Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam zasto mislis da oni koji su do sada igrali trce vise od njega ili da su rezultati tog trcanja efikasni........

Čovek je Milijaš sa nešto boljom tehnikom.

Na njegovoj poziciji imamo, ili bi barem trebalo da imamo, Đuričića i Ljajića. Obojica su mlađi, brži, pokretljiviji, i imaju više energije od njega. Isto važi i za Jankovića, koji se takođe pominje kao potencijalna desetka.

Ono što mi se nije svidelo u ovim pripremnim utakmica, a tiče se Đuričića, je što kao da mu trener nije objasnio da on mora da pokreće ekipu. Mislim da je samo jednom povukao loptu, svaki drugi put ju je prosledio posle dodira ili dva, a i to najbližem igraču. Plejmejker ne sme da bude toliko pasivan.

Čovek je Milijaš sa nešto boljom tehnikom.

Na njegovoj poziciji imamo, ili bi barem trebalo da imamo, Đuričića i Ljajića. Obojica su mlađi, brži, pokretljiviji, i imaju više energije od njega. Isto važi i za Jankovića, koji se takođe pominje kao potencijalna desetka.

Ono što mi se nije svidelo u ovim pripremnim utakmica, a tiče se Đuričića, je što kao da mu trener nije objasnio da on mora da pokreće ekipu. Mislim da je samo jednom povukao loptu, svaki drugi put ju je prosledio posle dodira ili dva, a i to najbližem igraču. Plejmejker ne sme da bude toliko pasivan.

Djuricica vec godinu i nesto pominjem kao prvo resenje........Jankovic sta pre treba da pokrpi desno krilo ili desetku?:think:
A Ljajic je i dalje u kanalu,premda je poceo da igra,ali mu je i klub u daunu....kad bude dobio znacajniju ulogu u timu moze i u repki.......
Klasicni plejmejkeri poput Pixija,Delpija,Totija i slicnih desetki koje nose ekipe su danas jako retke,ali se slazem da taj koji to mesto igra mora da bude sto vise u kontaktu s loptom.....nama bi npr na sredini legli Ninkovic u dobroj formi i Djuricic ispred Igjovskog......:think:
Vukica sam pomenuo kao nekoga ko je otpisan zauvek a da to i nema realnu podlogu....kazem ti,kako moze Blanko u Meksiku da zakrpi kad zatreba moze i Vukic kod nas.......to sto su npr Milijas,Petrovic ili Fejsa mladji od njega uopste ne znaci da su korisniji ekipi.........

Jankovića bih ja pre stavio na levo krilo. Levo, recimo, Tadić i on, a desno Tošić i Radović. Ima tu još par kandidata, naravno, al' to su mi prvi pikovi, barem trenutno.

Ignjovski, Ninković, i Đuričić je trio koji bih i ja uigravao.

Ne bih ja to tako rigorozno delio na leva i desna krila,posto u danasnjem fudbalu igraci menjaju strane......od ovih ovde jedino je Tadic striktno levi,mada sam ubedjen da bi igrao i desno kad bi ga neko usmerio......:think:
Dalje,ukrstanja su postala redovna pojava i u fudbalu vise nisu svojstvo samo rukometa.......
Radovic je par zadnjih tekmi u Legiji igrao ofanzivnog veznog sto znaci da moze......
Voleo bih da Ninkovic dobije minutazu,za njega bi mozda bilo dobro da ode do Bundesa malo,nije on za desetku,ali u paru sa nekim moze dosta da nam donese......eto Djuricic se javlja kao mogucnost.....
na zadnjem veznom imamo dosta za nase uslove dobrih igraca.....

Ali napred :O
Sulejmani povredjen,Markovic u kanalu,Zigic potrosen,Mrdja povredjen,Rasni povredjen,Lazovic odustao i u kanalu,Kasalica jos nije za repku,scepovic zastao,Lane tu negde luta.....trenutno Lane i Ljuboja u nesto boljoj formi od ostatka.......

Nisam za povratak Stankovica jer je star,potrosen,bio bi cista sminka,ni do sad nije nista donosio,a i on je u kanalu,uklopio se u sivilo svog kluba......
A ni za Vidica,nikad nije davao maximum niti ce ga davati,zauzimace mesto mladjima,imamo dosta dobrih stopera,a plus je povredjen 10 meseci i pitanje je kakva ce mu vise forma biti.........

Tadić je meni u jednom momentu čak pao na pamet kao ta desetka, al' ko zna koliko je on spreman za takvu ulogu, odnosno koliko bi vremena zahtevalo to njegovo prilagođavanje. A mi vremena imamo sve manje i manje.

Ja bih njega držao na levoj strani jer mu očigledno polazi za nogom. Jankovića bih isto tamo držao zbog tehnike, driblinga, šuta, ne naročito velike brzine, i zato što mi jednostavno deluje kao igrač stvoren za igranje na kontra strani. Prosto ga ne vidim kao, recimo, novog Krasića.

Što se tiče Vidića, nećemo sad preterivati, bio je on u jednom momentu možda i najbolji igrač tada još navodno vrhunske naše odbrane, kad je još važio za dečka koji obećava. Al' čim se proslavio, od tada do danas mršavo, kao što to nekako i biva sa Srbima.

Tadić je meni u jednom momentu čak pao na pamet kao ta desetka, al' ko zna koliko je on spreman za takvu ulogu, odnosno koliko bi vremena zahtevalo to njegovo prilagođavanje. A mi vremena imamo sve manje i manje.

Ja bih njega držao na levoj strani jer mu očigledno polazi za nogom. Jankovića bih isto tamo držao zbog tehnike, driblinga, šuta, ne naročito velike brzine, i zato što mi jednostavno deluje kao igrač stvoren za igranje na kontra strani. Prosto ga ne vidim kao, recimo, novog Krasića.

Što se tiče Vidića, nećemo sad preterivati, bio je on u jednom momentu možda i najbolji igrač tada još navodno vrhunske naše odbrane, kad je još važio za dečka koji obećava. Al' čim se proslavio, od tada do danas mršavo, kao što to nekako i biva sa Srbima.

Ma moze Bosko bez problema da igra i levo krilo,i ofanzivnog veznog i desno krilo,a verujem da moze i krilne napadace sa obe strane (samo sto mi necemo zaigrati 4-3-3:think:)
Nama ne treba novi Krasic,nama treba tim u kome ce to desno krilo ili bilo ko da bude deo,da saradjuje sa ostatkom ekipe,a ne da tera loptu po aut liniji........
Vidic je nas najbolji igrac u poslednjih 10 godina,nakon Pixija,Deje i Mijata prvi za koga je svet ozbiljnije cuo,s tim da je on od njih imao stabilniju klupsku karijeru,ali je reprezentativno tanji......nasa vrhunska odbrana,magicna cetvorka ili kako su je vec zvali igrala je po novinama,a ne na terenu,mec sa Slovenijom bio im je prvi i jedini koji su odigrali u sastavu Ivanovic-Vidic-Subotic-Kolarov......njegov reprezentativni pik je bio 2006. godine sa Dragom,Gavranom i Krstajom........ali kako god ne treba ga vracati......

Imamo mi potencijala na krilu,trenutno Tadic,Tosic i Jankovic to mogu da pokriju,uz njih Radovic i Lazovic (mada on nikako da me imresionira)......

Evo Ninkovic je drugi put zaredom upisao 90 minuta sto je ohrabrujuce........

Kačar se danas povredio i za njega je sezona zavrsena. Nece ga biti na sledecim prijateljskim mecevima. Neverovatno koliko taj momak nema srece.
Nadam se da ce sad Miha vratit Ljajića i pozvati Nemanju Matića.

Bio sam ubedjen da u Kacaru dobijamo jednog klasnog zadnjeg veznog......odlaskom u Nemacku i uspesima u Herti mislio sam da ce za par godina vec biti nosioc igre Bajerna.....i bio je potencijal,ali ceste sitne povrede su ga pokidale......danas je prosek,ali i kao takav zasluzuje mesto u repki.......

Ljajic objektivno nije zasluzio da se vrati,tek je poceo da igra ove sezone i vidi se da je u kanalu,a Matic nije igrao zadnja 3 meca za Benfiku,nekako ni on da dobije standardno msto u timu,mada slazem se da treba da dobije poziv za ovu turneju

Ja bih ga svejedno radije video na levom krilu.

Na desnom bih za početak prednost dao Radoviću, da vidimo kako će to da izgleda. Ukoliko se pokaže baš loše, a nadajmo se da neće, onda bih možda pustio Jankovića, čisto da ne gledam Tošića kako guši loptu i dribla sam sebe.

Djuricica vec godinu i nesto pominjem kao prvo resenje........Jankovic sta pre treba da pokrpi desno krilo ili desetku?:think:
A Ljajic je i dalje u kanalu,premda je poceo da igra,ali mu je i klub u daunu....kad bude dobio znacajniju ulogu u timu moze i u repki.......
Klasicni plejmejkeri poput Pixija,Delpija,Totija i slicnih desetki koje nose ekipe su danas jako retke,ali se slazem da taj koji to mesto igra mora da bude sto vise u kontaktu s loptom.....nama bi npr na sredini legli Ninkovic u dobroj formi i Djuricic ispred Igjovskog......:think:
Vukica sam pomenuo kao nekoga ko je otpisan zauvek a da to i nema realnu podlogu....kazem ti,kako moze Blanko u Meksiku da zakrpi kad zatreba moze i Vukic kod nas.......to sto su npr Milijas,Petrovic ili Fejsa mladji od njega uopste ne znaci da su korisniji ekipi.........

njih dvojica mogu da posluže samo ako nam nedostaju stative :neutral:

Ljajić ce biti igracina, nema veze sto je u kanalu. On i Feca Djuricic su jedini koji imaju potencijal da postanu klasicna 10. Zbog toga treba da budu pozvani obojica. a Ljajić igra za Nemacku vec bi imao minimum 20 nastupa za A-tim, a kod nas ima jedva 5 i to sve u prijateljskim mecevima.
Ajde malo da glumimo selektora kad mogu Admiral i Svarozic(gde se on sakrio:mrgreen:) mogu i ja:mrgreen:.
Golmani: Brkić (Siena),Stojković(Partizan),Jorgarcevic(Club Brugge).
Odbrana: Ivanović,Subotić,Kolarov,Nastanić,Basta,Obradović,Biševac,Rajković,Volkov,Tomović.
Vezni red: Kuzmanović,Kacar(kad se oporavi),Ninković,Ignjovski,Matić,Ljajić,Djuričić,Tošić,Tadić,Janković,Radović,Lazović,Tomić.
Napad: Sulejmani,Marković, sledeceg nemogu da se setim neverovatno kolko nam je napad uzasan.

Poslednja izmena:
Brkic je kiksara, Jorgacevic je protiv Slovenije zavrsio sa repkom..realno ako pogledamo, Stojkovic je nas najbolji golman bez izgleda da ce se nesto promeniti u skorijoj buducnosti, Aleksic iz Spartaka mozda napravi nesto...

:ok:

Иначе, не знам каква је то прича да је "Марковић у каналу". Дечко је у суботу играо сасвим лепо. Чим добије лопту одмах се види промена ритма, а што не даје голове, па ни Марадона није могао да узме лопту и да гол кад хоће. А додавање за први гол слободно можемо да прогласимо за најбољи пас у Јелен суперлиги за сезону 2011/2012.

Стално неке крајности. Јесенас дечка промовисали у стандардног репрезентативца после три добре утакмице, а сада се проглашава да је пропали таленат мада игра коректно.

:ok:

Иначе, не знам каква је то прича да је "Марковић у каналу". Дечко је у суботу играо сасвим лепо. Чим добије лопту одмах се види промена ритма, а што не даје голове, па ни Марадона није могао да узме лопту и да гол кад хоће. А додавање за први гол слободно можемо да прогласимо за најбољи пас у Јелен суперлиги за сезону 2011/2012.

Стално неке крајности. Јесенас дечка промовисали у стандардног репрезентативца после три добре утакмице, а сада се проглашава да је пропали таленат мада игра коректно.
Za ovo se slažem, Srbi kao narod vole da pretjeruju... ali ono za Jorgačevića se ne slažem, mislim da mu treba ponovo dati šansu, ove sezone brani dobro...

I u reprezentaciji su retko dolazili do našeg šesnaesterca :lol:

i u svim klubovima u inostranstvu za koje je igrao (tj. više nije igrao)...

Nego, sad mi pade na pamet... neko veče na SOS-u ona emisija što je gost Spira Grujić i došla neka (mislim) kadetska ekipa iz Srbije što su ostvarili neki uspjeh, nemam pojma, nije ni bitno i bili u publici... i predstavlja ih trener...elem, tu se ja sa malo više pažnje uključim i vidim fina djeca govore svoja imena i poziciju koju igraju... i nisam mogao da vjerujem da trećinu ekipe čine štoperi, trećinu zadnji vezni :mrgreen:, po koji centralni vezni (što je valjda isto zadnji vezni) i krilo i SAMO 2 napadača od 20 i nešto igrača u studiju... pa hebem ti naše trenere, kad od najmlađih kategorija uče djecu da igraju bunkericu i antifudbal...

I sama činjenica da mi razmišljamo da Vukića koji bukvalno samo hoda po terenu pozovemo u reprezentaciju govori u kakvom smo deficitu sa kreativcima na sredini... a realno i ovakav Vukić kakav je (van treninga i totalno bezvoljan na grobarskim utakmicama) je najbolji na toj poziciji (poslije Đuričića naravno)... svi ostali koji bi mogli da igraju prednjeg veznog nisu prirodno za tu poziciju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back