Dobar golman nikada nije nastao na nasem tlu.....i jugoslavija je kuburila s tom pozicijom,i sve ex republike kubure......u svetskim razmerama ti igraci su nista,a spanija recimo npr ima 3 golmana misaone klase za nas kasiljas,rejna,valdes,bez obzira sto druga dva jesu podlozna kiksevima,a evo sad i ovaj mladi de hea mozda bude dobar.....
ne znam da li je do podneblja,hrane,treniranja cega vec,ali golmani su losi ovde......no to je najmanji problem,ako mi gurnemo 2-3 komada nisu kiksevi problem....
secam se golmanskog tria italije devedesetih toldo-peruci-paljuka i bufon se pojavljivao.......
Handanovic je jedini koji odskace.. Mozda i najbolji golman Serie A..
Takodje Spanci imaju i Almuniu (doduse malo starijeg sada) i jos 2-3 golmana koji bi sigurno mogli da brane na besprekornom nivou za reprezentaciju..
Ne bi bilo lose da se isprati Stefan Lapcevic, ako ste culi za njega.. 1994 godiste, brani u Bazelu (U18 cini mi se), kazu da je veliki kvalitet i potencijal, e sad ne znam kako on shvata srpski dres i da li ce uopste iskoristiti svoj potencijal, a trebao bi uskoro da dobije priliku u Bazelu.. samo da nam ga ne otmu Svajcarci.. i eto nam ako dobije priliku sledecu sezone u A timu Bazela, (mozda) solidnog golmana..
Sto se nasih tice.. Kahriman je bio ogroman potencijal, mislim da je bila velika greska Vojvodine sto su ga tako lako pustili u Tursku, mogao je sigurno da uz jos koju godinu razvijanja kod nas pronadje mnogo bolji angazman.. onda je krenula da mu se srozava karijera i skoro dok nije otisao u Ukrajinu svi su zaboravili na njega..
Zeljko Brkic takodje zna da kiksne, videli smo, ali mislim da kada se oporavi (ako je i dalje pod povredom) da bi trebao dobiti sansu u reprezentaciji.. takodje ako Handanovic ode iz Udinezea (a velike su sanse da ga neki veci klub odvede na kraju sezone), mozda bas Brkic dobije sansu u startnoj postavi Udinezea pa cemo videti..
Branimir Aleksic obecava, drago mi je zbog njega da nije sa 18 godina otisao u inostranstvo, vec je ostao u Slobodi da se razvija, sada ima 21 godinu, po meni najbolji golman nase lige, ako Stojkovic ode iz Partizana na leto on ne bi bio los kao prvi golman i tu bi mu se dodano otvorila vrata reprezentacije ali i inostranstva..
Mada ako svedemo racune, imamo barem 2-3 mlada golmana koji mogu da budu solidni na golu reprezentacije, jos 2-3 njih starijih koji takodje mogu dobro da odbrane samo da smanje kikseve (Stojkovic pre svega, Saranov, Jorgacevic, Brkic..).
A ispred njih se nalazi odlicna odbrana, igraci koji igraju u Celziju, Udinezeu, Fiorentini, PSZ-u, Borusiji Dortmund, Mancester Sitiju..
Znaci nama je odbrana odlicna, ono sto nam treba je aktivniji napad i igra sa 2 napadaca, da igramo ofanzivno, na gol vise, a ne da damo gol (ako ga damo uopste) pa onda da predjemo u bunker..