Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako da ne budem zadovoljan?
Imali smo igraca vise skoro citav mec i branili se!
A komentator i Pantelic ponavljali da treba da se branimo i cekamo sansu iz kontre ili polukontre!?
Kakav je to fudbal?

Pa trebali bi da budemo zadovoljni,ipak budimo realni to je Francuska,do juce nismo smeli ni pomisliti da dobijemo takvu fudbalsku velicinu,e od kada smo imali igraca vise tada je Francuzima nesto proradilo i onda su krenuli,po meni Stojanovic i Pantelic i nisu bilii toliko losi....
Henry,Ribery,Benzema,Gurkuf,....pogledaj samo te igrace,veliki fudbaleri,ja neznam da li bilo koja reprezentacija ima ovako dobar mlad tim....i ti bi sad da mi njih rasturimo,nismo mi velika sila u fudbalu.....

Videlo se kao i sto je Antic rekao,kada smo imali igraca vise i minimalnu prednost,nasi nisu znali da li da se brane ili krenu u napad,ali dobro....
Francuzi cim su primili gol odmah su krenuli ka golu,izgleda da im je to trebalo da bi krenuli-igrac manje.....

Pa motivacija ;) Setite se nase utakmice sa Slovenijom 2000.godine,od 0:3 na 3:3 sa igracem manje :D

Kako mislim? Bas onako kako sam i rekao. Odbrambeni igraci ne znaju da igraju fudbal, tj. retko koji zna. Vidic ne zna, to je sigurno. A ovu glupost da "odbrambeni igrac mora biti veci majstor fudbala od onog koga zaustavlja" necu ni sa komentarisem vise od toga.
E vidiš, ja tvoje gluposti moram da prokomentarišem, čisto da vidim da li ćeš ih još prosuti ...

Odbrambeni igrači ne znaju da igraju fudbal??? Vidi, ako je Maradona bog fudbala, i može sa loptom da uradi šta god hoće, i ima beskonačan repertoar driblinga, onda odbrambeni igrač mora biti bar jednak majstor fudbala da bi mogao da uzme tu loptu Maradoni koji sa njom može šta hoće, da predvidi njegov potez, da pravovremeno ukliže, da se pametno postavi itd. Druga je stvar što nije bilo odbrambenog koji je jednak Maradoni po majstorstvu, ali jednakih Anriji ili Riberiju itekeko ima, a Vidić je ako ne među njima, onda bar jako blizu ...

Ovo uklizavanje Bobija Mura na 0:40 mi je jednaka majstorija kao i svaki dribling koji oduzima dah ... Da ne pričam o Bareziju ili Maldiniju koji su bili takvi majstori fudbala, da se više nikada takvi neće roditi ....

Ako ne znate fudbal, ne mesajte se.

Za fudbalere na koje mislim iz Beograda, niste ni culi, tako da nema smisla da nabrajam...znate jedino za Nemanju, koji je odavno trebalo da bude pozvan. Ako ovde ima iko ko je igrao ozbiljno fudbal, zna koliko je fenomenalnih igraca iz Beograda unisteno zbog raznorazne ljudske bede i niskih interesa od strane trenera, menadzera i uprava klubova. To nije ni za pricu koliko je jadno.
A kakve ovo ima veze sa znanjem fudbala? Vučićević bi bio korisniji za repku od Kačara npr., samo zato što je Beograđanin ... Da, ima fenomenalnih igrača iz Beograda, ali ih na sreću imamo po svim gradovima, od Sombora do Niša, tako da je ova podela čista nebuloza ... Sa tobom se čak ni Vučićević ne bi složio ...

Cisto da se ubacim u raspravu oko toga da li odbrambeni igraci znaju da igraju. Mislim da se vi koji se prepucavate, jednostavno ne razumete medjusobno. ZNANJE fudbala je sve: i tehnika, i uklizavanje, i postavljanje, i igra glavom itd. A ako se gleda samo znanje sa loptom, odnosno suva tehnika, onda Vidic i 95 posto centralnih defanzivaca nema pojma.

Poenta je da ne treba podcenjivati sebe,ali ni preceniti sebe.
E sad ovo po meni zavisi od protivnika, značaja utakmice, stanja u svojim redovima itd., ali nekad treba umereno preceniti/potceniti sebe ili protivnika ... Najočitiji primer toga je Federer u tenisi - tamo postoji grupa više tenisera koja precenjuje Rodžera, koja izađe na teren i divi se njegovoj igri, i čast im je da izaću na crtu 'najvećem ikada' ... Njih Rodžer redovno delje vezanih očiju, sa jednom rukom, okrenut leđima ... Sa druge strane imaš tenisere tipa Mari, Nadal i Đoković koji ga na neki način potcene, ne ulaze sa njim u meč kao sa najboljim ikada, nego ga gledaju kao nekog koga mogu da dobiju, i protiv koga su favoriti ... Zato oni imaju mnogo bolji skor sa njim nego 90% tenisera ...

Slazem se sa tobom da Antic i nasi fudbaleri ulaze sa tim egal stavom u svaki mec.Tako i treba.Ali problem je javnost,ta prenapumpana atmosfera koja se stvara pred utakmicu ili neko takmicenje
Ta prenapumpana atmosfera je nas koštala zlata u basketu 2005-e, i zbog toga su Hrvati ispod nivoa u ovim kvalifikacijama ... Pozitivna atmosfera je super (kao nekada u basketu ili vaterpolu), ali ovakvo preterivanje samo može da nam se obije o glavu ...

Cisto da se ubacim u raspravu oko toga da li odbrambeni igraci znaju da igraju. Mislim da se vi koji se prepucavate, jednostavno ne razumete medjusobno. ZNANJE fudbala je sve: i tehnika, i uklizavanje, i postavljanje, i igra glavom itd. A ako se gleda samo znanje sa loptom, odnosno suva tehnika, onda Vidic i 95 posto centralnih defanzivaca nema pojma.
Upravo to, i odbrambene sposobnosti zahtevaju izuzetno znanje, inače bi svaka dijabola igrala u PL ili kalču ...

E vidiš, ja tvoje gluposti moram da prokomentarišem, čisto da vidim da li ćeš ih još prosuti ...

Odbrambeni igrači ne znaju da igraju fudbal??? Vidi, ako je Maradona bog fudbala, i može sa loptom da uradi šta god hoće, i ima beskonačan repertoar driblinga, onda odbrambeni igrač mora biti bar jednak majstor fudbala da bi mogao da uzme tu loptu Maradoni koji sa njom može šta hoće, da predvidi njegov potez, da pravovremeno ukliže, da se pametno postavi itd. Druga je stvar što nije bilo odbrambenog koji je jednak Maradoni po majstorstvu, ali jednakih Anriji ili Riberiju itekeko ima, a Vidić je ako ne među njima, onda bar jako blizu ...

.

Sve sto sam mislio,napisali ste vas dvojica ;) :ok:

E da, drugi špic, Pantelinjo:
Sitnica naspram ovoga :D ... Imao je on još ovakvih ispada ...

Iako je na meču protiv Kelna, koji je njegova Herta izgubila kod kuće rezultatom 2: 4, postigao dva gola, Marko Pantelić propisno je iznervirao navijače svog kluba. Posle prvog gola kojim je rezultat smanjio na 1: 2, naš internacionalac uputio se ka navijačima pokazujući im broj na leđima, što je ove prilično iznerviralo, pa su ga izviždali. Pantelić je i posle drugog gola otrčao ka tribinama i ponovo pokazivao broj na leđima, ali ovaj put je navijačima i prstom pokazao da ućute. Ono što je najviše zasmetalo čelnicima Herte jeste činjenica da je dvostruki strelac i posle meča, dok su ostali igrači odlazili u svlačionicu, otrčao ka publici i sam se radovao sopstvenim golovima

- Pantelić je reagovao na provokacije navijača, odnosno njihove zvižduke, ali to nije pravi način - izjavio je trener Herte Falko Gec.
Našeg internacionalca kritikovao je i menadžer kluba Diter Henes.

- Postavio je svoju ličnu situaciju iznad klupskog interesa. Kod golova je trebalo da uradi samo jedno, da pokupi loptu i vrati se brzo na centar. Za sve drugo nemam nikakvog razumevanja - rekao je Henes.

Radim na nekom tekstu, predstavljanju srpskih nogometaša. Trebam izdvojiti 15 nogometaša za koje je najvjerojatnije da će igrati na SP i bilo bi dobro da imam neke zanimljivosti uz njih. Npr Žigić je visok 202, Stojković stalno mijenja klubove i sjedi na klupi, za Vidića govore kako je požrtvovan i jak, Ivanović zabija glavom...

Evo mojih 15 pa recite jesam li dobro odabrao i dodajte neku zanimljivost

Stojkovic

Vidic
Ivanovic
Lukovic
Obradovic
Subotic
Dragutinovic

Stankovic
Milijas
Krasić
Kačar
Kuzmanovic

Jovanovic
Žigić
Pantelic

Da li bi trebao staviti Jankovica prije Kuzmanovica? I hoce li Dragutinovic igrati na SP ili ce biti prestar?

Ko da bude prestar. Pa Drago je fizicki spremniji, jaci i brzi od Obradovica i Lukovica. A uz to je jos i bolji fudbaler i ima ono sto je najvaznije za igraca odbrane - a to je iskustvo. Da nije Antic izmisljao toplu vodu protiv Francuza sigurno nam Anri ne bi onako jeftino dao gol...

Za odbranu je najvaznija uigranost. Da stalno igraju isti igraci i da se zna ko sta radi - Mile misli, Ilija kosi... Ne mogu Ivanovic i Vidic da igraju malo sa Krstajicem i Karleusom, pa onda sa Dragom i Obradovicem, pa se onda tu iz vedra neba stvori Subotic, da bi na kraju najvazniju utakmicu u kvalifikacijama igrao Lukovic. Nije to iznenadjenje za Francuze nego za nasu odbranu. Onda je normalno da vlada rasulo i da lako primamo golove...

Za ostalo dobro ti je ovo Jovanovic umesto Lazovica. A ostavi Kuzmanovica...

Hvala Tzare na komentarima, ali nadao sam se da će se još poneko javiti.

Ajde ljudi, napišite mi par riječi kakvi su ti vaši... Tko je brz, tko ima jak udarac, kako zabija Pantelić a kako Jovanović... Tko se svađa sa sucima ili bije s navijačima, tko vozi auto od milijon evra a tko rađe ide da peca...

Stojkovic - nema utakmice u nogama ali kvalitetan golman

Vidic - stub odbrane
Ivanovic - dobar shtoper, igra na beku, dobar u skoku, relativno spor ali ima kvalitetan centarshut
Lukovic
Obradovic - brz ali slab u duelu, dobar centarshut
Subotic - kvalitetan shtoper dobar u skoku
Dragutinovic

Stankovic - legenda
Milijas - pomalo statichan igrach ali dobro proigrava, dobar shut
Krasić - dobar dribling, ume da shutne, ponekad preforsira
Kačar - talentovan, jak u duelu i prilichno koristan na vishe pozicija
Kuzmanovic

Jovanovic - brz prodoran, dobra zavrshnica
Žigić -
Pantelic - invalid

Radim za jedno dječje-zabavno izdanje. Nije dakle stručna štampa ali opet trudim se da ne lupetam gluposti.
Pogledat ću ja po temi ali tu treba biti oprezan, neko se naljuti poslije utakmice pa proglasi ovog ili onog za debila pa ja iz dvije-tri poruke steknem krivi dojam. A sad nemam baš vremena da danima potanko gledam ko na forumu ima simpatije za koga, ko se šali a ko piše ozbiljno.

Zato sam ovako otvoreno pitao.
Ne radim samo na Srbiji nego u sljedećih X tjedana moram opisati SVE reprezentacije koje će igrati.

ps
Hvala kreptoman!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back