Resident Evil 5 PC

Koliko sam cuo igra je kratka, i ne toliko strasna, al ajd da vidimo, bice u kompu sutra ujutru. Btw jel je prica povezana sa prethodnim delovima ? Poslednji put sam igrao pre dosta godina, ne secam se ni da li sam presao neki, kamo li price..

Nema veze sa predhodnim delovima, mozda sa Resident Evil Zero ali ono :roll:
Igra je zasebna kao i RE4.

Ja opet moram da pitam jer to nikad nisam radio.Da li cu moci da igram sa drugom preko LAN-a da povezemo kompjutere,i sta mi je potrebno da bih to uradio? I nadam se da ne zahteva internet konekciju,da bude kao counter sto se igra.

Za ovo prvo nisam siguran da li ce moci da se igra LAN.
Nije potrebna net konekcija. Mozes napraviti online i offline profil.
Samo ne znam da li pri samoj instalaciji zahteva konekciju. To ne mogu ni da provalim jer sam konstantno online.

Elem, igrica kao igrica je OK. Steta je samo sto to vise nije onaj stari dobri RE. Nema ni malo vise horor atmosfere u njoj. Nema zagonetki, kao ni mozganja kako sta da se uradi. To mi nedostaje ali sta da se radi. Daj sta das samo da se zove Resident Evil.
Eh, kada bi samo nasminkali original RE pa da igram opet, opet i opet...

Sve u svemu OK igrica.

Pa ti i danas možeš da igraš RE ako ti još radi Soni kec, ili preko emulatora. ;) Ja sam preko emulatora nekoliko puta obrnuo dvojku na PC-ju.

Razmišljam da nabavim peticu. Hoće li AMD Phenom X3 720, 4GB rama i HD4870 biti dovoljni da poteraju igru u punom sjaju?

I još nešto: čuo sam da RE5 koristi sve prednosti DirectX 10 grafike, pa sam ga skinuo. Ali pošto imam Windows XP SP3, skinuo sam onaj "alky project" koji omogućava DirectX 10 na XP. Hoću li svejedno moći da uživam u DirectX 10 grafici isto kao da imam Vistu? Ne znam da li taj "alky project" u potpunosti dočarava DirectX 10 na XP pošto nisam dosad igrao nijednu igru koja ga koristi; RE5 će biti prvi.

Za ovo prvo nisam siguran da li ce moci da se igra LAN.
Nije potrebna net konekcija. Mozes napraviti online i offline profil.
Samo ne znam da li pri samoj instalaciji zahteva konekciju. To ne mogu ni da provalim jer sam konstantno online.

Elem, igrica kao igrica je OK. Steta je samo sto to vise nije onaj stari dobri RE. Nema ni malo vise horor atmosfere u njoj. Nema zagonetki, kao ni mozganja kako sta da se uradi. To mi nedostaje ali sta da se radi. Daj sta das samo da se zove Resident Evil.
Eh, kada bi samo nasminkali original RE pa da igram opet, opet i opet...

Sve u svemu OK igrica.

Pa imas kompletan Remake prvog dela Resident Evil-a za Nintendo Game Cube. Ja ga upravo igram i prelazim odlicna je igra, a takodje imas i Resident Evil Zero koji se desava malo pre prvog dela i objasnjava neke stvari u vezi Umbrelle i njenu istoriju. Obe igre su odlicne i imaju grafiku koja je bas extra imajuci u vidu da su igre izasle davne 2002 god.
Evo trailera sa youtube-a
Resident Evil Remake
Obe igre su odlicne :)

Pa ti i danas možeš da igraš RE ako ti još radi Soni kec, ili preko emulatora. ;) Ja sam preko emulatora nekoliko puta obrnuo dvojku na PC-ju.

Razmišljam da nabavim peticu. Hoće li AMD Phenom X3 720, 4GB rama i HD4870 biti dovoljni da poteraju igru u punom sjaju?

I još nešto: čuo sam da RE5 koristi sve prednosti DirectX 10 grafike, pa sam ga skinuo. Ali pošto imam Windows XP SP3, skinuo sam onaj "alky project" koji omogućava DirectX 10 na XP. Hoću li svejedno moći da uživam u DirectX 10 grafici isto kao da imam Vistu? Ne znam da li taj "alky project" u potpunosti dočarava DirectX 10 na XP pošto nisam dosad igrao nijednu igru koja ga koristi; RE5 će biti prvi.

Naravno da hoces ja je cepam na 1280x960 sve na max i AAx8 i dobijam oko 54fps a imam Windows 7 Ultimate x64 CPU: AMD Athlon 64X2 5000+ RAM:2GB DDR2 800Mhz GPU: RX3850-T2D256E-OC SM4.1 DX10.1
e da slobodno mozes igru da igras i u dx9 jer razlike u grafici nisu toliko primetne...

Ja igram s rezolucijom 1680x1050. Mada, moja konfa je poterala GTA 4 u toj rezoluciji na max detaljima, moguće da će poterati i RE5.

Kažeš da nije velika razlika u grafici između dx9 i dx10. Je l' se to odnosi samo na ovu igru ili uopšte na igre koje koriste dx10? Ja sam gledao poređenja u nekim igrama i grafika jeste bila bolja na dx10.

Ja igram s rezolucijom 1680x1050. Mada, moja konfa je poterala GTA 4 u toj rezoluciji na max detaljima, moguće da će poterati i RE5.

Kažeš da nije velika razlika u grafici između dx9 i dx10. Je l' se to odnosi samo na ovu igru ili uopšte na igre koje koriste dx10? Ja sam gledao poređenja u nekim igrama i grafika jeste bila bolja na dx10.

Razlika izmedju dx9 i dx10 grafike zavisi od igrice i engin-a koji koristi igrica...nekad je razlika neprimetna a nekad skoro drasticna :mrgreen:

Dakyorlando & Edward
znam za te dve igrice i da su izasle za GameCube. :)
Mislio sam na to da ih nema za PC. Steta.
Elem, ovoih dana sam ih preko emulatora za GameCube pokrenuo obe. Izgledaju sasvim solidno, samo je problem u fps-u koji ume da zeza na momente i bude jako ocajan, 10-15 frejmova sto dovodi do znatnog usporenja i zna da nervira.
Ali bolje i tako da ih igram, nego nikako.

Da odgovorim odmah svima u vezi emulacije GameCube-a. Manite se toga, ozbiljno. Ja sam probao sve zivo i nista nije uspelo, rezultati su katastofalni. Samo extra jaka masina moze da potera Zero ili Remake ali opet nije to to, fps nije stabilan, sporo je, graficki bagovi, zvuk, animacija... Ako je neko pravi ljubitelj Resident Evil serijala onda mu je najbolje da kupi Zero i Remake preko neta originale (pod uslovom da vec poseduje GameCube) sto mu dodje jako mnogo sa postoranim, oko 100e obe ili da kupi polovnu konzolu (opet preko neta jer ih kod nas skoro i nema) i da ugradi cip sto mu opet dodje preko 100e mada bi u ovom slucaju mogao da igra i ostale Gamecube igre a svi znamo da ima jos dobrih naslova za GameCube kao sto su :Metal Gear Solid: Twin Snake, Mario, Zelda, Final Fantasy...
A najbolje resenje je ako neko vec ima Nintendo Wii pa onda samo skine Image od igre sa neta, nareze na mini DVD i cepa :cool:

Kad uđem u Run i ukucam "dxdiag", piše da mi je DirectX verzija 10.0. I pored toga, ne mogu da pokrenem igru u DirectX10 modu. A i kad pokrenem Performance Check, piše "DirectX 9". Zna li neko gde mogu da nađem DirectX 10 za XP? Znam da postoji, i skidao sam neke fajlove, ali izgleda da mi nijedan nije stvarno instalirao desetku.

Siguran sam. Moja grafička je Sapphire HD 4870 GDDR5 512MB i piše na kutiji da podržava 10.1.

Guglao sam, ali pošto imam XP, posao mi je otežan. Našao sam neki "alky project" koji navodno omogućava desetku na XP, i u DirextX Diagnosis Tool mi piše Version: DirectX 10.0 (4.10.0000.5515). Ali ipak mi je u RE5 launcher-u bleda opcija "Run RE5 DirectX 10 version". :neutral:

Probao sam Vistu i uopšte mi se nije dopala. Ja ću, blago meni, s XP-a direktno da pređem na Windows 7. A čujem da će sedmica imati i Windows XP Mode. Ali to je sad već neka druga tema.

Back