REZANI DUVAN - GDE NAĆI ?

"Мујо на постипломским" лоло...је ли, домољубац, то нека фора из конвоја, а крц зовеш - бобан , ендемски, брате - само вас прцнемо и ви експлодирате....

"Мујо на постипломским" лоло...је ли, домољубац, то нека фора из конвоја, а крц зовеш - бобан , ендемски, брате - само вас прцнемо и ви експлодирате....

Domoljubac,ha ? :hahaha:
Dobar si !
Jebbo te patak.
U guj'cu !

Koga to "vi" prcate", gegule ?
Vama i sopstvene žene servisiraju drugi !
Pokrij se ušima i muči.....
Idi prodaj "recept" !

Domoljubac,ha ? :hahaha:
Dobar si !
Jebbo te patak.
U guj'cu !

Koga to "vi" prcate", gegule ?
Vama i sopstvene žene servisiraju drugi !
Pokrij se ušima i muči.....
Idi prodaj "recept" !
Добићеш чир на дупету од натезања да пишеш екавицу, а кардиолог ти је већ рекао да мање пушиш по Србији.
Да те не муЋим више? .. ај нећу више. Довољно си намуЋен, остај здраво и мучи и блеји по цео дан и ноћ овде лололлл..

Добићеш чир на дупету од натезања да пишеш екавицу, а кардиолог ти је већ рекао да мање пушиш по Србији.
Да те не муЋим више? .. ај нећу више. Довољно си намуЋен, остај здраво и мучи и блеји по цео дан и ноћ овде лололлл..

:hahaha::hahaha::hahaha:
Jebbo te moga đeda najstariji unuk !
Ende !

Evo ja sam novo pridosli clan na temu duvana, i da pomognem svima koji traze duvan, ima tezga na Kalenic pijavi kod Agrimesa gde momak prodaje rezani duvan i to sasvim pristojan izbor ima 5-6 vrsta. Ja se jos uvek privikavam i trazim neki da mi odgovara . Ako neko zna jos neku lokaciju bicu zahbalan da je podeli :-)

Nekada se mogao naći na beogradskim pijacama (Zeleni venac,Kalenić).
Prodavao se "ispod tezge",jer je na snazi bila zabrana.
Ne znam kakva je situacija danas.

Hteo bih da sa cigareta,koje me urnišu,prepunih veštačkih primesa,
(aditivi, boje, sumpor,dodaci arome...i milion drugih izrazito štetnih sastojaka),

pređem na čist i kvalitetan hercegovački rezani duvan....

Zna li neko gde se može kupiti u Beogradu ?

Pronašao je moj dečko odličan duvan od jednog lika s juga Srbije. Duvan nije hercegovački, nego makedonski, ali ima lepši ukus od svih hercegovačkih koje sam probala, pomalo liči na Zlatni Pall Mall (možda slučajno znaš kakav je, pošto ga više nema u prodaji). Cena je 1400 din/kg plus 100din šoferu busa koji ti donese.

A papirići koji su bez sumnjivih tvari su OCM.

Pronašao je moj dečko odličan duvan od jednog lika s juga Srbije. Duvan nije hercegovački, nego makedonski, ali ima lepši ukus od svih hercegovačkih koje sam probala, pomalo liči na Zlatni Pall Mall (možda slučajno znaš kakav je, pošto ga više nema u prodaji). Cena je 1400 din/kg plus 100din šoferu busa koji ti donese.

A papirići koji su bez sumnjivih tvari su OCM.

Hvala ti na informaciji !
Tvoj dečko je imao sreću,pa je uspostavio vezu i snabdeva se kvalitetnim duvanom.
Meni je taj lik sa juga Srbije nedostupan,već mi samo beogradske pijace ostaju,pa šta mi uvale.
A,tu ima svega i svačega.....a ponajmanje kvaliteta !

Nekada se mogao naći na beogradskim pijacama (Zeleni venac,Kalenić).
Prodavao se "ispod tezge",jer je na snazi bila zabrana.
Ne znam kakva je situacija danas.

Hteo bih da sa cigareta,koje me urnišu,prepunih veštačkih primesa,
(aditivi, boje, sumpor,dodaci arome...i milion drugih izrazito štetnih sastojaka),
pređem na čist i kvalitetan hercegovački rezani duvan....

Zna li neko gde se može kupiti u Beogradu ?

Imas na Kalenicu dve tezge sa duvanom. Blagi 170 din. 100 grama i jaci 220 din. Dobro je sto prodaju na 100 grama a ne kao nekad na kilo.
Tu mozes naci i papirice, motalice...
Filtere uglavnom u trafikama gde se prodaje Drum i Van Nelle.

Kod nas u Skoplju ljudi su pomahnitali za motanjem , ali uglavnom zbog ekonomskog momenta , a ne radi kvalitete .
Duvan kosta 500 denara kila iliti 8 eura .
Prazne cigarete sa filterom stoje 2,5 eura za 200 komada .
Mashinica za punjenje cigareta , kineska loshija 2,5 eura , bolja 4 eura ... kupuje se jednom ...
Duvan se cuva u zamrzivacu da se ne bi sushio .
Kad se izvadi onoliko koliko ce da se smota ( recimo za 2-3 dana ) stavi se malo jabuke ili kupusa da bi duvan dobio na svezini .( to posle ne ide u cigaru ...)
Treba odvojiti malo vremena za punjenje cigareta .
Da bi cigareta bila " slabija " mora se puniti shto gushce .
Inace duvan koji se kod nas prodaje je iz Turske , zut kao dukat , prirodan ,ali je malo jak >>> shto je i dobro jer pushi se manje ...
Zakljucak :
Ekonomski , pushenje na gorespomenuti nacin stoji 8-10 puta manje no da se kupuju cigarete .
Zdravstveno , duvan je bez aditiva i poshto je jaci >>> pushi se manje ...znaci u svakom slucaju bolje ...
Uzivanje , ... ako neko i onako voli jaci duvan , to je to ...
Zadnje , neki pushaci zbog unosa manje nikotina , na tako napunjene " domace" cigarete stavljaju one dopunske plasticne filtere , mislim da se to zove Antinicotea ???
Ja sam batalio cigarete 2004 i osecam se super .
Krizira se do 4og meseca , a znalo je biti bad i do 7og ...
Duvan se moze ostaviti , ali uopshte nije lako .

Neshto me buni ovde .
Makedonci mahom kupuju vec rezan duvan poteklom iz Turske ( zut kao dukat , perfektno mashinski narezan i po ceni se da zakljuciti da je neki blend koji ukljucuje filler duvan ...) i vecini je josh uvek prejak ...
Makedonija proizvodi 100% orijentalni duvan koji u cigarete ide u odredjenom postotku , a vecina duvana u cigareti je filler od shirokolisnog duvana , kao recimo virdzinija ...
Ako E 19 kupuje makedonski duvan , pa josh nenarezan to je verovatno odlicno samo za nekoga koji je pushio DRAVU >>> kazem koristio vrlo jak duvan i pre motanja ( punjenja ... )
Takve cigarete mislim da bi bile prejake , pa velim moguce je da takav duvan nije makedonski , mozda bugarski ...

Jel' bolji od hercegovačkog ?
Malo je zajebano što dobijaš u listovima,pa moraš sam da ga sečeš !
Treba znati,a i sekač mora da bude "vatra" !

Ja sam naostrio jedan lep noz i sa njim iseckam duvan bolje nego fabrika.Videces kad probas da je to pravi ritual uzivam dok ga seckam pakujem i savijam.Milina jedna cela kuca mirisi na pravi duvan nema hemije samo cista uzivancija.
Mislim da je ova Makedonski duvan mesavina vise sorti posto ima raznih listova i nisu svi identicni.Ja prvo sortiram identicne liske a onda ih ocistim zatim ih iskombinujem u pribliznoj proporciji i otrebim od zilica i pre rezanja vrlo malo ga navlazim na pari da se ne kruni.Kad ga iseckam i savijem cigaretu pa to je onda pravi ugodjaj.Inace volim malo jaci duvan i ovaj mi je potaman.Pusio sam i Hercegovacki ali mi ima neki smek koji mi se ne svidja.

Poslednja izmena:
To je to ... mora biti meshavina... , pa opet i taki duvan je jak ... inace samo od orijentalne sorte vrlo brzo bi posetio pulmologa .
Ja neznam koji je blazi poshto sam batalio duvan , ali mislim da onaj cica od koga skoro svi kupuju ima nekoliko blenda pa ljudi testiraju i vide shta im vishe pashe .
Tu ima neke standardizacije jer cica dovlaci duvan iz fabrike i trebalo bi da je svaka bala gore dole ista i u nekoj specifikaciji ...
Kupovina listova nerezanog duvana u mikro kolicine znaci da cak i od jedne kile duvana , moze biti razlike od cigarete do cigarete u zavisnosti od kojih listova je vishe ushlo u cigaretu ...
Ali kako kaze E 19 da voli jaci duvan sve gorespomenuto nije neki problem .

Grofe , morash testirati da bi nashao koji ti najvishe odgovara , tako da kad nadjesh cicu koji prodaje duvan na pijaci kupish od sve vrste koje ima malu kolicinu ...

Zanimljivo, sve vrijeme otkad citam odgovore doticnog gospodina provijava jaka istocnohercegovacka podloga (plus specifican rjecnik poljoprivredne provenijencije, pojedini turcizmi sto ih je moja baba koristila, zargonski izrazi iz "zapadnijih" krajeva - Tomislav Sabljak, Rjecnik satrovackog govora, Zagreb, 1981; posudjenice iz venetskog dijalekta, na momente se provuce najnovije (i)jekavsko jotovanje i sl.) ispod nategnutog sumadijsko-vojvodjanskog govora...

Poslednja izmena:
To je to ... mora biti meshavina... , pa opet i taki duvan je jak ... inace samo od orijentalne sorte vrlo brzo bi posetio pulmologa .
Ja neznam koji je blazi poshto sam batalio duvan , ali mislim da onaj cica od koga skoro svi kupuju ima nekoliko blenda pa ljudi testiraju i vide shta im vishe pashe .
Tu ima neke standardizacije jer cica dovlaci duvan iz fabrike i trebalo bi da je svaka bala gore dole ista i u nekoj specifikaciji ...
Kupovina listova nerezanog duvana u mikro kolicine znaci da cak i od jedne kile duvana , moze biti razlike od cigarete do cigarete u zavisnosti od kojih listova je vishe ushlo u cigaretu ...
Ali kako kaze E 19 da voli jaci duvan sve gorespomenuto nije neki problem .

Grofe , morash testirati da bi nashao koji ti najvishe odgovara , tako da kad nadjesh cicu koji prodaje duvan na pijaci kupish od sve vrste koje ima malu kolicinu ...

Ima na Cvetku čovek koji me snabdeva.
Raspolaže sa 4-5 vrsta duvana.
Pošto sam prešao sa cigareta na rezani 28.09.o.g. kupio sam neki srednji,za koji mi je rekao da se najviše traži.
Cena mu je 1.800 d./kg.
Odrah pluća od kašlja.
Mora pod hitno da se menja i proba nešto drugo,ovo će me upropastiti,a i ovako sam pulmološki u kurrcu....
Hvala Ti na savetu.

Back