Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Zbornaja", poslednja provera?

Poslednju prijateljsku utakmicu, pre odlaska na Mundijal, fudbalska reprezentacija Srbije odigraće najverovatnije protiv selekcije Rusije. Kako prenosi Sport, predstavnici FS Srbije su u Varšavi postigli načelni dogovor, prema kojem bi, 5. juna na "Marakani" bio organizovan meč. Ovih dana, dogovor bi trebalo i da bude ozvaničen.

Želja rukovodstva nacionalnog saveza je da pre odlaska, 7. juna bude odigran kvalitetan meč, a Rusija svakako jeste tim koji može da ispuni takva očekivanja. "Orlovi" i "zbornaja" su već, pre dve godine, igrale sličan meč, u Nemačkoj i tada su naši protivnici bili uspešniji, sa 2:1. Postojala je i varijanta da se odigra utakmica sa Obalom Slonovače, ali posle konsultacija sa Radomirom Antićem, izabrani su Rusi.

Na ovoj poziciji, mislim da smo tanki kao papir. Stojkovic ne samo sto nije bas normalan, nego i ne brani nigde, mozda mu je forma bila dobra tokom kvalifikacija ali me je strah kako ce braniti na Svetskom.

Nazalost, bolje od njega nemamo.

Pokrenimo opet akciju, "Svaki Srbin je selektor", sta vi mislite ko treba da bude #1 u reprezentaciji?

Дишљенковић је требао знатно раније да добија шансу и да се устали на голу репрезентације јер брани константно у свом клубу.
Иначе,мишљења сам да је најбољи Србски голман тренутно већ годинама Бојан Јоргачевић који брани за Гент,годинама је најбољи голман Белгијског шампионата и капитен овог клуба.

Teška situacija. Imamo potencijalno dobrog golmana koji ne brani ni u jednom klubu u kojem igra i par osrednjih golmana koji su standardni ali prilično skromnog kvaliteta.
Stojković se sigurno neće ustaliti na golu Wigana do leta.
Ali opet do sada je vrlo dobro branio u reprezentaciji i ne verujem da će Antić bilo šta menjati.
Dišljenković se, koliko ja znam, oprostio od reprezentacije.
Onda ostajemo još na Isailoviću koji brani u poljskog ligi koja je, objektivno (a i po UEFA tabeli) slabija od naše.
Zvati golmane iz naše lige je veliki rizik, tu se koliko vidim nameće Stamenković ali da na svetskom prvenstvu brani neko ko nije video dalje od Jelen lige, ne znam koliko je pametno.

Oslabljeni "orlovi" doputovali u Alžir....

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je danas u Alžir, gde će sutra protiv domaće selekcije odigrati prvu utakmicu u sklopu priprema za predstojeće prvenstvo sveta. Kako prenosi Tanjug, u Alžir nije otputovao samo Nemanja Vidić, koji se posle dvomesečnog lečenja tek vratio na teren, pa je selektor našeg tima Radomir Antić odlučio da ne rizikuje i izostavio ga je iz tima.

- Još ranije smo se dogovorili da Nemanja dođe na pripreme, ali da ne putuje u Alžir, jer nema potrebe da posle duge pauze bilo šta rizikujemo - rekao je Antić.

Svi ostali fudbaleri koji su bili na kratkim pripremama u Kovilovu zdravi su i spremni da nastupe. Utakmica između Alžira i Srbije na programu je u sredu od 19 časova i 15 minuta.

Ma kakav kurcev Stamenkovic, veciti redovno guraju svoje...Disljenkovic je po meni najbolji izbor, kvalitetan golman i brani standardno, ali nazalost on nece da bude izmena Stojkovicu, pa se povukao iz reprezentacije, sto je u neku ruku i logicno, ako smatra da je bolji, a ne dobija sansu, sta mu drugo ostaje?

Tog Jorgacevica svi pominju, ali on nikad nije obukao drzavni dres, ne bi bilo pametno dovesti potpunog anonimusa na gol pred SP.

Brkic iz Vojvodine je jos mlad, tu nam je opcija i onaj polu Srbin iz Bayerna, Rensing, ali i za njega ista prica kao i za Jorgacevica.

Realno Stojkovic, nam je najbolji golman po kvalitetu, ali nije bas normalan i ne brani. Idemo sa njim, i uz bozju pomoc da nece da kiksa, a neko ce vec da mu bude izmena

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back