Ovako ljudi, dugo vec citam ovu raspravu, i moram nesto da kazem. Jos ne verujem da cu ovo reci, ali ajd. Pizon je jedna nepismena budala, covek bez ikakve harizme, bez autoriteta i bez ideje. Dakle, otkaz pod hitno.
Ali, smatram da za jednu stvar niste u pravu. Uvek ce biti "sto se zove ovaj, a ne ovaj". Ajde da budemo realni. Anticu treba dici spomenik jer je uveo kult reprezentacije, ali je covek STAO i ja sam bio za to da ode. Vidite, mi smo pod Anticem igrali provaljenu i izlizanu 4-4-2 formaciju u liniji. Imali smo najgori i najporiji napadacki tandem u istoriji fudbala, i trio (od kojih su dva od tri u prvih 11) veznjaka nikad sporijih (Milijas, Stankovic, Raca). Hteli vi to da priznate ili ne, Pizon je sasvim ispravno sve to rasturio. Igra sa formacijom koju je vecina nas zelela. U Djenovi smo lepo otvorili utakmicu, ako se dobro secam sa ofanzivom: Tosic levo (svi smo kukali kod Antica zasto on malo igra), Krasic desno, Ljajic (Pizon ga je gurnuo u vatru) i Mrdja u napadau (opet Pizon ga ubacio, kod Antica ni minut na SP). Odbrana je Pizonu ista, samo je Lukovica zamenio Bisevac, sto je potpuno svejedno, jer su tu Vidic i Subotic. Zamenio Rukavinu Ninkovom koji je bolji, pokusao sa Lomicem umesto Obradovica sto takodje slicno. Nasao konacno golmana, sto je jos jedan plus za njega u odnosu na Antica.
Ja mislim da bismo ove poteze povukli svi mi sa krstarice. Ajde recite ko iz ove napadacke cetvorke u Djenovi ne valja (i uopste tim)? Ja bih izveo 95 posto isti tim. Razmislite malo. Od svih igraca koji su za reprezentaciju, on ne zove mozda Tadica i Sulejmanija. Kakve to veze ima, pa ne postoji trener na svetu koji je slep za neke igrace (sta reci za Maradonu koji nije zvao Zanetija). Uostalom, njih dvojica bi bile dobre rezerve, daleko su oni od prvog tima.
Mene je Antic razocarao sto posle SP-a nije reorganizovao tim, vec su i dalje igrali kumovi i braca.
Pizon izmislja ove Damjanovice, to stoji, ali niko mu ne igra u zvanicnim. Uticaj menadzera verovatno. Sem dvojice pomenutih koje ne zove, svi ostali se sada izmiljaju i preteruje se s njima, samo da bi Pizona natovarili. Ajde molim te, Babovic i Tomic?? Sta se Djura buni, pa nece valjda da igraju Vukic i Ilic?
Kaludjerovic je isto na granici za reprzentaciju. Volkov je po kvalitetu tu, ali zasto ocekujete da ga zove posle mesec dana u Srbiji? Sacekajmo jos malo, zvace ga verovatno.
Ponavljam, Pizon morada ode iz navedenih razloga u prvim recenicama ovog posta, ali smatram da je sve ostalo napumpano.