Република Гана као АФРИЧКИ Израел !

Nikad od tebe iskrenog Druga, Marksiste, intelektualca...
Kakve provokacije te spopale?
I Englezi su imali svoje istaknute komuniste, ali za razliku od vas nezahvalinih, narod je njih tamo postovao.
Не дају буржуји и кулаци имовину, па после ми криви што морамо да отимамо.

Nikad od tebe iskrenog Druga, Marksiste, INTELEKTUALCA...
Kakve provokacije te spopale?
I Englezi su imali svoje istaknute komuniste, ali za razliku od vas nezahvalinih, narod je njih tamo postovao.
ko ti sada rece da ja ne postujem neke stvari koje su komunisti uradili. imali su oni dosta lepih i dobrih stvari
ako si dobro ispratio temu razgovora sa savomsavanovicem, primetices da sam naglasio da su kmetovi/robovi po evropi, uz pomoc komunista , prvi put u svojoj istoriji dobili neka svoja prava i to tek u 20 veku.
opet pokusavas sa provokacijama?
verovatno pokusavas da se svetis posle one moje primedbe kada si rekao da su vas folksdojcere srbi proterali iz banata na pravdi boga
gde sam ti ja dokazao da niste proterani na pravdi boga, vec zbog nekih nedela SPILERA i njegovih folksdojcera, gde je samo u banatskom karadjordjevu aleksandrovcu za jednu raciju pobijeno 72 ljudi

Povratak u Ganu se odlučuju oni Afro Amerikanci kojima je dosadio rasizam. Žele nešto novo i da istraže svoje korijene. E sad da li su iz Gane ili Senegala dovedeni njima je nebitno.
Ovako nešto je ne moguće uraditi sa našom dijasporom iz više razloga. Naši ljudi koji su otišli u Ameriku i Kanadu ne doživljavaju diskriminaciju tipa kao Afro Amerikanci od strane bijele populacije jer smo i mi bijelci. Ne doživljavamo diskriminaciju od Afro Amera jer oni nisu u vladajućoj poziciji. Po neko od naših ljudi strada ako se primakne crnačkim četvrtima i to je to. Ostatak živi svoj život kao ostala bijela populacija neko bogato neki siromašno. Naši ljudi dobrim dijelom asimilovani u američko društvo. Njihova djeca koja su rođena tamp više su Amerikanci nego Srbi. Mješani brakovi između Afro Amerikanaca i Amerikanaca bijelaca postoje ali nisu česti. Što znači da se Afro Ameri neće asimilovati u Anglo Saksonce ni za 1000 godina dok se naši ljudi asimiluju za 30 godina.
Srbi su individue,Afro Ameri su kolektiv.
Neki bi se od Srba vratili ali pucaju ih kompleksi.
Kako da se vrate u Srbiju a da kažu nisu uspjeli za 40 godina života u Americi. Mi smo kompleksaši. Ima na YouTube našao sam par ljudi koji su se vratili i to je to.

Мислим да је имиграција нешто најгоре што може да задеси човека и прави крупнији проблеми настају од момента када људи добију децу у имиграцији .

Оно што они желе да пренесу својој деци је васпитање и поглед на свет који је њима самима пренесено од њихових родитеља , проблем је у томе што
ту долази до судара два света који могу , али и не могу да се поклопе .

Људи који су прва генерација имигранта никада и не могу бити уклопљени у друштво у које су дошли , живе у неком паралелном свету са јако много животних проблема и борбом за егзистенцијом , мукотрпним радом да би обезбедили бољи живот деци .

међутим ту је сав срж проблема јер деца постају странци , некако су им деца отета од друштва у које се они никада нису уклопили .

е, сад право питање је следеће .колико си заправо успео у животу ако ти је рођено дете странац и никада не можеш потпуно да га разумеш .

Наравно није Гана за сваког Америчког Африканаца него за оне људе који осете у себи , дубини своје душе да имају потребу да се врате .

таквим људима је повратак доста олакшан , то је оно што је вредно потшовања у целој овој причи око Гане

A kad bi se , eventualno, stavio znak jednakosti između USA i Gane, odnosno da Ganci mogu slobodno da se useljavaju u USA - Gana bi se ispraznila !
Ovo je samo oblik turizma i biznis, koji komunisti izopače u neke svoje halucinacije o pravdi i slobodi...

Желиш да кажеш да расна сегрегација и нетрпељивост , мржња не постоји у УСА ?

Naravno da postoji. Ali je obostrana ili dvosmerna. I ne u tolikom obimu i intezitetu koliko Vi mrzitelji USA želite da predstavite.
мислим, двосмерна ..све док је добровољна то је добро .

људи који се враћају у Гану из САД су потомци насилно одведених робова , људи чији су преци на најбруталнији начин експолатисани .

Постоје та "врата без повратка" у оквиру "Двроца робова" иза којих су одвођени и укрцавани на брод за САД .

То је последњи корак који би сваки човек направио, пролазак кроз та врата и укрцавање на брод .

Од тих врата сваки човек је постао роб , губио је права , људска права .

Жене су губиле право да буду мајке јер су белци сматрали да роб нема право да породицу , деца су одвајана од мајки и посебно продата

До тог момента , до тих врата нпр жена је имала право да мајка , жена .након тога више не .

tamo su mu i sinovi, snajke i unuci...eto, koliko veruje u ,,zlatno doba"

Zemo, znaš kakvi su gastarbajteri i kakve sulude stvari možeš od njih da očekuješ. Na primer, moj teča je ********* koji živi u Sloveniji. Dok smo još govorili, odnosno u momentu kad je njegov šljam hteo da nam otme crkve, ja sam mu rekao nešto tipa "odakle ti pravo, niti si ti to gradio, niti ideš u te crkve, jednostavno nije tvoje da se pitaš o tome." Njegov odgovor je bio "pa to je građeno na našoj teritoriji". Da bih mu ja rekao kako je njegov stan izgrađen na tuđoj teritoriji, pa to svakako nije opravdan razlog da mu se sad neko pojavi na vratima i prisvoji taj stan. I to je bio poslednji put da smo razmenili par rečenica.

Čamuge u USA nisu građani drugog reda. Potomak roba je postao i predsednik USA...Crnci su i generali i glavnokomandujući u mnogim sferama državnih službi. Ali su istovremeno i najveći procenat kao kriminalci i korisnici socijalne pomoći...
Ostavi Amere...Imaš i ovde more govana i glupih ljudi kojima možete prodavati te komunjarske idiotluke.

не само да су грађани другог реда , него 150 реда .

A kad bi se , eventualno, stavio znak jednakosti između USA i Gane, odnosno da Ganci mogu slobodno da se useljavaju u USA - Gana bi se ispraznila !
Ovo je samo oblik turizma i biznis, koji komunisti izopače u neke svoje halucinacije o pravdi i slobodi...
Dobrim dijelom bi se Gana iselila a poslije bi bilo aj kuku da ih vrate u Afriku. Amerika je suviše nemilosrdno kapitalističko društvo da bi neko ležeći mogao živjeti tu. U Švedsku Norvešku,Kanadu Ganci bi sigurno ostali jer ima socijalna pomoć.

Back