Република Српска Крајина

Jest ba, bio je rat koji su Hrvati izazvali jednostranim proglašenjem secesije.To da je Hrvate bilo baš briga za međunarodne i domaće tada važeće zakone mi je poznato, zato su ih često i kršili.Naravno da nisu priznavali samoproglašen ustav RH donet bez njihove saglasnosti, a kako su Hrvati mogli da se otcepe protivpravno od Jugoslavije mogli su i oni od takve Hrvatske, što su i uradili.

Kakvo pravo su imali ako su prekršili sve međunarodne zakone i rezolucije i jugoslovenske zakone!Takav stav mogu da imaju samo divlje horde a ne narodi.I usled toga Srbi su imali pravo da ne priznaju takvu Hrvatsku, da traže ostanak u Jugoslaviji teritorija gde su većina, i da brane svoje domove i porodice od takvih divljaka - povampirenih ustaša.

Kao što rekoh ta operacija nema veze sa tim planom, koji nije bio ni prvi koji bi rešio ratni sukob tamo.Odbili su ga i Hrvati kao što rekoh i šta imali su pravo da napadnu teritoriju pod zaštitom UN-a, svašta.

Po rezoluciji 1244 jeste, i biće sve dok ga Srbija ne prizna.To su rekli i Turci.
Zar rat nisu izazvali oni koji su:
- tvrdili da treba poništiti Ustav SFRJ iz 1974.
- zahtjevali da Jugoslaviju treba centralizirati, smanjiti prava republika i dati mnogo veće ovlasti Beogradu
- promijenili Ustav SR Srbije i proglasili taj republički ustav nadređenim ustavu federacije, čime su zapravo prvi izvršili secesiju od Jugoslavije
- držali mitinge s motivima, temama i simbolima Dušanovog carstva, kneza Lazara, sv. Save, cara Dušana, četničkog pokreta, motom Svi Srbi u jednoj državi, Srpsko je sve gdje je makar jedan srpski grob i s tim i takvim simbolima i motivima tvrdili da se, tobože, bore za očuvanje Jugoslavije
- još krajem 1980-ih tvrdili da su Hrvati njihovi smrtni neprijatelji
- postavili ultimativan zahtjev da će se zajednica 6 naroda i ostalih narodnosti preurediti i funkcionirati onako kako to hoće Srbi pa bilo to milom ili silom
????

Srbi se nisu mogli odcjepiti od Hrvatske, jer niti je Hrvatska bila federacija, niti su Srbi imali autonomiju i autonomni teritorij u Hrvatskoj. Srbi nisu imali ŠTO odcjepiti. Hrvati (i ostali narodi) su imali svoje republike i mogli su se odcjepiti. Razumijem da Srbi nisu htjeli priznati hrvatski ustav, hrvatsku teritorijalnu cjelovitost i hrvatsku državu i zato su bili vojno zgaženi i poraženi. Njihov problem. Nama svejedno.

Jugoslavija se raspala i prestala je postojati, što je prihvaćeno kao činjenica na međunarodnoj razini. Samo se srpsko političko vodstvo držalo fantazije da se Jugoslavija nije raspala i da još postoji, iako je to bila "činjenica" samo u njihovim snovima. Činjenica je da se Jugoslavija raspala i nestala do kraja 1991. godine, što je prihvaćeno i priznato sljedeće godine od strane čitavog svijeta. Samo su Srbi imali neki svoj ludi scenarij u glavama po kojem je ta država još uvijek važila, kao i njeni nepostojeći zakoni i ustav.

Srbi nisu imali pravo ne priznati Hrvatsku, niti ih je itko tražio da priznaju, jer je Hrvatsku priznao čitav svijet i oni su je morali priznati, htjeli, ne htjeli. Od sredine 1992. godine, Srbi u Hrvatskoj su bili teroristi, agresori i okupatori tuđeg teritorija te kako si napisao, divlja horda.

Plan Z-4 može imati veze s operacijom Oluja, a i ne mora. Sasvim je svejedno. Republika Hrvatska je te 1995. godine imala apsolutno pravo i zakonsku obavezu poslati svoju vojsku kad god hoće i kako god hoće na okupirani dio svog teritorija i uz primjenu krajnjih sredstava prisile natjerati pobunjeno stanovništvo da se pokori državnim institucijama Republike Hrvatske.

Druga je stvar što su Srbi bili ujedno i naivni i bahati vjerujući da će ih dovijeka štititi nekakva "zaštićena zona". Mi nismo miroljubivi i ne okrećemo drugi obraz i savršeno nas nije briga što Srbi misle o bilo čemu. Tamo gdje mi smatramo da doseže naše pravo i naša volja, bit će i može biti samo kako mi želimo i hoćemo i u vezi toga nitko od Srba ne bi trebao ni smio imati bilo kakve iluzije. Budi ok i dobar s nama i mi ćemo biti dobri prema tebi. Dirni se u nas i srušit ćemo nebo na tebe. Hrvatsko državno pravo nije stvar ni dogovora ni kompromisa. To je zapisano onako kako jeste i tko se toga ne pridržava ne može očekivati ništa dobroga od Hrvata.

Kosovo ste izgubili. Već sam ti napisao svoje mišljenje o tim us*anim rezolucijama UN-a. Vrijede samo kao WC papir.

Ono kad bi se osjećaj nečije nemoći i frustracije mogao opipati na internetu. :lol:
Ne znam ja. Ja je osećam telepatski. Vidim da sanjaš granicu na Kupi i minobacače kako prebacuju čas ispred čas iza tebe. I onda se budiš u lokvi znoja, jer znaš da Rusi dolaze ko što su došli četres pete. Ne moraš mi ni reći.

Oće to, kad se toliko negativne karme nakupi.

Ne znam ja. Ja je osećam telepatski. Vidim da sanjaš granicu na Kupi i minobacače kako prebacuju čas ispred čas iza tebe. I onda se budiš u lokvi znoja, jer znaš da Rusi dolaze ko što su došli četres pete. Ne moraš mi ni reći.

Oće to, kad se toliko negativne karme nakupi.
Uf, tebi stvarno nije dobro. Takve deluzije i fantazije nemaju ni 6-godišnjaci. I oni su to prerasli. :lol:

Zar rat nisu izazvali oni koji su:
- tvrdili da treba poništiti Ustav SFRJ iz 1974.
- zahtjevali da Jugoslaviju treba centralizirati, smanjiti prava republika i dati mnogo veće ovlasti Beogradu
- promijenili Ustav SR Srbije i proglasili taj republički ustav nadređenim ustavu federacije, čime su zapravo prvi izvršili secesiju od Jugoslavije
- držali mitinge s motivima, temama i simbolima Dušanovog carstva, kneza Lazara, sv. Save, cara Dušana, četničkog pokreta, motom Svi Srbi u jednoj državi, Srpsko je sve gdje je makar jedan srpski grob i s tim i takvim simbolima i motivima tvrdili da se, tobože, bore za očuvanje Jugoslavije
- još krajem 1980-ih tvrdili da su Hrvati njihovi smrtni neprijatelji
- postavili ultimativan zahtjev da će se zajednica 6 naroda i ostalih narodnosti preurediti i funkcionirati onako kako to hoće Srbi pa bilo to milom ili silom
????

Srbi se nisu mogli odcjepiti od Hrvatske, jer niti je Hrvatska bila federacija, niti su Srbi imali autonomiju i autonomni teritorij u Hrvatskoj. Srbi nisu imali ŠTO odcjepiti. Hrvati (i ostali narodi) su imali svoje republike i mogli su se odcjepiti. Razumijem da Srbi nisu htjeli priznati hrvatski ustav, hrvatsku teritorijalnu cjelovitost i hrvatsku državu i zato su bili vojno zgaženi i poraženi. Njihov problem. Nama svejedno.

Jugoslavija se raspala i prestala je postojati, što je prihvaćeno kao činjenica na međunarodnoj razini. Samo se srpsko političko vodstvo držalo fantazije da se Jugoslavija nije raspala i da još postoji, iako je to bila "činjenica" samo u njihovim snovima. Činjenica je da se Jugoslavija raspala i nestala do kraja 1991. godine, što je prihvaćeno i priznato sljedeće godine od strane čitavog svijeta. Samo su Srbi imali neki svoj ludi scenarij u glavama po kojem je ta država još uvijek važila, kao i njeni nepostojeći zakoni i ustav.

Srbi nisu imali pravo ne priznati Hrvatsku, niti ih je itko tražio da priznaju, jer je Hrvatsku priznao čitav svijet i oni su je morali priznati, htjeli, ne htjeli. Od sredine 1992. godine, Srbi u Hrvatskoj su bili teroristi, agresori i okupatori tuđeg teritorija te kako si napisao, divlja horda.

Plan Z-4 može imati veze s operacijom Oluja, a i ne mora. Sasvim je svejedno. Republika Hrvatska je te 1995. godine imala apsolutno pravo i zakonsku obavezu poslati svoju vojsku kad god hoće i kako god hoće na okupirani dio svog teritorija i uz primjenu krajnjih sredstava prisile natjerati pobunjeno stanovništvo da se pokori državnim institucijama Republike Hrvatske.

Druga je stvar što su Srbi bili ujedno i naivni i bahati vjerujući da će ih dovijeka štititi nekakva "zaštićena zona". Mi nismo miroljubivi i ne okrećemo drugi obraz i savršeno nas nije briga što Srbi misle o bilo čemu. Tamo gdje mi smatramo da doseže naše pravo i naša volja, bit će i može biti samo kako mi želimo i hoćemo i u vezi toga nitko od Srba ne bi trebao ni smio imati bilo kakve iluzije. Budi ok i dobar s nama i mi ćemo biti dobri prema tebi. Dirni se u nas i srušit ćemo nebo na tebe. Hrvatsko državno pravo nije stvar ni dogovora ni kompromisa. To je zapisano onako kako jeste i tko se toga ne pridržava ne može očekivati ništa dobroga od Hrvata.

Kosovo ste izgubili. Već sam ti napisao svoje mišljenje o tim us*anim rezolucijama UN-a. Vrijede samo kao WC papir.
Нису.
Устав из 1974 је дезинтегрисао земљу док је свака централизација значила очување Југославије као јединствене творевине, а за то су недвосмислено били Срби, можда не из превелике љубави према њој већ зато што су били расути по свим републикама али то не мења на ствари.
Устав Србије који је промењен са два нова амандмана није мењао ништа на нивоу федерације већ њених покрајина и то потпуно са правом па је СР Србија била само правно чвршће повезана што је било и складу са федералним уставом па је и уставни суд то потврдио.
Па нису Срби једини држали митинге, то су радили и Хрвати са све усташком реториком....
Не знам ко је то тврдио али се свакако наслућивало после тзв. хрватског пролећа 1971 и онога што су Хрвати о Србима јавно говорили, дакле пре било којих српским митинга.
Нико такав захтев није послао измишљаш, једноставно су тражили да Југославија остане онаква каква јесте, а како што рекох републике и јесу имале већа овлашћења по уставу из 1974 од саме федарације у многим областима.
Па шта ако Хрватска није била федарација, и она се противправно отцепила од Југославије, непоштујући било која правна акта.Чуј Хрвати су се могли отцепити од Југославије и то у југословенским републичким границама пази молим те како да не.
И зато су Хрвати почили још једно етничко чишћење у том веку по чему су иначе једино и познати.Оно што је брука и срамота за нормалне људе Хрватима очито годи.
Није се она сама распала него је НЕКО томе кумовао а то нису били Срби, али су зато у складу са околностима тражили своја права као што су их тражили и остали народи.
Исти ти који су признали такву Хрватску су донели и неке резолуције које ето ти не признајеш, па не видим по чему би признање Хрватске било релевантно за било шта.
Нису, Срби су од 1992 били заштићени зонама УН-а на просторима на којима су живели у већини, и међународним законима и конвенцијама које су Хрвати 1995 прекршили а то су радили и раније, а то јесте обичај дивљака који законе не признају.
З-4 нема никакве везе са том операцијом, иако неуспешани до тада мировни преговори су још били току.Никакво законско право Хрватска није имала према РСК, то право су јој одузеле међународне институције.
Познато ми је ко сте, а и шта сте са таквим ставовима радили у прошлости а и тада.Хрватско државно право је једна фарса која је узроковала геноцид и смрт на хиљаде невиних људи, отуда Хрватска и јесте злочиначка творевина, видим да ти је то познато.

Баш ћемо Хрвате да питамо шта мисле о томе.Исто као и признање Хрватске, баш као тоалет папир, лепо је знати начин на који ти је настала држава, чисто због будућег нестајања, зато Југославија и није боље прошла.

Poslednja izmena:

Špijun zvani „Broj jedan“: Kako je Manolić razotkrio Arkanove prljave poslove za Hrvatsku​

Region Autor: P. V. P. 15. apr 202414:03 47 komentara

joza-manolic-285520-725x408.bmp
N1

Josip Manolić preminuo je u 105. godini, a po mnogo čemu njegov život je bio neobičan i kao iz krimi-filma. Dovoljno je reći da je kao pripadnik Udbe nosio nadimak "Broj jedan". Manolić je decenijama bio neposredni svedok mnogih stvari koje su oblikovale region.

Komunista, prvoborac iz Drugog svetskog rata, visokopozicionirani pripadnik tajne službe Jugoslavije (UDBA), zatim disident iz sedmadestih godina prošlog veka, osnivač Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), koji je zatim napustio, drugi predsednik Vlade Republike Hrvatske – samo su deo su onoga šta je Manolić bio.
Kako je naveo u svojoj autobiografiji, Manolić je bio čovek koji je živeo u četiri režima. Neke je rušio, neke je gradio, a neke i gradio i rušio.
Poslednje rušenje bilo je ono kada je nestala Jugoslavija. Bio je jedan od učesnika sastanaka u Karađorđevu 1991. godine gde su se vodili pregovori predsednika jugoslovenskih republika pred raspad zemlje i početak rata.

Milošević nije bio zainteresovan za Srbe u Hrvatskoj​

Kako tvrdi, bio je prisutan sastanku Miloševića i Tuđmana „to je bilo 1992. ili početkom 1993. godine“ kada su faktički Srbi iz Hrvatske prepušteni Zagrebu:
„Ja sam bio prisutan na razgovoru Tuđmana i Miloševića kada je Milošević rekao: „Srbi u Hrvatskoj su vaša unutrašnja stvar. Ja sam zainteresovan za Bosnu“.
U svojoj autobiografiji naveo je da je postojala saradnja hrvatskih bezbednosnih službi i Željka Ražantovića Arkana, kriminalca, vođe paravojne formacije „Tigrovi“ i kako se tvrdi saradnik bezbenosnih službi Jugoslavije i Srbije. Tačnije da je Arkan poslao snimke zločina u Vukovaru iz 1991. godine.
„Bila prljava igra sa Arkanom. U jednom momentu u tom međusobnom špijuniranju dolazi do situacija kada treba nekome nešto dati. To je trgovina i on je trgovao. Deo priče o Arkanu vezan je i za njegovu mladost na našem hrvatskom prostoru“, naveo je Manolić u velikom intervjuu za Nedeljnik iz 2016. godine.
Arkan je, prema njegovim rečima, zaslužan za prodaju oružja JNA tada još uvek jugoslovenskoj republici Hrvatskoj.
„Željko Ražnatović Arkan još tokom istrage i boravka u Remetincu u leto 1991. godine (zatvor u Zagrebu) i pre režiranog suđenja, postao dobavljač oružja za potrebe Republike Hrvatske. Početkom 1991. godine, tačnije, u aprilu te godine, Republika Hrvatska kupila je njegovim posredovanjem od njegove firme iz vojnog skladišta u Batajnici mnogo oružja, pretežno ‘kalašnjikove’ AK-47 i protivtenkovsko naoružanje. Bila je reč o 12 šlepera oružja“, tvrdi Manolić u memoarima i „Politika i domovina“ i ističe da je ovo oružje plaćeno zlatom i srebrom, a da je Arkan i 1992. godine prodavao oružje Hrvatskoj.
Podatke o tome, kako navodi, su znali čelnici HDZ Glavaš, Perković i Šeks.
„Nekoliko dana pre plaćanja oružja Ražnatoviću Arkanu, naši pojedinci, u zgradi Županijskog suda u Osijeku, pripremiće dve aktovke pune zlata i srebra. Naime, oružje je navodno plaćeno zlatom i srebrom“, piše Manolić i dodaje da su i danas neka pitanja s tim u vezi ostala bez odgovora.

Joža, Broj jedan, najstariji evropski špijun​

Josip Manolić, u javnosti poznatiji kao Joža, proslavio je 104. rođendan 22. marta. Rođen je u Kalinovcu kraj Đurđevca 1920. godine. U mladosti je postao komunista. Sa 18 godina ušao je u SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije). Bio je potpredsednik Udruženja radničkih sindikata (URS) u kožarskoj industriji. Godine 1939. s 19 godina primljen je u Komunističku partiju Jugoslavije (KPJ), a godinu dana kasnije izabran je za sekretara Okružnog komiteta SKOJ-a za Novu Gradišku i člana pokrajinskog komiteta Partije.
Zbog umnožavanja i deljenja letaka KPJ ustaške vlasti su ga uhapsila 1941. godine ali su ga osudile na zatvorsku kaznu i uskoro pustile. Manolić je 1944. imenovan je za načelnika Ozne 2 u Bjelovaru, komunističke policije koja ga šalje u oslobođenje Bjelovara i okoline.

18. jun 2015
Dve godine kasnije, 1946. odlazi u Zagreb kao načelnik Odjela za izvršenje kaznenih sankcija u Sekretarijatu za unutrašnje poslove.

„Praćenje Stepinca u zatvor“

Jedna od njegovih dužnosti bila je i da bude u pratnji kardinala Alojzija Stepinca optuženog za saradnju na nacistima, prilikom njegova odlaska u zatvor u Lepoglavi. Katolika crkva je činila sve kako bi se Stepinac oslobodio. Tako je Papa Pije XII 29. novembra 1952. godine, tadašnji Dan republike Jugoslavije imenovao 14 novih kardinala, a među njima i nadbiskupa Stepinca. Jugoslavija je odgovorila protivmerom tako što je prekinula sve diplomatske odnose sa Svetom Stolicom 12. decembra 1952. godine.
U tadašnjoj Udbi bio je zadužen za zatvore u kojima su bili politički zatvorenici i tu je dužnost obavljao do 1963. godine.
Osam godina kasnije, Manolić se priključio tzv. hrvatskom proleću što je značilo masovno pokazivanje nacionalistima, prvi put od oslobođenja odnosno uništenja nacističke kvislinške tvorevine nezavisne države Hrvatske.
Zbog toga je isključen iz Saveza komunista Jugoslavije i, kako kaže, bio mu je oduzet pasoš do 1990. godine.
Tuđman (prvi predsednik osamostaljene Hrvatske) je dobio pasoš dobiti četiri godine prije mene. A on je osuđivan, zatvaran, a ja samo izbačen iz partije“, govorio je.
Sa Franjom Tuđmanom, 1989. godine, osnovao je Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ). Bio mu je jedan od najbližih saradnika i kada je Tuđman postao prvi predsednik Hrvatske od uvođenja višestranačja.
U periodu od 24. avgusta 1990. do 17. jula 1991. bio je premijer Hrvatske, nasledivši na toj funkciji Stjepana Mesića.
Posle frakcijskih borbi i različitih stavova oko Bosne i Hercegovine 1994. godine pokušava prevrat u HDZ, ali bez uspeha. Iste godine sa Stjepanom Mesićem, Slavkom Degoricijom izlazi iz HDZ-a, a godinu dana kasnije osnivaju svoju stranku Hrvatskih nezavisnih demokrata (HND).
“Razlaz nije vezan za jednu nesuglasicu, iako je pitanje Bosne presudno. Tu je i izdaja Nemačke kao saveznika, te nekritičan odnos prema mafiokraciji iznikloj iz naših redova, dvostruki kriterijumi i linije zapovedanja itd“, navodi.
No taj razlaz ima i svoju obaveštajnu dimenziju jer Manolić pominje da je američka obaveštajna služba CIA tražila njegovu smenu.
Govoreći pre nekoliko godina o novoj generaciji politčara u regionu rekao je:
„Nova generacija političara deluje mi kao generacija političara koja se jako trudi da na političkoj sceni opstane pod svaku cenu. To nije dobro. Iako je politika umeće mogućeg, ipak je njena najveća vrednost moralnost. Susedi su po prirodi usmereni jedni na druge, a hrvatski i srpski narod povezani su brojnim vezama. Politika „hladnog rata“ ne vodi nikuda“, naveo je.
Nadživeo je dve supruge, a druga je bila mlađa od njega 37 godina. Ima tri ćerke Darku, Zrnku i Jasnu. Preboleo je i korona virus. Zvali su ga i najstarijim evropskim špijunom, ali i Brojem jedan, po junaku lika iz stripa Alan Ford. U pitanju je deda, star nekoliko hiljada godina koji zna sve o svima, a podatke pohranjuje u svoju knjižicu (bilježnicu).

На данашњи дан прије 28 година, 4.августа 1995.године започела је злочиначка операција, коју су неоусташке хуље назвале "Олујом", војно-полицијских снага неовисне државе Хрватске којом је извршен погром над српским становништвом у Републици Српској Крајини.
За ову злочиначку операцију неовисна држава Хрватска је по њиховим информацијама ангажовала 162.000 војника. Насупрот њима војска РСК је бројала 25-30.000 војника просјечне старости 53 године, у оклопним и моторизованимм јединицама 10ак пута инфериорнија. И поред тако неповољног омјера, војска РСК би се одбранила да се на страну злочиначке неоусташке жгадије није сврстао прејак играч, силник с ону страну Атлантика са својим капацитетима, гдје је "специјални" (пропагандни) рат одиграо важну улогу. Који је уосталом и испланирао ову злочиначку операцију, извршиоци радова и крвавог посла ниткови у тадашњем политичком и војном врху ове творевине, насљеднице емндехазије.
Током злочиначке операције протјерано је 200.000 Срба са својих огњишта, 1.192 српска цивила су свирепо убијени укључујући и девет хендикепираних особа који су на звјерски начин уморени у Двору на Уни.
Очекивано у овој новој Хрватској се свих ових година прославља овај датум и дан када је извршен погром над српским становништво и довршено оно што је започето у времену Јадовна и Јасеновца чиме докасзују да су "достојна насљеднице" монструм творевине ендехазије.

Realno, Hrvata u Bosni je početkom 20. veka bilo za na prste da se izbroji. Katolika je bilo oko 250.000.

Plemenite sorte se smanjuju a korov prevladava.
Konstantin VII. Porfirogenet je još u 10. stoljeću zapisao da su Pliva, Pset, Livno, Imota odnosno zapadni dijelovi Bosne i Hercegovine hrvatske zemlje. Pop Dukljanin, Andrea Dandolo, Flavio Biondo su u 12.-15. stoljeću išli čak i dalje pa tvrdili da je istočna Hercegovina također hrvatska teritorija.

Konstantin VII. Porfirogenet je još u 10. stoljeću zapisao da su Pliva, Pset, Livno, Imota odnosno zapadni dijelovi Bosne i Hercegovine hrvatske zemlje. Pop Dukljanin, Andrea Dandolo, Flavio Biondo su u 12.-15. stoljeću išli čak i dalje pa tvrdili da je istočna Hercegovina također hrvatska teritorija.
1. Mešaš zemlje i narod.
2. Tvrdio je i Deretić da su Srbi otkrili Ameriku i izgradili Egipat.
3. Ne dosađuj.

Back