retrogradne (R) planete

Svratila sam samo da vam se isplazim, ja nemam ni jednu retro planetu u svom natalu :P Eto jedan fenomen... :) Rodjena sam 02.12.1983 u Backoj Palanci u 8.55h Izvinjavam se sto ne kacim natalnu ali mozete je ja mislim naci ovde negde vec sam ostavljala i ako je jos uvek aktuelna tema "natalne karte clanova foruma" ili pod slicnim nazivom. Eto malo i drugacijeg primera pa se igrajte ko zeli :)

Retrogradni Merkur je takođe loš za saobraćaj, posebno motorcikliste, onda donosi mnogobrojne greške u papirologiji, brojne nesporazume, greške u proceni... Nije preporučljivo donšenje važnih odluka, započinjanja posla i sl kada je Merkur retrogradan, a takođe nije preporučljivo ni baviti se astrologijom.

Retrogradni Merkur je takođe loš za saobraćaj, posebno motorcikliste, onda donosi mnogobrojne greške u papirologiji, brojne nesporazume, greške u proceni... Nije preporučljivo donšenje važnih odluka, započinjanja posla i sl kada je Merkur retrogradan, a takođe nije preporučljivo ni baviti se astrologijom.

Sve ovo stoji...:)

Samo da dodam da jedino moze biti povoljnan i dobar u ZAVRSAVANJU nekih poslova.
ici na ponovljeni ispit, dovrsavati zapozeto... ili...sta godj...
samo pocetak neeeee

Mene zanima, da li u progresijama retrogradnu planetu pomeramo napred ili nazad...?

Direktivne planete uvek idu unapred,a progresivne ne,shvatices kad budes naucio/la malo vise o progresijama,ima perioda kada idu retro,pa onda opet direktno,itd. u zavisnosti od toga koja je planeta u pitanju.
Kod progresija planete se krecu drugacijom brzinom.
Uostalom,sad svaki astro program automatski to racuna,tako da..

Da li bi neko pomogao u tumacenju sledece slike nadam se da cu dati dovoljno podataka za tu sliku> Venera u Devici retrogradna u separacionoj konjunkciji sa Mesecom u devici (obe planete u 11-toj kuci) i aplikacionom kvadratu sa Neptunom (3.kuca) ... Dispozitor Venere Merkur u Lavu takodje u 11 u ekzaktnom trigonu sa Jupiterom iz sedme kuce ? Inace merkur je u ovom natalu vladar 9-kuce ... da li to treba da se poveze sa prethodnim?
Hvala unapred:bye:

Картер тврди да то што је планета Р не значи ама баш ништа.
С друге стране, Имширагић сматра да терају на понављање сваке радње која је у симболиц ретро планете. Код Дупора сам читала да много ретро планета даје генијалност...

Свако има свој став, и ми сви треба да формиирамо свој. :)

Хо-хо-хо, јесте чуо сам неке приче о ретро меркуру и генијалности, иако не бих да испадне да се `фалим, тако да ћемо рећи да сам за сада само за то чуо.

А истина је, ретро меркур мени даје нагон да се стално враћам на оно што сам написао или радио и дотерујем га. Због тога припадам оној мањој групи људи која своје радове може накнадно да контролише и налази грешке док их све не потамани. Штавише, изненадило ме је да постоје људи који могу свој текст по други пут да прочитају и прочешљају а да и поред најбоље воље не нађу ни грешке и да плаћају/траже од некога да им прегледа рад или штавећ.

Ја имам 5 ретро планета и јако сам темељна, чега год да се ухватим. Ето, дало ми је потребу да све добро прочешљам по више пута и да увек нпр. кад учим читам и додатну литературу...(р ми је владар 10, владар 7, владар 5, владар 9. куће)...и сви су у коњункцији у 4. кући...

Retrogradni Pluton je energija iz samog srca zemlje i u dobrom aspektu on daje izuzetne okultne majstore, bioenergetičare, fizičare, i sve one koji rukama leče, koji uopšte imaju moć da leče, i sve one sa sposobnošću da i Lazara mrtvog dignu iz pećine. Retrogradni Pluton u dobrom aspektu su istinski magovi iscelitelji. U lošem sve je obratno. Sa retrogradnim Plutonom u lošem aspektu klonite se kriminala, podzemlja, i sličnih varijanti. U dobrom aspektu dobru služite i stećićete bogatstvo o kome samo slutite ili sanjate.

E sad posto je tamo gde treba tj. u Skorpiji mislim da je to dobar aspekt.

Ček, pa valjda znaš kakve ti aspekte Pluton pravi sa drugim planetama?
Mada, ja smatram da ni trigon ni sekstil nisu baš povoljni kada su malefici u pitanju, ali kod Plutona su čak slabo osetni. Pluton najbolje deluje u kvadratu i konjunkciji, ostalo bih zanemarila, a posebno retrogradnost. Gledaj imaš li koju ličnu planetu retrogradnu, pusti Pl.

Interesantno je da Bille Gates i Tesla imaju R Pluton (dobar aspekt) , kao i Hitler (los aspekt)... :D

Nikola Tesla je imao veliku sreću da mu se Pluton postavi na dobroj poziciji, iako je bio u znaku Bika (Hrana).

Poznate su priče o njegovoj opsesiji(Pluton) brojem 3 (najaktivnija kuća, takođe egzaltacija Plutona u broju 3) tokom jela (Asc na stepenu 3, sve je množio brojem 3).

Ipak, njegov uspeh je zbog pozicije Venere.

Back