Република Српска Крајина

Eto čime se truju naše komšije i šta je nekima od njih u glavi :D

PS jesi ti si baš Slovenac jer sam tek danas naletia na tvoje upise pa nisam siguran?

Jesam! Nisam se mogao da se ne nasmejem video snimcima u kojima dva muškarca ponavljaju najgluplje i najluđe teorije zavere koje su pronašli na Fejsbuku, započinju ih frazom „Neki kažu da...“ i se ponašaju kao da imaju neki poseban uvid u to kako će izgledati budućnost Evrope. (Ima i u Sloveniji takvih.)

800px-Martic-order1995.jpg

Jesam! Nisam se mogao da se ne nasmejem video snimcima u kojima dva muškarca ponavljaju najgluplje i najluđe teorije zavere koje su pronašli na Fejsbuku, započinju ih frazom „Neki kažu da...“ i se ponašaju kao da imaju neki poseban uvid u to kako će izgledati budućnost Evrope. (Ima i u Sloveniji takvih.)
Drago mi da je tako i neka te s nama :) Baš sam par puta vas spominja ka primjer normalnog slavenskog naroda koji odskaše od ostalih južnih plemena, a i zbog naših dobrosusjedskih odnosa od stoljeća sedmog bez pretenzija za tuđim teritorijem s obe strane. Pri tom ne računam naše sitne prepirke oko Piranskog zaljeva, Sv. Gere i kuće Joška Jorasa :D

Inače ovakvih likova ima svagdi, al su kod vas pa i kod nas debelo na marginama i malo ko zaozbiljno doživljava njihovo lupetanje. A zašto ovakvi češće prolaze kod Srba to oni najbolje znaju, a ja mogu samo pretpostavljat.

Hrvati kazu zgazeno na stotine ljudi,jasno da lupetaju.

Jel ima ijedan da se javio do sada?

Evo sta kaze Mile Novakovic.

.............

Naravno da ni hrvatska propaganda nije željela da zaostane iza ovakvih konstrukcija .

Tako su morbidni kreatori među njihovim propagandistima lansirali priču potkrepljenu video snimcima ,plasirali je u medije i „okačili“ na Internet. General Novaković je, kaže priča, tenkovima gazio svoj narod, žrtava, doduše nema, ali ima automobila preko kojih su prešli tenkovi. Ako pretpostavimo da je mogao postojati neljudski zločinački um, koji bi tako nešto naredio , očigledno da ni takav um, čak i da pripada srpskom generalu, ne bi mogao da upravlja sa trideset tenkova. Tenkovima upravljaju posade. Te posade nisu bile nikavi legionari Legije stranaca. To su bili, sve do jednog, Kordunaši čiji su najbliži, kao i porodica generala Novakovića bili u koloni.

Da li su i tih sto ljudi gazili tenkovima svoje najbliže samo da ti tenkovi ne bi pali neprijatelju u ruke? Tako nešto nije zabilježeno u istoriji ratova, a sigurno ni neće, jer je suprotno evolucijom formiranoj ljudskoj svijesti.

Da ironija bude veća , ta priča je zasnovana na nekoliko automobila, koje su srpski tenkovi pregazili dok su Kordunaši tenkisti herojski branili kolonu izbjeglica .

Osmog avgusta popodne izbjeglička kolona je između Žirovca i Dvora bila prekinuta napadima 505. bužimske brigade i mudžahedinskih grupa .
Jedna tenkovska četa je, po naređenju generala Novakovića, bez pješadije, što tenkovska jedinica ne bi trebalo da radi, ništa ne pitajući i ne tražeći objašnjenja, iz Dvora na Uni, odakle je prethodnog jutra izbacila hrvatske jedinice, koje su bile ušle u Dvor, krenula prema Žirovcu da nađe mjesto gdje je kolona presječena i odbaci neprijatelja od puta. Žive duše nije bilo na putu. Put je bio zakrčen sa tri kolone napuštenih, praznih vozila svih vrsta. Tenkovi su se zbog toga kretali van puta. Na samom izlazu iz Dvora u pravcu prema Žirovcu put se nije mogao obići. Desno je strmi pošumljeni odsjek zemljišta visine nekoliko desetina metara, a lijevo močvara i potok iza pilane, koja se tu nalazi. Tu su tenkovi prešli preko nekoliko napuštenih vozila ,produžili dalje van puta , probili se do mjesta gde je kolona bila napadnuta, smlavili neprijatelja, u vatru i dim pretvorili pošumljenu padinu odakle je dolazio napad i kolona je krenula ponovo prema Dvoru. Kasnije se saznalo i bilo predmet šala među tenkistima da su neki poznali svoje automobile prije nego što su prešli preko njih.

Umjesto da tenkistima neko bar zahvali, što nisu kao mnogi drugi napustili jedinicu i uzeli u ruke volan svog auta, traktora ili kamiona, nego upravljačke komande tenka i nišanske sprave tenkovskog topa da brane svoj narod, danas i među Kordunašima vjerovatno ima onih koji pričaju priču hrvatske propagande. Razlog je jednostavan: teško je priznati da je neko bolji čovjek od tebe, a svaki razlog je dobar kad pravdaš sopstveni kukavičluk.

"Teško je priznati da je neko bolja osoba od tebe, a svaki razlog je dobar kada opravdaš vlastiti kukavičluk."

Kaže general koji je po vlastitom priznanju gazija priko (praznih) osobnih automobila dok su on i njegova posada bižali nakon dva dana ratovanja i izgubljenog teritorija od 10 400km2 tj.18% ukupne površine Republike Hrvatske.

Čestitamo hrabri i odvažni generale :D

A di su bile bolje osobe, nakon šta su general i sunarodnjaci mu redom napali Kosovo, BiH i Hrvatsku te u Vukovaru, Škabrnji, Srebrenici, Sarajevu itd. radili to šta su radili, mislim da je bespredmetno uopće razglabati. No, svako ima svoje viđenje ratnih događanja na prostoru bivše države pa tako i da su Hrvati bili lošije osobe i veće kukavice za vrime devedesetih.

Mislim da bi jedna stara narodna najbolje opisala šta je bia pravi uzrok ovakve izjave generala Mile Novakovića, a to je ona, svak se ćeše tamo di ga svrbi :)

Hrvati kazu zgazeno na stotine ljudi,jasno da lupetaju.

Jel ima ijedan da se javio do sada?

Evo sta kaze Mile Novakovic.

.............

Naravno da ni hrvatska propaganda nije željela da zaostane iza ovakvih konstrukcija .

Tako su morbidni kreatori među njihovim propagandistima lansirali priču potkrepljenu video snimcima ,plasirali je u medije i „okačili“ na Internet. General Novaković je, kaže priča, tenkovima gazio svoj narod, žrtava, doduše nema, ali ima automobila preko kojih su prešli tenkovi. Ako pretpostavimo da je mogao postojati neljudski zločinački um, koji bi tako nešto naredio , očigledno da ni takav um, čak i da pripada srpskom generalu, ne bi mogao da upravlja sa trideset tenkova. Tenkovima upravljaju posade. Te posade nisu bile nikavi legionari Legije stranaca. To su bili, sve do jednog, Kordunaši čiji su najbliži, kao i porodica generala Novakovića bili u koloni.

Da li su i tih sto ljudi gazili tenkovima svoje najbliže samo da ti tenkovi ne bi pali neprijatelju u ruke? Tako nešto nije zabilježeno u istoriji ratova, a sigurno ni neće, jer je suprotno evolucijom formiranoj ljudskoj svijesti.

Da ironija bude veća , ta priča je zasnovana na nekoliko automobila, koje su srpski tenkovi pregazili dok su Kordunaši tenkisti herojski branili kolonu izbjeglica .

Osmog avgusta popodne izbjeglička kolona je između Žirovca i Dvora bila prekinuta napadima 505. bužimske brigade i mudžahedinskih grupa .
Jedna tenkovska četa je, po naređenju generala Novakovića, bez pješadije, što tenkovska jedinica ne bi trebalo da radi, ništa ne pitajući i ne tražeći objašnjenja, iz Dvora na Uni, odakle je prethodnog jutra izbacila hrvatske jedinice, koje su bile ušle u Dvor, krenula prema Žirovcu da nađe mjesto gdje je kolona presječena i odbaci neprijatelja od puta. Žive duše nije bilo na putu. Put je bio zakrčen sa tri kolone napuštenih, praznih vozila svih vrsta. Tenkovi su se zbog toga kretali van puta. Na samom izlazu iz Dvora u pravcu prema Žirovcu put se nije mogao obići. Desno je strmi pošumljeni odsjek zemljišta visine nekoliko desetina metara, a lijevo močvara i potok iza pilane, koja se tu nalazi. Tu su tenkovi prešli preko nekoliko napuštenih vozila ,produžili dalje van puta , probili se do mjesta gde je kolona bila napadnuta, smlavili neprijatelja, u vatru i dim pretvorili pošumljenu padinu odakle je dolazio napad i kolona je krenula ponovo prema Dvoru. Kasnije se saznalo i bilo predmet šala među tenkistima da su neki poznali svoje automobile prije nego što su prešli preko njih.

Umjesto da tenkistima neko bar zahvali, što nisu kao mnogi drugi napustili jedinicu i uzeli u ruke volan svog auta, traktora ili kamiona, nego upravljačke komande tenka i nišanske sprave tenkovskog topa da brane svoj narod, danas i među Kordunašima vjerovatno ima onih koji pričaju priču hrvatske propagande. Razlog je jednostavan: teško je priznati da je neko bolji čovjek od tebe, a svaki razlog je dobar kad pravdaš sopstveni kukavičluk.
Bolje da nisu branili Srbe, manje ni stete i poginulih Srba bilo.

A sad o planu Z4

Godinama se provlaci lazna teza da je ovaj plan odbio Sloba,iako na sudjenju on to odlucno demantuje.

Evo sta o tome govori Babic kada ga Tapuskovic hvata u prevarama.

Babic kaze da je o tome dva puta razgovarao sa Slobom.

PRIJATELJ SUDA TAPUŠKOVIĆ – PITANJE: E da li ste vi u vezi tog plana
imali dva razgovora sa Slobodanom Miloševićem? Kako ste rekli, jedanput,
to ste rekli prema zapisniku na stranici rekli ste da ste prvi put sa njim razgovarali o tom planu u aprilu mesecu i da je vama Slobodan
Milošević, kako ste kazali, rekao da je plan dobar, samo da ima nekih problema oko teritorije Slunja.

SVEDOK BABIĆ – ODGOVOR: Rekao je da je plan dobar, da Slunj treba podeliti uzduž.

PRIJATELJ SUDA TAPUŠKOVIĆ – PITANJE: Dobro, znači primedbe u vezi Slunja. I drugi put ste razgovarali u noći između 2. i 3. avgusta.

SVEDOK BABIĆ – ODGOVOR: 3. avgusta, oko 11.00.

PRIJATELJ SUDA TAPUŠKOVIĆ – PITANJE: Jeste li o tim svojim razgovorima obavestili Galbrajta kada ste sa njim razgovarali?

SVEDOK BABIĆ – ODGOVOR: Razgovor sa Miloševićem 3. avgusta je bio
posle razgovora sa Galbrajtom. Ja sam sa Galbrajtom razgovarao znači
posle podne trećeg, pitao me je da li sam dao izjavu, ja sam rekao da sam dao izjavu. Znači, čini mi se to je bio sadržaj mog razgovora sa Galbrajtom
telefonom 3. avgusta posle podne.

PRIJATELJ SUDA TAPUŠKOVIĆ – PITANJE: Vi mu niste rekli za ono što je vama Milošević rekao u aprilu mesecu, da je plan dobar? Vi mu niste kazali to, Galbrajtu niste rekli to?

SVEDOK BABIĆ – ODGOVOR: Da vam kažem iskreno, meni je Galbrajt
rekao da je nama Milošević najveći protivnik, što se tiče tog plana.

PRIJATELJ SUDA TAPUŠKOVIĆ – PITANJE: Ne, Galbrajt kaže u tački 4, u
tački 4 ovog dokumenta Galbrajt je rekao kako ste vi kazali da su se Martić i Milošević protivili. A niste mu rekli ono što je vama kazao Milošević, da je
on rekao da je plan dobar nego ovde piše da ste kazali da se Martić i Milošević protive, a da vi nemate ništa protiv.

SVEDOK BABIĆ – ODGOVOR: Apsolutno, jer sam mislio da Milošević...

PRIJATELJ SUDA TAPUŠKOVIĆ – PITANJE: Tako piše ovde...

SVEDOK BABIĆ – ODGOVOR: Mislio sam da Milošević nije bio iskren u
razgovoru sa mnom iz aprila mjeseca.

PRIJATELJ SUDA TAPUŠKOVIĆ – PITANJE: Zašto nikome niste kazali od
aprila meseca da je Milošević rekao da je plan dobar i da to znači da plan
treba i prihvatiti?

SVEDOK BABIĆ – ODGOVOR: Ja mislim da sam o tome razgovarao, ne sjećam se da sam to tajio.

PRIJATELJ SUDA TAPUŠKOVIĆ – PITANJE: Pogotovo zašto to niste posebno naglasili Galbrajtu u tim kritičnim trenucima?

SVEDOK BABIĆ – ODGOVOR: Ja sam u kritičnim trenucima rekao
Galbrajtu da saglasnost mora dati Milošević, pogotovo oko, u vezi angažovanja snaga oko Bihaćkog džepa. To je posebno bilo potencirano. Znači,tamo je bila vojska Republike Srpske Krajine, Abdićeve snage, MUP Srbije, DB Srbije, ko je sve učestvovao i posebno znači oko bihaćkog džepa sam to naglasio Galbrajtu, da to ne može bez Miloševića, posebno to.

PRIJATELJ SUDA TAPUŠKOVIĆ – PITANJE: Da zaključimo ovo što piše u
tački 4 ovog dokumenta. Piše da ste rekli Galbrajtu da ste vi lično želeli da se prihvati to, je li, misli na vas, a Martić i Milošević su se protivili. Znači, da ste vi to kazali Galbrajtu. Niste?

SVEDOK BABIĆ – ODGOVOR: Martić je rekao da je Milošević protiv toga da se plan uzme u razmatranje.

PRIJATELJ SUDA TAPUŠKOVIĆ – PITANJE: Ne pitam vas ja to. Vi ste rekli Galbrajtu ovo što piše ovde, da je Milošević protiv, iako imate od njega i te noći odgovor: ”Da, da, samo mirno, bez incidenata, razgovarajte sa Radetom”, tamo nekim pa to utanačite. I niste kazali da ste u aprilu mesecu već imali njegovu potvrdu da je plan dobar.

SVEDOK BABIĆ – ODGOVOR: Postoji razlika između toga kako je Milošević
govorio ”Da, da, mirno, mirno to” kao ”pusti to”. Čini mi se da su ovde prevodioci čak to dobro bili prvi put preveli, ”mirno, mirno” znači ”bez panike”,
bolje rečeno čak ”polako” iako doslovce stoji ”mirno”. Prema tome, po razlika između onoga šta Milošević kaže, iza čega stoji kad govori ”mirno, da,
da” i kad se on ne angažuje. Postoji, ja tačno znam razliku kad Milošević stoji
iza nečega, a kada to samo govori tako, pro forme. To je govorio pro forme.

Zakljucak...
........................

Babic svedoci da mu je Milosevic u Aprilu mesecu 95 rekao da je plan dobar...

Dakle to je pre Oluje i Bljeska...,a nikome to nije rekao,kaze nije mu verovao...a ustvari pravio se naivan...jer se ni njemu taj plan nije svideo.

Tapuskovic Babica jasno hvata u nedoslednosti prilikom razgovora sa Galbrajtom dva dana pred Oluju gde Babic precutkuje svoja saznanja iz Aprila,a nastavlja da govori kako je Martic protiv plana,a obmanjuje ga svesno za Milosevica...iako iz prve ruke zna u razgovoru sa njim da je ovaj reko da je plan dobar...

Babic se pravi nevest i svesno izbegava odgovornost i prebacuje krivicu na druge.

Naravno moze da farba strance,ali svi znamo da je njega kao ultranacionalistu podrzavao Seselj,a ne Sloba koji ga je zbog takvih tvrdokornih stavova i otkacio...

Babic je prihvatio plan ,ali dva dana pred Oluju,a tada je bilo kasno,a i tada se pravio nevest i igrao nekih reci sa Slobom,dok se Galbrajtu predstavljao kao mirotvorac.
Nije slucajno sto je u Hagu posle svedocio protiv svih...samo da bi se izvukao.

Treba reci jos jednu stvar.
Babic i Martic su imali podrsku u najpopularnijim tadasnjim patriotama Karadzicu,Mladicu,Seselju,Vucicu slusali ste njegov govor pred Oluju...dakle sve sto su radili podrska i je dolazila od tih ljudi koji su kreirali takav stav da je prihvatanje plana Z 4 bukvalno najveca izdaja naroda.

Evo svedocanstvo kako Martic razmislja

izvor
wikipedia Krajiski istoricar Gulic.

Knin
8. jula 1995

Jedan razgovor Martica sa stanim diplomatom koji je pokusao da ga ubedi da nema podrsku za svoje stavove u medjunarodnoj zajednici,ali bezuspesno.

ALVARO DE SOTO
Svrha moje posjete – ja kao pomoćnik Generalnog Sekretara, Butrosa Galija,
nadležan sam za vaš dio svijeta. Moram priznati da su problemi veoma složeni. Kako
bi se shvatilo stanje, nisu dovoljni izvještaji. Upravo zbog toga sam došao da razgovaram sa rukovodstvom i da osetim stanje na terenu.
Druga namera je da vidim kako vaša opozicija djeluje u praksi. Bio sam u
Zagrebu dva dana sa Šarinićem14 i Granićem.15 Posetio sam Bosnu i Hercegovinu Sarajevo i Mostar. Posjetio sam Makedoniju. Juče sam bio u Beogradu. Nakon Knina
idem u Zapadnu i Istočnu Slavoniju. Međutim, glavni cilj moje posjete je razgovor sa Vašim rukovodstvom. Da čujem Vaše želje. Koje su. Kako Vam mogu pomoći, jer ću savjetovati Generalnog Sekretara, Butrosa Galija.
Zahvalan sam na prijemu. Nadam se da ćete u svom izlaganju imati ovo u
vidu.

MILAN MARTIĆ, predsjednik RSK
Predsjednik pozdravlja goste i zaželio im prijatan boravak u Kninu. Zatim
Predsjednik predstavlja svoje saradnike:
1. gen. M. Mrkšić, Komandant VRSK,16
2. Ilija Prijić, savjetnik Predsjednika17
3. Dušan Pralica, savjetnik Predsjednika
I ovaj put vodi zapisnik sa ovog sastanka.
Da bi ste shvatili situaciju, prezentiraću Vam genezu sukoba sa Hrvatima. His-
torija je često dosadna, ali se bez nje ne može shvatiti sadašnje stanje.
Prisutnost Srba na ovim prostorima oko hiljadu godina.
Kao dokaz za to su srpski manastiri i ostali dokumenti.
Barem smo ovdje onoliko koliko i Hrvati.
Nelogično je da smo okupatori vlastitih kuća. Četiri vijeka imamo svoju državnost – od Austrougarske.
Ovaj prostor je bio Vojna Krajina – štit Zapada od Turaka. Od tadašnje Austro-ugarske smo 1652 god. dobili

.....i tu sad ovaj objasnjava istoriju naveliko i nasiroko.....

ALVARO DE SOTO
Sve ovo je korisno da čujem. To je i svrha mog dolaska. Niste bili dosadni. Naprotiv, vaše zalaženje u istoriju je utvrdilo moje znanje. Znamo da su UN ovdje od 1992. godine.
Za vrijeme boravka i mi smo propatili, zbog niza prilika. Donošene su preuranjene odluke gdje su naši čelnici napravili greške. Ne mogu govoriti u ime SB, ali je B. Gali dao oštre osude na preuranjene odluke. Njegovi saveti nisu poslušati. Naposletku će rješenje zavisiti od dogovora dve strane. Mi moramo omogućiti mir. Također, žalimo što UN nisu uvek bile kadre da ispune zahtjeve obe strane. Međutim,
Međunarodna zajednica nema namjeru da nameće rješenje. Moramo objektivno izvještavati. Nezadovoljni ste odlukom UN. Neka Vam je utjeha da i druga strana ne uživa bolji položaj.
Zatečen sam u Zagrebu, predlogom mogućeg rješenja. Nadamo se da će se prići pregovorima. Generalni Sekretar je u Ženevi, sa pomoćnicima.Ove slutnje o ratu će biti na dnevnom redu.
Cilj nam je prekid vatre, a onda povratiti povjerenje u iznalaženje privrednog dogovora. Nastojimo napraviti uslove da se razgovori nastave.
VRATITI POVERENJE U SIKOBLJENE STRANE DA ZIVE ZAJEDNO

MILAN MARTIC predsjednik RSK

Mislim da ste iskusni diplomata i da shvatate složenost situacije. Da se razumijemo. Mi nismo imali sponzora u svijetu. Ne tražimo od Vas da priznate svoju grešku. Takav zahtjev nije realan. Bilo bi potrebno da se prećutno ispravi nepravda koja nam je nanešena. Prva mjera jeste da se omogući protok roba između dva dijela RSK, te da se počnu uzimati u raspravu. I laiku je jasno da je nemoguć život nas Srba sa Hrvatima. Tražimo da i naš
narod iznese svoj stav. Neka Međunarodna zajednica bude prisutna na referendumu
našeg naroda o tome s kim želi živjeti.

Dakle, još jednom smo spremni pred svijetom
sprovesti referendum o samoopredjeljenju.

Ako Srbi odluče da žive ponovo sa Hrvatima, nemamo ništa protiv.

Moje procjene su, a to je pokazano na dva plebiscita, da srpski narod, ne želi da živi sa Hrvatima.

Srbi bi prihvatili da žive sa Francuzima,
Japancima i drugim narodima ali ne u Hrvatskoj sa Hrvatima.
Razumijete zbog čega.

Zbog genocida Hrvata nad Srbima u nekoliko navrata. To što mi tražimo je minimum što ima pravo jedan narod.

Po mom mišljenju, kada bi RSK BILA PRIZNATA BRZO BI SE DOGOVORILI SA KOMSIJAMA Hrvatima.
Prekinula bi se neprijateljstva i sarađivali bi. Takav primjer imate sa Francuskom i Njemačkom, sa tom razlikom što niko nije činio zločine kao Hrvati.
AKO VAM JE STALO DO MIRA UZMITE NASE ARGUMENTE U RAZMATRANJE

ALVARO DE SOTO
Hvala Vam i na ovom objašnjenju. Ne bih se mogao složiti sa svim iznesenim.

Ozbiljno sumnjam da imate nekog u svijetu ko bi mogao da Vam pomogne da tako rješite situaciju.

Međunarodna zajednica nije sklona da usvoji raskid između dva strane.

Dug je period zajedničkog života Hrvata i Srba.

Međunarodna zajednica i SB osjetili su da je rješenje blizu nakon dva dogovora. (Zagrebački sporazum o prekidu vatre i ekonomski sporazum – op. d. p.)29
Siguran sam da Gali veruje da ćemo ukloniti radikalnije opcije.
Imam utisak da je sve ovdje blizu ljudi, navike, jezik i ostalo. Bliskost.
Volio bih da mislim da su ljudi osuđeni da žive jedni s drugima. Suživot bi se mogao ostvariti sa suzdržanošću i međunarodnim dogovorom.
Danas sam došao da primim znanja, a ne da ih nudim, ne nudim rješenja.
Mislim da je Međunarodna zajednica nesklona da prihvati centrifugalne
tendencije. Drugim rječima, predočavam atmosferu u UN i SB. Ne mogu Vas
nagovoriti da usvojite ono što ću reći. Nažalost u svetu koji je međusobno zavi-
san, postoje zemlje koje zanemaruju značaj velikih sila.

Vjerujem da Gali ili nema dobre procjene ili nije upoznat. Nije problem u ekstremima u Hrvatskoj vlasti. Hrvatski narod je dao povjerenje Tuđman.Program i drugih stranaka je skoro identican HDZ
Ono što je najvažnije, je program Ante Starčevića koji se kontinuirano realizuje; to je nacionalni program Hrvata. To sam Vam objasnio. U takvoj državi je nemoguće živjeti.
Tvrdimo slijedeće: MI NEMAMO IZBORA ZA mir.
Ako bi prihvatili to što nudite, to bi bilo ropstvo za moj narod, i naravno, to ne možemo prihvatiti. Ili će Međunarodna zajednica to rješiti, uvažavajući princip samoopredjeljenja, ili će
rat trajati.
Tjerati žrtvu na domet mača dželata, priznaćete, nije humano. To nikome ne
ide u prilog. Za tu tvrdnju je najbolji primjer Zapadna Slavonija.

ALVARO DE SOTO
Po mom viđenju moramo politikom pregovora odvratiti ratnu opciju. Otvoreno ste odlučili da sprovedete pravo na samoopredjeljenje. Osim toga ste se pozvali na Povelju UN. Međutim, možda je put u sredini (kompromisno rješenje – op. d. p.).

Nehumano je tražiti od mene da svoj narod privedem na klanje. Da smo imali zaštitu u svetu, što nismo, problem bi već bio rješen. Mi smo narod sa tradicijom. Ako Amerikanci misle da smo mi neki Indijanci, onda se varaju, da ćemo u
rezervat.
Tačno je da je i kod nas prisutan strah, ali ovaj narod je opredjeljen do konačne pobjede. Čvrsto smo uvjereni da smo u pravu da će Međunarodna zajednica uvid-
jeti greške i da ćemo živjeti u miru.

ALVARO DE SOTO
Potpuno sam razumio Vašu odlučnost. Uvjeravam Vas da ću prenijeti Butrosu Galiju sve što ste rekli.
Odlazim sa mnogo jasnijom slikom što se ovdje dešava, iako svrha nije preno-
šenje poruke. Nadam se da ovo nije uzalud utrošeno vrijeme i da ste shvatili odnose u
svijetu.
Još jednom hvala na vremenu koje ste mi dali.

Još dve rečenice. Bez objektivnog pristupa Međunarodne zajednice ne može
se riješiti ovaj problem, a biće najveća greška ako se ovo smatra unutrašnjim problemom Hrvatske.
Svetski su ovo problemi. I prije nego što dam riječ gen. Mrkšiću, zahvaljujem
na posjetu i neka ih bude više.
..........

Ovde se bukvalno vidi psiholosko stanje Martica pred Oluju.

Prica strancima price o referendumu za ocepljenje i govori kako ne zeli nazad u HR...slika i prilika coveka izvan realnosti.

I sad neko kaze da je njega Milosevic nagovorio da odbije plan Z4...budalastina.

Poslednja izmena:
MILAN MARTIC predsjednik RSK:

"Prisutnost Srba na ovim prostorima oko hiljadu godina.
Barem smo ovdje onoliko koliko i Hrvati."

Biće mislia Mile da će laži koje su svojevrimeno prolazile po selima bivše države isto tako proć i kod obrazovanog svita samo ovi put je naletia na minu :D Inače ovo je s vaše wiki samo prevedene na engl. radi vidljivih godina osnutka manastira u Dalmaciji pa ako lažu oni lažem i ja. A sumnjam da Mile to nije zna i 94. samo bilo je jače od njega, a i mora se nekako pravdat prid Europom..

Eparchy of Dalmatia

St. Basil of Ostrog Monastery
Манастир Светог Василија Острошког
(Crnogorci Monastery)
(Манастир Црногорци)
2005Located in Crnogorci near Imotski.
Dragović Monastery
Манастир Драговић
16-17th century
Oćestovo Monastery
Манастир Оћестово(Monastery of St. Kyriaki)
20th centuryLocated in Oćestovo
Krka Monastery
Манастир Крка
16-17th century
Krupa Monastery
Манастир Крупа
16-17th century
Holy Lazarica Monastery
Манастир Света Лазарица
1874

Na kamenu tvrdom o tom slova pišu
Od stoljeća sedamnajstog tu i Srbi dišu :whistling:

MILAN MARTIC predsjednik RSK:

"Prisutnost Srba na ovim prostorima oko hiljadu godina.
Barem smo ovdje onoliko koliko i Hrvati."

Biće mislia Mile da će laži koje su svojevrimeno prolazile po selima bivše države isto tako proć i kod obrazovanog svita samo ovi put je naletia na minu :D Inače ovo je s vaše wiki samo prevedene na engl. radi vidljivih godina osnutka manastira u Dalmaciji pa ako lažu oni lažem i ja. A sumnjam da Mile to nije zna i 94. samo bilo je jače od njega, a i mora se nekako pravdat prid Europom..

Eparchy of Dalmatia

St. Basil of Ostrog Monastery
Манастир Светог Василија Острошког
(Crnogorci Monastery)
(Манастир Црногорци)
2005Located in Crnogorci near Imotski.
Dragović Monastery
Манастир Драговић
16-17th century
Oćestovo Monastery
Манастир Оћестово(Monastery of St. Kyriaki)
20th centuryLocated in Oćestovo
Krka Monastery
Манастир Крка
16-17th century
Krupa Monastery
Манастир Крупа
16-17th century
Holy Lazarica Monastery
Манастир Света Лазарица
1874

Na kamenu tvrdom o tom slova pišu
Od stoljeća sedamnajstog tu i Srbi dišu :whistling:
Da se primijetiti da Srbi nisu na ti sa brojevima , dodavanje nula je ko dobar dan kod njih

Back