Republika Hrvatska - zbirna tema 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo sada citam kako hrvati ne odustaju od tuzbe za genocid (zapoceli je jos 99' :eek:), i nesto mi nije jasno. Sta dobijate/dobijamo, tom tuzbom? Eto posto se sudi u hagu, velika je sansa da vam prodje tuzba, i sta onda?
Isto sa nase strane, desi se cudo i hag odluci da ste vi izvrsili genocid. Sta mi imamo od toga(osim bacenih para na tuzbu) ??
Nije mi jasno.

Nitko nije počinio genocid (ok, osim vas u Srebrenici, ali to sad nije bitno) i obje strane su ispale idioti. Trebalo se tužiti za etničko čišćenje i takva bi tužba prošla. Čini se kao da su obje strane namjerno htjele da tužbe propadnu. Novi dogovor u Karađorđevu? :think:

Nitko nije počinio genocid (ok, osim vas u Srebrenici, ali to sad nije bitno) i obje strane su ispale idioti. Trebalo se tužiti za etničko čišćenje i takva bi tužba prošla. Čini se kao da su obje strane namjerno htjele da tužbe propadnu. Novi dogovor u Karađorđevu? :think:

Vredjate zrtve stvarnih genocida svaki put kada nazovete neki dogadjaj u bosni genocidom :roll:
Ne verujem da je namerno cilj da propadnu, ova nasa tuzba je samo reakcija na vasu... a zasto ste vi pokrenuli tuzbu i sta dobijate time?

I inače mi ovako možemo do sutra.
Odgovori ti je na drugoj temi.

Ne da mi se tražit. Ako hoćeš copy/paste-aj mi, da znam o čemu pišeš. Nejasan si s tim otimanjem. Srbi se nisu mogli odcjepiti od Hrvatske. Po tome bi svako selo u svakoj državi imalo pravo na odcjepljenje. Ne ide to tako. Odcjepiti se može samo neka posebna teritorija, a to u ovom slučaju ne postoji. Srbi u Hrvatskoj nisu imali ni povijesno, ni pravno ni običajno pravo da se odcjepe. U Kazahstanu živi oko 49% Kazasa i 40% Rusa. Rusima nije palo na kraj pameti da se odcjepljuju, a mogli su bez problema. Slično je i u drugim bivšim sovjetskim republikama. Sve republike SSSR-a raspale su se po postoječim granicama, Čehoslovačka se raspala po postoječim granicama, samo je Srbima bio problem normalno se razdružiti. Zašto mislite da ste vi nešto posebno u odnosu na bilo koga drugoga? Zašto ne date Kosovo, ako imaš takvo mišljenje prema Hrvatskoj?

- - - - - - - - - -

Vredjate zrtve stvarnih genocida svaki put kada nazovete neki dogadjaj u bosni genocidom :roll:
Ne verujem da je namerno cilj da propadnu, ova nasa tuzba je samo reakcija na vasu... a zasto ste vi pokrenuli tuzbu i sta dobijate time?

Tražimo odštetu za počinjenu materijalnu štetu. To je standarno pravno pitanje nakon rata i ne bi trebalo imati veze s političkim, ekonomskim i kulturnim odnosima Hrvatske i Srbije.

- - - - - - - - - -

Dakle pitanje je sta se dobija tuzbom? Nije valjda da ste dragi susedi, dali tolike pare, platili silne strane strucnjake da bi zadovoljili svoju sujetu i obrisali svoja dela iz ww2? Mora da ima jos nesto..

Što ratni zločini ustaškog režima imaju s ovom tužbom?

Ne da mi se tražit. Ako hoćeš copy/paste-aj mi, da znam o čemu pišeš. Nejasan si s tim otimanjem. Srbi se nisu mogli odcjepiti od Hrvatske. Po tome bi svako selo u svakoj državi imalo pravo na odcjepljenje. Ne ide to tako. Odcjepiti se može samo neka posebna teritorija, a to u ovom slučaju ne postoji. Srbi u Hrvatskoj nisu imali ni povijesno, ni pravno ni običajno pravo da se odcjepe. U Kazahstanu živi oko 49% Kazasa i 40% Rusa. Rusima nije palo na kraj pameti da se odcjepljuju, a mogli su bez problema. Slično je i u drugim bivšim sovjetskim republikama. Sve republike SSSR-a raspale su se po postoječim granicama, Čehoslovačka se raspala po postoječim granicama, samo je Srbima bio problem normalno se razdružiti. Zašto mislite da ste vi nešto posebno u odnosu na bilo koga drugoga? Zašto ne date Kosovo, ako imaš takvo mišljenje prema Hrvatskoj?

Za tu Jugoslaviju nejveće zasluge imaju Srbi. Ne sporim ničije zasluge, kažem da su naše najveće. Najbrojniji smo, najviše nas je bilo u Partizanima, najviše smo izginuli. Vi ste takodje imali zasluga u stvaranju NDH i pokolju Srba.
AVNOJ-evskim granicama Hrvatska je dobila mnogo više nego što treba i što zaslužuje. Ali dobro.
Živimo na toj zemlji vekovima. Da nas niste poklali u II sv.ratu bilo bi nas tri puta više nego '91.
To je naše istorijsko i običajno pravo. Ustav navodi da je SRH država hrvatskog i srpskog naroda i ostalih narodnosti. Navode se samo hrvatski i srpski narod. Polažemo isto pravo.

- - - - - - - - - -

Što ratni zločini ustaškog režima imaju s ovom tužbom?

Kontinuitet mržnje i zločina.

Za tu Jugoslaviju nejveće zasluge imaju Srbi. Ne sporim ničije zasluge, kažem da su naše najveće. Najbrojniji smo, najviše nas je bilo u Partizanima, najviše smo izginuli. Vi ste takodje imali zasluga u stvaranju NDH i pokolju Srba.
AVNOJ-evskim granicama Hrvatska je dobila mnogo više nego što treba i što zaslužuje. Ali dobro.
Živimo na toj zemlji vekovima. Da nas niste poklali u II sv.ratu bilo bi nas tri puta više nego '91.
To je naše istorijsko i običajno pravo. Ustav navodi da je SRH država hrvatskog i srpskog naroda i ostalih narodnosti. Navode se samo hrvatski i srpski narod. Polažemo isto pravo.

Koga boli briga za vaše zasluge? I Hrvati su zaslužni za razvoj svjetskog ribarstva, jer je Puretić razvio kolotur za izlov velike količine ribe pomoću mreža. Trebamo li na osnovu toga tražiti isključivo pravo na sva svjetska mora? Baš si dijete s tim "moj tata ima većeg". :roll:

Hrvatska AVNOJ-evskim granicama nije dobila ništa što već nije bilo njeno. Nijedan pedalj srpskog teritorija ne postoji u Hrvatskoj.

Kontinuitet mržnje i zločina.

Okači to mačku o rep. :lol:

Koga boli briga za vaše zasluge? I Hrvati su zaslužni za razvoj svjetskog ribarstva, jer je Puretić razvio kolotur za izlov velike količine ribe pomoću mreža. Trebamo li na osnovu toga tražiti isključivo pravo na sva svjetska mora? Baš si dijete s tim "moj tata ima većeg". :roll:

Hrvatska AVNOJ-evskim granicama nije dobila ništa što već nije bilo njeno. Nijedan pedalj srpskog teritorija ne postoji u Hrvatskoj.

Okači to mačku o rep. :lol:

I Tesla je izmislio naizmeničnu struju pa mi ne tražimo pravo na svetsku struju... Baljezgaš već...

Ništa nikada nije bilo vaše, shvati to. Dobili ste državu jer smo vam je mi dali. Oslobodili smo vas '18. Dali vam granice '46.
I ti mene pitaš šta hoću?

Postoji. 30% je naše.

Okačiće vama bukagije...

I Tesla je izmislio naizmeničnu struju pa mi ne tražimo pravo na svetsku struju... Baljezgaš već...

Ništa nikada nije bilo vaše, shvati to. Dobili ste državu jer smo vam je mi dali. Oslobodili smo vas '18. Dali vam granice '46.
I ti mene pitaš šta hoću?

Postoji. 30% je naše.

Okačiće vama bukagije...

Sve je to hrvatsko. Možemo to dokazat s mnoštvom povelja, pravnih dokumenata, zakona, povlastica, ustavnih odredbi, bilo čime, samo imenuj. Usred noći da nas probudiš možemo bez problema dokazati svoje pravo na BILO KOJI dio hrevatskog teritorija. Ništa vi nama niste dali što već nije bilo NAŠE. A granice SR Hrvatske su stare najmanje 300 godine, neke i do 800 godina. Ništa vaše NE POSTOJI u Hrvatskoj. Mi imamo dokaze za vlasništvo nad svakim dijelom teritorija, a vi NEMATE NIŠTE, jer ništa NIJE vaše. Vi imate samo privatno vlasništvo u Hrvatskoj i to je sve.

Sve je to hrvatsko. Možemo to dokazat s mnoštvom povelja, pravnih dokumenata, zakona, povlastica, ustavnih odredbi, bilo čime, samo imenuj. Usred noći da nas probudiš možemo bez problema dokazati svoje pravo na BILO KOJI dio hrevatskog teritorija. Ništa vi nama niste dali što već nije bilo NAŠE. A granice SR Hrvatske su stare najmanje 300 godine, neke i do 800 godina. Ništa vaše NE POSTOJI u Hrvatskoj. Mi imamo dokaze za vlasništvo nad svakim dijelom teritorija, a vi NEMATE NIŠTE, jer ništa NIJE vaše. Vi imate samo privatno vlasništvo u Hrvatskoj i to je sve.

Ajde smiri se.
Naše je i ti to znaš.

Ajd sad, dosadan si mi više.

Evo sada citam kako hrvati ne odustaju od tuzbe za genocid (zapoceli je jos 99' :eek:), i nesto mi nije jasno. Sta dobijate/dobijamo, tom tuzbom? Eto posto se sudi u hagu, velika je sansa da vam prodje tuzba, i sta onda?
Isto sa nase strane, desi se cudo i hag odluci da ste vi izvrsili genocid. Sta mi imamo od toga(osim bacenih para na tuzbu) ??
Nije mi jasno.

Kako sta dobijamo? Mi nastojimo na svaki moguci nacin naskoditi Srbiji, poniziti je, i kamo srece unistiti je. To je hrvatski san.
Mrznja prema Srbima Hrvate definira, kao sto rece Dezulovic. Nema nista vrijednije i vaznije, sladje i pozeljnije, od uzitka gledajuci kako je Srbima lose.
3 mjeseca u 1999 godini Hrvati ce zapamtiti kao vrijeme kad su najvise u svojoj povijesti uzivali, neopisivo lijepo i sretno stanje duha, gledajuci kako NATO razara gradove u Srbiji.
Da nije Srba, Hrvati bi se jednostavno ugasili, jer ne bi bilo vise niceg da nam daje volju za zivotom.

Ovo se naravno prije svega odnosi na ove domoljube sa foruma, i sve one koji misle i zive kao oni, bez posla i bez i jedne Kune u dzepu, jadni u svom siromasnom i promasenom zivotu.

:ceka:

Објављено: 22. фебруар 2014.
Хрватска: Више нема шансе за повлачење тужбе за геноцид против Србије

sud-tuzba-genocid.jpg

ЗАГРЕБ – Хрватски министар правде Орсат Миљенић поручио је да више нема шансе за повлачење тужбе за геноцид против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.

„Не бих говорио о одустајању, таква шанса више не постоји. Поставили смо услове који нису испуњени, па тужба и поступак иду даље”, рекао је Миљенић хрватским новинарима на брифингу уочи почетка усмене расправе пред судом у Хагу 3. марта.

Он је, како је пренела агенција Хина, нагласио да Хрватска верује у успех тужбе против Србије. „Очекујем да ћемо приказати шта се стварно догодило, шта је ко коме направио и да ћемо на крају успети”, рекао је министар.

Миљенић је изразио очекивање да ће правни заступници Хрватске и сведоци расветлити део хрватске историје који није расветљен у поступцима пред Хашким трибуналом и домаћим судовима. Истакао је да „Вуковар није само Овчара, већ читав низ места где су се догађали злочини”.

„То се нажалост догодило, људи су страдали и једна од сатисфакција јесте да починитељи одговарају и да се прикаже шта се стварно догодило”, рекао је Миљенић.

(Бета)

http://srbin.info/2014/02/22/hrvatska-vise-nema-sanse-za-povlacenje-tuzbe-za-genocid-protiv-srbije/

Samo toliko. :(
Što nas više ugnjetavaju (svi redom) mi se sve više saginjemo, izvinjavamo, povlačimo tužbe,...

Pa zato tako i prolazimo.Nas su mnogo više cenili i poštovali za vreme Miloševića (iako ja o dotičnom imam izuzetno loše mišljenje).U njegovo vreme smo barem dobili RS.I uspeli da formalno zadržimo kosovo rezolucijom 1244.
Inače u ljudskoj je prirodi da ako te vide da se izvinjavaš i puziš pred nekim taj te još više gura na dno.Tu lekciju naši europejci NIKADA neće naučiti.
Neki drugi u evropi su je naučili odavno recimo Češka.Kada su Nemci 1995,1996 hteli Češkoj da ubace ultimatum u vezi vraćanja sudetskih nemaca u Češku odgovor čeških europejaca je bio:Ako je to uslov za naše članstvo u EU od danas češku ne zanima prijem u tu organizaciju.KRATKO I JASNO.

A MI?

Мислим да је за српски народ и српску Државу најбоље да хрватсак добије на том суду и да Србија буде осуђена да плати 1000 милијарди еура хрватској. То би, претпостављам мало отрезнило наказе, то јест кротаофиле у самој Србији. Иначе у Србији постоје две врсте људи. Српски родољуби и хрватски националисти српског порекла.

Poslednja izmena:
Opet Rvati (oligarhija i glupi donji sloj) hoće leba bez motike !
Prvi mi jasni drugi ne !
Ala ćete naiebati....

----
Srbija neće tužiti i tražiti ratnu odštetu od članica Natoa !
Ni jedna bivša republika neće tražiti ratnu odštetu od druge !
Rimski i Londonski klub će smanjiti sve dugove nastale u SFRJ za ___%

---

ya.... budale ! :manikir:

Poslednja izmena:
Da li vi kontate da su oni u EU i da mogu slobodno staviti veto na nas ulazak ? Sada ce nas ucenjivati do sutra, realna je opcija da traze odbacivanje tuzbe..

Ако се Срби пробуде, ( у шта чисто сумњам), могу да уцењују колко оће. Србија никад не треба да направи никакв уступак, да би постала ко Бугаска.

Ако се Срби пробуде, ( у шта чисто сумњам), могу да уцењују колко оће. Србија никад не треба да направи никакв уступак, да би постала ко Бугаска.

Sve ucene Hrvatske su šarena laža.Naša vlast od njih pravi velesilu a nema pas za šta da ih ujede.Hrvati su to primetili kod ovih naših MAMLAZA,i zato pritiskaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back