Rekao sam da vise necu pisati na ovoj temi i pratiti nasu repku, ali sta cu kad sam nedokazan...
Mi nemamo nikakav tim. Gledao sam utakmicu protiv Nemacke i vidim neke natpise u novinama kako su nasi dobro odigrali prvo poluvreme i kako bi to trebao da bude model igre kako ubuduce da igramo. O cemu bre pisu ti novinari??? Jesu li uopste gledali utakmicu??? Pa dok nismo dali gol, bili smo sabijeni na nasoj polovini terena i nismo mogli nikuda da mrdnemo. Ej bre, pa imamo petoricu igraca na sredini terena, a mi ne mozemo loptu da prenesemo preko pola. Smesno... A nije ni to najveci problem, nego je problem sto ne mozemo da povezemo 5 uspesnih pasova. Pa licno sam brojao da do gola nismo imali 4 dobra pasa!!! Cim je napravljeno 5 dobrih, usli smo u sansu i dali gol. A onda po obicaju - bunkerica, pa kud puklo da puklo... Tako ne moze da igra reprezentacija koja hoce na EP (ili bilo koje drugo takmicenje), osim ako nije u rangu Luksemburga, Farskih Ostrva, Azerbejdzana (secate se njih, zar ne?)...
A da, i ona nasa druga stara boljka... Nasi reprezentativci nikako ne mogu da shvate da se fudbal igra 90 minuta... A i jos veci problem je taj srpski mentalitet (ili bolje receno srpski fudbalski mentalitet), posto kada nam protivnik da gol, ponasamo se kao izgubljeni na terenu, kao prvi put da vidimo loptu. A oni treba kao da predstavljaju neke profesionalce koji igraju u najboljim klubovima sveta. Pa zar mi treba da ocekujemo da ce Vidic da nam svaki put spase gol?! Spasice 99 puta, ali i on mora stoti put kiksnuti...
Citam pre neki dan izjavu Djukica kako ga niko ne podrzava jer on nije ni u kakvom klanu u fudbalskom savezu. Kaze, zar smo trebali da igramo protiv Malte i Andore i da dajemo po pet komada, da bi me neko podrzao.
Ne, gospodine Djukicu, niste trebali da igrate protiv Andore, ali ste igrali protiv Irske, Rusije i Nemacke (koje nikako nisu za potcenjivanje), i niko vam nije trazio pobede, vec samo da poboljsate kvalitet igre. Ali Vi niste napravili nikakav napredak u odnosu na neke svoje prethodnike. Kao sto sam vec napisao, stare boljke su jos uvek tu... A dok god budu postojali ti klanovi u Savezu, crno nam se pise...
Da zakljucim, niposto nismo zasluzili da odemo na EP, a umesto da se pripremamo sto bolje za sledece kvalifikacije, srpski brod tone sve dublje i dublje...
Toliko o nasoj reprezentaciji, a ja sad odoh da popijem nesto za smirenje