RIBE - Скупо не значи најкорисније

dunavko

Primećen član
Poruka
859
ima jedan clanak u politici gde novinar po principu copy -paste iznosi prednosti izhrane lososom. ali cena je isto tako bitna a o kvalitetu ribe da i ne govorim,evo jedan clanak koji bas o tome govori ,o jeftinijim vrstama riba koje imaju isto ako ne i bolji sastav mesa.recimo skusa koja je moja omiljena riba i to pripremljena na zaru.evo link
Источник: https://kitchendecorium.ru/6-dostupnyx-ryb-ne-xuzhe-semgi-i-dorady . evo i tablice iz tog clanka .malo mi je nezgodno posto ne mogu da to prevedem na engleski jer to je sem srpskog jedini jezik koji je dozvoljen na ovom forumu.valjda je razumljivo,koliko toliko.ne kao engleski ali ipak se ovde na radi o sekspiru.
1692165973396.png

ima jedan clanak u politici gde novinar po principu copy -paste iznosi prednosti izhrane lososom. ali cena je isto tako bitna a o kvalitetu ribe da i ne govorim,evo jedan clanak koji bas o tome govori ,o jeftinijim vrstama riba koje imaju isto ako ne i bolji sastav mesa.recimo skusa koja je moja omiljena riba i to pripremljena na zaru.evo link
Источник: https://kitchendecorium.ru/6-dostupnyx-ryb-ne-xuzhe-semgi-i-dorady . evo i tablice iz tog clanka .malo mi je nezgodno posto ne mogu da to prevedem na engleski jer to je sem srpskog jedini jezik koji je dozvoljen na ovom forumu.valjda je razumljivo,koliko toliko.ne kao engleski ali ipak se ovde na radi o sekspiru.
Pogledajte prilog 1395203
Човече обожавам лосос. Али, ође више нема ђе да се нађе. Затборили су рибарницу.

Човече обожавам лосос. Али, ође више нема ђе да се нађе. Затборили су рибарницу.
kod nas su preterali sa lososem..prestao sam da ga kupujem pre godinu ..dve..bas su digli cene u nebesa i iz principa ga vise ne uzimam kako "zivog" tako i one slajseve..bas su preterali.

meni je skusa vrh riba... mljac...

za tunu iskren da budem ne znam da li sam je jeo a da nije u konzervi..da li se ona prodaje kod nas?
bas bih je kupio da je probam isprzenu.
na tvoju listu bih jos samo dodao dagnje..
У Метроу имаш разних риба. И Веру.
Ја волим и ајкулу и сабљарку, испржиш котлет и не смараш се са костима, само она средња. Али је важно да се лепо сперми, да не буде сува.
Мада мени ни кости не сметају. И ја волим скушу, има доста јода.

meni je skusa vrh riba... mljac...

za tunu iskren da budem ne znam da li sam je jeo a da nije u konzervi..da li se ona prodaje kod nas?
bas bih je kupio da je probam isprzenu.
na tvoju listu bih jos samo dodao dagnje..
Svežu tunu imaš u Metrou.

Nemoj da je pržiš mnogo, samo po 60 sekundi na vrelom tiganju sa svih strana, da spolja dobije koricu, unutra treba da ostane tamno-roze.

Ja je jedem sirovu. z:mrgreen:

nemoj da nekom padne na pamet da od slatkovodne ribe pravi susi ili bilo koji drugi nacin pripreme koji ne koristi termicku obradu.u grckoj sam kupovao one male tune,od 3-4 kile pa ih spremo na rostilju.posle sam video da tih iz porodice tuna ima kolko neces pa su im i ukusi pa i cena razliciti.a i skuse sveze sam uzimao ,samo ima dosta vrsta ribe koja lici na skusu,verovatno su u rodu.ima ona lokarda.ko skusa lici.i som svez je najbolji na rostilju,zapeces a unutra da bude socan.ko ga je jedanput probao ovako spremljenog.spremo nekim dalmatincima,bas sa mora,aktivni ribilovci.nisu verovali kad su probali,pa dosli gledali kako se sprema.

ne tuguj, SVAKI losos je tovljenik, to ti ne treba
....
A ODAKLE VAMA PARE ZA SVEŽE TUNE I LOSOSE?!
bitkoinirate, a?

zato ja nemam ni za SKUŠU!
jer se MOJ novac preliva VAMA koji pravite INFLACIJU!

ne tuguj, SVAKI losos je tovljenik, to ti ne treba
....
A ODAKLE VAMA PARE ZA SVEŽE TUNE I LOSOSE?!
bitkoinirate, a?

zato ja nemam ni za SKUŠU!
jer se MOJ novac preliva VAMA koji pravite INFLACIJU!
Јер смо се задужили у радњи 130.000. Не сјекирај. Нисам јео лососа, не памтим.

Back