MOST6
Buduća legenda
- Poruka
- 33.080
Zar rat nisu izazvali oni koji su:Jest ba, bio je rat koji su Hrvati izazvali jednostranim proglašenjem secesije.To da je Hrvate bilo baš briga za međunarodne i domaće tada važeće zakone mi je poznato, zato su ih često i kršili.Naravno da nisu priznavali samoproglašen ustav RH donet bez njihove saglasnosti, a kako su Hrvati mogli da se otcepe protivpravno od Jugoslavije mogli su i oni od takve Hrvatske, što su i uradili.
Kakvo pravo su imali ako su prekršili sve međunarodne zakone i rezolucije i jugoslovenske zakone!Takav stav mogu da imaju samo divlje horde a ne narodi.I usled toga Srbi su imali pravo da ne priznaju takvu Hrvatsku, da traže ostanak u Jugoslaviji teritorija gde su većina, i da brane svoje domove i porodice od takvih divljaka - povampirenih ustaša.
Kao što rekoh ta operacija nema veze sa tim planom, koji nije bio ni prvi koji bi rešio ratni sukob tamo.Odbili su ga i Hrvati kao što rekoh i šta imali su pravo da napadnu teritoriju pod zaštitom UN-a, svašta.
Po rezoluciji 1244 jeste, i biće sve dok ga Srbija ne prizna.To su rekli i Turci.
- tvrdili da treba poništiti Ustav SFRJ iz 1974.
- zahtjevali da Jugoslaviju treba centralizirati, smanjiti prava republika i dati mnogo veće ovlasti Beogradu
- promijenili Ustav SR Srbije i proglasili taj republički ustav nadređenim ustavu federacije, čime su zapravo prvi izvršili secesiju od Jugoslavije
- držali mitinge s motivima, temama i simbolima Dušanovog carstva, kneza Lazara, sv. Save, cara Dušana, četničkog pokreta, motom Svi Srbi u jednoj državi, Srpsko je sve gdje je makar jedan srpski grob i s tim i takvim simbolima i motivima tvrdili da se, tobože, bore za očuvanje Jugoslavije
- još krajem 1980-ih tvrdili da su Hrvati njihovi smrtni neprijatelji
- postavili ultimativan zahtjev da će se zajednica 6 naroda i ostalih narodnosti preurediti i funkcionirati onako kako to hoće Srbi pa bilo to milom ili silom
????
Srbi se nisu mogli odcjepiti od Hrvatske, jer niti je Hrvatska bila federacija, niti su Srbi imali autonomiju i autonomni teritorij u Hrvatskoj. Srbi nisu imali ŠTO odcjepiti. Hrvati (i ostali narodi) su imali svoje republike i mogli su se odcjepiti. Razumijem da Srbi nisu htjeli priznati hrvatski ustav, hrvatsku teritorijalnu cjelovitost i hrvatsku državu i zato su bili vojno zgaženi i poraženi. Njihov problem. Nama svejedno.
Jugoslavija se raspala i prestala je postojati, što je prihvaćeno kao činjenica na međunarodnoj razini. Samo se srpsko političko vodstvo držalo fantazije da se Jugoslavija nije raspala i da još postoji, iako je to bila "činjenica" samo u njihovim snovima. Činjenica je da se Jugoslavija raspala i nestala do kraja 1991. godine, što je prihvaćeno i priznato sljedeće godine od strane čitavog svijeta. Samo su Srbi imali neki svoj ludi scenarij u glavama po kojem je ta država još uvijek važila, kao i njeni nepostojeći zakoni i ustav.
Srbi nisu imali pravo ne priznati Hrvatsku, niti ih je itko tražio da priznaju, jer je Hrvatsku priznao čitav svijet i oni su je morali priznati, htjeli, ne htjeli. Od sredine 1992. godine, Srbi u Hrvatskoj su bili teroristi, agresori i okupatori tuđeg teritorija te kako si napisao, divlja horda.
Plan Z-4 može imati veze s operacijom Oluja, a i ne mora. Sasvim je svejedno. Republika Hrvatska je te 1995. godine imala apsolutno pravo i zakonsku obavezu poslati svoju vojsku kad god hoće i kako god hoće na okupirani dio svog teritorija i uz primjenu krajnjih sredstava prisile natjerati pobunjeno stanovništvo da se pokori državnim institucijama Republike Hrvatske.
Druga je stvar što su Srbi bili ujedno i naivni i bahati vjerujući da će ih dovijeka štititi nekakva "zaštićena zona". Mi nismo miroljubivi i ne okrećemo drugi obraz i savršeno nas nije briga što Srbi misle o bilo čemu. Tamo gdje mi smatramo da doseže naše pravo i naša volja, bit će i može biti samo kako mi želimo i hoćemo i u vezi toga nitko od Srba ne bi trebao ni smio imati bilo kakve iluzije. Budi ok i dobar s nama i mi ćemo biti dobri prema tebi. Dirni se u nas i srušit ćemo nebo na tebe. Hrvatsko državno pravo nije stvar ni dogovora ni kompromisa. To je zapisano onako kako jeste i tko se toga ne pridržava ne može očekivati ništa dobroga od Hrvata.
Kosovo ste izgubili. Već sam ti napisao svoje mišljenje o tim us*anim rezolucijama UN-a. Vrijede samo kao WC papir.