Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moreno: Antić zna probleme Srbije

I Hulio Moreno završio je učešće na SP u Južnoj Africi. Prvo je sa Srbijom, gde je bio u stručnom štabu kod selektora Radomira Antića, ispao u takmičenju po grupama, a onda je i njegov Čile u osmini finala poklekao pred Brazilom (0:3). Sve je to čileanski stručnjak stoički izdržao i kaže da mu je teže pala eliminacija "orlova", jer je Srbin u duši.

- Super mi je bilo u stručnom štabu Srbije. Svi su me odlično prihvatili. Ostaje žal što smo ispali prerano sa Mundijala, zbog toga nisam srećan, a imali smo kvalitet da prođemo dalje - rekao je Moreno beogradskim izveštačima poslednjeg dana boravka u Johanesburgu.

U čemu je bio problem? Zbog čega Srbija nije uspela da se plasirala u osminu finala?

- To je posao selektora Antića i siguran sam da će Mister Antić pronaći razloge neuspeha i rešiti sve probleme među igračima, ukoliko oni postoje.

Kako je reagovao Bora Milutinović, s kojim ste usko sarađivali u Kini, Kataru, Hondurasu, Iraku, na loš plasman "orlova"?

- Razočaran je, uostalom kao i svi u Srbiji. Očekivali su mnogo više.

Da li ćete nastaviti da radite u stručnom štabu Srbije?

- Dolazim u Beograd u subotu na razgovore, pa ću videti da li me u FSS i dalje žele. Dosadašnji ugovor važio je samo za Svetsko prvenstvo, ali možda i dalje ostanem.

Čemu ova generacija Srbije može da se nada posle velikog iskustva sa Mundijala?

- Od velikog je značaja to što su na ovom Svetskom prvenstu iskustvo sticali i mladi igrači poput Petrovića, Rukavine i Tošića. Verujem da će već u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pokazati kvalitet. Srbija ima sjajnu budućnost - konstatovao je Moreno, koji je u karijeri bio asistent Luisu Fernandesu u PSŽ, a prethodno tokom igračke karijere igrao je u Čileu, Meksiku i Australiji.

Mogli su lepo zvati Kleopatru umesto tog "indijanca ostrog oka" p.s. Bar bi jeftinije bilo!

Sudije pretile "orlovima"

00030440.jpg

Podatak koji dosad nije bio poznat srpskoj javnosti jeste da je sudija iz Argentine Ektor Baldasi pretio našim igračima na poluvremenu meča s Ganom da će ih isključiti ako nastave da igraju s istom borbenošću.

- Nije nam bilo nimalo prijatno zbog toga što su nam arbitri pretili. Zbog toga smo bili uslovljeni da igramo malo smirenije, osim toga i ja sam bio primoran na neke promene u postavci igre. Kasnije su čak svirali i penal protiv nas. Šta više da pričamo na tu temu - rekao je selektor Antić u vezi poraza na startu, prenosi Alo!.

Sudija DRED!!:mafijas: p.s. "Alo bre misevi,nechu da se mufa cuje u svlacionici,jel jasno?" "Jasno shefe,jasno! Moze jedno Uzicko kolce za vas u half time-u!?" :D

• Podržavam
Reactions: Gax
Zao mi je sto ovo moram reci ali mislim da nasa reprezentacija jednostavno ne moze bolje..Nebih sad u detalje sve utakmice ,trenera,igrace opisivao jer je sada jos komplikovanija situacija....Zasto je moralo doci do svega ovoga(milsim na svadje i to)?? Karadzic sere Anticu,isto neki levaci seru Anticu...Ja mislim da je sam plasman na SP ogroman uspeh i svaka cast na tome....Narod je previse ocekivao posle pobede nad nemcima...kao u 1/8 idemo na SAD, pa u 1/4 na Urugvaj ,polufinale ...alo bre ljudi jeste vi normalni?:rtfm: Sa kilometra se vidi da nemamo taj kvalitet i snagu za to...sta nama fali to je tesko reci i mislim da niko to nemoze opisati...ili cak moze:eek:,ali jaako tesko...Nebih zeleo nikoga da kritikujem ,ali hteo bih da pohvalim neke igrace...Svaka cast Ninkovicu pokazao se kao otkrovljenje mondijala,dobar igrac a cini se kao i covek...Tosic(bambi) je isto igracina,nadam se da ce se naci mesta za njega u startnih 11..najvise postujem Laneta koji je odlican igrac a i covek...u svakoj emisiji gde sam ga gledao uvek je govorio realno stanje i da netreba poletati....i nije se stitio od nekih kritika i uvek pruza najbolje sto moze...svaka mu cast,kapa dole!!:gace:

FSS o Mondijalu: Rezultatski neuspeh, ali Antić ostaje!

Iako je ocenjeno da je na Mondijalu ostvaren rezultatski neuspeh, članovi Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije su na sednici kojom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik FSS, istakli da ne postoji namera da se prekine saradnja sa selektorom Radomirom Antićem.

Članovi najoperativnijeg tela analizirali su niz važnih i aktuelnih tema, između ostalog i o učešću naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, kako sa organizacionog aspekta, tako i sa stanovišta uvodne analize ostvarenog na najvećem planetarnom takmičenju.

“Članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su mišljenje da smo na Svetskom prvenstvu zabeležili rezultatski neuspeh, a pre svega iz razloga što su postojale sve pretpostavke da se moglo više učiniti u tom smislu”, ističe se u saopštenju FSS.

Navodeći da je Fudbalski savez Srbije pre dve godine postavio niz ciljeva, a da je “sa aspekta organizacije reprezentacije jasno rečeno da se u narednom četvorogodišnjem periodu želi kontinuitet u radu sa Radomirom Antićem”.

“U tom cilju, članovi Odbora za hitna pitanja ističu da, uprkos nepovoljnom rezultatu u Južnoj Africi, saradnja sa Antićem i članovima Stručnog štaba nikada nije dovođena u pitanje. Ocena takmičarskog uspeha je jedna, a saradnja i sprovođenje zacrtanog dugoročnog plana sasvim druga stvar”.

Srbija - Grčka 11. avgusta na stadionu Partizana

Na ovoj sednici doneta je odluka da se prijateljska utakmica između reprezentacija Srbije i Grčke odigra 11. avgusta na stadionu Partizana.
Početak je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Ističući da je “analiza ostvarenog na polovini puta”, što je “neophodna stvar koja svima može da bude od koristi za vreme koje dolazi”, u FSS navode da žele da se obeleže dobro urađene stvari ali i da se “priznaju napravljeni propusta koje moramo svi zajedno u budućnosti da eliminišemo”.

“Obzirom da je javnost, ne našom voljom, u ovom trenutku fokusirana na neka sporedna pitanja, poput priča o ugovoru sa selektorom, visini primanja, finansijskom aspektu Saveza i slično, FS Srbije želi da saopšti određene činjenice.

•Jedan od prioriteta u radu Saveza je i dugoročna finansijska stabilnost, koju smo radom u prethodnom periodu u potpunosti i postigli. FS Srbije je finansijski stabilna organizacija. Kao takav, FSS apsolutno poštuje sve preuzete ugovorne obaveze, što naravno očekujemo i od svih ugovornih strana.
•Kao odgovorna organizacija, zbog neostvarivanja dodatnog finansijskog prihoda sa Svetskog prvenstva redukovaćemo nepotrebne troškove i primenićemo mere štednje. Deo finansijskih redukacija i dinamika njihovog sprovođenja spadaju u domen poslovne tajne i verujemo da u tom domenu imamo razumevanje javnosti.
•U cilju posedovanja zaista najvalidnije analize ostvarenog i postignutog tokom priprema i samog učešća na Svetskom prvenstvu završnu ocenu doneće članovi Izvršnog odbora FS Srbije na sednici zakazanoj za 21. jul. Do tada, a radi kompletiranja uvodnih preduslova za kvalitetnu analizu, očekujemo najpre izveštaj selektora Radomira Antića i članova Stručnog štaba, a zatim i stav po tom pitanju od strane članova Stručnog odbora FSS", navodi se u saopštenju posle sednice Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije.

Sa tim ocenama biće upoznati članovi Izvršnog odbora FSS, tela zaduženog za donošenje odluka, a sa završnim stavom biće upoznata kompletna javnost.

"Sve ostalo bi uticalo na brzo i samim tim nesuvislo odlučivanje, što nije karakteristika rada naše organizacije niti je deo uspostavljene procedure”, zaključeno je u u saopštenju.

O dugovanjima klubova i njihovim infrastrukturnim nedostacima

Članovi Odbora za hitna pitanja zaključili su da se od Zajednice klubova Jelen Super lige i Udruženja klubova Prve lige Srbije najkasnije do 20. jula dobiju izveštaji o izmerenju dugova od strane klubova Jelen Super lige i Prve lige Srbije ka igračima, trenerima i savezima.

Takođe, do 20. jula se očekuju i dokazi i izveštaji o otklonjenim nedostacima infrastrukturne prirode, koji su konstatovani prilikom inspekcija svih stadiona od strane članova Komisije FSS za bezbednost i stadione.

Krasić: Izvini kume, srce me vuče u Juventus

53872_skrasic02-foto-reuter_f.jpg

Traže ga Juventus i Mančester siti, a on je u Barseloni, gde o Fenerbahčeu uopšte ne razmišlja. Istine radi, nije Miloš Krasić juče oko podneva krenuo na pregovore sa šampionom Španije, već da iskoristi poslednje dane odmora do povratka u Moskvu. Da li samo da pokupi stvari i pozdravi se sa saigračima iz CSKA ili da nastavi rusku bajku do sledećeg leta, to će pokazati period koji je ispred nas.

Iz Moskve u Torino: Miloš Krasić- Ništa još nisam rešio, moja velika želja je Italija, srce me vuče u Juventus, međutim, imam ugovor sa CSKA, pa se i on pita.

Koliko ste u ovom trenutku blizu ili daleko odlasku iz Moskve?
- Izrazio sam želju da idem, već šest godina sam u klubu, nadam se da će rukovodstvo CSKA imati razumevanja.

Pojavila se informacija da ste Moskovljanima postavili ultimatum - ili Juventus ili odlazak tek po isteku ugovora?
- Nikakvi ultimatumi nisu u pitanju. Ne mogu ja da postavljam uslove klubu sa kojim imam ugovor, samo sam im rekao da bih voleo da nastavim karijeru u Juventusu. Oni, što je i normalno, imaju svoju računicu, pokušavaju da dobiju što je moguće veće obeštećenje.

Mančester siti nudi više novca klubu od Juventusa?
- Znam za interesovanje Mančester sitija, ali uz sve poštovanje prema budućem učesniku Lige šampiona i treneru Mančiniju, više bih voleo da nastavim karijeru u Torinu. Ne želim, naravno, da potcenim ni taj klub ni engleski fudbal, već samo pričam o svojoj želji.

U slučaju da se preselite u Mančester bili biste bliži kumu Jovanoviću, koji nastavlja karijeru u Liverpulu?
- To jeste istina, ali mene vuče Italija. Videćemo, ukoliko je ponuda Mančester sitija ozbiljna, zašto da ne sednemo za sto i porazgovaramo. Od utorka ili srede biću u Moskvi, kada ću se sresti sa čelnicima mog kluba.

Jeste li uspeli da se oporavite psihološki od ispadanja sa Mondijala?
- Uspeo sam malo da se sredim, mada je teško, nisu se još sve misli razbistrile. Treba da dignemo glavu, izvučemo pouke i krenemo dalje. Blizu je avgust, kada treba opet da se okupimo za prijateljsku utakmicu protiv Grčke. Neophodno nam je pozitivno razmišljanje jer već u septembru kreću kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - završio je Krasić.

Krasić: Izvini kume, srce me vuče u Juventus

53872_skrasic02-foto-reuter_f.jpg

Traže ga Juventus i Mančester siti, a on je u Barseloni, gde o Fenerbahčeu uopšte ne razmišlja. Istine radi, nije Miloš Krasić juče oko podneva krenuo na pregovore sa šampionom Španije, već da iskoristi poslednje dane odmora do povratka u Moskvu. Da li samo da pokupi stvari i pozdravi se sa saigračima iz CSKA ili da nastavi rusku bajku do sledećeg leta, to će pokazati period koji je ispred nas.

Iz Moskve u Torino: Miloš Krasić- Ništa još nisam rešio, moja velika želja je Italija, srce me vuče u Juventus, međutim, imam ugovor sa CSKA, pa se i on pita.

Koliko ste u ovom trenutku blizu ili daleko odlasku iz Moskve?
- Izrazio sam želju da idem, već šest godina sam u klubu, nadam se da će rukovodstvo CSKA imati razumevanja.

Pojavila se informacija da ste Moskovljanima postavili ultimatum - ili Juventus ili odlazak tek po isteku ugovora?
- Nikakvi ultimatumi nisu u pitanju. Ne mogu ja da postavljam uslove klubu sa kojim imam ugovor, samo sam im rekao da bih voleo da nastavim karijeru u Juventusu. Oni, što je i normalno, imaju svoju računicu, pokušavaju da dobiju što je moguće veće obeštećenje.

Mančester siti nudi više novca klubu od Juventusa?
- Znam za interesovanje Mančester sitija, ali uz sve poštovanje prema budućem učesniku Lige šampiona i treneru Mančiniju, više bih voleo da nastavim karijeru u Torinu. Ne želim, naravno, da potcenim ni taj klub ni engleski fudbal, već samo pričam o svojoj želji.

U slučaju da se preselite u Mančester bili biste bliži kumu Jovanoviću, koji nastavlja karijeru u Liverpulu?
- To jeste istina, ali mene vuče Italija. Videćemo, ukoliko je ponuda Mančester sitija ozbiljna, zašto da ne sednemo za sto i porazgovaramo. Od utorka ili srede biću u Moskvi, kada ću se sresti sa čelnicima mog kluba.

Jeste li uspeli da se oporavite psihološki od ispadanja sa Mondijala?
- Uspeo sam malo da se sredim, mada je teško, nisu se još sve misli razbistrile. Treba da dignemo glavu, izvučemo pouke i krenemo dalje. Blizu je avgust, kada treba opet da se okupimo za prijateljsku utakmicu protiv Grčke. Neophodno nam je pozitivno razmišljanje jer već u septembru kreću kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - završio je Krasić.

TOOOOO, Krasa, SRBINEEE!!!! SAMO JUVE....

Dolazi Srbin u javnu kuću. Na vratima ga dočekuje lepa, iskusna i bogata Madam.

Madam: „Dobro veče, izvolite...imamo sjajnih dama na raspolaganju”.

Srbin: „Znate...ja sam malo specifičan u zahtevima. Jel se kod vas može dobiti sado-mazo kombinacija”?

Madam: „Naravno, imate li neki baš specijalan zahtev”?

Srbin: „Pa, hmmm...kako da kažem...Znate, volim da se osećam prezreno, poniženo, jadno... ali baš onako, do dna...

Madam: ”Ma naravno, imam baš nešto taman za vas„.

Srbin: ”A koliko će to da košta„?

Madam: ”37 evra„.

Srbin: ”To je povoljno, veoma...kakva je to devojka koja radi za tako mali novac„?

Madam: ”Nije to devojka, gospodine...toliko košta dres fudbalske reprezenatacije Srbije„

drago mi je da vam se dopao ovaj vic i hvala za more reputacija koje ste mi podelili :D

• Podržavam
Reactions: Gax
Mrđa pričao i o Antićevim odlukama...

00030716.jpg

Pored golmanskog tandema Isailović - Đuričić, Antonio Rukavina i Dragan Mrđa bili su jedini reprezentativci Srbije koji nisu proveli ni minut na terenu u Južnoj Africi. Dojučerašnji kapiten Vojvodine i najbolji igrač i strelac Jelen Superlige odmara se u Rimu sa porodicom, ali su mundijalske rane sveže.

- Bezbroj puta sam premotavao film naše tri utakmice i zaključak je da smo uradili sve što je trebalo. Nedostajalo je samo savezništvo sreće da postignemo ono što smo zaslužili, plasman u drugi krug. U prvom poluvremenu meča sa Australijom smo zaista bili ubedljivi. Potpuno smo dominirali i stvorili četiri idealne prilike. Da smo do odlaska na odmor iskoristili samo jednu, ubeđen sam da bi pobednik bio rešen. Ovako, ne samo da nismo zatresli mrežu Australije, već smo u nastavku popustili i dozvolili rivalu da nas nadigra - rekao je Mrđa u intervjuu za Sportski žurnal.

Posebno ga je pogodila sudijska nepravda u poslednjim trenucima utakmice trećeg kola D grupe:

- Teško smo oštećeni, jedanaesterac je bio čist kao suza. Posle svih nesreća, još nas je i to zadesilo. Šteta, po onome što smo pružili u sve tri utakmice zaslužili smo da prođemo u drugi krug.

Efikasnost nije bila jača strana "orlova" na šampionatu, ali Mrđa nije dobio priliku da ispravi propuste iskusnijih saigrača. A, mogao je da bude Antićev džoker, pošto je iskoristio šansu na kontrolnim utakmicama pred start šampionata.

- Nisam imao vremena da mislim na sebe. Ulazak igrača s klupe zavisi od mnogo faktora, od toga da li se ima rezultatski plus ili minus, odnosno u kom segmentu tima je potrebno osveženje. Bio sam spreman, dobro sam se osećao, ali poštujem odluku selektora Antića što se opredelio za druge - zaključio je Mrđa.

Reprezentacije Srbije je jedna od najboljih fudbalskih selekcija u nasem regionu, a i u citavoj istocnoj Evropi, naravno deleci Evropu na istocnu i zapadnu... Nase komsije, Bosna i Hrvatska nisu imale tu srecu da ucestvuju na svetskom p, Makedonija i CG su daleko od tog ranga, Bugarska, Rumunija, Madjarska, Ceska, Poljska, Rusija, pa cak i Turska nisu uspeli da postignu ono sto Srbija jeste, Slovenija i Grcka jesu, ali njihovi rezultati na svetskom p. se ne razlikuju mnogo od rezultata Srbije. Zar to nije uspeh? Biti 15. na svetu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back