Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Pa i oni su nam neka ''braća''...al' ''kockasti'' su veća...:lol:

braca-hrvati.jpg

U meču protiv Srbije,hrvatima najbitniji deo sportske opreme

21465617adidas-suspenzor-pu-adidas-01.jpg

Kad smo vec kod mudobrana :mrgreen:

Mirković: Opet bih Jarnija uhvatio...

00055909.jpg

Nekoliko godina kasnije, kada su se utisci prilično slegli, nekadašnji reprezentativac naše zemlje i štoper Partizana kaže da nikada posle toga nije video Jarnija.

- Žao mi je što me mnogi pamte po toj gluposti, a ne po postignutom golu. U tom momentu se nisam kontrolisao, uradio sam to što sam uradio. Nisam dao dobar primer, ali kada bi mi se ponovila ta situacija, verovatno bih isto učinio.Jarnija više nisam video. Pričao sam o tome sa svojim prijateljima, hrvatskim reprezentativcima Tudorom i Rapajićem, ali mi nikada nisu zamerili što sam prilikom napuštanja stadiona podigao tri prsta. Bilo im je čudno što me Jarni psovao, jer tvrde da je dobar dečko - rekao je Mirković pre pet godina.

http://www.sportal.rs/news.php?id=55909

Bilić: Pali me gostovanje u Beogradu!

Selektor Hrvatske Slaven Bilić istakao je da će Srbija i Belgija biti najveći rivali njegovoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu i da očekuje neizvesne utakmice.

- Ne postoji okrutnije takmičenje od evropskih kvalifikacija za SP i EP. Srbija ima specifičan kvalitet, dobri su i Makedonci, a ovo su utakmice koje se kod nas ne shvataju isključivo kao fudbalske. Drugačija je atmosfera na tribinama i oko utakmice, prilično antifudbalska – rekao je Bilić za sportnet.hr.

Hrvatska je, prema Bilićevom mišljenu, ipak prvi favorit grupe.

- Ne treba nikoga da se bojimo. Sa razlogom smo favoriti na papiru, ne slažu se šeširi po abecedi već po rejtingu i rezultatima.

Iako za glavne konkurente izdvaja Srbiju i Belgiju, Bilić se ne plaši gostovanja u Beogradu.

- Pomisao na takav meč “pali” svakog čoveka! Ali, sada sam fokusiran na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, svaka druga tema bila bi neprofesionalna – zaključuje Bilić.

Bilić: Pali me gostovanje u Beogradu!

Selektor Hrvatske Slaven Bilić istakao je da će Srbija i Belgija biti najveći rivali njegovoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu i da očekuje neizvesne utakmice.

- Ne postoji okrutnije takmičenje od evropskih kvalifikacija za SP i EP. Srbija ima specifičan kvalitet, dobri su i Makedonci, a ovo su utakmice koje se kod nas ne shvataju isključivo kao fudbalske. Drugačija je atmosfera na tribinama i oko utakmice, prilično antifudbalska – rekao je Bilić za sportnet.hr.

Hrvatska je, prema Bilićevom mišljenu, ipak prvi favorit grupe.

- Ne treba nikoga da se bojimo. Sa razlogom smo favoriti na papiru, ne slažu se šeširi po abecedi već po rejtingu i rezultatima.

Iako za glavne konkurente izdvaja Srbiju i Belgiju, Bilić se ne plaši gostovanja u Beogradu.

- Pomisao na takav meč “pali” svakog čoveka! Ali, sada sam fokusiran na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, svaka druga tema bila bi neprofesionalna – zaključuje Bilić.
Mora da je zbog toga sto smo ga lepo docekali zadnji put...

Petrović: Nemam razloga za zadovoljstvo

Selektor Srbije Vladimir Petrović ocenio je da će mečevi između Srbije i Hrvatske u A grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu biti prave derbi utakmice.

- U našoj grupi su tri reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije, što znači da se poznajemo vrlo dobro. Ekipe su ujednačene, dve prvoplasirane selekcije treba tražiti među Hrvatskom, Škotskom, Belgijom i naravno, Srbijom. Utakmice sa Hrvatskom biće vrlo zanimljive, pravi derbiji. I njihovu selekciju čine, kao i našu, uglavnom igrači iz inostranih klubova – rekao je Petrović za sajt FSS.

Grupa A nema izrazitog favorita, ali svaki meč krije zamku zbog ujednačenosti.

- Belgija kreće krupnim koracima napred posle perioda „tavorenja". Škotske dugo nema na najvećoj sceni, sigurno će hteti da se nametnu. Tu je još jedna reprezentacija sa „ostrvskim" stilom igre - Vels, čiji državni tim sigurno zaslužuje i vredi više od šestog „šešira". Nikako ne potcenjujem ni kvalitet Makedonaca. Iskreno, nemam razloga za preterano zadovoljstvo, pošto su na ovom žrebanju formirane i lakše grupe – zaključio je Petrović.

Ваљда се неће толико дуго задржати на месту селектора
happy0005.gif

Petrović: Nemam razloga za zadovoljstvo

Selektor Srbije Vladimir Petrović ocenio je da će mečevi između Srbije i Hrvatske u A grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu biti prave derbi utakmice.

- U našoj grupi su tri reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije, što znači da se poznajemo vrlo dobro. Ekipe su ujednačene, dve prvoplasirane selekcije treba tražiti među Hrvatskom, Škotskom, Belgijom i naravno, Srbijom. Utakmice sa Hrvatskom biće vrlo zanimljive, pravi derbiji. I njihovu selekciju čine, kao i našu, uglavnom igrači iz inostranih klubova – rekao je Petrović za sajt FSS.

Grupa A nema izrazitog favorita, ali svaki meč krije zamku zbog ujednačenosti.

- Belgija kreće krupnim koracima napred posle perioda „tavorenja". Škotske dugo nema na najvećoj sceni, sigurno će hteti da se nametnu. Tu je još jedna reprezentacija sa „ostrvskim" stilom igre - Vels, čiji državni tim sigurno zaslužuje i vredi više od šestog „šešira". Nikako ne potcenjujem ni kvalitet Makedonaca. Iskreno, nemam razloga za preterano zadovoljstvo, pošto su na ovom žrebanju formirane i lakše grupe – zaključio je Petrović.

Ваљда се неће толико дуго задржати на месту селектора
happy0005.gif

Pa i nece,jer se necemo plasirati na EP...

Eto bejase i zreb i videsmo ludost i kontradiktornost izjava naseg selektora.....
Prvo kaze zeli da dobije susede to mu je kao izazov,vise od igre,a onda kaze nemam razloga za zadovoljstvo zrebom......
Da krenemo redom:iz prvog sesira realno smo mogli jedino bolje da dobijemo Norvesku ili eventualno Grcku,mada su Grci tvrda ekipa i kolju se sada u ovom ciklusu sa Hrvatskom vrlo ravnopravno,a i mi smo pukli prosle godine od njih....sigurno,ali sigurno da je posle Norveske ovo najbolje sto smo dobili,jer na kvalitet treba dodati i dodatni motiv igraca pred meceve ovog tipa,inat,atmosferu na Marakani itd......
treci sesir:dobili smo Belgiju koja je nezgodna i cesto nas je saplitala a sada se oporavlja i nije jednostavan protivnik,ali moramo da racunamo da ih pocistimo u oba meca,jer pred prethodne kvalifikacije za SP smo posli iz treceg sesira i imali ispred sebe Francusku i Rumuniju a iza sebe Austriju sto nije lakse nego ovo danas......mogli smo da dobijemo Tursku,Cesku,Irsku ili Ukrajinu pa da se cesemo iako smo mogli da dobijemo i Izrael,BiH,Bugarsku i Rumuniju sa 3 od 4 smo igrali skoro i verovatno bi solidno legle a sa BiH bi bilo teze iz drugih razloga......
4.sesir:tu smo dobili najjacu ili jednu od najjacih selekcija i ja se vise bojim Skota nego li Belgijanaca......jedino Poljska moze da se ravnja sa Skotima......
5.sesir:tu smo dobili najslabije posle Farana i Moldavaca......ako su raspali MAkedonci problem onda ne treba ni da idemo na sampionat......
6.sesir: dobili smo najjaceg "autsajdera" i nije mi nikako jasno kako je Vels dospeo dotle nisu oni tolko jadni ispred farana su 100% odlikuje ih ostrvski brz fudbal......ali i pored toga to mora da se pocisti........
Ako budemo igrali kao u Anticevo vreme prosetqacemo se kroz grupu i biti minimalno drugi,ako budemo igrali kao sada i mnogo pre i saplitali se o sitno kamenje ne bi nam pomogla ni grupa :luksemburg,lihtenstajn,san marino,andora,farska ostrva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back