Republika Hrvatska - zbirna tema 2

Da li podržavate izbacivanje Hrvatske sa SP?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:ok:
Morski čovik za Predsednika Dalmacije u gl.gradu Splitu...

Nisam objektivan Srbin, ima i kod nas Ur-fašizma... :manikir: ... .samo kažem kao i većina ovde da kod Vas toga "nema", tako ste jednolično i monotono vaspitani da fašizma "nema",...ya,ya... :D.... osim izuzetaka koji imaju malo osećaja ka svojim izvornim Srpskim genima.... :per:

uopče nemaš pravo. dosta ljudi gleda na neke događaje sa bojazni, vidi se da desnica skreće još desnije( u propast)ali očekivati da se mi hrvati ovde baš svakodnevno vama ( kojih dobar dio istupa iz čisto fašističkih stavova) ispovjedamo?

draga rayela,
javljam ti se iz tmurne i kišne zagrebačke noći. ponekad, dok sjedim na prozoru svog stana, na 17 katu nebodera u ulici braće domany, te tako ispijam toplu šalicu mlijeka prije spavanja a nakon svoje dnevne rutine koja se sastoji od dva trbušnjaka, dva ženska skleka i jednog čučnja, katkada se ulovim da gledam preko knežije, cvijetnog i pešćenice u pravcu beograda...
ovakav stil uvoda sam misli zadržati u cijeloj dužini posta, kojeg sam mislio efektno završiti sa zauvijek tvoj, brozek... ali malo mi je dosadilo a i procijenio sam da mi fora i nije toliko kvalitetna da bi bila vrijedna tolkog truda. čista cost-benefit analiza šta bi rekla korporativna amerika.
uglavnom, ja se ovdje dolazim zajebavat i prepucavat. i super mi je. baš ono šega.
90% drugih dolazi iz razloga koji variraju od preslikanog mog do liječim vlastite frustracije jer sam kreten.
10% ljudi koji dolazi ovdje dolazi iz razloga koji su tvoji.
bojim se da u kakofoniji gov njar enja nema smisla razmjenjivati ozbiljna mišljenja. pogotovo jer se ona redovno izvrću i to ne onako kako se to radi na drugim temama gdje su sudionici istonacionalni, nego ono naslov teme: Cijene stanova u Zagrebu povećana, 7 post na toj temi: Vi ste austrijski konjušari, 8 post: Vi ste turski pašaluk
ps da napisao sam da srbi počnu prvi s provokacijama :namcor:

Ma znam, ali eto ima nas nekolicina koji bi da ozbiljno razmenimo misljenjja.

Nego znas sta je novo?

Sutra ce u Kuriru da izadje na naslovnoj strani da su Srbi u Hrvatskoj glasali za pedere, a danas sve agencije javljaju da je hrvatski turizam u shitu
zbog referenduma:

ponedeljak 2.12.2013. | 14:00
Referendum će skupo koštati Zagreb
Izvor: index.hr

Zagreb -- Agencija Blumberg ocenjuje da bi rezultati referenduma o definiciji braka u Hrvatskoj mogli da imaju pogubne rezultate po turizam u toj zemlji, piše indeks.hr.
(Beta/AP)
(Beta/AP)

Kako prenosi ovaj hrvatski portal, referendum o definiciji braka mogao bi koštati Zagreb mnogo više od 6,2 miliona evra, koliko je potrošeno na njegovu organizaciju. Rezultati referenduma, koji se u svetu doživljavaju kao posledica homofobije u Hrvatskoj, mogli bi negativno da se odraze na turističke rezultate u budućnosti.

Upravo sektor turizma donosi Hrvatskoj najveće prihode, podseća agencija Blumberg. Zbog 946.000 Hrvata koji su na referendumu glasali "za" i tako promenili Ustav, unevši u njega odredbu prema kojoj je brak zajednica muškarca i žene, uspešnost naredne turističke sezone dovedena je u pitanje.

"Zbog jadranske obale, koja se proteže na 5.835 kilometara, turizam je žila kucavica Hrvatske. Rezultati glasanja bi zbog poziva na bojkot od LGBT aktivističkih grupa ozbiljno mogli da naštete turističkoj industriji, koja godišnje donosi 9,5 milijardi dolara i čini petinu hrvatske privredne proizvodnje", piše Blumberg.

Da će aktivisti širom sveta zasigurno reagovati na ovakvu odluku hrvatskih birača, potvrdio je Pol Barns iz organizacije Gej juropijan trevel asosijejšn (Gay European Travel Association - GETA), koji je s reporterkom Blumberga telefonski razgovarao pre nego što su objavljeni prvi rezultati referenduma.

"Ukoliko referendum prođe, svi mediji koji podržavaju gej zajednicu će je preneti, što će dovesti do poziva da se bojkotuje Hrvatska, ne samo od homoseksualaca, već i od strane njihovih porodica i prijatelja", kaže Barns.

Organizacija GETA, sa sedištem u Parizu, procenjuje da turisti homoseksualci svake godine u evropskim turističkim destinacijama ostavljaju 50 milijardi evra. Na popisu lokacija koje GETA preporučuje svojim korisnicima nalazi se i 50 hrvatskih hotela. No, kako se ocenjuje, jasno je da će se to vrlo brzo promeniti.

Deset evropskih zemalja legalizovalo je istopolne brakove, dok još 14 njih priznaje neku vrstu registracija istopolnih zajednica. Hrvatska, očito, neće biti privlačna odrednica za turiste koji narušavanje prava LGBT osoba shvataju kao ozbiljan civilizacijski problem.

"Mnoge zemlje nisu legalizovale gej brakove. Ali čini se da se Hrvatska u ovom slučaju posebno trudi da bude negativna prema homoseksualnim osobama. Iako predložena promena Ustava ne oduzima homoseksualcima nikakva postojeća prava, shvatiće je kao negativnu poruku, a to je katalizator koji može mobilizovati gej zajednicu", kaže Barns.

Поштивани
тема је о пола милијуна Усташа у демокрацкој, антифашистићкој и пријатељској сусједној, молим придржавајте се исте, за све остало имате збирну топ-тему форума.
Фала.

Декларираних! И оне у причуви треба рачунати.

uopče nemaš pravo. dosta ljudi gleda na neke događaje sa bojazni, vidi se da desnica skreće još desnije( u propast)ali očekivati da se mi hrvati ovde baš svakodnevno vama ( kojih dobar dio istupa iz čisto fašističkih stavova) ispovjedamo?

Ne treba da se ispovedate, mada ima jedan deo populacije u Hr. potrebu za pravdanjem i ispovedanjem. (u RL, samo mi se nešto pravdaju ? ! ..pih)

Ispovedanje ? Pih, mi originalni Varvari nemamo strah od Rima, Vatikana ili bilo koje Crkve.

Naš mentalitet (ako uopšte postoji šablon Srbina) ne tretira te strahove koje Vi imate generacijama ugrađene.

Nema bojazni za Srbiju iz Hrvatske (možda obrnuto - slaba savest , izdaje brata bratu usred rata) - duga priča

Da li ste Vi svesni u šta upadate i kolika je cena tog Vašeg ludila ?

Da imalo postoji državotvorne Svesti, Vlada bi dala ostavku, pod uslovom stopiranja ludila u koje zapadate ... :manikir:

To buđenje fašizma u Hrvatskoj neće nekažnjeno proći...
Znaju i oni to dobro...

Budjenje fasizmma danas je ihihihi prisutno u Evvropi, ali Hrvatska to jako nezgrapno radi.

Bice zaaista frke ako stvarno bude referenduma o cirlici.

Teška vremena za Srbe u Hrvatskoj

Izvor: B92
Beograd -- Predsednik Srpskog narodnog vijeća i poslanik u Saboru Milorad Pupovac kaže da dolaze teška vremena za hrvatsko-srpske odnose, pa i za Srbe u Hrvatskoj.

Posted Image
Komentarišući finale procesa po tužbi Hrvatske za genocide koje je zakazano za 3. mart, Pupovac je gostujući u vestima B92 kazao da dolaze teška vremena za hrvatsko-srpske odnose, pa i za Srbe u Hrvatskoj, a da će sve zavisiti od toga šta će se u tih nekoliko dana govoriti na sudu i u javnosti i koliko će ti govori poslužiti kao medij zagađivanja javnosti.
Pupovac, takođe, veruje, da će za Srbe to još jednom biti povod za prisećanje na strahote koje su iskusili i '41. i '91.

Osvrćući se na aktuelno pitanje ćirilice, predsednik Srpskog narodnog vijeća kazao je da je situacija veoma ozbiljna, zbog toga što se vodi kampanja u kojoj se "demonizira ćirilično pismo, u kojoj se stigmatiziraju Srbi i u kojoj se obnavljaju ratna sećanja i ratne retorike". On dodaje da je to "kampanja u kojoj nastoje da se naruše ustavne vrednosti koje su u Hrvatskoj građene".

Komentarišući odnos sa nekadašnjim partnerom HDZ-om, koja je držala vlast u Vukovaru kada je donet statut i kada je uvedena dvojezičnost, a čiji predstavnici predvode proteste za ukidanje ćirilice, Pupovac objašnjava da je SNV zajedno sa HDZ počeo da "uljuđuje Hrvatsku, stvara tolerantno društvo, u kojem se poštuju prava manjina i pluralizam, kao i da su počeli da stvaraju evropsku Hrvatsku, koju su i uveli u Evropsku uniju". Pupovac navodi da kada je HDZ izgubio na izborima i kada je promenjeno rukovodstvo, njihova poruka je bila da ih je sramota što su bili u koaliciji. "Mi se nismo osećali slobodno i komotno u toj koaliciji“, bila je njihova poruka.

Pupovac, međutim, objašnjava da je očigledno da je došlo do preokreta u političkom životu HDZ. "Povezali su se sa krugovima u političkom životu i sa pojedinim krugovima u Crkvi, koji idu 'desnije' u razumevanju stvari", dodaje on.

Komentarišući pisanje izvesnog hrvatskog analitičara o tome da je lakše reći - nećemo ćirilicu, nego ono što je poruka - da nećemo Srbe u Vukovaru, Pupovac ističe da je "reći nećemo ćirilicu teška poruka sama po sebi, koja istovremeno znači i nećemo Srbe". To, međutim, smatra on, ima i još teže značenje, odnosno izazivanje "istorijsko-civilizacijskog sukoba između dva hrišćanska naroda i dve nacije koje su stvarale jedna drugu". Pupovac ističe da je to pre svega neevropska poruka.

Govoreći o reakciji Brisela povodom čitave situacije sa ćirilčnim natpisima, Pupovac kaže da nije iznenađen. "Brisel nije ćutao, on se oglasio pre nekoliko meseci na ovu temu, rekavši da to nije problem Brisela, argumentujući da to ne spada u pitanje višejezičnosti. Očigledno je da je neko u Briselu nesposoban za viđenje i za tumačenje problema", smatra Pupovac.

Za razliku od Brisela, Beograd je, kako kaže, bio prilično uzdržan povodom ovih problema. "Beograd nam više nije glavni grad, sada nam je Brisel glavni grad. Beograd je glavni grad matične države Srba u Hrvatskoj". Pupovac, takođe, smatra da u ovakvoj situaciji, Brisel treba prvi da reaguje.

Na pitanje da li postoji konkretna posledica Šimunićevog poteza, Pupovac je kazao da to kod njega lično izaziva potrebu da prvi reaguje i zahteva odgovornost za, kako navodi, " veličanje ustaštva i za vređanje žrtava genocida". Podsetimo, ustaški pozdrav kapitena Dinama izazvao je burne reakcije.

"Dužni smo da pošaljemo poruku da ovo ne sme bit razlog za strah, već razlog za protest", zaključuje on.

http://www.b92.net/i...1&nav_id=783470

Ne treba da se ispovedate, mada ima jedan deo populacije u Hr. potrebu za pravdanjem i ispovedanjem.

Ispovedanje ? Pih, mi originalni Varvari nemamo strah od Rima, Vatikana ili bilo koje Crkve.

Naš mentalitet (ako uopšte postoji šablon Srbina) ne tretira te strahove koje Vi imate generacijama ugrađene.

Nema bojazni za Srbiju iz Hrvatske (možda obrnuto - slaba savest , izdaje brata bratu usred rata) - duga priča

Da li ste Vi svesni u šta upadate i kolika je cena tog Vašeg ludila ?

Da imalo postoji državotvorne Svesti, Vlada bi dala ostavku, pod uslovom stopiranja ludila u koje zapadate ... :manikir:

vlada da da ostavku? u ovom trenutku? koga bi ti htio na čelu hrv, karamarka? daleko mu bilo.nije dobra situacija, jedan postotak sigurno naginje ustaštvu, sigurno, nadam se da nećemo saznat jel taj postotak 0.1 ili 10% ali je sigurno da veliki dio onih koji javno, iz prkosa(kome? vladi?) uzvikuje ustaške pokliče nije ni svjestan slike koju pruža i da bi se u nekom trenu sigurno odmaknuli od te ideologije.

vlada da da ostavku? u ovom trenutku? koga bi ti htio na čelu hrv, karamarka? daleko mu bilo.nije dobra situacija, jedan postotak sigurno naginje ustaštvu, sigurno, nadam se da nećemo saznat jel taj postotak 0.1 ili 10% ali je sigurno da veliki dio onih koji javno, iz prkosa(kome? vladi?) uzvikuje ustaške pokliče nije ni svjestan slike koju pruža i da bi se u nekom trenu sigurno odmaknuli od te ideologije.

Pa Vi treba da nađete načina da izađete iz tog ludila,...inače batina će da radi iz Germanije... :whistling: Jasno ?

Očigledno da smo mi ovde mnogo obavešteniji, preko komšija, prijatelja i rodbine koja odlazi na područja RSK gde su isterani Srbi.

Vidiš, mnogo tamo ima nekorektnog ponašanja , pljačkanja, a tamo su ostali nemoćni i stari...

Ko pljačka stare i nemoćne?
Kome trebaju stare i budjave stvari ?
?
Ne znate šta radite !

Ја као Србин мислим да би нама ишло у прилог да овај референдум о ћирилици успе, па да га искористимо за пропагандне активности....... Не знам што државни врх Србије ћути на усташтво у хрватској? Мислим да ће бити добро ако се деси оно сућење за геноцид па да употребимо све ово што се сада дешава уз оно из времена пред рат и за време рата!

Чека да нека Србенда лане
па да крену салве мржње упућене србијанским клерофашстима подржане од свих брезалтернатвних НВО-ЛДП-ЛСВ-ДС и слићних удруга.

- - - - - - - - - -

To buđenje fašizma u Hrvatskoj neće nekažnjeno proći...
Znaju i oni to dobro...

:hahaha:

Pa Vi treba da nađete načina da izađete iz tog ludila,...inače batina će da radi iz Germanije... :whistling: Jasno ?

Očigledno da smo mi ovde mnogo obavešteniji, preko komšija, prijatelja i rodbine koja odlazi na područja RSK gde su isterani Srbi.

Vidiš, mnogo tamo ima nekorektnog ponašanja , pljačkanja, a tamo su ostali nemoćni i stari...

Ko pljačka stare i nemoćne?
Kome trebaju stare i budjave stvari ?
?
Ne znate šta radite !

ove godine sam kupio drva od srbina s područja te tvoje kako kažeš rsk, čovik živi u bg i radi ovde sezonski, ja nisam primjetio da je ugrožen. lupeži pljačkaju svuda po hrvatskoj, nije to ekskluzivno iskustvo srba

ove godine sam kupio drva od srbina s područja te tvoje kako kažeš rsk, čovik živi u bg i radi ovde sezonski, ja nisam primjetio da je ugrožen. lupeži pljačkaju svuda po hrvatskoj, nije to ekskluzivno iskustvo srba

Svaka čast.
Ja ti verujem da si ne samo morski već i pravi čovik

Neće ti ljudi reći ništa.
Rećiće da je sve ok i da je veoma zadovoljan sa Hrvatskom i ponašanju Hrvata.

Jer, smatra da "Vi svi" prećutno podržavate ta događanja.

I još nešto, neko može da krade određenu količinu drva, a neko uopšte ne !

Potrudite se da ne bude ekskluzivno statistički

Svaka čast.
Ja ti verujem da si ne samo morski već i pravi čovik

Neće ti ljudi reći ništa.
Rećiće da je sve ok i da je veoma zadovoljan sa Hrvatskom i ponašanju Hrvata.

Jer, smatra da "Vi svi" prećutno podržavate ta događanja.

I još nešto, neko može da krade određenu količinu drva, a neko uopšte ne !

A ne, Srbi će nas učiti ponašanju.

Pa daj malo pokaži skromnosti. :lol:

A ne, Srbi će nas učiti ponašanju.

Pa daj malo pokaži skromnosti. :lol:

Jok, ti ćeš da mi objasniš (ti misliš da mi ne znamo ko su likote, banijci i kordunaši - ali ne zaslužuju genocid i nastavak netrpeljivosti)

Nisu to ni Srbi ni Hrvati...

Već Hrvatska pušta nekog trećeg da ordinira...po Srpskim selima

Lepo Vam ja kažem... svako živi u svojoj realnosti - pa tako nema više fašizma u Hr. ... :whistling:

Jok, ti ćeš da mi objasniš (ti misliš da mi ne znamo ko su likote, banijci i kordunaši - ali ne zaslužuju genocid i nastavak netrpeljivosti)

Nisu to ni Srbi ni Hrvati...

Već Hrvatska pušta nekog trećeg da ordinira...po Srpskim selima

Lepo Vam ja kažem... svako živi u svojoj realnosti - pa tako nema više fašizma u Hr. ... :whistling:

Kaj radiš na ovom topiku?
Ispucavaš frustracije?

- - - - - - - - - -

Svako živi u svojoj realnosti...

Nema "nigde" fašizma...:manikir: ... naročito u Hr.

Uglavnom svuda ima fašizma, malo više ili malo manje.

Nisu tu ni Hrvatska ni Srbija izuzetak

Kaj radiš na ovom topiku?
Ispucavaš frustracije?

- - - - - - - - - -

Uglavnom svuda ima fašizma, malo više ili malo manje.

Nisu tu ni Hrvatska ni Srbija izuzetak

Imam utisak da ste slepi za neke stvari , veoma bitne,

Verovatno da su i Srbi slepi za neke druge očigledne stvari koje su vama očite

itd...ali, ne možemo tako razgovarati ...

npr. mogli bi ovako : Hrvatski fašizam nije ni blizu kao Srpski fašizam , ali Srpska glupost nije ni blizu kao Hrvatska glupost , itd...

dakle, svako ima svoj Brend. Nećemo se trpati u isti koš po svakom pitanju. Dakle, ne možemo biti podjednako genocidni i balkanci u čerečenju, a kada je kontinent u pitanju onda smo mi divljaci, a vi posvećeni Evropljani... ,mi u Srbiji nećemo takvo trpanje u isti koš.
Hoćemo da se razdvojimo sa Vama i da Vas vratimo odavde u tzv. EU

---
Ok !
Neću više danas...laku noć :bye:

sve agencije javljaju da je hrvatski turizam u shitu zbog referenduma
[/I]

iste te agencije redovno javljaju kako su hrvatski sportaši najveći ambasadori hrvatskog turizma
wtf???
svi smo poželjeli posjetiti Kiel zbog toga jer je osvojio najviše rukometnih prvenstava europe...
mislim, ****** hoće ići u Abu Dhabi di bi ih vjerojatno izbičevali kada bi si uputili nježniji :vv:
cura mi je feministkinja pa nije odbila zakoračiti u Aju Sofiju?

iste te agencije redovno javljaju kako su hrvatski sportaši najveći ambasadori hrvatskog turizma
wtf???
svi smo poželjeli posjetiti Kiel zbog toga jer je osvojio najviše rukometnih prvenstava europe...
mislim, ****** hoće ići u Abu Dhabi di bi ih vjerojatno izbičevali kada bi si uputili nježniji :vv:
cura mi je feministkinja pa nije odbila zakoračiti u Aju Sofiju?

:mrgreen:

Zvonko Bogdan: Bunjevci nisu Hrvati

POZNATI vojvođanski pjevač i skladatelj Zvonko Bogdan izrazio je zadovoljstvo što su Bunjevci doživjeli priznanje kao autohtoni narod čiji pripadnici "nisu ni Srbi ni Hrvati", kako je to formulirao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, prenijeli su u četvrtak mediji na hrvatskom jeziku u Vojvodini.

"Prije dva dana izglasana je jedna divna naredba, divna obavijest da su poslije 70-ak godina Bunjevci dobili svoje 'misto' u svijetu i društvu", rekao je Bogdan pri čemu je hotimice riječ mjesto izgovorio ikavicom kojom govore Bunjevci.

"Priznati smo i više se ne moramo skrivati i stidjeti tko smo i što smo. Naravno, to će koristiti ne samo meni, već i mojem orkestru", rekao je Zvonko Bogdan okupljenima na njegovu koncertu u Subotici u srijedu navečer.

Na koncertu organiziranom u povodu 45 godina njegove prisutnosti na glazbenoj sceni bivše Jugoslavije i 45 godina postojanja Radio Subotice, Bogdan je rekao kako je "vezan za tu etničku pripadnost, za tu skupinu, od malih nogu", od koje je poteklo sve čime se on bavi.

Mediji na hrvatskom jeziku podsjećaju da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, u ponedjeljak, za posjeta Subotici rekao da Srbija Bunjevce prepoznaje kao "autohtoni južnoslavenski narod".

"Niste ni Srbi, ni Hrvati, već autentična slavenska narodnost koja ima sve atribute posebnosti i jedinstvenosti, svoj kulturni identitet, folklor, povijesno naslijeđe", rekao je Nikolić na proslavi koju je organiziralo vodstvo zajednice Bunjevaca, koji niječu svoju hrvatsku pripadnost.

Među vojvođanskim, bunjevačkim Hrvatima takav istup predsjednika Srbije ocijenjen je kao prijeporan zbog nasrtaja na njihova vlastita nacionalna uvjerenja.

Većina Bunjevaca u Vojvodini sebe vidi kao pripadnike hrvatskog naroda, osim njih oko 16.000, koji za sebe kažu da su konstitutivni narod države Srbije i da nemaju hrvatsko podrijetlo.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zvonko-bogdan-uz-nikolica-bunjevci-nisu-hrvati/713795.aspx

:bye::bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back