Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema veze sa Srbijom, samo što je Srbin! :)
pa ako je srbin sto se nije odazvao pozivu???
da je jovetic zaigrao za srbiju razumio bi, afirmisao se gore, da je pekovic zaigrao za srbiju razumio bi citav zivot gore. ako se igrac kao jovetic, krkic, pekovic, mirotic, i ostali odazovu za zemlju u koju su odrasli igracki i koja im je pruzila sve sto se tice napredovanja u karijeri to mogu da razumijem sto igraju za tu zemlju. ali igrac koji veze nema sa srbijom ili crnom gorom odluce da igraju za zemlju u koju nisu ni krocili sem turisticki to ne mogu da razumijem i to mi je kretenski da ne upotrijebim drugu rijec koja nije za ovdje.
neka je on srbin, dosta naroda se tako osjeca u cg ali ne moze mu biti milija srbija od crne gore.

da je jovetic zaigrao za srbiju razumio bi, afirmisao se gore, da je pekovic zaigrao za srbiju razumio bi citav zivot gore. ako se igrac kao jovetic, krkic, pekovic, mirotic, i ostali odazovu za zemlju u koju su odrasli igracki i koja im je pruzila sve sto se tice napredovanja u karijeri to mogu da razumijem sto igraju za tu zemlju. ali igrac koji veze nema sa srbijom ili crnom gorom odluce da igraju za zemlju u koju nisu ni krocili sem turisticki to ne mogu da razumijem i to mi je kretenski da ne upotrijebim drugu rijec koja nije za ovdje.
neka je on srbin, dosta naroda se tako osjeca u cg ali ne moze mu biti milija srbija od crne gore.

a sto ne moze? kako Hrvati? njima je u jednom trenutku pola reprezentacije rodjeno van Hrvatske i u Hrvatsku su dolazili samo turisticki

E druže, ovo je glupost, čovjek je Srbin, čisti Srbin, igra za BiH iz ličnih interesa, ja ne bih igrao, ali ga razumijem...

Izvinjavam se što nisam naglasio da je :

BREN:
A Misimović se naljutio na Srbe i Srbiju pa je sad veći musliman od Ahmeda i Nedzada.
.

ironija. Moja greška.

Naravno da je Misimović Srbin i zato ga ne razumem i neopravdavam što igra za selekciju neprijateljske države.
Drugo je Crna Gora . Nek igraju Volkov i Pavlović za koga žele. Stvar izbora.

Pavlović ne igra za Srbiju iz istog razloga iz kojeg ne igra i Stojaković, Radmanović, Miličić (mada je on ponekad i igrao)...

Ja nemam ništa protiv države Crne Gore, navijaću za CG u baražu i ako Bog da na EP... ali ako je neko nacionalni Srbin, meni je sasvim normalno da igra za Srbiju ako želi, pa i Subotić i Kuzmanović su u ovu Srbiju išli "samo turistički"... pa kakve to veze ima...

Naravno da je Misimović Srbin i zato ga ne razumem i neopravdavam što igra za selekciju neprijateljske države.
Drugo je Crna Gora . Nek igraju Volkov i Pavlović za koga žele. Stvar izbora.

E moj druže. Za ovu Crnu Goru nema neprijateljskije države od Srbije.

Zato Srbi iz Crne Gore i neće da igraju za nju. To jest oni kojima je to važno.

a to govoris nesto iz licnog iskustva posto ja zivim u toj crnoj gori i valjda znam bolje kakav je odnos crnogoraca prema srbiji , u svakom slucaju bolji nego vas prema crnoj gori. a vi kad razdvojite vlast crne gore od naroda onda mozemo pricati o necemu. a vasom mrznjom i nekim komentarima ne mozete etvoriti ljubav nego istu mrznju. ja sam navijao za srbiju od pocetka kvalifikacija i zadnju utakmicu kad je igrala protiv slovenije gledao nju a moja reprezentacija je igrala protiv svajcarske al nebitnu utakmicu. da se zna nisam propustio ni jednu utakmicu crne gore pod goricom, i glasao sam za nezavisnu crnu goru. pa ne mrzim srbiju nego navijam za nju. ali sam primjetio kad neki crnogorac oce da igra za srbiju to je ok, ali kad srbin hoce da igra za crnu goru taj je izdajica. manje mrznje i svi cemo biti sretniji

1. Da ne širimo mnogo priču izvan fudbala ali CG se ne može svrstati u red neprijateljskih država tipa Hrvatska i takozvana Bih (van RS). Ne pričam o Krivokapiću, Đukanoviću, Dukljanima... već o većini "običnog" naroda. Nije među Crnogorcima tolika mržnja prema Srbima kao što se predstavlja ovde. Roditelji su mi iz Cg, tamo žive i dalje pa malo znam o tome.
2. Iznenadio bi se kad bi znao koliko Srba igra za reprezentaciju CG(Zloković, Peković, Vučinić...). Isto tako veliki broj sportista iz CG igra za Srbiju. Treba li zbog toga da se pljujemo. Ono što mi smeta je to što je veliki pritisak vršen na pojedine sportiste (ranije Pavlović u Cg sada Volkov u Srbiji ) povodo njihovog izbora. To je loše.

Poslednja izmena:
a to govoris nesto iz licnog iskustva posto ja zivim u toj crnoj gori i valjda znam bolje kakav je odnos crnogoraca prema srbiji , u svakom slucaju bolji nego vas prema crnoj gori. a vi kad razdvojite vlast crne gore od naroda onda mozemo pricati o necemu. a vasom mrznjom i nekim komentarima ne mozete etvoriti ljubav nego istu mrznju. ja sam navijao za srbiju od pocetka kvalifikacija i zadnju utakmicu kad je igrala protiv slovenije gledao nju a moja reprezentacija je igrala protiv svajcarske al nebitnu utakmicu. da se zna nisam propustio ni jednu utakmicu crne gore pod goricom, i glasao sam za nezavisnu crnu goru. pa ne mrzim srbiju nego navijam za nju. ali sam primjetio kad neki crnogorac oce da igra za srbiju to je ok, ali kad srbin hoce da igra za crnu goru taj je izdajica. manje mrznje i svi cemo biti sretniji

malo off-topica:
1. ko je izabrao tu vlast?
2. ovo drugo pojasnjava tvoju nacionalnu (ne)svest.....

p.s. koja prica danas vazi?

malo off-topica:

ko kog da je izabrao ne mora da znaci da se slazemo u sve sto uradi. to i nije bitno za ovu temu.
moja nacionalna svijest je ta koja je i nema veze sa fudbalom i srbijom. kad preispitas malo svoju nacionalnu svijest i ukapiras da ako nisam srbin ne mrzim srbiju mozemo pricati.
kad ti budes navijao za crnogorsku reprezentacija ko ja za srpsku mozemo pricati o fudbalu.
evo jedan primjer tada sr jugoslavija ili srbija i crna gora protiv madjarske kad smo ih demolirali. dje su strijelci bili vecinom crnogorci, i ne spominje se crna gora gora. nego skoro svudje sada srbija protiv madjarske. mislim da to tebi ne smeta . ali meni da.
vidim boldovao si ovo kada crnogorac igra za srbiju da je to ok ali ne kada srbin igra za crnu goru. ali ne ukapirah komentar.
to samo ide u jednom smjeru znaci. neces reci za prleinovica da je izdao crnu goru jer je srbin iako nije vidio srbiju dok nije pobjegao u partizan. ali bi rekao za nekog igraca iz srbije da uradi to i igra za crnu goru. meni ne smeta , nek igra ko hoce dje hoce , valjda sam covjek zna sta je dobro za njega i njegovu karijeru.
a sto se volkova tice, odigrace 1 do 2 utakmice za srbiju i to je to. na toj strani ste jaki a mi losiji. po meni njemu bi bolje bilo da igra za nas imao bi vise nastupa za reprezentaciju sa time bi i njemu cijena porasla. a on od toga zivi za razliku mene a pretpostavljam i tebe. nema tu nacionalizma i emocija. zna se da je fudbal biznis kao i citav sport. kad se to ukapira lakse cemo svi mi prolaziti kroz te nemoralne transfere.

E ovako Srbin treba da zbor, i nikako drugačije:

mondo

"Srce kaže tako, majka Srbija se voli i vjerujem da ću u narednom ciklusu kvalifikacija dobiti šansu", kaže Branko Grahovac. Golman rumunskog Ocelula Branko Grahovac kategorično odbacuje mogućnost da obuče dres Bosne i Hercegovine, ali vjeruje da je došlo vrijeme da dobije šansu na golu reprezentacije Srbije.Grahovac je rođen u Srpcu u Republici Srpskoj i u više navrata je u medijima odbijao mogućnost da brani za Bosnu i Hercegovinu. U Beograd bih krenuo i pješke kad bih bio pozvan u srpsku repezentaciju", naglasio je golman Ocelula.

Poslednja izmena:
ko kog da je izabrao ne mora da znaci da se slazemo u sve sto uradi. to i nije bitno za ovu temu.
moja nacionalna svijest je ta koja je i nema veze sa fudbalom i srbijom. kad preispitas malo svoju nacionalnu svijest i ukapiras da ako nisam srbin ne mrzim srbiju mozemo pricati.
kad ti budes navijao za crnogorsku reprezentacija ko ja za srpsku mozemo pricati o fudbalu.
evo jedan primjer tada sr jugoslavija ili srbija i crna gora protiv madjarske kad smo ih demolirali. dje su strijelci bili vecinom crnogorci, i ne spominje se crna gora gora. nego skoro svudje sada srbija protiv madjarske. mislim da to tebi ne smeta . ali meni da.
vidim boldovao si ovo kada crnogorac igra za srbiju da je to ok ali ne kada srbin igra za crnu goru. ali ne ukapirah komentar.
to samo ide u jednom smjeru znaci. neces reci za prleinovica da je izdao crnu goru jer je srbin iako nije vidio srbiju dok nije pobjegao u partizan. ali bi rekao za nekog igraca iz srbije da uradi to i igra za crnu goru. meni ne smeta , nek igra ko hoce dje hoce , valjda sam covjek zna sta je dobro za njega i njegovu karijeru.
a sto se volkova tice, odigrace 1 do 2 utakmice za srbiju i to je to. na toj strani ste jaki a mi losiji. po meni njemu bi bolje bilo da igra za nas imao bi vise nastupa za reprezentaciju sa time bi i njemu cijena porasla. a on od toga zivi za razliku mene a pretpostavljam i tebe. nema tu nacionalizma i emocija. zna se da je fudbal biznis kao i citav sport. kad se to ukapira lakse cemo svi mi prolaziti kroz te nemoralne transfere.

E tačno sam znao da ćeš to reći... vi imate Kolarova, pa šta će vam Volkov... ne može to tako... ili Šefik koji je otišao da da igra (brani) za vaterpolo reprezentaciju, a nema nikakve veze sa Cg, a po nacionalnosti je Musliman (mada dok je igrao za Srbiju nije bilo većeg Srbina od njega), doduše on je iz reprezentacije Srbije otišao iz inata zbog ličnih sukoba...

I jeste, druga je stvar kad Prlainović igra za Srbiju iz patriotskih (nacionalnih) razloga i javno kaže, ja sam izabrao Srbiju pa makar i nemao mjesta u reprezentaciji... i kad Volkov se k'o neka baba premišlja za koga će da igra, u zavisnosti hoće li biti prva postava ili rezerva ili na širem spisku...

Ja da sam selektor bilo Srbije bilo Crne Gore pozvao bih ga za jednu prijateljsku utakmicu i stavio ga jedan minut, a onda ga nikad više ne bih pozvao...:evil:

I mislim da Srbija i Cg treba da budu bratske države k'o što su i bile prije 100 i više godina... mada neki političari u Cg žele da budu neprijateljske države (SDP, bivši Liberalni savez, dio DPS-a i svi neprijatelji i Srbije i Crne Gore)

malo off-topica:

Ja sam prvi bio za nezavisnu Crnu Goru, ali da ona bude srpska država kakva je i bila prije 1916. ... ali sam znao da će biti ovako, ova smijurija od jezika, napadi na crkvu, dodatne tenzije, podjele u Cg... mada dio krivice za to snosi i CG opozicija, ipak je vlast odgovorna za ovo...

Dalje, od ovih liberala sa Cetinja (mada je i njih šaka jada) jedino mi se više gade ovi Čedini Beograđani koji apsolutno bilo šta što stigne iz Crne Gore je nešto najgore, primitivno, seljački ili šta ti ja znam kakvo...

Morao sam da napišem ovo, pa nek moderator obriš... izvinjevam se, ponijelo me gradivo, zanio sam se što kaže Jare iz Kamiondžija...:)

To ko je koje nacionalnosti, porekla i ko je gde rodjen su takve gluposti da je to strasno. Pa bas naprotiv - ti koji nisu srpskog porekla cesto za Srbiju daju vise nego domaci

Imamo mnogo primera kod nas - Nadja Higl, Caba Siladji, Brizitka Molnar, Albert Nadj...ovi vole Srbiju vise nego bilo ko od Obrazovaca i Nasih

A da ne pricam da je na utakmici Francuska - Srbija u kvalifikacijama za SP Sulejmani otpevao srpsku himnu od pocetka do kraja. Pa 90% nasih fudbalera ni dan danas ne zna himnu !!!

Ja nisam za Klea u reprezentaciji, ali dajem glavu da bi on trcao isto koliko u Partizanu, ako ne i vise za Srbiju. A setite se da je on u Partizanu stalno trcao i pritiskao protivnicke golmane i igrace. Jednostavno mentalitet nasih igraca je da stalno Srbuju i da budu veliki na recima a na delima ih nema nigde

Takodje koliko znam Igor Duljaj je isto Goranac kao i Sulejmani, a covek bi poginuo za Srbiju. I Milorad Cavic je rodjen van Srbije i ziveo je van Srbije pa je veci patriota od svih politicara zajedno. Ma ima primera kolko hoces, stvarno ne nam zasto se raspravljate oko toga

Pa baš to i ja kažem. Nisam govorio o Crnogorcima nego o Crnoj Gori (i njenoj vlasti).

A što se tiče ovoga ostalog budi malo realniji. Da je u Srbiji neko hteo da spreči, šta misliš da li bi danas Jovetić, Vukčević, Savić a pre svih Vučinić igrali za Crnu Goru? Sva trojica su srpski fudbaleri, malo ih šta veže u fudbalskom smislu za CG, ali su iz Crne Gore i niko nije ni pokušavao da ih spreči (čak naprotiv) da igraju za CG. Znači nijednog igrača iz CG Srbija nije ni pipnula.

E, ali onda je Dejo rešio da počne da vrbuje i po Srbiji igrače koji nemaju blage veze sa Crnom Gorom a u Srbiji su kandidati za reprezentaciju. Zloupotrebljavajući što igrači sa prostora SFRJ mogu da biraju reprezentaciju bez ikakve dodatne procedure. Izvini prijatelju, ali to nema nigde. Ko je taj ko ovde treba da se ljuti?

I jeste, druga je stvar kad Prlainović igra za Srbiju iz patriotskih (nacionalnih) razloga i javno kaže, ja sam izabrao Srbiju pa makar i nemao mjesta u reprezentaciji... i kad Volkov se k'o neka baba premišlja za koga će da igra, u zavisnosti hoće li biti prva postava ili rezerva ili na širem spisku...

E tako je lave, ova ti ja ka Njegošu. :ok:

Ja da sam selektor bilo Srbije bilo Crne Gore pozvao bih ga za jednu prijateljsku utakmicu i stavio ga jedan minut, a onda ga nikad više ne bih pozvao...:evil:

E ja bih ga sad baš pusti pa da vide kako će da se usreće sa takvim čovekom. Kao što se mi usrećiti nećemo.

To ko je koje nacionalnosti, porekla i ko je gde rodjen su takve gluposti da je to strasno. Pa bas naprotiv - ti koji nisu srpskog porekla cesto za Srbiju daju vise nego domaci

Imamo mnogo primera kod nas - Nadja Higl, Caba Siladji, Brizitka Molnar, Albert Nadj...ovi vole Srbiju vise nego bilo ko od Obrazovaca i Nasih

A da ne pricam da je na utakmici Francuska - Srbija u kvalifikacijama za SP Sulejmani otpevao srpsku himnu od pocetka do kraja. Pa 90% nasih fudbalera ni dan danas ne zna himnu !!!

Ja nisam za Klea u reprezentaciji, ali dajem glavu da bi on trcao isto koliko u Partizanu, ako ne i vise za Srbiju. A setite se da je on u Partizanu stalno trcao i pritiskao protivnicke golmane i igrace. Jednostavno mentalitet nasih igraca je da stalno Srbuju i da budu veliki na recima a na delima ih nema nigde

Takodje koliko znam Igor Duljaj je isto Goranac kao i Sulejmani, a covek bi poginuo za Srbiju. I Milorad Cavic je rodjen van Srbije i ziveo je van Srbije pa je veci patriota od svih politicara zajedno. Ma ima primera kolko hoces, stvarno ne nam zasto se raspravljate oko toga

Druže, mašiš temu. Nije priča o tome da li treba da nastupaju za Srbiju oni koji nisu Srbi, to smo davno rešili. Nego je stvar u tome što iz Srbije odvlače igrače da bi igrali za neke druge reprezentacije sa kojim nemaju nikakve veze.

to ti je mentalitet nasih fudbalera (ostali sportisti su uglavnom bez te boljke) i to ne samo kad je u pitanju reprezentacija
vidis i ove nase sisice sto igraju za Partizan, oduvaju ih neki salabajzeri iz Irske :besan2: vuku se po terenu ko babetine, a ovamo "Partizan mi je druga kuca" :besan2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back