Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Italijani bili za prekid!?
(novosti.rs)
2lw0zd3.jpg

ITALIJANI su napravili niz propusta u organizaciji i podjednako su krivi za prekid meča Italija - Srbija u Đenovi, pojednostavljen je zaključak obimnijeg izveštaja sa meča koji je delegat David Petrijašvili prosledio u UEFA, saznaju „Novosti“.
Njegov izveštaj je sa srpske tačke gledišta veoma povoljan i govori o onome što je zaključio i Izvršni odbor FS Srbije prekjuče - Italijani snose veliki deo krivice za prekid meča.
Petrijašvili je u izveštaju posebno naglasio da su domaćini ignorisali sva upozorenja koja su dobijali od FS Srbije o mogućim incidentima i namerama određenih grupa da prekinu meč. Od samog dolaska u Đenovu FS Srbije je tražio dodatno obezbeđenje, koje nije dobio. Tako se i dogodilo da svega nekoliko policajaca u jednom automobilu i na motoru obezbeđuje reprezentaciju od hotela do stadiona kad su navijači ušli u autobus, ubacili baklju i pretili golmanu Stojkoviću.
Italijani nisu sprovodili mere obezbeđenja ni prilikom ulaska srpskih navijača na stadion dok su Italijane pretresali od glave do pete.
Nije Petrijašvili propustio ni da u izveštaju napiše da su predstavnici FSS u toku prekida predlagali da se isprazni tribina sa srpskim navijačima pa da se meč odigra, što su Italijani odbili. Zaključak, Italijani su slabo organizovali meč, snose veliki deo krivice za neodržan meč, a na arbitražnoj i disciplinskoj komisiji je da odredi krivce i stepen krivice i donese odluku.
Delegacija FS Srbije, koja u ponedeljak putuje na sastanak sa čelnikom UEFA Mišelom Platinijem, posle izveštaja Petrijašvilija sigurno će imati adut više u nastojanju da dobije što blažu kaznu. A možda i priliku da odigra novi meč sa Italijom.

KAPELO: TUGA U ĐENOVI
VELIKI italijanski stručnjak Fabio Kapelo, danas selektor reprezentacije Engleske, upitan je da prokomentariše događaje iz Đenove.
- Tužno je videti prazne stadione samo zbog grupe ultraša. Ako se takve stvari ne dovedu u red, problemi nikada neće istinski prestati. Prekidi utakmica, neredi koje izazivaju huligani vređaju i pogađaju ljude kao što sam ja, koji sam radio u Španiji i Engleskoj, gde takvih događaja nema - kaže Kapelo.

Ma ne moze radar da ga uhvati :rotf::rotf::rotf: Koj moj su se uhvatili za ovog manekena,da mi je znati?On je apsolutno nepotreban reprezentaciji.Em smo dobro pokriveni na toj poziciji,em ima mnogo boljih igraca od njega.Kad krenu novinari da pisu za njega i Dragutinovica,muka da te uhvati,kao da su nam bili povredjeni neki kljucni igraci,pa eto docekasmo,sa nestrpljenjem,njihov povratak na teren

I šta sad,po tebi njemu treba definitivno zatvoriti vrata u reprezentaciji jer je bio povređen!?Koji ti nebuloze ispaljuješ !!!Garantovano da je bio u pitanju neki od bivših partizanovih igrača da se ne bi ovako pros*ravao.

ZVEZDA "HERMETIČKI" ZATVARA MARAKANU ZA DERBI !!!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će večiti derbi 23. oktobra biti odigran,policija sprema neviđene mere obezbeđenja za jednu fudbalsku utakmicu. Isti slučaj je i sa domaćinom derbija Crvenom zvezdom.

U Ljutice Bogdana u ponedeljak će započeti sa sastancima svih komesara za bezbednost (Zvezde, Partizana, Zajednice), predstavnika organa reda i vatrogasaca, a ovog puta će aktivno učestvovati i predstavnik FS Srbije, pišu Večernje novosti. Na „Marakani" su preduzeli već neke od neuobičajenih postupaka kojima će se povećati bezbednost posetilaca:

- predviđeno je smanjenje kapaciteta stadiona na oko 30.000 posetioca.
- skinute su stolice sa jednog dela južne tribine gde će biti gostujući navijači
- napravljene su dve tampon zone na južnoj tribini prema „istoku" i „zapadu", gde će biti smeštena policija.
- zbog bolje bezbednosti i lakšeg organizovanja, meč će se igrati u dnevnom terminu, verovatno od 13.00.
- razdvajanje navijačkih grupa Zvezde i Partizana oko stadiona, kako ne bi došlo do sukoba.

Važan detalj u organizaciji predstavlja pregled ili takozvano češljanje kompletnog stadiona koje vrši policija sa psima i uređajima za detekciju metala i eksplozivnih naprava. Kod nas se uglavnom otkrivaju navijački „bunkeri" ili prikriveni rekviziti koji mogu da ugroze bezbednost. „Marakana" će biti hermetički zatvorena 24 časa pre početka meča. Posle pretposlednjeg pregleda stadiona i do ulaska publike, niko osim službenih lica neće moći ni da priđe, a kamoli da uđe.

Na stadion neće bukvalno smeti da se unosi ništa, od sitnih kovanica, preko upaljača, do glomaznih privezaka za ključeve, čak ni plastičnih flaša, kišobrana... Međutim, kako bi se izbegla i najmanja mogućnost za izgrede, na ovom derbiju verovatno neće biti ni štandova sa pićem, hranom i navijačkim rekvizitima ni ispred, a ni u samom stadionu.

...sigurno treba uvesti mnogo rigoroznije mere nego što su bile do sada ali i preteruju u nekim stvarima...iz Partizana imaju dojavu da će se derbi prekinuti u drugom poluvremenu...ako je tako,bato kaži to najavljuje pa da ne krećemo džabe na derbi...Tole neka se više izjasni koji su nalogodavci prekida u Đenovi...ako je tačno da su pojedini ekstremni navijači sa severa Marakane u sprezi sa Vesićem i da vedre i oblače u fudbalskom klubu,neka se sve iznese u javnost...SAMO NAS VIŠE PUSTITE DA NORMALNO PRATIMO I GLEDAMO FUDBAL KAO SAV NORMALAN SVET (mada je to kod nas uvek bilo veoma teško)

...čuo sam nezvanično da su se pre neki dan Delije,Grobari,Firmaši,United Force i Taurunum Boys sastali da bi se sveukupna situacija koliko-toliko smirila među navijačima.
Da li neko nešto zna više o tome???

Poslednja izmena:
I šta sad,po tebi njemu treba definitivno zatvoriti vrata u reprezentaciji jer je bio povređen!?Koji ti nebuloze ispaljuješ !!!Garantovano da je bio u pitanju neki od bivših partizanovih igrača da se ne bi ovako pros*ravao.

Ne treba mu zatvoriti vrata,ali treba da se dokaze da bi mogao da igra u reprezentaciji.Novinari se ponasaju kao da ce on odmah da uskoci u reprezentaciju posle oporavka,kao i Dragutinovic.I stojim iza toga da je nepotreban u reprezentaciji u ovom trenutku,posto smo poprilicno jaki na tim krilnim pozicijama(a on je igrao po desnoj strani u reprezentaciji uglavnom).I nema to nikakve veze sa tim gde je igrao...

Ne treba mu zatvoriti vrata,ali treba da se dokaze da bi mogao da igra u reprezentaciji.Novinari se ponasaju kao da ce on odmah da uskoci u reprezentaciju posle oporavka,kao i Dragutinovic.I stojim iza toga da je nepotreban u reprezentaciji u ovom trenutku,posto smo poprilicno jaki na tim krilnim pozicijama(a on je igrao po desnoj strani u reprezentaciji uglavnom).I nema to nikakve veze sa tim gde je igrao...

Drago je doktor za ove koji igraju - Lukovic (ako ne dobije crveni, onda zabije autogol ili napravi penal), Obradovic, Lomic, Subotic koji nikako da odigra kako treba... Kad se oporavi Kolarov staviti odbranu - Ivanovic, Vidic, Drago, Kolarov i kraj price...

Drago je doktor za ove koji igraju - Lukovic (ako ne dobije crveni, onda zabije autogol ili napravi penal), Obradovic, Lomic, Subotic koji nikako da odigra kako treba... Kad se oporavi Kolarov staviti odbranu - Ivanovic, Vidic, Drago, Kolarov i kraj price...

Da taj tvoj doktor je prosle godine zabio 3 autogola za sevilju:hahaha:
ima 35 godina jel mislis da ce do stote igrati u reprezentaciji
nikakav igrac nije bio ON JE NEPOTREBAN U REPREZENTACIJI a ne BOSKO.....
Subotic je 13 godina mladji,jaci je cvrsci u duelu,na kraju krajeva ne bi ga Venger trazio....ova rupenda koju je iznedrio Djoric ili ko vec tad bese selektor jako me cudi sto je sakupila 50 nastupa,ne zasluzuje ni rezerva rezerve da bude....Lukovic gine na terenu.....svi ga pamte po crvenom sa Ganom,a ne pamte sta je uradio na tom mecu i koliko puta nas je spasio,i za kakvu glupost mu je onaj moron dao karton.....autogol protiv estonije ide na dusu Vladi Stojkovicu koji kao kreten istrcava.....Obradovic Lomic ista klasa,dobri su kada se povredi Kolarov jer nema ko,Lukovic je na toj poziciji BOLJI OD NJIH.....
Bosko Jankovic je itekako potreban reprezentaciji!!!!On igra desno krilo,a podjednako moze da odigra i CAM i levo krilo,a mi samo mislimo da smo na tim pozicijama pokriveni.....ne moze krasic svaku utakmicu da odigra 90 minuta u istom ritmu i on je ziv covek.....Tosic takodje samo po levoj.....imamo Tomica kao desnu rezervu,a moze i levo,a Jankovic takodje moze i leva i desna zamena i zamena Ljajicu u sredini....to sto vi smatrate Laneta za krilo je pogresno.....:bye:
Kada bi Lazovic,Mrdja,Sulejmani i Jovanovic igrali napadace u nasoj reprezentaciji nama vise nijedan ne bi trebao

Ne mogu sve da citiram, ali dosta netacnosti si naveo. Slazem se za Dragutinovica, ima 35 godina, i dosta je. Bosko je odlican igrac, ali stvarno prvo treba videti da li ce se vratiti u formu. Lane igra krilo u reprezentaciji, i bez obzira sta mu je prirodna pozicija, on IGRA krilo, i tu je kraj. Tosic ne da nije samo levo krilo, nego je mozda i bolji po desnoj strani kada igra "kontra gardom" sto je i igrao na onoj utakmici kada je Krasic bio zamena, cini mi se protiv Slovenije. Ako je Nemanja Tomic reprezentativni kalibar, onda tesko nama...

I ne znam zasto stalno potencirate Lukovica kao beka, on je OCAJAN na tom mestu. Protiv Slovenije su ga pretrcavali samo tako. Prespor je za tu poziciju u odbrani, a u napadu je neupotrebljiv. Kao levi bek igra protiv desnog krila, koji su uglavnom neki brzi igraci, tako da bi za mene on igrao beka samo ako na utakmici dodje do nekih prinudnih izmena, pa mora doci do pomeranja.

Ofazivnih vezista, krila, imamo dosta, samo ih treba forsirati. Mi gledamo samo na ove igrace koje Antic vodi dve godine, i ovo malo Pizon sto je promenio. Ima tu jos, neki od vas su pominjali Djuricica, trebalo bi Sulejmanija vratiti, mozda probati Milinkovica, Tadica...

Ne mogu sve da citiram, ali dosta netacnosti si naveo. Slazem se za Dragutinovica, ima 35 godina, i dosta je. Bosko je odlican igrac, ali stvarno prvo treba videti da li ce se vratiti u formu. Lane igra krilo u reprezentaciji, i bez obzira sta mu je prirodna pozicija, on IGRA krilo, i tu je kraj. Tosic ne da nije samo levo krilo, nego je mozda i bolji po desnoj strani kada igra "kontra gardom" sto je i igrao na onoj utakmici kada je Krasic bio zamena, cini mi se protiv Slovenije. Ako je Nemanja Tomic reprezentativni kalibar, onda tesko nama...

I ne znam zasto stalno potencirate Lukovica kao beka, on je OCAJAN na tom mestu. Protiv Slovenije su ga pretrcavali samo tako. Prespor je za tu poziciju u odbrani, a u napadu je neupotrebljiv. Kao levi bek igra protiv desnog krila, koji su uglavnom neki brzi igraci, tako da bi za mene on igrao beka samo ako na utakmici dodje do nekih prinudnih izmena, pa mora doci do pomeranja.

Ofazivnih vezista, krila, imamo dosta, samo ih treba forsirati. Mi gledamo samo na ove igrace koje Antic vodi dve godine, i ovo malo Pizon sto je promenio. Ima tu jos, neki od vas su pominjali Djuricica, trebalo bi Sulejmanija vratiti, mozda probati Milinkovica, Tadica...

Zamerka tomic je brz i talentovan i moze od njega biti igrac.....Tadic IGRA LEVO KRILO
Tosic je pokazao da moze levo krilo odlicno da igra......ako nam Lane igra levo krilo napred ce opet morati Ziga.....sto nikako ne valja......Lukovic ja nikada nisam rekao da je on za prvu postavu,ali moze da bude rezervni centarhalf ili levi bek u zavisnosti sta je potrebno ekipi u trenutku......
Sulejmani moze CAM ali posto imamo vanserijskog talenta Lajica na toj poziciji Sulejmanija ne bi bilo lose terati napred......i lane ofc.....mrdja i lazovic takodje.....

Ma u redu, nije ni bitno ko igra na kojoj strani, danas pravi igraci mogu menjati pozicije, kao na primer Ljajic koji moze igrati i levo i desno i u sredini.

Pa da.....zato LAne moze igrati i levo krilo i spica sta kad zatreba.......i lazovic moze levo krilo kad zatreba ali to ne znaci da treba da imamo 5 levih krila a da napred sem zige nema nikoga.....i mrdja moze desno krilo.....

Da taj tvoj doktor je prosle godine zabio 3 autogola za sevilju:hahaha:
ima 35 godina jel mislis da ce do stote igrati u reprezentaciji
nikakav igrac nije bio ON JE NEPOTREBAN U REPREZENTACIJI a ne BOSKO.....
Subotic je 13 godina mladji,jaci je cvrsci u duelu,na kraju krajeva ne bi ga Venger trazio....ova rupenda koju je iznedrio Djoric ili ko vec tad bese selektor jako me cudi sto je sakupila 50 nastupa,ne zasluzuje ni rezerva rezerve da bude....Lukovic gine na terenu.....svi ga pamte po crvenom sa Ganom,a ne pamte sta je uradio na tom mecu i koliko puta nas je spasio,i za kakvu glupost mu je onaj moron dao karton.....autogol protiv estonije ide na dusu Vladi Stojkovicu koji kao kreten istrcava.....Obradovic Lomic ista klasa,dobri su kada se povredi Kolarov jer nema ko,Lukovic je na toj poziciji BOLJI OD NJIH.....
Bosko Jankovic je itekako potreban reprezentaciji!!!!On igra desno krilo,a podjednako moze da odigra i CAM i levo krilo,a mi samo mislimo da smo na tim pozicijama pokriveni.....ne moze krasic svaku utakmicu da odigra 90 minuta u istom ritmu i on je ziv covek.....Tosic takodje samo po levoj.....imamo Tomica kao desnu rezervu,a moze i levo,a Jankovic takodje moze i leva i desna zamena i zamena Ljajicu u sredini....to sto vi smatrate Laneta za krilo je pogresno.....:bye:
Kada bi Lazovic,Mrdja,Sulejmani i Jovanovic igrali napadace u nasoj reprezentaciji nama vise nijedan ne bi trebao

Lukovic je primer nepouzdanog igraca, koji je opasniji po nas nego po protivnika. Izvodjenje iz igre protiv Rumunije zbog divljanja na terenu, protiv Litvanije je usao u igru u 60. minutu i u prvoj akciji napravio penal kakav nije vidjen 20 godina, crveni protiv Gane, autogol protiv Estonije... Lukovic je zasrao u svakoj utakmici koju je igrao za reprezentaciju.

Subotic - sve je to lepo, ali u reprezentaciji ne igra nista posebno.

Lukovic je primer nepouzdanog igraca, koji je opasniji po nas nego po protivnika. Izvodjenje iz igre protiv Rumunije zbog divljanja na terenu, protiv Litvanije je usao u igru u 60. minutu i u prvoj akciji napravio penal kakav nije vidjen 20 godina, crveni protiv Gane, autogol protiv Estonije... Lukovic je zasrao u svakoj utakmici koju je igrao za reprezentaciju.

Subotic - sve je to lepo, ali u reprezentaciji ne igra nista posebno.

Za Luneta potpisujem....Svaka je na mestu....a za Subotica bi da te podestim da covek ima 21 godinu i da su ga nasi mediji nahvalili kao da je Valter Samjuel i sad svi ocekujemo da vidimo te njegove mitske kvalitete.Jos je on mlad i neiskusan da nam predvodi reprezentaciju...

Zamerka tomic je brz i talentovan i moze od njega biti igrac.....Tadic IGRA LEVO KRILO
Tosic je pokazao da moze levo krilo odlicno da igra......ako nam Lane igra levo krilo napred ce opet morati Ziga.....sto nikako ne valja......Lukovic ja nikada nisam rekao da je on za prvu postavu,ali moze da bude rezervni centarhalf ili levi bek u zavisnosti sta je potrebno ekipi u trenutku......
Sulejmani moze CAM ali posto imamo vanserijskog talenta Lajica na toj poziciji Sulejmanija ne bi bilo lose terati napred......i lane ofc.....mrdja i lazovic takodje.....

on se u poslednjih godinu dana pokazao kao neverovatno glup igrac, dzaba mu brzina i tehnika (a i to nije neka tehnika ako je pokaze na jednoj od 15 utakmica) kad ne zna da ih koristi

Kaludjerovic u repku HITNO,ja neznam da li je neko u nasoj ligi gde se igra svaki mec od 0-2 dao 17 gola sa RADOM....Pravi Zvezdin potez je njegov dolazak,videli smo Zvezdu pre njega i sad kada je prva na tabeli...

Ja sam za to da se zove u reprezentaciju svaki napadac koji konstantno daje golove. Mi smo na SP-u imali Pantelica, Zigica i Lazovica (Mrdju ne racunam, jer nije igrao), koji zajedno nisu dali golova koliko treba jedan prosecan napadac. Svakako je bolje zvati Kaludjerovica, koji em igra u timu koji juri pobede, em daje golove, em je mlad i moze da napreduje, nego vratiti Pantelica kao sto je najavio Pizon.

Ja sam za to da se zove u reprezentaciju svaki napadac koji konstantno daje golove. Mi smo na SP-u imali Pantelica, Zigica i Lazovica (Mrdju ne racunam, jer nije igrao), koji zajedno nisu dali golova koliko treba jedan prosecan napadac. Svakako je bolje zvati Kaludjerovica, koji em igra u timu koji juri pobede, em daje golove, em je mlad i moze da napreduje, nego vratiti Pantelica kao sto je najavio Pizon.

Za Kaludjerovica se slazemo...to je OK....ali mora da ti kazem da je Zigic dao u drugoj polusezoni 13 gola za Rasing a Pantelic je dao 16 u celoj sezoni(samo ligaski golovi,bez kupova),znaci po tebi prosecan napadac treba da zabije preko 30 gola u ligi... Ne kazem ja da su oni ekstra igraci,ali znam da su igrali za reprezentaciju koliko za klub napravili bi nesto vise na mundijalu...Ja sam da se Kaludjerovicu daje sansa pre Lazovica i Pantelica,ali zar nemozemo da kazemo Kaludjerovic je mladji,moze da napreduje za razliku od Lazovica i Pantelica a ne da prebacujemo i da brojimo ko je koliko dao gola u reprezemtaciji i ko je na kojoj utakmici promasio zicer.....

Poslednja izmena:
Vidi ovako, nikada nisam voleo sportsku statistiku. Ne zelim da proveravam, verujem da si u pravu za te golove, ali ja mislim da je ocigledno da mi nemamo napadace jos od vremena Save Milosevica. I to ne onog Save iz 2006-te kada je vec bio mator i spor, nego pre. Nekada smo imali Darka Kovacevica, Milosevica i Mijatovica kao napadace, a pogledaj sada??

Samo da obrazlozim to za statistiku. Ceo zivot sam pratim NBA ligu, a oni uzasno mnogo gledaju statistiku, pa sam je zato i zamrzeo. Neko ima 10 stokova recimo, a kad obratis paznju, vidis da mu je vise od pola skokova posle slobodnog bacanja, kada u reketu nema nijednog protivnickog igraca.

Zaboravili ste Dejana Savicevica-ko ga se seca:per:
Slazem se za Savu,covek nije imao tehniku i te stvari,al je brate znao iz svake situacije da je zavrne.....dzaba nama sada tehnicari kada nema takvog
spurs slozices da Zigic nije ni blizu Save.....Mijat je bio ok,ali je bio malko umisljen nakon osvajanja LS.....kovacevic msm sta znam klasika uglavnom ne kvalitetniji mnogo od ovih danasnjih......
e sad za kaludjerovica cujem da je opet dao gol......svidja mi se.....mozda zaista nije lose probati ga,ja bi se cak sa Bugarima u novembru naravno ako nam dozvole da igramo ubacio napad Kaludjerovic-Mrdja jedno poluvreme i Sulejmani-Lazovic drugo,uglavnom da ih svu cetvrociu oprobam,a mozda bi cak i Laneta napred.....morali bismo iskoristiti formu Tosica i Krasica po bokovima,ljajica u sredini,stankovic vec standardno nazad i ova petorica napred,pa ko je bolji nek bude starter.....s tim da bismo onda imali problema sa zamenama krilnih fudbalera!!!!!jankovic bi jedino mogao biti zamena jednom od njih,drugi bi bio bez zamene,ali ako uzmemo da Sulejmani i Lane mogu ako zatreba po levom boku,a da svih 5 napadaca ne mogu zajedno odjednom te da svi sem kaludjerovica mogu biti alternativna krila onda bi "dobitna kombinacija" ofc sa normalnim trenerom bila:
1.stojkovic
2.rukavina/ninkov
3.kolarov (dok se ne oporavi-Lomic,Obradovic)
4.Kacar
5.Vidic
6.Ivanovic
7.Jankovic (dok se ne oporavi-Tomic)
8.Lazovic
9.Mrdja
10.Stankovic
11.Ljajic
12.Brkic
13.Lukovic
14.Jovanovic
15.Rajkovic
16.Kaludjerovic
17.Krasic
18.Ninkovic
19.Sulejmani
20.Subotic
21.Tosic
22.Kuzmanovic
23.Djuricic
E kad bi samo Pizon imao iole mozga i autoriteta mogao bi s ovakvom ekipom ladno u 1/4 finale SP

Kad se vec svi igraju menadzera,ajd' i ja :D
Elem,ovo su neka moja razmisljanja:

Golmani: Imamo solidan izbor na "kecu": Stojkovic,Brkic,Jorgacevic,Kahriman i Isailovic bi bili u konkurenciji za "jedinicu" po meni

Odbrana:

Stoperi: Vidic,Subotic,Rajkovic,Lukovic - bolje nemamo

Bekovi:
1)levo: Kolarov,Obradovic i eventualno Lomic
2)desni: Ivanovic,Rukavina i eventualno Ninkov

Sredina: Kacar,Stankovic(Kuzmanovic) i Ninkovic u prvih 11.Tu treba dodati i mladog Djuricica,kao veliku perspektivu.

Krila:
1)levo: Jovanovic,Tosic i eventualno Tadic
2)desno: Krasic i Ljajic

Napad: Da moze da nastupa za nas,Kleo bi bio bez konkurencije.Ovako: Sulejmani,Lazovic,Kaludjerovic i Mrdja.Tu eventualno moze da se "ugura" Motka,koji bi igrao zadnjih 30 minuta na mecu,ako se juri rezultat i Stefan Scepovic,jos jedan od nasih talentovanih napadaca.

Poslednja izmena:
Zelim da napisem jedan post vec duze vreme, i mislim da je sad prava prilika. Sustina pisanja je da cujem vasa misljenja, da li sam u pravu, ili mi se cini.

Elem, ono sto ja primecujem, to je da 7 miliona selektora u Srbiji, medju njima i mi sa foruma, vidi samo one igrace koje izabere selektor + nekoliko igraca za koje niko ne moze da shvati zasto ne igraju (do skoro je to bio Rambo, sada Ljajic itd).
Primetio sam da svaki selektor ima svoju viziju najboljih 23 (sem Pizona, ali je on rekao da ce tek od prolece izabrati ono sto zeli, a da sad mora da igra sa Anticevim igracima + Lomic). Setite se Djukica. Kod njega je igrao Smiljanic, i retko ko ga je pljuvao. Igrao je Duljaj cini mi se (ili pre, nebitno sustina je ista). Igrao je pre Nenad Kovacevic, igrao je Trisovic, Dejan Milovanovic... Antic je "izmislio Milijasa" (kad kazem izmislio, mislim na to da ga niko od nas ne bi zvao u reprezentaciju u tom trenutku).

Klasican primer ovoga sto pricam je Lomic. Dok ga Pizon nije pozvao, niko ga nije pominjao, a sada, posle samo jedne utakmice, vec je i ovde na forumu kandidat za tim.

Sta hocu da kazem: Nama treba selektor koji ce "zaboraviti" kojih 20-ak igraca je igralo poslednji mec (ili u poslednje vreme). Da kada sastavlja tim ne kaze "desni bekovi su nam Rukavina i Ninkov, ajde izabracu Ninkova da bude zamena", vec da ima svoj izbor.

Kako je Lukovic dosao do prvog tima? Naknadno je pozvan. Da nije pozvan, niko njega sada ne bi uzimao za ozbiljno. Cini mi se da je i sa Lanetom ista situacija.

Treba nam dobar skauting, i forsiranje mladih igraca. Ja sam pomenuo negde Tadica. Kada bi odigrao jednu utakmicu, a da je odigra dobro, vec bi bio u svim planovima kod svih nas. Kao sto je to postao Ninkovic preko noci prakticno.

Ima tu igraca koji bi mogli da promene ovaj tim. Nabrojacu ovako iz glave, i najmanje je bitno da vi kazete ovaj ne treba, ovaj treba. Svakome treba dati sansu. Recimo: Brkic, Rajkovic, Matic, Fejsa, Tadic, Ljajic, Djuricic, Kaludjerovic, Mrdja...

Vidi ovako, nikada nisam voleo sportsku statistiku. Ne zelim da proveravam, verujem da si u pravu za te golove, ali ja mislim da je ocigledno da mi nemamo napadace jos od vremena Save Milosevica. I to ne onog Save iz 2006-te kada je vec bio mator i spor, nego pre. Nekada smo imali Darka Kovacevica, Milosevica i Mijatovica kao napadace, a pogledaj sada??

Samo da obrazlozim to za statistiku. Ceo zivot sam pratim NBA ligu, a oni uzasno mnogo gledaju statistiku, pa sam je zato i zamrzeo. Neko ima 10 stokova recimo, a kad obratis paznju, vidis da mu je vise od pola skokova posle slobodnog bacanja, kada u reketu nema nijednog protivnickog igraca.

Ne bih se slozio sa tobom,statistika govori sve...posed lopte,udarci u okvir gola,pretrcani kilometri i statistika je konacan rezultat....A za prosle generacije reprezentativca,ti ocito mesas nasu reprezentaciju kada smo bili u zajednici sa CG... Gledaj Mijat i Dejo su bili crnogorci....da smo i sad u zajednici sa njima imali bi Vucinica i Jovetica pa sada i nebi komentarisali nase napadace.Sto se tice Save,ja sam ga uvek podrzavao ali je on dok je igrao,za sve (cigane) je bio krava,tele i vo...Kovecevica nisam voleo,bas zbog toga sto je bio terminator u Spanskoj Primeri u tandemom sa Nihatom Havecijem a za reprezentaciju je bio mnogo slabiji,ali ga se razumemo nikad ga nisam pljuvao...Meni je glupo da navijac pljuje svog igraca...bar to nikad nisam radio i mislim da je to kultura navijanja.EEE kad vec pricamo o tome mi svaku generaciju koja igra pljujemo,e kad zavrse sa karijerom secamo se i pominjemo njihov kvalitet koji nam tad nije valjao,tako ce biti mislim i sa Dekijem Stankovicem,Zigicem,Dragutinovicem.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back