Republika Srbija od danas vlasnik 100 odsto Er Srbije, sledi nabavka velikih aviona

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
327.319
161833_tan2023-03-2912070344-8_s.jpg


Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će država Srbija danas završiti svu neophodnu papirologiju i preuzeti preostali udeo u Er Srbiji od Etihad ervejza.

"Er Srbija je najveća avio-kompanija u regionu. Od kompanije koja je bila u bankrotu, napravili smo lidera koji sada leti na četiri kontinenta, u velikom broju zemalja i postali smo primer na koji način, kroz jednu avio-kompaniju koja je uspešna, možete dalje da doprinesete ekonomskom razvoju vaše zemlje", rekao je Mali novinarima u Ministarstvu finansija.

Dodao je da će država posvetiti punu pažnju daljem razvoju naše Er Srbije i naveo da sledi nabavka velikih aviona, otvaranje novih destinacija.
"Želim da zahvalim ljudima iz Etihad ervejza, koji su od 2013, naši partneri i suvlasnici Er Srbije. Oni iz Er Srbije izlaze zbog njihovih poslovnih odluka, a na nama je da razvijamo našu kompaniju", rekao je Mali.
link
 
Bilo bi zanimljivo da se zna za koliko love su preuzeti preostali udeo u Er Srbiji od Etihad ervejza.
i koliki deo od toga će otići u džepove naših političara koji vrše transakciju...koji su dali AirSerbia za male pare a kupuju ga nazad za velike uz to da su svo vreme zajedničkog posla ubacivali u kompaniju pare građana dobijene kroz porez
 

Back
Top