Riblja Čorba

Spiritcraft:
Koji su vam omiljeni albumi?
Meni Mrtva priroda nekako najbolja. Pobeci negde najjaca stvar svih vremena
MRTVA PRIRODA je nešto neponovljivo. Ovo novije je nešto što nije trebalo uopšte da izlazi. Riblja čorba je trebala i zaslužila da ode sa scene kao pukovnik, a ne kao pokojnik.

FLUID:
MRTVA PRIRODA je nešto neponovljivo. Ovo novije je nešto što nije trebalo uopšte da izlazi. Riblja čorba je trebala i zaslužila da ode sa scene kao pukovnik, a ne kao pokojnik.
Ziva istina uz mozda malo umereniji stav ipak je posle dosla "Andjele" i jos neke vredne pesme ali Mrtva priroda to je bilo puno Energije nevidjene do tad na jednoj ploci.secam se turneje .Idu kola 2 zvucnika gore i na sav glas "Necu da ispadnem zivotinja"!

Definitivno se slazem da je "Mrtva priroda" najbolji album s tim sto su ipak, po mom misljenju, dve najbolje stvari "Andjele" i "Lutka sa naslovne strane". Bez obzira sto su ove nove stvari nesto losije nego one pre, jedno je sigurno: bend "Riblja corba" ce ostati upamcen kao jedan od najboljih rock bendova na ovim prostorima

Svirali su sinoc u Obrenovcu, na splavu Tabacco, naravno bio sam. Mozda je malo visa cena karte uticala da ljudi ne dodju u prevelikom broju (850 din), ali oni koji su bili sigurno su se lepo proveli. Kao sto je i sam Bora na pocetku svirke rekao, bilo je ocekivano da dodje samo on, ali je gazda splava (Gale, pozdrav za njega, ucinio je da rock prezivi u ovom gradu) insistirao da svira ceo bend. Tako je i bilo, i ljudi su pokazali zasto su istrajali svih ovih godina. Svirka je pocela pesmama Zvezda potkrovlja i suterena i Nojeva barka, zatim su odsvirali par pesama sa novog albuma, a onda nastavili sa starim hitovima, naravno praceni horom publike. Svirali su oko 2h 30min i obecali da ce ponovo doci (cinilo se da su i oni, kao i publika, bili zadovoljni svirkom). Moram da izdvojim Dzindzera, pokazao je sinoc zasto je jedan od nasih najboljih gitarista.

ja sam uz hitove riblje corbe odrasla! NEZABORAVNE PESME KOJE CU VOLETI CEO ZIVOT Lutka sa naslovne strane, Ostani djubre do kraja, DVA DINARA DRUZE, Nemoj da ides mojom ulicom, Jos jedna cigareta pre spavanja, Pravila, Slusaj sine, obrisi sline..................

Izvinjavam se ako je vec bila ova tema :neutral: .....Ja ih obozavam,stvarno su carevi nase muzike (ok,znam da se nece svi sloziti)...........Pa da cujem ko ih voli,vase misljenje o njima i ostalo? ;-)

Dobri su ali corba je previse star treba u penziju mada sve u svemu starije pesme su mu mnogo dobre.
Sada je samo jos jedan naduvani roker sa preko 60.I mislim da se nebi trebo baviti politikom.
Mada MNOOGO je dobar

Senka_91:
Izvinjavam se ako je vec bila ova tema :neutral: .....Ja ih obozavam,stvarno su carevi nase muzike (ok,znam da se nece svi sloziti)...........Pa da cujem ko ih voli,vase misljenje o njima i ostalo? ;-)

naravno da su sjajni, Bora Djordjevic je neprevazidjen,da li se neko slaze sa njegovim politickim stavovima ili ne druga je prica, kao muzicari 10! za njih

Takodje! Muzika, textovi... sve je toliko dobro!
Pesme svih tipova ( blues, rock, hard rock, narodnjaci (Hej kako ti je sad)...), a sve su radili toliko dobro...
Jeste da se Bora malko izgubio, i sto se tice svojih politickih uverenja. Ali on ce uvek ostati u mom secanju kao najgotivniji gradjanin Beograda...
Imam tu cast da idem u skolu koju je on zavrsio, mada da znate kakvi se sve upisuju, i kog profila (prosto da ne verujes koji sabani, sponzoruse itd.)
Prema tom bendu imam takve simpatije, postovanje... Obozavam da ih slusam. I danas.

Back