Republika Srpska i Milorad Dodik - narodni čovek za sva vremena!

1643286845749.png

27.01.2022. • 09:40 Srbija Danas/Srna

DODIK NA DAN SEĆANJA NA NASTRADALE U HOLOKAUSTU: Pored Jevreja, Srbi su platili najveću cenu SLOBODE - spomenuo logor "SILOS"​

Dodik jasno o Srbima u Drugom svetskom ratu.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, da je srpski narod, zajedno sa Jevrejima, najskuplje platio svoju slobodu i opstanak na evropskom kontinentu, boreći se uvek na strani patriota i pobednika koji su bili izloženi raznim strahotama i neviđenoj torturi fašista i okupatora.

Dodik je istakao da se na današnji dan, ali i svaki dan sa velikim poštovanjem i pijetetom treba setiti jednog od najvećih zala u novijoj istoriji Holokausta, kako prenose mediji.

- Milioni nevinih ljudi, dece, žena, staraca izgubili su živote tokom Drugog svetskog rata, stradajući od zloglasne nacističke ruke. Takođe, posebno treba da se setimo onih koji su tada preživeli sve strahote i muke koncentracionih logora i nacističkog divljanja - istakao je Dodik.

On je naglasio da srpski narod treba da bude ponosan na svoju pobedničku prošlost i pretke, kao i na činjenicu da je uvek bio na pobedničkoj strani, koja je bila jedina prava i slobodarska.

- Treba da budemo ponosni što pripadamo srpskom narodu koji je, zajedno sa Jevrejima, najveći stradalnik u Drugom svetskom ratu. I Srbi i Jevreji su narodi hrabrosti, slobode, pravde i ponosa. Obaveza svih nas, kao i budućih generacija jeste da nikada ne dozvolimo da se naši preci postide nas, svojih potomaka. Mi ne smemo da dozvolimo da budemo manje hrabri, manje odvažni, manje ponosni i odlučni od naših predaka. Mi moramo da budemo njihov ponos kao što smo i mi ponosni na herojsku prošlost naših predaka - poručio je Dodik.

On je istakao da je na današnji dan 1996. godine, dva meseca nakon što je potpisan Dejtonski mirovni sporazum, zatvoren i koncentracioni logor "Silos" u Tarčinu kod Sarajeva, u kojem je bilo zatočeno više od 600 srpskih civila.

To je porazna činjenica da i danas ima onih koji slede ideje najcrnje i najmračnije istorije koja se dogodila u 20. veku. To treba da nam bude stalna opomena da je fašizam zlo koje nikada nikome ne sme da se ponovi – naveo je srpski član Predsedništva BiH.

Generalna skupština UN 2005. godine usvojila je rezoluciju o obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta 27. januara, kada su jedinice Sovetske armije 1945. godine oslobodile najveći nacistički koncentracioni logor – Aušvic.

Taj dan se posebno obeležava u evropskim zemljama u kojim je tokom Drugog svetskog rata život izgubilo 53 miliona ljudi, među kojima gotovo 31 milion civila.

Prema podacima Spomen-područja Donja Gradina, u zloglasnom logoru Jasenovac tokom Drugog svetskog rata stradalo je 700.000 žrtava ustaškog zločina, među kojima je život izgubilo 500.000 Srba, 40.000 Roma, 33.000 Jevreja, 127.000 antifašista. U Jasenovcu je stradalo i 20.000 dece.
https://www.srbijadanas.com/vesti/r...bi-su-platili-najvecu-cenu-slobode-2022-01-27

bih je drzava tri konstitutivna naroda, tako je po dejtonu.

svakinarod bira svog predstavnika.

vi biste na prevaru zato jer ste se namnozili da drugom konstitutivnom narodu odredjujete njegovog predstavnika po svom cefu.
jos se pitas i zasto?

to moze samo bezbobrazni stvor.

upravo to ce vas kostati.
Ne znam baš da je to ispravno. Naravno da treba vitalne interese Hrvata zaštiti nekim zakonom tj da stvari koje su im vitalni interes se po ustavu se ne mogu mijenjati ali ne može moj glas da vrijedi 4 puta manje. Srbi bi odma u rat krenuli ako bi Albanci na Kosovu jedan glas imali, Bošnjaci na Sandzaku jedan glas i Srbi jedan glas u Srbiji i onda im Bošnjaci i Albanci konstantno državu blokiraju ali pošto se o Bošnjacima rade onda može sve i jos su bezobrazni. Velika briga o Hrvatima zadnje vrijeme u Srpskim redovima. :D

Pogledajte prilog 1092026

DODIK NA DAN SEĆANJA NA NASTRADALE U HOLOKAUSTU: Pored Jevreja, Srbi su platili najveću cenu SLOBODE - spomenuo logor "SILOS"​

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, da je srpski narod, zajedno sa Jevrejima, najskuplje platio svoju slobodu i opstanak na evropskom kontinentu, boreći se uvek na strani patriota i pobednika koji su bili izloženi raznim strahotama i neviđenoj torturi fašista i okupatora.

Dodik je istakao da se na današnji dan, ali i svaki dan sa velikim poštovanjem i pijetetom treba setiti jednog od najvećih zala u novijoj istoriji Holokausta, kako prenose mediji.

- Milioni nevinih ljudi, dece, žena, staraca izgubili su živote tokom Drugog svetskog rata, stradajući od zloglasne nacističke ruke. Takođe, posebno treba da se setimo onih koji su tada preživeli sve strahote i muke koncentracionih logora i nacističkog divljanja - istakao je Dodik.

On je naglasio da srpski narod treba da bude ponosan na svoju pobedničku prošlost i pretke, kao i na činjenicu da je uvek bio na pobedničkoj strani, koja je bila jedina prava i slobodarska.

- Treba da budemo ponosni što pripadamo srpskom narodu koji je, zajedno sa Jevrejima, najveći stradalnik u Drugom svetskom ratu. I Srbi i Jevreji su narodi hrabrosti, slobode, pravde i ponosa. Obaveza svih nas, kao i budućih generacija jeste da nikada ne dozvolimo da se naši preci postide nas, svojih potomaka. Mi ne smemo da dozvolimo da budemo manje hrabri, manje odvažni, manje ponosni i odlučni od naših predaka. Mi moramo da budemo njihov ponos kao što smo i mi ponosni na herojsku prošlost naših predaka - poručio je Dodik.

On je istakao da je na današnji dan 1996. godine, dva meseca nakon što je potpisan Dejtonski mirovni sporazum, zatvoren i koncentracioni logor "Silos" u Tarčinu kod Sarajeva, u kojem je bilo zatočeno više od 600 srpskih civila.

To je porazna činjenica da i danas ima onih koji slede ideje najcrnje i najmračnije istorije koja se dogodila u 20. veku. To treba da nam bude stalna opomena da je fašizam zlo koje nikada nikome ne sme da se ponovi – naveo je srpski član Predsedništva BiH.

Generalna skupština UN 2005. godine usvojila je rezoluciju o obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta 27. januara, kada su jedinice Sovetske armije 1945. godine oslobodile najveći nacistički koncentracioni logor – Aušvic.

Taj dan se posebno obeležava u evropskim zemljama u kojim je tokom Drugog svetskog rata život izgubilo 53 miliona ljudi, među kojima gotovo 31 milion civila.

Prema podacima Spomen-područja Donja Gradina, u zloglasnom logoru Jasenovac tokom Drugog svetskog rata stradalo je 700.000 žrtava ustaškog zločina, među kojima je život izgubilo 500.000 Srba, 40.000 Roma, 33.000 Jevreja, 127.000 antifašista. U Jasenovcu je stradalo i 20.000 dece.
https://www.srbijadanas.com/vesti/r...bi-su-platili-najvecu-cenu-slobode-2022-01-27
Najviše Srba je Dodik iz Bosne istjerao.

MILORAD DODIK POZDRAVIO DOLAZAK DRAGANA ČOVIĆA NA SKUPŠTINU REPUBLIKE SRPSKE! Izetbegovića nazvao KALKULANTOM!​

BOSNA I HERCEGOVINA
28.01.2022. 18:02h

Srpski član Predsedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik pozdravio je danas odluku predsednika HDZ BiH Dragana Čovića da se obrati na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske, zakazanoj za 1. februar.

Dodik je naveo da je lider Stranke demokratske akcija (SDA) Bakir Izetbegović to odbio iz "kalkulantskih razloga". Izetbegović je kazao da se se o političkoj krizi u BiH treba razgovarati u parlamentu BiH.

"Mi ćemo odlučivati o onome šta će nas odvesti u parlament BiH. Mi ćemo predložiti zakon i biće prva tačka dnevnog reda o kojoj ćemo razgovarati", kazao je lider SNSD-a posle sednice Izvršnog komiteta stranke.
Dodik je ranije najavio da će se predložiti usvajanje zakona prema kome bi bila predvidjena zatvorska kazna za svakoga ko bilo koga u BiH nazove "genocidnim".

Govoreći o izbornoj reformi, on je naveo da konstitutivnost tri naroda i dva entiteta ne sme da bude dovedena u pitanje.
Prema njegovim rečima, SNSD odbacuje mogućnost da se član Predsedništva BiH bira indirektno u parlamentu BiH i da isti stav ima i opozicija u RS.

"Stavili smo tačku na to pitanje. To pitanje je za one koji se nalaze u Neumu. Ono što će nas dovesti za sto jeste predlog u kome će se videti da je transparentan izbor srpske delegacije u Domu naroda Federacije BiH i da je ona legitimna. Ako ne bude tako, nećemo glasati ni za kakvo drugo rešenje", rekao je Dodik.
Kurir.rs/Beta https://www.kurir.rs/region/bosna-i...ublike-srpske-izetbegovica-nazvao-kalkulantom

Mile hoće da razgovara. Hoće i Čović ali neće Baki.

BIH SINONIM ZA KRIZU: Dodik - Moramo se razdvojiti na civilizovan način​

Novosti onlajn
23. 01. 2022. u 15:31

MILORAD Dodik smatra da je "BiH propali projekat" i da je najbolje rešenje za državu da se Bošnjaci, Srbi i Hrvati "razdvoje na civilizovan način".​

БИХ СИНОНИМ ЗА КРИЗУ: Додик - Морамо се раздвојити на цивилизован начин

Foto V. Tripić

- BiH neće moći da opstane iz istog razloga zbog kog nije opstala Jugoslavija. U BiH postoje tri naroda. Dva od njih, Hrvati i Srbi, jako su nezadovoljna. Muslimani žele da stvore unitarnu državu u kojoj bi oni bili dominantan narod - rekao je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine u intervjuu za španski El Mundo.
- Naša politika nije usmerena na secesiju. Govorimo o drugačijoj mogućnosti, temeljenoj na proceni da BiH neće biti usješna kao država. Bude li tako, najbolje je razdvojiti se na civilizovan način - dodao je Dodik, a prenosi Hina.
Naglasio je da Srbi neće "početi rat kako bi se odcepili", ali je ponovio da je najbolje razdvojiti se "ako se ne može živeti zajedno".
Istakao je da Srbi "brane politički proces" ka postizanju tog cilja i da su priče o mogućem ratu "besmislene". Dodik je rekao i da BiH postoji kao država jedino zbog pritiska međunarodne zajednice.
- To je eksperiment stranaca - naglasio je Dodik. - Prvo što predlažem je da stranci prestanu da upravljaju ovom zemljom jer je ona jedina kolonija koja trenutno postoji u Evropi. Neka nas puste da pronđemo konsenzus, ako je moguće - izjavio je on.

Dodik smatra da visoki predstavnik Kristijan Šmit nema pravo da se međa u pitanja BiH.
- Na izborima pre tri godine sam osvojio najviše glasova, mnogo više nego dvojica mojih kolega iz Predsedništva zajedno. I sada dođe taj Nemac i kaže kako se budućnost BiH neće konstitutisati sa Dodikom. Šta on misli, ko je on? - rekao je Dodik.
- BiH je jedan propali projekat ... BiH se nalazi pred teškom krizom. Nije ta kriza nastala sada, ona je oduvek tu. BiH je sinonim za krizu - zaključio je Milorad Dodik.
https://www.novosti.rs/republika-srpska/vesti/1078634/milorad-dodik-republika-srpska-bih

Mile je rešio i to je završena stvar :rtfm:
https://ba.n1info.com/posts/mjestani-se-zalili-dodiku-a-on-im-porucio-javite-se-titi-je-te-video

MIJATOVIĆ: U NEUMU JE POSLJEDNJI ČIN IZDAJE BIH DA SE PODIJELI NA TRI DIJELA​

1 day ago gorazdeportal
vojin.jpg

U Neumu su danas nastavljeni pregovori o izmjenama izbornog zakona.
Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, na svom Facebook profilu komentirao je susret u jedinom bh. gradu na Jadranskom moru.
Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:
– U Neumu je u toku posljednji čin namjere da se naša država podjeli na tri djela.
Ukoliko se uspije u toj namjeri više nema promila šanse da postanemo normalna država poput svih Evropskih zemalja.
Ukoliko se to dogodi BiH nikada neće postati članica EU i definitivno više nema šanse za građansku državu koja znači jednako pravo za svakog čovjeka.
Sve ovo predstavlja konačni obračun između etnonacionalizma i liberalne demokratije.
Čast rijetkim izuzecima u Neumu je 80 posto bh. političara koji su ucijenjeni decenijskim kriminalom i korupcijom, spremnih da zbog svog opstanka na slobodi ili uspona u karijeri dozvole podjelu države na anti evropskim vrijednostima!
Bez dileme svako ko prihvati podjelu BiH na etničkim principima je izdajnik!
Svako ko prihvati podjelu BiH na etničkim principima je stao na stranu kriminala i buržoazije i izdao građane BiH!
SDP BiH je više nego ikada državnički rekao dosta više, a naša obaveza je slijedeća:
Nastaviti lobirati širom svijeta protiv podjele države. Onemogućiti na sve legitimne načine da bilo koji prijedlog koji znači podjelu države dođe u Parlament. Ukoliko se iscrpe svi legitimni načini, SDP BiH mora izvesti građane BiH na ulicu i spriječiti podjelu države.
Sve sem ovoga je šuplja priča, besmislene političke analize i bolesne političke ambicije ostavljamo onima koji ne vide šumu od drveta, ovo je momenat kada se daje sve za državu i građane, poslije ovoga nema popravnog ispita! – naveo je u svojoj objavi Mijatović.

"Vežbaju nad Hrvatima"​

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da za odnose u BiH nije dobro što su propali pregovori stranaka iz BiH o izmenama Izbornog zakona.

IZVOR: NOVOSTI NEDELJA, 30.01.2022. | 16:00

Ilustracija: Shutterstock/smith371

Dodik je naveo da ono što je mogao da čuje od lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića ukazuje da gotovo nije bilo nikakvog pomaka, približavanja i da je opšti utisak da politički predstavnici muslimana nisu hteli dogovor.

"Oni, po njima, imaju dobru varijantu da ponovo izaberu Željka Komšića i u tom pogledu zadaju definitivni politički udarac Hrvatima kao konstitutivnom narodu na ovim prostorima. Ja mislim da to nije dobro", rekao je Dodik novinarima u Banjalucima. ...

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=01&dd=30&nav_category=167&nav_id=2097382

1 day ago gorazdeportal
vojin.jpg

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, na svom Facebook profilu komentirao je susret u jedinom bh. gradu na Jadranskom moru.
– U Neumu je u toku posljednji čin namjere da se naša država podjeli na tri djela.
Ukoliko se uspije u toj namjeri više nema promila šanse da postanemo normalna država poput svih Evropskih zemalja.
Ukoliko se to dogodi BiH nikada neće postati članica EU i definitivno više nema šanse za građansku državu koja znači jednako pravo za svakog čovjeka.
Sve ovo predstavlja konačni obračun između etnonacionalizma i liberalne demokratije.
Čast rijetkim izuzecima u Neumu je 80 posto bh. političara koji su ucijenjeni decenijskim kriminalom i korupcijom, spremnih da zbog svog opstanka na slobodi ili uspona u karijeri dozvole podjelu države na anti evropskim vrijednostima!
Svako ko prihvati podjelu BiH na etničkim principima je stao na stranu kriminala i buržoazije i izdao građane BiH!
SDP BiH je više nego ikada državnički rekao dosta više, a naša obaveza je slijedeća:
Nastaviti lobirati širom svijeta protiv podjele države. Onemogućiti na sve legitimne načine da bilo koji prijedlog koji znači podjelu države dođe u Parlament. Ukoliko se iscrpe svi legitimni načini, SDP BiH mora izvesti građane BiH na ulicu i spriječiti podjelu države.
Sve sem ovoga je šuplja priča, besmislene političke analize i bolesne političke ambicije ostavljamo onima koji ne vide šumu od drveta, ovo je momenat kada se daje sve za državu i građane, poslije ovoga nema popravnog ispita! – naveo je u svojoj objavi Mijatović.
Ovaj je pravi soroševac ... original :D
Ima ih još ... Bursać, Puhalo ...

Баја забринут, шта ће бити са БиХ. :ljutko:

Додик: Неуспјех преговора у Неуму лош за БиХ (ВИДЕО)

5bbcc625-d8a0-4ce9-bf9d-7a0c0a0a0a67-dd-690x480.pngСматрам да за укупне односе у БиХ није добро што су пропали преговори странака из Федерације БиХ о измјенама Изборног закона БиХ под медијацијом међународне заједнице - рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Me daj se Bosno

Za mene je recimo pravi gradjanista Mirnes Ajanović - BOSS.

Ostali su soroševi gradjanisti i oni su najveća opasnost za mir u BiH.
Čujem da su sada uveli obaveznu vakcinaciju za starije od 60 god u kantonu Sarajevo ... to je pravi potez soroševaca.

Naravno da je gradjanska BiH neprihvatljiva ali eto, da ne kažeš da sam ćetnik ili okoreli nacionalista ... Mirnes je recimo za mene prihvatljiv lik.

Saopštenje za javnost u povodu podnošenja dopune krivične prijave protiv Vlade KS i drugih lica zbog uvođenja obavezne vakcinacije i upozorenja da postupanje po nezakonitom nalogu ne oslobađa nikoga od krivične odgovornosti​

PUBLISHED 21. 01. 2022.

Tužilaštvu Kantona Sarajevo dostavljena je dopuna krivične prijave protiv premijera Edina Forte i predsjednika stranke koja se zove Naša stranka, ministra Harisa Vranić, Vlade Kantona Sarajevo i predsjednika stranaka SDP i Narod i pravda, Nermina Nikšića i Elmedina Konakovića zbog
Zaključka Vlade KS od 6. 1. 2022. godine kojim je uvedena obavezna vakcinacije za građane starije do 60 godina, njegovatelje u staračkim domovima, lica sa udruženim bolestima i zdravstvenom kadru u Sarajevu, iako su u uputstvima proizvođača vakcina navedene kontraindikacije, dakle zabrana prijema vakcine u slučajevima težih hroničnih bolesti. ...

https://boss.ba/saopstenje-za-javno...je-po-nezakonitom-nalogu-ne-oslobadja-nikoga/

Čujem da su sada uveli obaveznu vakcinaciju za starije od 60 god u kantonu Sarajevo ... to je pravi potez soroševaca.

Naravno da je gradjanska BiH neprihvatljiva ali eto, da ne kažeš da sam ćetnik ili okoreli nacionalista ... Mirnes je recimo za mene prihvatljiv lik.

Srbi su stvorili nezavisnu BIH. General Jovan Divjak je bio general Prvog Korpusa ARBIH. Komandanti specijalniih jedinica su bili Srbi. Od Dragana Vikica, Zorana Cegara pa nadalje. Miro Lazovic i ekipa su bili politicko krilo

Evo ti samo jednog u nizu. Ovo je Srbin koji je bio kljucam u prvim danima rata u SA. Povalio je gomilu Srba, iako je i sam Srbin

Srbi su stvorili nezavisnu BIH. General Jovan Divjak je bio general Prvog Korpusa ARBIH. Komandanti specijalniih jedinica su bili Srbi. Od Dragana Vikica, Zorana Cegara pa nadalje. Miro Lazovic i ekipa su bili politicko krilo

Evo ti samo jednog u nizu. Ovo je Srbin koji je bio kljucam u prvim danima rata u SA. Povalio je gomilu Srba, iako je i sam Srbin

Ja ti ne pričam o Srbima, ovakvima-onakvima ... niti o bilo kojoj naciji ... ja ti govorim o soroševim gradjanistima kao najvećoj pretnji miru u BiH.
Soroševe gradjaniste suštinski ni BiH ne interesuje ali su sada na tom zadatku.
Bili su u merici i Mijatović i Bursać (imaš ga na face tv) i onako kao sa balkona "Svi ste vi gradjani ..."

Naravno da smo svi gradjani ... dobro kad nije reko da smo svi homo sapiensi ... hodamo uspravno na dve noge ...
Njima nije cilj BiH već uništenje nacije, tradicije, religije ...
Imaš ovu hologram gradonačelnicu, bezličnu Benjaminu, koja "čestita kalendar" kao Božić ... dakle, soroševka-globalista.

BiH je idealan poligon za eksperimentisanje globalistima.

Naravno, u Srbiji je to još gore ali nije tolika pretnja izbijanju rata kao što je to u BiH.

Dakle, najbitnije je praviti razliku izmedju previh gradjanista kakav je Mirnes i na drugoj strani, soroševih gradjanista -globalista.

1 day ago gorazdeportal
vojin.jpg

Vojina za predsjednika

Ma bezveze lupas zato sto si iz Srbije i ne poznajes Bosnu. Vi iz Srbije ste sludili ove bosanske Srbe i gurnuli ih u provaliju. Ja ti kazem da su Srbi bili kljucni u ostvarivanju nezavisne Bosne. Bosnjaci, tadasnji Muslimani su bili bezlizna masa koja nije imala pojma ni sta je ni kud goni. Hrvati i Slovenci i Srbi i Albanci su bili svesni sta su i sta je njihov interes. Bosnjaci su se nasli u neobranom grozdu i Srbi iz Bosne su tada dosli na kljucna pozicija u kljucnim momentima

Evo ti primer Gorana, srbina koji je bio snajperista u ARBIH. Francuski novinar je boravio u Bosni tokom rata i pravio reportaze i sa jedne i sa druge strane. Ovde je 20 godina nakon rata sreo ovog Gorana

Bosnjaci su dobri radnici i dobri ratnici ali ne znaju da upravljaju i komanduju. Zato su te 1992 kada je SRBIH isla ka nezavisnosti sve bitne funkcije i odluke doosili Srbi.

Pogledajte prilog 1092026

A današnji fasizam u Srbiji, nema veze :D
https://www.autonomija.info/dragan-bursac-beogradska-gimnazija-ratko-mladic.html

Šta je to sorosevac
Soroševac - globalista ...

- To je onaj ko se zalaže za obaveznu vakcinaciju ... kasnije čipovanje (smej se koliko hoćeš ali i to će doći na red).
- Propagiranje homoseksualizma ... naravno i deci ... znaš ono kad dva dečaka teraju da se ljube ... kad im sugerišu da mogu da budu i seke ako su bate i obrnuto
- Propagiranje transdženderizma i ostalih njesra više ni sam ne znam
- Rodne ravnopravnosti, polne ravnopravnosti ...
- Oduzimanje prava roditeljima o staranju o deci
- Demoliranje tradicionalne porodice
- Demoliranje religije .... to ti je kao na pr tzv "evropski islam" koji je spomenuo Makron ... posle zaćutao ali vratiće se to na dnevni red

Na kraju, stvaranje jedne svetske vlade i religije gde će Čovek (po božijem liku stvoren) biti samo resurs, platforma, ugljenična jedinica ...

Sigurno da ima još dosta toga ali ko će sad sve da se seti ...

Soroševac - globalista ...

- To je onaj ko se zalaže za obaveznu vakcinaciju ... kasnije čipovanje (smej se koliko hoćeš ali i to će doći na red).
- Propagiranje homoseksualizma ... naravno i deci ... znaš ono kad dva dečaka teraju da se ljube ... kad im sugerišu da mogu da budu i seke ako su bate i obrnuto
- Propagiranje transdženderizma i ostalih njesra više ni sam ne znam
- Rodne ravnopravnosti, polne ravnopravnosti ...
- Oduzimanje prava roditeljima o staranju o deci
- Demoliranje tradicionalne porodice
- Demoliranje religije .... to ti je kao na pr tzv "evropski islam" koji je spomenuo Makron ... posle zaćutao ali vratiće se to na dnevni red

Na kraju, stvaranje jedne svetske vlade i religije gde će Čovek (po božijem liku stvoren) biti samo resurs, platforma, ugljenična jedinica ...

Sigurno da ima još dosta toga ali ko će sad sve da se seti ...
Jesi li ovo ozbiljno napisao?

ČOVIĆ: Bošnjaci žele uvesti i četvrti narod, izbrisati konstitutivnost i pretvoriti BiH u vlastitu državu​

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH u obraćanju Narodnoj skupštini RS kazao je kako je činjenica da se tijekom razgovora o promjeni Izbornoga zakona stranci sugerirali Izetbegoviću da dođe u NSRS jer je to institucija unutar BiH.

“Zbog toga sam ovdje i došao, da Vam se obratim. Uistinu mi je čast da sam mogao doći i uputiti Vam nekoliko riječi. Mi imamo zajedničke političke probleme koji se tiču svih nas u BiH. Ključna stvar je aktualni politički trenutak koji traje mjesecima. Zadnjih nekoliko dana najviše se razgovaralo o Izbornom zakonu, a jasno nam je svima da u BiH danas ne funkcionira ni izvršna, ni zakonodavna ni pravosudna vlast. BiH odavno nije pravna država. I ono malo što funkcionira u BiH predstavlja se kao rad pojedinaca ili stranaka, a nikako sukladno ustavu”, rekao je Čović te dodao kako su to uzroci bremenitog stanja u kojem se BiH nalazi.
Ništa od 1995. godine nije nestalo iz strategija triju naroda, dodao je, poglavito onih koji nisu ostvarili svoje primarne ciljeve iz tog vremena. Zbog tog je prevažno ovo što smo razgovarali o Izbornom zakonu.
“Realno, problem je u FBIH i Vi ste mudro to prepoznali. Svjesni ste da se ne možemo dogovoriti pa ste time izbjegli elemente odgovornosti. Ti pregovori su završili u formatu u kojem su dogovarani”, izjavio je predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH.
Podsjetio je na Mostarski sporazum koji je potpisao s Izetbegovićem u kojem stoji kako će se osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, pa i Srba iz FBiH.
Međunarodne institucije u BiH su donijele oko 950 odluka, naglasio je, kako bi BiH funkcionirala, posebice između 2000. i 2005. godine. Čak 338 zakona su stranci donijeli. Smijenjeno je točno 187 osoba kroz odluke visokog predstavnika. Danas je razvidno da o tom ne bismo pričali da nije bilo one Inzkove odluke.
“Izborni zakon se veže isključivo za Europski sud za ljudska prava i presudu Ustavnog suda BiH koja govori o legitimnom predstavljanju. Ključna je odluka Sejdić-Finci koju nismo proveli od 2009. godine. Ključno je bilo brisanje nacionalne odrednice iz Ustava BiH. To je otvorilo pitanje nedovršenih strategija od prije 25 godina. Za RS je naizgled to nebitno pitanje. Ali kad se otvara pitanje Daytona, onda to nije pitanje samo jedne točke. Mi smo kroz HNS napravili zavidno jedinstvo. Mi smo došli do Daytona 2, možda to ne vidite. Ideja brisanja nacionalnih odrednica najmanje se na Hrvate odnosila, samo vi to možda ne vidite”, poručio je Čović zastupnicima NS RS.
Venecijanskoj komisiji smo kazali, otkrio je, kako se o konstitutivnosti ne može razgovarati.
“Sve je išlo dobro do Neuma, gdje je sve propalo. Venecijanska komisija je hrvatski prijedlog da se član Predsjedništva nazove kao predstavnik hrvatskog konstitutivnog naroda i ostalih građana potvrdila kao validan. Bošnjačka politika to nije prihvatila. Ona želi izbrisati nacionalne odrednice iz Ustava BiH. Vrlo snažno se u igru uveo i četvrti narod u BiH – ostali. Bošnjačka politika je time tražila još jednog člana Predsjedništva. To onda podrazumijeva brisanje konstitutivnih naroda i iz domova naroda i Predsjedništva BiH. Mi smo jasno kazali kako je hrvatski narod prepoznao namjere da FBiH postane građanska država bošnjačkog naroda. Palmer je uvijek govorio da rješavamo probleme triju konstitutivnih naroda”.
Govorio je i o odnosima s Dodikom i Izetbegovićem.
“Mi nismo u koaliciji sa SDA. Imamo partnerstva iz nužde, ali nemamo jasan okvir za zajedničko djelovanje. Već drugu godinu nemamo proračuna na razini BiH. Nemamo ni proračuna FBiH. Vi u RS tog problema nemate. Kad ste slušali o separatizmu iz RS, imali ste jasan stav. Mijenjanje Ustava BiH u građanskom smjeru jasan je put ka unitarizmu koji je samo poticaj za separatizam, odnosno vlastite zaštite na vrijeme. Kad brojniji narod završi s malobrojnijih, onda će krenuti na neke druge.
Ipak, mi moramo i dalje tražiti rješenja. Rat za nas nije rješenje, bez obzira na neke koji o tom stalno govore. Nikad nećemo imati dogovore dvojice naspram trećeg. Uz sve naše razlike, s Dodikom, ono što dogovorimo to i provedemo. S Izetbegovićem ne vrijedi čak ni ono što se potpiše pred međunarodnim svjedocima”.
Imperativ je, istaknuo je Čović, očuvati Ustav BiH.
“Otvarati pitanje Ustava BiH je krajnje rizično za sve odnose u BiH i mi ćemo tako nastupati ispred hrvatskog naroda. Mir ni pod koju cijenu ne smijemo riskirati. Međunarodnim prijateljima moramo objašnjavati BiH može preživjeti isključivo kao zemlja tri ravnopravna naroda. Kroz očuvanje BiH kao države triju konstitutivnih naroda vi čuvate i RS. Najbolje ćete braniti RS i u institucijama BiH”, rekao je Čović./

Cvijanović poručila Vukanoviću: Kada vrisnete uplašim se i pitam treba li ukazati pomoć​

b_220201152.jpg

Predsjednica Republike Srpske danas je za govornicom Narodne skupštine prokomentarisala potez njenog osiguranja koje je odgurnulo poslanika Nebojšu Vukanovića u hodniku.

Na početku je kazala Vukanoviću kako nema pravo da maltretira predsjednicu RS-a.
"Svaki put kada nekontrolisano vrisnete, zaista se uplašim za vas. Ne znam treba li vam pritrčati i ukazati pomoć ili će samo od sebe proći. Niko vas nije napao, sami ste iscenirali za svoj famozni klip u kojem ste loš glumac i režiser", izjavila je.

Cvijanović je zatim kazala kako smatra da Vukanović u Narodnoj skupštini RS-a liječi svoje frustracije.
"Vaše kolege iz opozicije pričaju da ste cirkusant, a ja to nikad ne bih rekla. E onda vi tražite priliku da pokažete i šta jeste i šta niste. Vi ako očekujete da možete maltetirati nekoga i skakati u facu, i snimati to, to nije uredu. Mi o tome trebamo pričati ovdje, a ne po hodnicima. Vi niste kamerman, vi ste narodni poslanik", dodala je.
Na kraju je poručila kako Vukanović neuspješno kopira performanse Draška Stanivukovića od prije nekoliko godina.
Sve je pratilo Vukanovićevo negodovanje iz parlamentarnih klupa, a zamjenik predsjedavajućeg NSRS-a Denis Šulić mu je zaprijetio oduzimanjem riječi. Vukanović je u nastavku sjednice izbačen iz sale.

Podsjetimo, prije početka sjednice Vukanović, koji je poznat po svom aktivizmu, videouracima i iznimno kritičkom pristupu prema vlastima, želio je uzeti izjavu predsjednice Cvijanović. Cvijanović se nije osvrtala te je prošla, ali je obezbjeđenje predsjednice RS-a pokušalo spriječiti Vukanovića da snima.

01. februar 2022. 17.12 | Izvor: Tanjug

Dragan Čović: Čuvajte Republiku Srpsku​

BANJALUKA - Predsednik HDZ BiH Dragan Čović poručio je danas poslanicima Narodne skupštine da čuvaju Republiku Srpsku Srpsku i istakao da BiH "može da preživi isključivo kao zemlja tri konstitutivna naroda".
"Čuvajte Republiku Srpsku. Toliko ste emocija izneli ovde da vam svi mogu da zavide. Molim vas ostavite dovoljno otvorena vrata za druga dva konstitutivna naroda. RS ćete najbolje zaštiti braneći je u institucijama BiH", naveo je Čović.

dragan covic jpg

Izvor: EPA (Salvatore di Nolfi)

U obraćanju na posebnoj sednici na temu ekonomsko-političke situacije u BiH, Čović je rekao da su međunarodni predstavnici u Neumu sugerisali Bakiru Izetbegoviću da prihvati poziv, dođe i obrati se poslanicima NSRS.
On je, kazao je, odluku o učešću na sednici doneo nakon što je procenio da je "dobro doći ovde i kazati svima u Republici Srpskoj, ne samo jednoj strani s kojom možda bolje sarađuju.
Bilo je puno onih koji su me zamolili da dođem ovde i kažem koju reč u ime malobrojnih Hrvata, ali i puno onih koji su rekli da ni slučajno ne idem, kazao je Čović i dodao:
"Siguran sam da nemamo drugog izlaza nego tražiti zajednička rešenja kroz ovakve razgovore. To me je motivisalo da dođem, bez obzira na neugodnosti koje možete doživeti.
Zahvalio je predstavnicima srpskog naroda što nisu učestvovali u pregovorima u Neumu i kazao da su time pokazali mudrost.
Zahvaljujem vam se jer ste dali šansu da se unutar FBiH pokuša naći dogovor pa ste rekli 'šta god da se dogovorimo a ne tiče se RS da ćete ispoštovati', a s druge strane svesni činjenice da ne možemo dogovoriti, izbegli ste element odgovornosti, rekao je Čović.
Rekao je da je imperativ očuvati Ustav BiH, prevažan Anex 4. Dejtona.
"Mislim da je otvaranje pitanja Ustava krajnje rizično za sve odnose u BiH. Očuvati mir u BiH po svaku cenu. Bolje satima i neracionalno pregovarati nego da brojimo žrtve, rekao je Čović.
https://rtv.rs/sr_lat/region/dragan-covic-cuvajte-republiku-srpsku_1310721.html

Još jedan od paradoxa ex SFRJ.
Republika Srpska je poslednja nada za opstanak Hrvata u BiH.

Back