Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
SPORTAL.RS saznaje: Pižon pozvao Pantelića, razmišlja i o Kovačeviću

00044046.jpg

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović trebalo bi sutra da sastavi spisak igrača za prijateljski meč sa Izraelom, 9. februara, na kojem će se naći neka nova, a i stara imena. Kako SPORTAL.RS saznaje, Pižon je pozvao napadača Olimpijakosa Marka Pantelića, koji je izvesno vreme pauzirao dok nije pronašao klub, a posle i postao standardan u timu lidera grčkog prvenstva.

Još ranije je poznato da će se na spisku naći Dimitrije Injac iz poljskog Leha i Nemanja Matić iz holandskog Vitesea, a u mislima selektora Petrovića nalazi se i vezista francuskog Lansa Nenad Kovačević. Bivši kapiten Crvene zvezde nije igrao za reprezentaciju od 2008. godine. Malo je nedostajalo da Kovačević dobije poziv protiv Bugarske u decembru prošle godine, ali tada nije imao potreban kontinuitet u dresu francuskog kluba. Sada je borbeni vezista opet postao standardan u Lansu, gde pruža zapažene partije, pa Pižon polako razmišlja da ga uključi u buduće reprezentativne akcije u kvalifikacijama za EP 2012.

Jadan je taj Pižon, propadosmo skroz, Antić mi se mnogo više sviđao, šteta, najverovatnije ostajemo bez plasmana na EP, jer ne verujem da Pižon može da pobeđuje sve utakmice do kraja, da su ga smenili, pa i da očekuješ nešto, ovako ništa, a nismo imali jaku grupu, pogotovo što su najači u grupu Italijani, da ne kažem loši...

• Podržavam
Reactions: Gax
SPORTAL.RS saznaje: Pižon pozvao Pantelića, razmišlja i o Kovačeviću

00044046.jpg

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović trebalo bi sutra da sastavi spisak igrača za prijateljski meč sa Izraelom, 9. februara, na kojem će se naći neka nova, a i stara imena. Kako SPORTAL.RS saznaje, Pižon je pozvao napadača Olimpijakosa Marka Pantelića, koji je izvesno vreme pauzirao dok nije pronašao klub, a posle i postao standardan u timu lidera grčkog prvenstva.

Još ranije je poznato da će se na spisku naći Dimitrije Injac iz poljskog Leha i Nemanja Matić iz holandskog Vitesea, a u mislima selektora Petrovića nalazi se i vezista francuskog Lansa Nenad Kovačević. Bivši kapiten Crvene zvezde nije igrao za reprezentaciju od 2008. godine. Malo je nedostajalo da Kovačević dobije poziv protiv Bugarske u decembru prošle godine, ali tada nije imao potreban kontinuitet u dresu francuskog kluba. Sada je borbeni vezista opet postao standardan u Lansu, gde pruža zapažene partije, pa Pižon polako razmišlja da ga uključi u buduće reprezentativne akcije u kvalifikacijama za EP 2012.

Ako doticni livac pozove doticnu kreaturu Srbija treba da bojkotuje reprezentaciju......gde se njega seti pijanac jedan??!!
Koji ce nam **** rezervista Lansa aman bre vise dokle sa tim zvezdinim propalim "zvezdama" nece valjda ova budala koja je do 27 godina igrala u Srbiji da povezuje ekipu,msm....

***...Pizon stvara reprezentaciju kao Klemente...Vraca Kovacevica,Pantelinja,dovodi Injca(Duljaj II)...Ili se meni prividja...

axa,razlika je jedino sto su tada doticni bili malko mladji pa smo bili 3. u grupi a sada cemo biti 5. Stvara ekipu za buducnost od propalih "stranaca" koji ne mogu vise da popunjavaju redove ni u tim jadnim klubovima.....treba onda da pozove i Dejana Milovanovica,Danijela Ljuboju,Koromana,Marijana Markovica i da podvampiri Zvonimira Vukica,pa da dozivljaj bude potpun......moze i Kezman da se vrati.....e a bez Milana Dudica najboljeg srpskog rukometasa repka nece biti kompletna....mislim ipak i da bi kvalitet Lole Smiljanica bio presudan u kvalifikacijama,dok bi centarsuti Duska Tosica (istina 90% njih ide po zemlji) dobro dosli u pronalazenju Marka Pantelica napred koji pokazuje zavidnu formu.....Takodje siguran sam da bez krilnih prodora Aleksandra Trisovica nema uspeha u kvalifikacijama.....ne treba zaboraviti ni Racu Petrovica i Milijasa sigurno najbolje zadnje vezne planete.....bez Gorana Gavrancica,slozicete se nema stabilne odbrane nama...nek prica ko sta hoce medjutim,cinjenica je da od Nenada Jestrovica nismo dobili kvalitetnog spica pa ocekujem njegov poziv.....Dzodic i Lazetic pokazuju zavidnu formu zbog koje bi biolo grehota ne ubaciti ih.......isti slucaj je i sa Stepanovim cije je stopersko umece 16 puta vece od Suboticevog........toliko,nadam se da ce nas cenjeni selektor uvrstiti bar neko od ovih imena na svom spisku i tako nas odvesti u konacni i dugo ocekivani AMBIS

Jorgačević novi srpski "broj jedan"?

Stojković izostaje i sa meča protiv Izraela, Jorgačević još jednom dobija šansu. Da li će Pižon definitivno promeniti prvog golmana srpske reprezentacije. Stojkoviću zamereni golovi protiv Estonije. Paradoks, kada nije branio u klubu bio neprikosnoven u reprezentaciji, sada obrnuto...

Selektor Petrović je po dolasku na kormilo rekao da veruje Stojkoviću i vratio ga u nacionalni tim za mečeve sa Estonijom i Italijom.

Lako se može dogoditi da utakmica sa Estoncima bude poslednja u kojoj je sadašnji čuvar mreže Partizana bio standardni golman "orlova".

Posle napada na Stojkovića u Đenovi, on nije bio u kombinaciji za duel sa Bugarima, Pižon je to pravdao željom da proveri neke druge golmane, a Stojkoviću je zamerio ponašanje na derbiju, odnosno provokacije na račun Zvezdinih navijača.

On je tada rekao da to neće uticati na status golmana Partizana.

Međutim, "Sport" piše da ni protiv Izraela Stojković neće biti u kombinaciji i da je selektor prelomio, odnosno da ćemo nakon nekoliko godina videti smenu na golu "orlova".

Sada je Bojan Jorgačević u prednosti, tu je i Brkić, njih dvojica bi mogli da budu prvi pikovi Vladimira Petrovića.

Navodno, analizom meča sa Estoncima došlo se do zaključka da jedan deo poraza ide na dušu Stojkoviću i to je učvrstilo uverenje da šansa treba da bude pružena Jorgačeviću.

Posle Izraela videćemo kako će se situacija razvijati, test će biti prvi takmičarski duel u 2011. protiv Severnih Iraca. Ako ni tada ne bude Stojkovića, jasno je da se Petrović odlučio za neke druge opcije na golu.

Dolazimo do jedne paradoksalne situacije. Stojković nije branio u Sportingu, nije se proslavio ni na pozajmicama, a u Partizan je stigao kako bi konačno bio standardan. Naravno, nije samo u pitanju reprezentacija već želja da vrati karijeru na pravi kolosek.

Ipak, izgleda da to što je standardan nije više dovoljno i da Petrović smatra da je Jorgačević bolje rešenje.

axa,razlika je jedino sto su tada doticni bili malko mladji pa smo bili 3. u grupi a sada cemo biti 5. Stvara ekipu za buducnost od propalih "stranaca" koji ne mogu vise da popunjavaju redove ni u tim jadnim klubovima.....treba onda da pozove i Dejana Milovanovica,Danijela Ljuboju,Koromana,Marijana Markovica i da podvampiri Zvonimira Vukica,pa da dozivljaj bude potpun......moze i Kezman da se vrati.....e a bez Milana Dudica najboljeg srpskog rukometasa repka nece biti kompletna....mislim ipak i da bi kvalitet Lole Smiljanica bio presudan u kvalifikacijama,dok bi centarsuti Duska Tosica (istina 90% njih ide po zemlji) dobro dosli u pronalazenju Marka Pantelica napred koji pokazuje zavidnu formu.....Takodje siguran sam da bez krilnih prodora Aleksandra Trisovica nema uspeha u kvalifikacijama.....ne treba zaboraviti ni Racu Petrovica i Milijasa sigurno najbolje zadnje vezne planete.....bez Gorana Gavrancica,slozicete se nema stabilne odbrane nama...nek prica ko sta hoce medjutim,cinjenica je da od Nenada Jestrovica nismo dobili kvalitetnog spica pa ocekujem njegov poziv.....Dzodic i Lazetic pokazuju zavidnu formu zbog koje bi biolo grehota ne ubaciti ih.......isti slucaj je i sa Stepanovim cije je stopersko umece 16 puta vece od Suboticevog........toliko,nadam se da ce nas cenjeni selektor uvrstiti bar neko od ovih imena na svom spisku i tako nas odvesti u konacni i dugo ocekivani AMBIS

A na golu obavezno Radisa Ilic i Lekic u napadu kao podrska mladjanom Pantelicu.

Jorgačević novi srpski "broj jedan"?

Stojković izostaje i sa meča protiv Izraela, Jorgačević još jednom dobija šansu. Da li će Pižon definitivno promeniti prvog golmana srpske reprezentacije. Stojkoviću zamereni golovi protiv Estonije. Paradoks, kada nije branio u klubu bio neprikosnoven u reprezentaciji, sada obrnuto...

Selektor Petrović je po dolasku na kormilo rekao da veruje Stojkoviću i vratio ga u nacionalni tim za mečeve sa Estonijom i Italijom.

Lako se može dogoditi da utakmica sa Estoncima bude poslednja u kojoj je sadašnji čuvar mreže Partizana bio standardni golman "orlova".

Posle napada na Stojkovića u Đenovi, on nije bio u kombinaciji za duel sa Bugarima, Pižon je to pravdao željom da proveri neke druge golmane, a Stojkoviću je zamerio ponašanje na derbiju, odnosno provokacije na račun Zvezdinih navijača.

On je tada rekao da to neće uticati na status golmana Partizana.

Međutim, "Sport" piše da ni protiv Izraela Stojković neće biti u kombinaciji i da je selektor prelomio, odnosno da ćemo nakon nekoliko godina videti smenu na golu "orlova".

Sada je Bojan Jorgačević u prednosti, tu je i Brkić, njih dvojica bi mogli da budu prvi pikovi Vladimira Petrovića.

Navodno, analizom meča sa Estoncima došlo se do zaključka da jedan deo poraza ide na dušu Stojkoviću i to je učvrstilo uverenje da šansa treba da bude pružena Jorgačeviću.

Posle Izraela videćemo kako će se situacija razvijati, test će biti prvi takmičarski duel u 2011. protiv Severnih Iraca. Ako ni tada ne bude Stojkovića, jasno je da se Petrović odlučio za neke druge opcije na golu.

Dolazimo do jedne paradoksalne situacije. Stojković nije branio u Sportingu, nije se proslavio ni na pozajmicama, a u Partizan je stigao kako bi konačno bio standardan. Naravno, nije samo u pitanju reprezentacija već želja da vrati karijeru na pravi kolosek.

Ipak, izgleda da to što je standardan nije više dovoljno i da Petrović smatra da je Jorgačević bolje rešenje.

Skroz logicna stvar,nema Stojke vise sta da trazi u crvenom dresu odbranio je on svoje

Stvarno se spustio na nizak nivo, pa ako već poziva te iskusne fudbalere iz inostranstva daj neka probere ono najbolje.

Na prvom mjestu je Biševac.

Ja cenim svoju bracu preko Drine...
Ne da se spustio na nizak nivo vec je decko patos........medjutim,jel neko iskusan zato sto ima 30 godina?! pa jel srpska reprezentacija staracki dom,pa da svako ko nije igrao za reprezentaciju ili nije igrao dovoljno sada to nadoknadjuje......to sto igra Bisevac ne moze se porediti sa Vidicem,Suboticem pa ni Lukovicem tako da nema mesta za njega u ovom trenutku........
samo nije mi jasno sto vise mali kumic ne dobije poziv evo vec je 5 meseci selektor a kumceta nema u crvenom dresu pa nema,polomice kumsku pogacu sa svojim kumom koliko vidim

p.s. jos nije objavio valjda ga sramota......
u novinama je procurilo da nece biti Lazovica i Zigica

Poslednja izmena:
Kovačević: Pižon zvao u nezgodnom trenutku

Dugo je Nenad Kovačević bio u nemilosti Lansa. Tri meseca terali su inat jedan drugom, a on nikome nije doneo dobro. Za to vreme francuski klub dospeo je u nezgodnu poziciju da se bori za opstanak, a srpski internacionalac je propustio prvu priliku da se vrati u reprezentaciju Srbije protiv Bugarske krajem prošle godine. Tadašnji poziv selektora Vladimira Petrovića i interesovanje za status u klubu došao je u nezgodnom trenutku, ali angažovanjem novog trenera na početku 2011. Lasla Bolonjija stvari su se promenile za 180 stepeni i Kovačević je postao standardan. Samim tim i povratak u nacionalni tim, posle skoro tri godine odsustva, sada je postao izvestan, možda već protiv Izraela.

- Krivo mi je što me je Pižon zvao pred meč sa Bugarima kada nisam bio standardan. Interesovao se za moj status i znam da se drži principa da poziva samo standardne igrače. Rekao sam Lansu za to, a oni su me prebacili u drugi tim. Problem nije bio trener Bolonji, već su u pitanju bili vanfudbalski razlozi. Sa klubom nisam bio u dobrim odnosima. Zapelo je kada sam imao nekoliko dobrih ponuda, a Lans je zacepio obeštećenje i nije hteo da me pusti. Posle, kada je nastupila finansijska kriza, želeli su da me prodaju, skinu sa budžeta i pritom zarade, ali onda ja nisam hteo da idem bilo gde samo da bih otišao. Tek dolaskom Bolonjija, koji im je rekao da sam mu potreban u borbi za opstanak, razum je preovladao i vratio sam se u prvu postavu - objašnjava Kovačević za SPORTAL.RS.

Sukob na terenu sa saigračem Johanom Demonom u oktobru nije bio dodatni razlog da vas sklone iz ekipe?

- Jedini ekces u tom periodu je to što sam odgurnuo Demona. To je, na kraju, kumovalo da on dobije Olovnu loptu, kao najgori igrač godine u Francuskoj. Posle tog "priznanja" svi su mi govorili: "Ako si ga odgurnuo". Ma, u Lansu se tri puta nedeljno događaju tuče na treninzima. Stvar je u tome što su treninzi zatvorenog tipa, pa retko kada procure do novina. Moja greška je bila što sam to uradio na terenu, tokom utakmice sa Sošoom, pred 30.000 svedoka.

Dejan Milovanović nije uspeo da se snađe u Lansu. Zbog čega u Francuskoj od srpskih igrača najbolje prolaze defanzivci?

- Deksa je imao teško privikavanje na novu sredinu, kao svojevremeno i Biševac. On ima centaršut i šut kao retko ko u Francuskoj, ali se previše oslanjao na te prekide. Ima istine u tome da bolje prolaze defanzici. Kleo, na primer, ne bi mogao da prođe. On je, pre nego što je završio u Zvezdi, bio na probi u Lansu. Savetovali smo predsedniku da ga uzme, pošto je bio slobodan igrač bez obeštećenja i samo je trebalo da mu se obezbedi plata, a onda da ga proda i zaradi, ali nije nas poslušao. Ovde najbolje prolaze napadači poput Gijana. Dakle, izuzetno pokretljiv igrač, koji traži loptu u prostor i koji ide u dubinu. Koliko samo napadača u Francuskoj nije prošlo. Pa, Luis Fabijano nije mogao da prođe u Renu, a pogledajte sad gde je i šta radi.

Da li pratite dešavanja u srpskom fudbalu? Kako, kao bivši kapiten Zvezde, gledate na to da klub sa "Marakane" nikako ne može da prekine dominaciju Partizana?

- Naravno da pratim. I ranije generacije Zvezde su gubile u Ivanjici, Kuli, ali nikada nisu dozvolile da imaju "+7", a na kraju završe "- 5". Partizan ni kriv ni dužan tri puta za redom osvaja šampionsku titulu. Šta se to dešava sa Zvezdom - pita se naglas Kovačević.

Израел и Србија играју на "Блумфилд" стадиону

Почетак сусрета "А" репрезентација у 19.00 сати по нашем времену, дуел младих селекција од 16.30 сати

Пријатељска утакмица између "А" репрезентација Израела и Србије, заказана за 9. фебруар у термину предвиђеном у ФИФА координисаном календару такмичења, биће одиграна на "Блумфилд" стадиону у Тел Авиву са почетком у 19.00 сати по нашем времену (20.00 сати по локалном), обавестио нас је ФС Израела.

Селектор Владимир Петровић имена играча на које ће рачунати овом приликом саопштиће на конференцији за новинаре која ће бити одржана у петак, 4. фебруара, у београдском хотелу "Балкан". Петровић ће фудбалере имати на располагању од понедељка, 7. фебруара.

Подсећамо да ће истог дана бити одиграна и пријатељска утакмица младих селекција Израела и Србије. Меч ће почети у 16.30 сати по нашем времену (17.30 сати по локалном) у Ришон Ле Зиону крај Тел Авива. Списак играча за овај меч селектор наше Младе репрезентације Александар Јанковић саопштиће истог дана када и Владимир Петровић, 4. фебруара у Београду.

Израел и Србија играју на "Блумфилд" стадиону

Почетак сусрета "А" репрезентација у 19.00 сати по нашем времену, дуел младих селекција од 16.30 сати

Пријатељска утакмица између "А" репрезентација Израела и Србије, заказана за 9. фебруар у термину предвиђеном у ФИФА координисаном календару такмичења, биће одиграна на "Блумфилд" стадиону у Тел Авиву са почетком у 19.00 сати по нашем времену (20.00 сати по локалном), обавестио нас је ФС Израела.

Селектор Владимир Петровић имена играча на које ће рачунати овом приликом саопштиће на конференцији за новинаре која ће бити одржана у петак, 4. фебруара, у београдском хотелу "Балкан". Петровић ће фудбалере имати на располагању од понедељка, 7. фебруара.

Подсећамо да ће истог дана бити одиграна и пријатељска утакмица младих селекција Израела и Србије. Меч ће почети у 16.30 сати по нашем времену (17.30 сати по локалном) у Ришон Ле Зиону крај Тел Авива. Списак играча за овај меч селектор наше Младе репрезентације Александар Јанковић саопштиће истог дана када и Владимир Петровић, 4. фебруара у Београду.

Jaooooo pikac nece da saopsti spisak,e treba ga besiti sto daje lazen informacije.....jel slusa on sebe?!rekao je da ce biti danas....ne sticu se tako simpatije u narodu burazeru,ANTARA JE ZA TEBE IZMISLIO FUDBAL I POSAO U NJEMU,NIKAD NE BI ZAEBAVAO NACIJU
Vrati se ovcama nepismeni covece,njima ce biti dovoljne 3,2 recenice koje ti umes da sastavis,Srbima treba iole pismeniji covek

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back