ScipioAfricanus
Stara legenda
- Poruka
- 93.798
Oružane snage R.Hrvatske. Zaista sam ponosan na ovakvu organiziranost! Evo je i predsednica
![]()
Čekamo zrakoplove![]()
Kaze se ispravno VAZDUPLOHOVE
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Oružane snage R.Hrvatske. Zaista sam ponosan na ovakvu organiziranost! Evo je i predsednica
![]()
Čekamo zrakoplove![]()
Je li, al jel bile neke partizanske, antifasisticke jedinice? Ili barem domobrani?
De, de, oladi malo, ne generalizuj isfrustrirane izlete, .....krvavo se na frustracijama među Srbima radilo i radi.
sjećam se jedne godine, tamo početkom 90tih, izbjeglica, protjeranih bez ičega, s najlon kesicama u ruci i dicom u naručju.Smjestili smo ih gdje smo mogli, napunili njima hotele, studentske domove, privatne smještaje, sportske dvorane. nedugo potom dolazili su opet neki ljudi čudna izgleda, zamotani u šalove, marame, drugačije su govorili, nađosmo i za njioh smještaj, široko je hrvatsko srce. ostali su oni tu dobrih 5-6 godina, ovi neobični su mahom iselili po svitu. jel iko za njima prolio suzu, za njihovu djecu koja se odgojila po hotelskim sobama, kojima su spaljene kuće, ukradeno sve što su imali.
imaju li oni pravo vratit se na svoje zemlje,
mogu li oni ić tamo di su im korijeni.
nisu mogli, morali su se boriti za svoju grudu,
morali su pustit oluju na krajinu jer im oni koji su ih protjerali nisu dali natrag ni milom a ni silom godinama.[/QUOTE]
Kad bi ti meni na sljedeće pitanje odgovorio, .....sa tobom bi bio apsolutno saglasan!
KAD I ĐE SU KRAJIŠNICI PROGONILI KOGA!!!!
Vaš rat koji ste sa JNA fingirali, .....nema nikakve veze sa Krajišnicima, ......SMISLENO JE BIO PROTIV NJ I UPEREN!!!!
-RATA NE BI BILO; DA GA MI NISMO HTJELI-, znaš dobro ko je to reka', ....a na rat s JNA je mislio!
Na ovako KURVINJSKO LJAGANJE, naroda nad kojim je izvršen genocid, .....naravno niko neče reagovati,
a najmanje u Srbiji, ......čije vlast LICEMJERNO DAN ŽALOSTI PROGLAŠAVAJU,
a o baštinjenju lika i djela JNA, ....Josipa Tite, da i ne govorim
Hrvatska ustaska vojska nije bila nesto ni 1995 ali sadjestvovali su sa snagama NATO pakta i snagama Alije Izetbegovica u BIH kao i snagama BIH Hrvata HVO,to je kao 5 ljudi napadne jednog covjeka ..a treba znati da su Srbi bili pod sankcijama zapada i da je rezim u Beogradu jedno vrjeme udario sankcije na Drini
- - - - - - - - - -
. . .
![]()
ma ke, sve su to bili srbi. u krajini je recimo90tih izbrisano sve što je bilo ili ličilo na hrvata ili hrvatsko. spaljeno i popljačkano. ajmo malo o tome pričati.
Tako je, a ove su iniforme unikumKaze se ispravno VAZDUPLOHOVE

Je li, al jel bile neke partizanske, antifasisticke jedinice? Ili barem domobrani?
sjećam se jedne godine, tamo početkom 90tih, izbjeglica, protjeranih bez ičega, s najlon kesicama u ruci i dicom u naručju.Smjestili smo ih gdje smo mogli, napunili njima hotele, studentske domove, privatne smještaje, sportske dvorane. nedugo potom dolazili su opet neki ljudi čudna izgleda, zamotani u šalove, marame, drugačije su govorili, nađosmo i za njioh smještaj, široko je hrvatsko srce. ostali su oni tu dobrih 5-6 godina, ovi neobični su mahom iselili po svitu. jel iko za njima prolio suzu, za njihovu djecu koja se odgojila po hotelskim sobama, kojima su spaljene kuće, ukradeno sve što su imali.
imaju li oni pravo vratit se na svoje zemlje,
mogu li oni ić tamo di su im korijeni.
nisu mogli, morali su se boriti za svoju grudu,
morali su pustit oluju na krajinu jer im oni koji su ih protjerali nisu dali natrag ni milom a ni silom godinama.[/QUOTE]
Kad bi ti meni na sljedeće pitanje odgovorio, .....sa tobom bi bio apsolutno saglasan!
KAD I ĐE SU KRAJIŠNICI PROGONILI KOGA!!!!
Vaš rat koji ste sa JNA fingirali, .....nema nikakve veze sa Krajišnicima, ......SMISLENO JE BIO PROTIV NJ I UPEREN!!!!
-RATA NE BI BILO; DA GA MI NISMO HTJELI-, znaš dobro ko je to reka', ....a na rat s JNA je mislio!
Na ovako KURVINJSKO LJAGANJE, naroda nad kojim je izvršen genocid, .....naravno niko neče reagovati,
a najmanje u Srbiji, ......čije vlast LICEMJERNO DAN ŽALOSTI PROGLAŠAVAJU
naravno da rata ne bi bilo da je hrvatska strana pognula glavu pred miloševićevim ekspanzionizmom ali ako se odupreš eto ti rata. to je smisao franjine rečenice. a čuj, možeš nekog i uvjerit da krajišnici nisu protjerali hrvate komšije svoje i popljačkale im imanja, možda nekog u srbiji ali mene i nas u dalmaciji i hrvatskoj ne. tvoje mantre o namještenom ratu nevinim srbima ja poštujem i svaka čast na ustrajnosti al to je priča za one koji nisu bili živi u to doba.
Pa ne znam kako su ti bili odeveni ( Beograd) ali nisu sigurno kao ovi iz neke jeftine opereteDa,isto kao i na paradi u BG.![]()

Pa ne znam kako su ti bili odeveni ( Beograd) ali nisu sigurno kao ovi iz neke jeftine operete![]()
Vidi, mozemo i o tome, ali danas to nije tema.
Tema je da Hrvatska tvrdi da je ona ( Hrvatska ) dala najvise partizana i otpora ui borbi protiv fasista i ja sam samo pitala
da li su marsirale i neke partizanske jedinice.
- - - - - - - - - -
Tako je, a ove su iniforme unikum
Pa jel ovo panduracija iz tridesetogodisnjih ratova ili je dvajesprvi vek?
Vidi, svaki normalan covek u Hrvatskoj ( a ludih i pametnih svuda ima) shvata da je ovo besmisleno, kontraprodukltivno da ponajmanje samoj Hrvatskoj sluzi na cast.već ti rekoh što ja smatram da je motiv proslave i da isto tako smatram da to ne treba dizati na tako veliku razinu. bespotrebno je, skupo je i vrijeđa srbe. ako ih želimo natrag onda im ne treba gurat prst u oko
Ovakvi, tvoj ih premijer pominje u pismu Platiniju.rajka kakvi su te partizani spopali 2015.
Ovakvi, tvoj ih premijer pominje u pismu Platiniju.
Samo mali izvod iz pisma:
U ovom kontekstu, želio bih istaknuti kako je Hrvatska tijekom Drugog svjetskog rata imala najveći udio antifašističkih snaga među stanovništvom u okupiranoj Europi. Građana Hrvatske bilo je najviše u partizanskim postrojbama tijekom rata. Ističem ovo kako bih pojasnio da za počinitelje gnjusnog čina u Splitu nema podrške niti razumijevanja u hrvatskom društvu.
Vidi, svaki normalan covek u Hrvatskoj ( a ludih i pametnih svuda ima) shvata da je ovo besmisleno, kontraprodukltivno da ponajmanje samoj Hrvatskoj sluzi na cast.
I nadam se da je ovo zaista bilo zadnji put, da ce Hrvatska ipak naci neki bolji datum kojim ce slaviti svoju drzavnost i da je ovo izmotavanje sa paradom zaista bilo
poslednje.
Mislis na one sto ste ih kasnije proterali pa sada to Hrvatska slavi?di je falija? najviše građana hrvatske?
A jel, pa kolko puta slavite drazvu?Rajka,Hrvatska slavi Dan drzavnosti 25 Juna.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dan_državnosti_(Hrvatska)

Znate kaj, ja mislio da ce ovo biti zesce nego srpski mimohod. Mislim tri stvari su mi zapale za oko:
1. Pola mimohoda vatrogasci, kamioni za "sladoled", i nekakva vozila hitne pomoci. Ljudi su dosli vidjeti oruzje!!! Srpski mimohod pokazao vise vojske i oruzja, i migovi 29, a ne mig 21. Protuzracna obrana...... Helikopteri............................... 0!
2. Dio mimohoda povijesne uniforme, vrhunac licemjerja jer je preskoceno 20 stoljece (kraj austrougarske, ndh, partizani, jna uniforme)
3. Ona pocasna garda sa papovkama, sorry, gledao sam srpski mimohod oni su bolji.
Preseravanje i bacanje para, sve radi mrznje prema srbima, naravno pod izgovorom da se ne slavi njihova patnja. Ak ste bili na ulicama i gledali kako se slavi onda to nebi prevarilo ni 7 godisnje retardirano djete. Sve u svemu, jeftino balkansko preseravanje.
A one zenske i klinke, indoktrinirane nacionalizmom i crkvom, sto pjevaju domoljubne i himnu, vrhunac plemenskog mentaliteta, cista psihijatrija.
Добар пост са једног 'слављеничког' форума:
Sta je to mimohod? Kad idete jedan pored drugog, laganim hodom, a niko ne zna ko pored njega prolazi?Na mimohodu su sudjelovali Estonija, Latvija, Litva, Poljska, Albanija i Velika Britanija. Cisto da se zna.
Vidi, svaki normalan covek u Hrvatskoj ( a ludih i pametnih svuda ima) shvata da je ovo besmisleno, kontraprodukltivno da ponajmanje samoj Hrvatskoj sluzi na cast.
I nadam se da je ovo zaista bilo zadnji put, da ce Hrvatska ipak naci neki bolji datum kojim ce slaviti svoju drzavnost i da je ovo izmotavanje sa paradom zaista bilo
poslednje.