Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne moze stoper da organizuje igru,toga nikad nije bilo,niti ce biti.

Nije štoper, ali je odbrambeni :D ...

Stoper treba da zna da preda loptu svom vezisti,koji ce da pokrene igru.Sto se Mihe tice,meni nikad nisu bile jasne one njegove bunar lopte,sa preskakanjem sredine terena(i to kakve sredine terena) :dontunderstand:
Miha je bio najprecizniji igrač na svetu, mogao je u milimetar da nađe igrača, i zato je to prečesto koristio ... Dal to koristi ekipi ili šteti, zavisi i od protivnika a ne samo od Mihine sredine ...

Видим да сте ме надгласали па ћу мало олабавити, рећу да је Пикси био СОЛИДАН играч. Умео је понеку фору да изведе али је од тога било мало користи у игри и још мање за резултат. Међутим био је терет у игри, посебно кад се удружи са црногорским тандемом који су представљали три филозофа у игри, а фудбал ипак није филозофија, пре свега је посао као и сваки други за који треба радник а не филозоф.

:hahaha1:

mislim da smo onda ipak imali malo jaci tim : Mijatovic, Mihajlovic, Stojkovic, Savicevic, Darko Kovacevic, Milosevic, Drulovic, Jokanovic, Saveljic, Mirkovic, Kralj...........itd.
Inace mala razlika je u tome sto su onda to vec sve bili vec iskusni, provereni i dokazani igraci a sad su uglavnom u timu igraci koji su jos u fazi dokazivanja i cije vreme tek dolazi.
Ali mislim da sam napokon imamo igru i selektora koji ja autoritet kao i pobednicki mentalitet (sto onda nije bio slucaj)
Ja sam zaista optimista i mislim da na SP sve ispod 1/4 bio bi neuspeh.

E da sad nemamo drzavu onda smo je imali, onda je Kosovo bilo u sastavu Srbije onda su Srbija i Crna Gora bile jedna drzava (sto je i normalno jer 1 narod treba da zivi u jednoj drzavi)
Ake terate da biram izmedju SR Jugoslavije i ove danasnje rasparcane zute Srbije pre cu se opredeliti za SRJ.

Nema potrebe uporedjivati ova dva tima kada i mala deca znaju da je reprezentacija iz 98' bolja od ove sadasnje.Jedina slaba tacka u nekedasnjoj reprezentaciji je bio trener.Da je tada na klupi sedeo Antic ko zna sta bi bilo na SP. Verovatno mi igrali polufinale umesto Hrvata. Secam se da su tada mnogi fudbalski strucnjaci upravo nas svrstavali u moguce iznenadjenje SP-a i da mozemo lako doci do polufinala. Taj tim nije gubio od Azerbejdzana,Kazahstana i ostalih indijanaca vec je igrao napadacki i hrabro protiv najjacih reprezentacija sveta. Danas imamo situaciju gde se branimo protiv Francuza sa igracem vise na sred Marakane.:roll: Odbrana dobra,srednji red prosek,napad los.Ne zaboravimo da je isti ovaj tim gubio od Kazahstana i da se tek dolaskom Antica nesto promenilo.Mada mislim da je za to vise zasluzan njegov autoritet koji ima medju igracima nego neko preveko znanje.Bojim se da se jednog dana kada ode Antic ne vratimo na stare staze neuspeha :(. Mada, potencijala za velike rezultate imamo jer dolazi sve vise talentovanih igraca iz mladjih selekcija, koji su imali dosta uspeha na prvenstvima za mladje kategorije i trebe samo naci pravog coveka koji ce taj potencijal iskoristiti. Ja za sada takvog u ovoj nasoj Srbiji ne vidim. Mozda je vreme da se odresi kesa u FSS i dovede neki kvalitetan strani trener koji ce realno selektirati igrace po njihovom kvalitetu a ne po tome koji igrac treba da se proda a koji ne. Tada necemo imati situaciju da se u reprezentacuju zovu neki tamo Lekici,Petrovici,Mrdje i ostali paceri.

Reklo je par ljudi već da je reprezentacija iz '98 individualno jača i tu nema govora. Međutim, to je po meni i suština.
Ako uzmemo da je većina igrača iz '98 već bila u potpunosti ostvarena- na vrhuncu ili blizu kraja karijere još pre početka SP, tu bi se možda mogao i pronaći razlog ranog ispadanja iz takmičenja. U sadašnjoj reprezentaciji igraju mlađi, vrlo talentovani ali još uvek neostvareni igrači kojima je SP od izuzetne važnosti jer će im dobre igre doneti znatno višu cenu na tržištu i mnoštvo zainteresovanih klubova.
Santračova reprezentacija jeste bila sastavljena od vrhunskih igrača, ali to nisu bili trkači, borci za lopte, i kliše je reći ali mora se - To su bili igrači koji su u reprezentaciji sami sebi bili treneri i selektor je imao vrlo mali autoritet.
Ne može reprezentacija ličiti na pokretni cirkus a na drugoj strani da ostvaruje rezultate. Ja sam nedavno čitao arhivu naših dnevnih novina uoči velikih takmičenja (1998, 2000).
Tu su svakodnevni intervjui, novinari u trening kampu, igrači javno govore o pozicijama na kojima žele da igraju, o sistemu igre. Nešto slilno što se dešavalo i Bosni dok je Ćiro bio trener, s tim što je Blažević ipak imao neki autoritet kod igrača a sam po sebi je bio cirkusant i psihički vrlo opteretio reprezentaciju.
Da zaključim, mislim da je sada drugačije i da ova reprezentacija nema ništa manji potencijal nego ona iz '98 ako se sve stvari uzmu u obzir - Individualno jeste slabija, ali je kao kolektiv vrlo jaka, sa odličnim selektorom i psihički je rasterećenija, a to će, nadam se, doneti i bolje rezultate.
Bojim se da se jednog dana kada ode Antic ne vratimo na stare staze neuspeha
To će zaista biti veliki problem. Mislim da Antić neće potpisati novi ugovor jer je očigledno da je i oko produženja ovoga bilo problema. I ponovo će doći neki novi Santrač, Boškov ili Petković...
To nas dovodi do zaključka da je glavni problem u savezu, ali to je već neka druga tema.

Poslednja izmena:
ljudi daleko je 2012 i kraj EURA, ako budemo ovako igrali sa Anticem jos 2 godine, posle antare mozda i angazujemo nekog selektora iz top klase.

sto se tice '98, na tom prvenstvu se sve pomalo skupilo... i Santrac koji je bio selektor bez muda i losa sreca protiv nemaca ( auto gol mihajlovica ) jer da smo to dobili isli bi u deo kostura sa Meksikom i Hrvatima a ne Holandije, i Brazila ( koji nas je cekao u 1/4 i da smo prosli Lale ), promaseni penal Mijatovica ... sve u svemu los selektor i losa sreca.

Te 3 godine se odnose na grupe Kupa Evrope. Kad se ti tvoji za koje navijaš plasiraju u Kup Evrope u takmičenju po grupama onda možemo da diskutujemo o tome. Partizan je u kvalifikacijama dobijao utakmice ali ti verovatno nisi obavešten.

I kakve sve to sad ima veze sa činjenicom da je ova utakmica igrana u nevreme u sred prvenstva? Sa tim se slaže većina timova i navijača, ali izgleda da ti to ne razumeš.

Te 3 godine se odnose na grupe Kupa Evrope. Kad se ti tvoji za koje navijaš plasiraju u Kup Evrope u takmičenju po grupama onda možemo da diskutujemo o tome. Partizan je u kvalifikacijama dobijao utakmice ali ti verovatno nisi obavešten.

I kakve sve to sad ima veze sa činjenicom da je ova utakmica igrana u nevreme u sred prvenstva? Sa tim se slaže većina timova i navijača, ali izgleda da ti to ne razumeš.

Boli me k.... za probleme nasih "slavnih" klubova i za boje pepela kojim se pojedini posipaju! Kad je REPREZENTACIJA u pitanju tu sve price prestaju jer taj dres je SVETINJA a ko to ne razume moze slobodno da pakuje kofere i "daleko mu lepa kuca":rtfm::rtfm:

Ovde se ne radi o reprezentaciji i ova utakmica ne potpada pod FIFA raspored!!! Ovo su igrači koji će potencijslno biti pozvano za put na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku. Ovaj termin je odredio FSS ne konsultujući klubove da li je sad vreme za tako nešto. Svi ti igrači su mogli da se vide na delu i u svojim klubovima jer svi igraju u Srbiji, a ne sada kad je zgusnut raspored i kad se pored prvenstva igra i polufinale kupa da se putuje čak u Japan dokle je potrebno 11 sati leta, plus što je vremenska razlika 7 sati. Ako je FSS bio nesposoban da odredi nekog protivnika koji je bliži od Japana onda nije bilo pitanje života i smrti baš sad organizovati tu utakmicu. Uostalom po pravilima klubovi nisu morali da puste igrače jer se ne radi o terminu zakazanom od strane FIFA, ali su svi izašli u susret. Dakle, potpuno bezvezan trenutak za zakazivanje jedne ne toliko značajne utakmice čak u Japanu.

Poslednja izmena:
Ovde se ne radi o reprezentaciji i ova utakmica ne potpada pod FIFA raspored!!! Ovo su igrači koji će potencijslno biti pozvano za put na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku. Ovaj termin je odredio FSS ne konsultujući klubove da li je sad vreme za tako nešto. Svi ti igrači su mogli da se vide na delu i u svojim klubovima jer svi igraju u Srbiji, a ne sada kad zgusnut raspored i kad se pored prvenstva igra i polufinale kupa da se putuje čak u Japan dokle je potrebno 11 sati leta, plus što je vremenska razlika 7 sati. Ako je FSS bio neposoban da odredi nekog protivnika koji je bliži od Japana onda nije bilo pitanje života i smrti baš sad organizovati tu utakmicu. Uostalom po pravilima klubovi nisu morali da puste igrače jer se ne radi o terminu zakazanom od strane FIFA, ali su svi izašli u susret. Dakle, potpuno bezvezan trenutak za zakazivanje jedne ne toliko značajne utakmice čak u Japanu.

Sto se tice FIFA ona je svoj ugled dokazala u Parizu na utakmici Francuska vs. Irska:ok: a kad govorimo o FSS ovo im je pored dovodjenja gosp. Antica najbolji potez u zadnjih sigurno 20 god.(selektorova ideja prim. aut.)

p.s.Klubovima hvala!(da i oni jednom ne seru po nacionalnom timu):hvala: A sto se tice sastava Japanci su mozda mogli i duplo jaci sastav da izvedu ali sto se nas tice(uz jos par igraca) ovo je najbolje sto Srbija ima u ovom trenutku.

Molio bih da se ovde pise sve sto ima bilo kakve veze sa reprezentacijom, prevelika je guzva i otvarano je previse bespotrebnih tema tipa "Stojkovic najbolji golman..." "Jugoslavija 98 vs..."
Sve moze lepo da funkcionise ovde ako se potrudite, ako ne bude islo smislicemo nesto drugo.
Hvala :)

Bio je Piksi ime u Evropi kad se sprdao sa Milanom koji je i hteo da ga dovede, ali povrede su ga uništile i zato nije postao veće ime ...

Kao što je Šekija Juve hteo da dovede (i to za ogromnu cifru tada) ali Tito zabranio, i Šeki ostao više lokalni (nacionalni) heroj umesto da bude svetska zvezda ...

Ili kao što je Santijago Bernabeu hteo da dovede Miloša Milutinovića, pa kad je video da nema ništa od tog posla, odlučio se za Rejmonda Kopu iz Remsa.

A eto, mogao je Milutinović da uzme barem 3 Kupa Šampiona, pokoje zvanje najboljeg fudbalera Evrope, i da se danas ne postavlja pitanje ko je najbolji jugoslovenski igrač ikad, a po talentu on to verovatno i jeste bio. Ali, eto, pluća ga uništiše.

Piksi je svojevremeno sam vukao Zvezdu, i sama činjenica da je proglašen Petom Zvezdinom zvezdom bi trebalo da govori nešto, pogotovo što je on jedini proglašen dok je još igrao, a i pritom je u Zvezdi proveo daleko manje vremena od ostale četvorice. Strašan igrač, verovatno naš najbolji još od Džajića. Šteta što ode prerano u Marsej, zaslužio je da bude deo ekipe iz Barija verovatno više od bilo kog drugog fudbalera iz te generacije.

Ekipa iz '98 je bila bolja po imenima, ali i tim imenima je već odzvonilo. Stojković je veliko ime druge polovine osamdesetih, Savićević prve polovine devedesetih, i obojici je prošao zenit. Mihajlović i Jugović su verovatno najbolje dane doživeli u Zvezdi.

Jedina prava velika zvezda tog tima u tom trenutku je bio Mijatović koji je '97 proglašen za drugog najboljeg fudbalera Evrope, iza samog Ronalda, a ispred jednog Zidana. Još kad se tome dodaju onih sedam pogodaka na dve utakmice protiv Mađara i onaj gol u finalu LŠ protiv Juventusa, postignut tri nedelje pre Svetskog Prvenstva, jasno je zašto se od njega očekivalo da bude jedan od glavnih igrača celog turnira, i to ne samo od strane nas. Ali, eto, i Mijat je zakazao kad je bilo najbitnije, a ona prečka se praktično može nazvati potezom koji mu je obeležio karijeru.

Današnji tim ima odličnu odbranu, dobar vezni red, i loš napad, ali dobro, izgleda da nekako uvek uspemo da izbunarimo pokoji pogodak. U svakom slučaju, ne brinem. Mislim da će ova ekipa bolje proći od selekcija iz '98 i 2006. Doduše, veliki je gubitak za nas to što se Janković povredio. Dečko mi deluje kao da ima najveća muda u timu i da se ne bi utronjao samo zato što je ispred njega stao neki baja sedam puta skuplji od njega. Tako je i bilo u Parizu protiv Francuza.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back