Republika Srpska - perspektive do 2050 godine?

Republika Srpska - perspektive do 2050 godine?

  • Entitet u sastavu Bosne i Hercegovine ili Status quo.

    glasova: 0 0,0%
  • Nezavisna država Republika Srpska.

    glasova: 1 3,8%
  • Republika Srpska ujedinjena sa Republikom Srbijom u savez država.

    glasova: 7 26,9%
  • Nestanak Republike Srpske pripajanjem Republici Srbiji.

    glasova: 6 23,1%
  • Nestanak Republike Srpske u ratu, slično što je nestala Republika Srpska Krajina.

    glasova: 0 0,0%
  • Politička demontaža i nestanak Republike Srpske kroz političke procese unutar Bosne i Hercegovine.

    glasova: 3 11,5%
  • Nešto što ću napisati u komentaru u temi.

    glasova: 2 7,7%
  • Pusta teritorija, bez naroda, privredno uništena, bez ikakvih uslova za egzistenciju.

    glasova: 7 26,9%
  • Ekonomski prosperitetna država na nivou razvijenih država Evropske unije.

    glasova: 0 0,0%

  • Ukupno glasova
    26
Dzabe pokušavanja da Republiku Srpsku i Srbiju predstavite kao proruske delove Evrope kako bi navukli na nas bes SAD I EU.


dodik_putin.jpg
 
Autorska tema.

Tradicionalni prijateljski odnosi Srba sa Rusima su nesporni. Tradicionalna ljubav Srba prema Rusima je nesporna. Tradicionalno oslanjanje Srba na Ruse je nesporno ali samo mi jedno nije jasno zašto srpska nacionalna politika nema više hrabrosti "da napravi taj odlučan korak" i da zvanično kaže "da mi se opredeljujemo za Rusiju, opredeljujemo se za ruski vojni i politički savez, opredeljujemo se da gravitiramo u ruskoj interesnoj sferi", te u skladu s tom odlukom ,da se dozvoli Rusiji da izgradi svoje vojne baze u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, stacionira svoje strateško naoružanje , tu mislim pre svega na nuklearno oružje u vojnim bazama u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, da se vidi otvorena ruska politika i dr.
U principu nikada mi neće biti jasno to "vrdanje" ili "manervisanje", u smislu "ja sam neutralan" samo da me "ne bi usisao NATO pakt", kad je lakše od toga "manerva" da se bez "manervisanja" okrene Rusiji.
Zašto Republika Srbija i Republika Srpska nemaju tako odlučne ljude i rukovodstva, koja bi konačno napravili taj "strateški izbor" , odnosno nedvosmisleno ušle u rusku interesnu sferu, u kojoj bi imale i stratešku zaštitu i mogućnost jačanja i na vojnom , političkom, ekonomskom i svakom drugom planu, pa i mogućnosti ujedinjenja, a posebno uzevši u obzir ružna iskustva iz 1995 i 1999 godine sa NATO paktom. Mislim da bi "ruski kišobran" bio najbolja zaštita protiv svih eventualnih pretnji, pa i pretnji NATO pakta, ukoliko bi se ponovile?!
Dokle ćeš poturice ?
Tema ti je kao i mnoge do sad plitka, provokatorska.
 
Dokle ćeš poturice ?
Tema ti je kao i mnoge do sad plitka, provokatorska.

Poturica ti je čukunbaba što se poturala agama i begovima kad je trebalo porez da plati ili desetinu , pa davala u naturi , između nogu, pičkoomm. Znaš ti da je bilo poturanja te vrste, pa onda nastala reč "poturica". Bilo je poturanja i poturica. Pa si i ti sigurno potomak poturanja te vrste. Poturica čukunbana se poturila, beg zakrkoo, pa eto i tebe vučeš lozu poturanja. Istina da ne bude uvrede i Mo čukunbaba je radila isto, i ona se poturala agama i begovima, pa i ja budem poturačku lozu ko i ti.
 
Poslednja izmena:
Znaš i sam za te običaje, mlada, lepa, siromašna, ne može porez da se plati, pa plaćaj u naturi, tako je i moja čukun, čukun baba radila ,davala se agama i begovima, ali to mi i ne krijemo, moralo se, bila takva vremena,samo da se preživi, tako da ni tvoju čukun čukun babu ne treba kriviti što se poturala pa nastala poturčad i ja i ti.
 

Back
Top