mom misljenju to je odraz inercije I lenjosti. Da ne biste doziveli ovo sto sam napisao kao neprijatno za kraj vam saljem CMOK CMOK :) :) :)Da li vam se ovim smajlijem I vizualizacijom malo razgalio um? hehehe

Eden
Je Stanje
U kome ne postoji
Strah

Duboko u meni
Ponekad se
Ponovo spoje
Adam I Eva

Beskraj
Je chinija puna treshanja

Iz nje uzmi
Koliko god mozes da poneses