Resident Evil 5 PC

Igrao sam preko emulatora i FPS je sasvim pristojan. Iznosio je solidnih (u proseku) 25 fps-a, sto je bilo sasvim dovoljno da slika ide OK. Zvuk isto. Odradio je emulator posao.

Igra je OK i sa zadovoljstvom sam je presao. Mada, ne cini mi se da je kratka jer ima sto sta da se uradi, obidje. Od pojedinih zagonetki mi je bilo lose jer sam se upetljao. Ispao sam iz stosa jer ih dugo nisam resavao. :mrgreen: Ali preporuka je za one koji imaju mogucnosti da je odigraju.
Remake igram lagano, sve mi je poznato. OK, jeste ponesto izmenjeno ali se secam gotovo 80% igrice i znam sta, gde i kako. Prvi Rezi zaborava nema, kao prva ljubav. :D Svidja mi se ona ubacena fora sa zombijima sa kondzama koji se prosto sjure na Jill ili Chrisa. Neke zagonetke su malo izmenjene sto cini igricu malo drugacijom.

@Stranger2973
Odigraj ih redosledom kako su i izlazili:
Resident Evil
Resident Evil 2
Resident Evil 3
R.E. Code: Veronica
Resident Evil 4
Resident Evil 5

Resident Evil Zero i Resident Evil Remake su za GameCube i mozes ih odigrati preko emulatora. Zove se Dolphin a adresa je:
http://www.dolphin-emu.com/news.php
i pokusaj da nadjes verziju Dolphin-r4302. Ja sam preko nje uspeo da eumuliram oba Residenta.
R.E. Code Veronica mozes da igras takodje preko emulatora ili preko Sony PlayStation 2.

Sve ostalo nije vredno, tj. nema veze sa pricom i nije toliko zanimljivo kao ovi delovi gore koje sam naveo.

Hvala puno!!!:D Imam vec PS2,jedini problem mi je sto nemam Gamecube pa ne mogu da odigram zero i remake,ali sad i to mogu zahvaljujuci tebi.:) Znaci nakon ovih gore navedenih koji su izgleda najvazniji preci cu na survivor i outbreak serijale koji nemaju veze sa 1,2,3,code veronica,4,5.RAZUMEO!!! :worth:

Hvala puno!!!:D Imam vec PS2,jedini problem mi je sto nemam Gamecube pa ne mogu da odigram zero i remake,ali sad i to mogu zahvaljujuci tebi.:) Znaci nakon ovih gore navedenih koji su izgleda najvazniji preci cu na survivor i outbreak serijale koji nemaju veze sa 1,2,3,code veronica,4,5.RAZUMEO!!! :worth:

Jel si presao neki deo do sada? z:) Ili samo igras Silent Hill serijal z:mrgreen:

Jel si presao neki deo do sada? z:) Ili samo igras Silent Hill serijal z:mrgreen:

Ma verovatno cu da ih predjem...Na silu.
Muci me kad se setim da sam presao cetvorku sa neznanjem sta je Leon(vidi avatar z:mrgreen: ) radio pre 6 godina i sto prelazim peticu u kojoj Chris Redfield trazi svoju partnerku Jill Valentine a ja nemam pojma kako su se i zbog cega oni razdvojili.A ja obozavam da pratim radnju u svakoj igrici.
Kazem na silu jer imam predrasude oko ovih starih jer kad ih upalim i vidim kako lose izgledaju(izuzev Code Veronica) uopste nemam volju da ih igram.

Trenutno sa ortakom cepam peticu.z:lol:
A sto se tice starih delova,razmisljam da li da krenem neki,jer ortak s kojim igram Silent Hill je presao 3 Nemesis i kaze da je to nista u odnosu na silent hill.Da li je u pravu?Igrao sam malo pocetak Code Veronica-e i izgleda dobro.

Svako ima svoje subjektivno miljenje o kvalitetu nekog serijala. Po meni je Resident Evil 3 jedan od najboljih R.E.-a. Nema veze sto imaju losiju grafiku, ipak su to igre stare po 10god ne mozes da ocekujes grafiku kao u R.E.5... U ostalom ako ima Nintendo GameCube/Wii odigraj Remake prvog dela Resident Evil-a i Resident Evil 0 i videces kakvu grafiku imaju te dve igre iz 2002-e god. Ista kao u Resident Evil 4, samo sto je fiksna kamera. Gresis jako ako ne odigras sve delove od pocetka... Resident Evil 2 (Leon je glavni lik) ima najbolji storyline po meni, imas ukupno 4 scenarija da predjes sa 2 lika (Leon, Claire) i uopste nisu isti. U Resident Evil 1 glavni likovi su (Jill i Chris) i igra ti objasnjava kako je krenula sva ta prica o zombijima & co :) A Resident Evil 0 ti se desava nekoliko casova pre Resident Evil 1. Tako da ima dosta toga da se odigra a nece ti biti dosadno uopste, barem meni nije bilo :D

Ma verovatno cu da ih predjem...Na silu.
Muci me kad se setim da sam presao cetvorku sa neznanjem sta je Leon(vidi avatar z:mrgreen: ) radio pre 6 godina i sto prelazim peticu u kojoj Chris Redfield trazi svoju partnerku Jill Valentine a ja nemam pojma kako su se i zbog cega oni razdvojili.A ja obozavam da pratim radnju u svakoj igrici.
Kazem na silu jer imam predrasude oko ovih starih jer kad ih upalim i vidim kako lose izgledaju(izuzev Code Veronica) uopste nemam volju da ih igram.

Btw, taj deo je po meni dosta los, losa prica, grafika onako, nista novo nedonosi... mogli su i da ga preskoce i ne izdaju uopste, posto nista novo nije donela osim bolje grafike od ranijih delova.

Svako ima svoje subjektivno miljenje o kvalitetu nekog serijala. Po meni je Resident Evil 3 jedan od najboljih R.E.-a. Nema veze sto imaju losiju grafiku, ipak su to igre stare po 10god ne mozes da ocekujes grafiku kao u R.E.5... U ostalom ako ima Nintendo GameCube/Wii odigraj Remake prvog dela Resident Evil-a i Resident Evil 0 i videces kakvu grafiku imaju te dve igre iz 2002-e god. Ista kao u Resident Evil 4, samo sto je fiksna kamera. Gresis jako ako ne odigras sve delove od pocetka... Resident Evil 2 (Leon je glavni lik) ima najbolji storyline po meni, imas ukupno 4 scenarija da predjes sa 2 lika (Leon, Claire) i uopste nisu isti. U Resident Evil 1 glavni likovi su (Jill i Chris) i igra ti objasnjava kako je krenula sva ta prica o zombijima & co :) A Resident Evil 0 ti se desava nekoliko casova pre Resident Evil 1. Tako da ima dosta toga da se odigra a nece ti biti dosadno uopste, barem meni nije bilo :D

SRECNA NOVA GODINAz:)z:)z:)z:)Zanemari moj prethodni komentar,prelazim keca na soniju i mogu ti reci da je fenomenalna igra...Jos sam sa Chrisom,nego jel zans neki cheat da imam neogranicenu energiju ili tako nesto,posto mi je mnogo tesko da igram ovako,navikao sam na 4 i 5?

Inace,resident evil 5 predjen sa ortakom na PC(LAN),mogu samo da kazem da je najbolja igrica na svetu.z:)

SRECNA NOVA GODINAz:)z:)z:)z:)Zanemari moj prethodni komentar,prelazim keca na soniju i mogu ti reci da je fenomenalna igra...Jos sam sa Chrisom,nego jel zans neki cheat da imam neogranicenu energiju ili tako nesto,posto mi je mnogo tesko da igram ovako,navikao sam na 4 i 5?

Inace,resident evil 5 predjen sa ortakom na PC(LAN),mogu samo da kazem da je najbolja igrica na svetu.z:)

Hvala, Takodje! :) Kazem ti ja da su old school Residenti keva!!!
Koliko ja znam ne postoje sifre za Resident Evil 1. Znam da postoje za Resident Evil 2 ali ne i za prvi deo. Resident Evil 4 i 5 su smesno laki u odnosu na prvi deo, posebno sa Chrisom. Ili nedaj boze na hard modu u Resident Evil Remaku... Ali valjda je bolje igrati igru bez sifre nego sa z:)

Hvala, Takodje! :) Kazem ti ja da su old school Residenti keva!!!
Koliko ja znam ne postoje sifre za Resident Evil 1. Znam da postoje za Resident Evil 2 ali ne i za prvi deo. Resident Evil 4 i 5 su smesno laki u odnosu na prvi deo, posebno sa Chrisom. Ili nedaj boze na hard modu u Resident Evil Remaku... Ali valjda je bolje igrati igru bez sifre nego sa z:)

HRISTOS SE RODI!!!Nekako sam uspeo da predjem sa Chrisom danas kecem sa Jill imam par pitanja
1.Da li je krace(citaj lakse) sa Jill?
2.Dvojku prvo prelazim sa Leonom ili sa Claire?
3.Vredi li igrati Remake kad vec znas sta ce biti?
4.Da li se to meni cini ili je Silent Hill mnogo ukrrao od ove igre...igrajuci ovu igru osecao sam se kao da igram SH toliko istih elemenata...opet,mozda su obe igre pozajmile nesto od zacetnika horor serijala-Alone in the Dark...Mislim da bi Capcom trebao da tuzi Konami. z:lol:

A sam dvojku uvjek igrao prvo sa Leon-om.
Za mene je resident jedinstvena igrica.

Kako nije,uskoro krecem dvojku,sa Leonom prvo, a petica je za mene najbolja igra na svetu koja je ikad izasla(mada jos nisam probao neke poznate naslove,ali dosta jesam,narocito na PS2) A petica mi je bolja od cetvorke samo zato sto moze u dvoje inace cetvorka ima neki poseban smek,prelazim je cetrnaesti put sad.

HRISTOS SE RODI!!!Nekako sam uspeo da predjem sa Chrisom danas kecem sa Jill imam par pitanja
1.Da li je krace(citaj lakse) sa Jill?
2.Dvojku prvo prelazim sa Leonom ili sa Claire?
3.Vredi li igrati Remake kad vec znas sta ce biti?
4.Da li se to meni cini ili je Silent Hill mnogo ukrrao od ove igre...igrajuci ovu igru osecao sam se kao da igram SH toliko istih elemenata...opet,mozda su obe igre pozajmile nesto od zacetnika horor serijala-Alone in the Dark...Mislim da bi Capcom trebao da tuzi Konami. z:lol:

U Remaku je bolja grafika, dialog, malo doradjena prica, ubaceni novi elementi u gameplay... Igra nije toliko inovativna koliko sam ja ocekivao (mozda sam ocekivao previse) ali svakako bi trebalo da je probas. Ali opet kazem mene nije toliko odusevila ocekivao sam mnogo vise...

Eh sada da ja vas nesto pitam! Elem posto svi znao da zivimo u Srbiji i da vecina nemaju orginal igru sta ste radili da mozete da sacuvate igru? Ja sam stigao skoro do 4 chaptera ali nije mi nigde snimio! Lepa grafika,nije tesko puno deluje kao ok igra!

I ja imam ovaj problem oko save-ovanja igre,konektuje se na win live i trazi neki serial,moze pomoc,please z:poz:

I jos nesto,meni je fps oko 20,sve je na high,jel treba ista da smanjujem,posto igra nije usporena niti secka,radi ok,grafika je super,samo mene muci malo ta kamera na koju nisam navikao.

I ja imam ovaj problem oko save-ovanja igre,konektuje se na win live i trazi neki serial,moze pomoc,please z:poz:

I jos nesto,meni je fps oko 20,sve je na high,jel treba ista da smanjujem,posto igra nije usporena niti secka,radi ok,grafika je super,samo mene muci malo ta kamera na koju nisam navikao.

Kad udjes u igru stisni home na tastaturi i idi na create profile,ali posle toga na create offline profile a ne ono iznad.Ti si verovatno kreirao ili pokusao da kreiras online profile.Ako ti opet bude zezalo ti ponovi postupak ali iskljuci internet(mada ne verujem da ce da ti zeza).
Sto se tice fps-a,cudno je sto on iznosi 20 a ne secka ti.Ako radi kako treba nista ga ne cackaj.
A sto se tice kamere sta da ti radim.Moras sa takvom kamerom da igras,ne moze da se promeni.
Meni se licno dopada ta kamera,bila bi katastrofa da je fiksna u ovoj igri. z:poz:

Kad udjes u igru stisni home na tastaturi i idi na create profile,ali posle toga na create offline profile a ne ono iznad.Ti si verovatno kreirao ili pokusao da kreiras online profile.Ako ti opet bude zezalo ti ponovi postupak ali iskljuci internet(mada ne verujem da ce da ti zeza).
Sto se tice fps-a,cudno je sto on iznosi 20 a ne secka ti.Ako radi kako treba nista ga ne cackaj.
A sto se tice kamere sta da ti radim.Moras sa takvom kamerom da igras,ne moze da se promeni.
Meni se licno dopada ta kamera,bila bi katastrofa da je fiksna u ovoj igri. z:poz:

Sad radi ,hvala z:poz: z:poz: z:poz:

Skino sam benchmark test za igricu,i kada sam pokrenuo,linija u donjem desnom uglu napuni do pola i komp. se restartuje,probao sam vise puta uvek isto.Da li to znači da igrica neće raditi?Resident evil 4 mi dobro radi.

Poslednja izmena:
Pa cini mi se da bi mogao da ti radi resident 5.
E sad,mozda je benchmark los koji si skinuo.Ili probaj taj benchmark kod nekog drugog da bi video da li ce opet da se restartuje komp ili ubaci direktno resident evil 5.
Ja nisam ni skidao taj benchmark.
Ako ti treba sajt za skidanje igre mogu da ti posaljem preko pp-a ako hoces?

MB sam2 ecs geforce 7050m-m......cpu sam2 amd sempron le-1250+box.......memorija 1gb ddr2/800 ncp.To je sa garantnog lista,ako te jos nesto treba napiši gde da pogledam.hvala.

A nemoj sa lista procitaj mi iz kompjutera tvoju konfiguraciju.
Desni klik na My computer pa properties pa ti pise konfiguracija sem graficke.
A da pogledas koja ti je graficka idi desni klik bilo gde na desktopu,pa properties pa settings pa advanced pa adapter,i tu ti pise koja je graficka.

Back